Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Τσίπρας σε Ερντογάν: ''Εμείς δεν κάναμε Θεία Λειτουργία σε κανένα τζαμί, όπως εσείς στην Αγιά Σοφιά''

tsipras ertogan
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Έντονα προκλητικός για δεύτερη φορά μπροστά στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος αναφερόμενος στο θρησκευτικό θέμα που έθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε: «Εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε Ορθόδοξες Λειτουργίες σε τζαμί όπως εσείς στην Αγιά Σοφιά».
Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών, μεταξύ άλλων τόνισε: «Εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε ορθόδοξες λειτουργίες σε κάποιο τζαμί, όπως συμβαίνει τελευταία με την Αγιά Σοφιά. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις ιδιαιτερότητες κάθε θρησκείας».
Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αλλά και η Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία πρέπει να αποτελέσουν μοχλό έλξης ανάμεσα στις δύο χώρες.
O Πρωθυπουργός επανέλαβε πολλές φορές ότι στη Θράκη δεν υπάρχει τίποτα άλλο από θρησκευτική μειονότητα, ενώ χρησιμοποίησε επίσης πολλές φορές τη φράση «Έλληνες της Θράκης».
Ο πρωθυπουργός ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: «Αυτά θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης» είπε για τα προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους της Δυτικής Θράκης.
«Έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τους Έλληνες μουσλουμάνους πολίτες» ανέφερε, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμα βήματα σε σχέση με το βιοτικό επίπεδο.
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου