Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

« Παγκόσμιος Πόλεμος, Πανάγιος Τάφος από εκεί θα ξεκινήσει» ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ το 1945.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Ένα απλό γεροντάκι από την ΚΥΠΡΟ το 1945 συσχέτισε  τον Παγκόσμιο Πόλεμο με τον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ  
Στην Μαρτυρική Μεγαλόνησο Κύπρο υπήρχε ένα δίκαιο ανθρωπάκι  ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ 
Να τι μας είπε και μας άφησε ως μαρτυρία 

« -Το 1945 όταν ετελείωσεν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος εσυνάντησα τον γείτονα και
χωριανό μου Κυριάκο Τσίτσικα στο αλώνι του που ήταν στο δρόμο Λευκονοίκου.  
Μου εφώναξε όπως εσυνηθίζαμε να πάω κοντά του να κουβεντιάσουμε. Επήρα πρώτος τον
λόγο και του λέω.
-Τώρα που ετέλειωσεν ο πόλεμος θείε εννά λευτερωθούμεν και εμείς;
Εγέλασεν και μου είπε.
-Μα ποιός πόλεμος γιέ μου ετελείωσεν. Τούτος εν ένας μικροκαβγάς που γίνεται σ΄
ένα μικροκαφενείο.
-Μα θκειέ εσκοτώθηκαν 20 εκατομμύρια μόνο από την Σοβιετική ‘Ενωσην και μου
λέεις ότι είναι ενας μικροκαβγάς;
-Ο άλλος πόλεμος θα είναι πόλεμος που δεν εγνώρισεν ο πλανήτης μας.»  
«-Από που θα ξεκινήσει ο πόλεμος αυτός θκιέ; Μήπως από την Κίνα; (υπήρχε τότε
διαμάχη με την Φορμόζα)
-Παγκόσμιος Πόλεμος, Πανάγιος Τάφος. από εκεί θα ξεκινήσει»  
« Η Κύπρος δεν θα καταστραφεί γιατί φέρει την τρίτη εικόνα της Παναγίας που
εζωγράφισεν ο Απόστολος Λουκάς» http://orthodoxathemata.blogspot.gr/ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑ 
Και φέτος ο περικαλλής  ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ που πρόσφατα ανακαινίστηκε μας έδωσε το ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ το Μέγα Σάββατο. 
Όμως λίγες μέρες πριν, λίγο πιο εκεί  από τον Πανάγιο Τάφο στον ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ έλαβε χώρα το παρακάτω γεγονός που γνωστοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου. 
Στις 29 Μαρτίου του 2017 ημέρα Τετάρτη που η Εκκλησία μας διαβάζει τον ΜΕΓΑΛΟ  ΚΑΝΟΝΑ ένα γλυκύτατο ΦΩΣ κάλυψε το πρόσωπο και τον κορμό του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ στον ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ και σύμφωνα με τις  πηγές  στην επικαιρότητα φωτογραφήθηκε και αποτυπώθηκε ο αριστερός ανοικτός Τίμιος Οφθαλμός του ΚΥΡΙΟΥ ημών Ιησού Χριστού . 
Το γεγονός αυτό κυκλοφόρησε  από χείλη σε χείλη από πατέρες προς πατέρες στην Παλαιστίνη .Κάποιοι φυσικά  αμφέβαλλαν για την γνησιότητα του δίνοντας το έναυσμα για κακοπροαίρετα σχόλια. 
Τότε ήταν ένα σημείο φρικτόν που μπορούσε να αξιολογηθεί μόνο  μέσα από τις γενικότερες εξελίξεις. 
Τώρα τα γεγονότα συγκεκριμενοποιήθηκαν. 
Ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ  από τις ΗΠΑ πριν λίγες μέρες. 
Μόλις χθες στις 13 Δεκεμβρίου 2017  ο  Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) συμφώνησε  για την Ανατολική Ιερουσαλήμ  σε έκτακτη σύνοδο κορυφής στην Κωνσταντινούπολη.να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους.  
Ο Λίβανος βράζει , το Ιράν ετοιμάζεται, η Αίγυπτος κοχλάζει ..η ανθρωπότητα μπήκε σε ένα βραστήρα δίχως βαλβίδα ασφαλείας. 
Ο Ανοικτός Οφθαλμός του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ουσιαστικά  άνοιξε και είδε το θέατρο των επικείμενων πολεμικών επιχειρήσεων   και ειδικότερα  στη Μέση Ανατολή μαζί με την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Λεκάνης της Μεσογείου , όπου τα πολεμικά πλοία των Υπερδυνάμεων στοχεύουν  με όπλα διαστημικής τεχνολογίας για να καταστρέψουν ότι απέμεινε από την πρόφαση της ανθρώπινης ειρήνης. 
Τότε εξ αφορμής αυτού του γεγονότος αρθρογραφήσαμε  
διότι τέτοια σημεία όποιος φυσικά τα πιστεύει δείχνουν κάτι σοβαρό. 
Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ από τον Παγκόσμιο Γολγοθά δίπλα από τον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην ανθρωπότητα των ημερών μας. 
Αυτοί που βλέπουν ας δουν την ΖΩΟΠΟΙΟ Δύναμη της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ που θαυματουργεί στις ΑΓΙΕΣ και Χαριτόβρυτες  ΕΙΚΟΝΕΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μήπως συνέλθουμε στο παρά πέντε. 
Η ξεχαρβαλωμένη από την αμαρτία ανθρωπότητα βλέπει τους ανοικτούς και δακρυσμένους οφθαλμούς του ΚΥΡΙΟΥ και αναρωτιέται,  μάλλον τρέμει σύγκορμα για αυτό που έρχεται. 
Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν απέναντι στην παγκόσμια πολεμική κακουργία των αντίχριστων δυνάμεων που ετοιμάζονται να αιματοκυλίσουν την ανθρωπότητα και να στήσουν νέους Γολγοθάδες . 
Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν απέναντι στην διαφημιζόμενη πλάνη της αίρεσης και της παναίρεσης από τους περισπούδαστους εκκλησιαστικούς ηγέτες.. είναι σαν τους λέει ..που πάτε ξυπόλητοι στα αγκάθια και εκεί οδηγείτε και τον Λαό μου. 
Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν απέναντι στην σαρκολατρεία και την διαστροφή των ημερών μας για να δώσουν το μήνυμα της υψοποιούς ταπείνωσης μέσω της μετάνοιας και της καταλλαγής μας με τον ΠΛΑΣΤΗ της σάρκας μας. 
Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν στο αποκορύφωμα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ του 2017 για να μας πουν  
«πονάω για εσάς παιδιά μου». 
Ο ΦΡΙΚΤΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ μας διαμήνυσε από το 2017 για την Μεγάλη Εβδομάδα της ανθρωπότητας το 2018. 
Μετά τη σύλληψη ο Ιησούς πέρασε από έξι εξαντλητικές και κακόπιστες ανακρίσεις. Από τον Αννα, τον Καϊάφα, το Συνέδριο, τον Πιλάτο, τον Ηρώδη και ξανά από τον Πιλάτο. Στα μεσοδιαστήματα κακοποιήθηκε με τέσσερις πολύωρους και βάρβαρους βασανισμούς. Μεταξύ των ανακρίσεων και των βασανισμών σύρθηκε αλυσοδεμένος και δερόμενος έξι φορές. Η απόσταση που διήνυσε με τις αλυσίδες ήταν περίπου έξι χιλιόμετρα. Και όλα αυτά νηστικός, διψασμένος και άυπνος.
Οι στρατιώτες που μαστίγωσαν τον Χριστό, όχι μόνο ήταν σκληροί και απάνθρωποι, φυσικά, αλλά ήταν παρακινημένοι εξωτερικά από τους Ιουδαίους και εσωτερικά από τον διάβολο, ώστε, έχοντας την σκληρότητα διπλάσια και τριπλάσια, δεν έμοιαζαν με ανθρώπους αλλά με σκύλους και ταύρους και θηρία, όπως είπε γι’ αυτούς πρωτύτερα ο Δαυίδ• «Με περικύκλωσαν εχθροί πολλοί, λυσσασμένοι σαν σκύλοι… με περικύκλωσαν σαν θρεμμένοι ταύροι» (Ψαλμ. 21).
Αυτοί λοιπόν, οι στρατιώτες όντας εξήντα στον αριθμό, άλλαζαν κάθε δύο ώρες όταν κουράζονταν, μαστιγώνοντας και δέρνοντας τον Κύριο, όπως μαρτυρεί και ο Ιταλός Κορνήλιος στην ερμηνεία του 19ου κεφ. του Ιωάννου.
Αυτό το βασανιστήριο γίνεται κάθε φορά που εσύ και εγώ αμαρτάνουμε, σε πράξεις ή λογισμούς. Γιατί Αυτός ο Πατέρας συνεχίζει να πονάει πολύ, που βλέπει τα παιδιά Του να χάνονται και να μην μπορούν να ζήσουν αιώνια στην Αγάπη Του.
Γιατί τόση σκληρότητα και μίσος και πείσμα… γιατί τόσες μεγάλες βάρδιες και βραδιές ασπλαχνίας στην μικρή ζωή σου…;
Μετανόησε. Ο Πατέρας ένα δάκρυ περιμένει και θα σου δώσει πιο πολλά να ξεπλύνεις τον ιδρώτα σου, που έχυσες στην αμαρτία… 
(Διαβάζοντας τα «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ» ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, Έκδοσις Συνοδία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου, Νέα Σκήτη Αγίου Όρους, 2008) 
Ο ΦΡΙΚΤΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ μας διαμήνυσε από το 2017 για την Μεγάλη Εβδομάδα της ανθρωπότητας το 2018. 
Και έρχεται η ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΕΙΡΗΝΗ μέσω πολλών δεινών. 
Με πίστη και ελπίδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου