Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μια απειλητική προφητεία διευκρινίζεται : Έχεις άνθρακες πυρός κάθεσαι πάνω σ ' αυτούς !

Όσοι μελετούν τις Γραφές θα έχουν διαβάσει από τον προφήτη Ησαΐα την προφητεία για την καταστροφή της «θυγατέρας της Βαβυλώνας» με φωτιά: «Ιδού όλοι ως φρύγανα πάνω στη φωτιά θα κατακαούν και δεν πρόκειται να γλυτώσουν τη ζωή τους από τη φλόγα· διότι έχεις άνθρακες πυρός, κάθεσαι πάνω σ' αυτούς»! (Ησ. 47:14).

1. Είδηση (24-4-2017) που μας θύμισε την προφητεία του Ησαία: «Μία τεράστια λίμνη

λιωμένου άνθρακα στο μέγεθος του Μεξικού ανακαλύφθηκε κάτω από τις Ηνωμένες
Πολιτείες». Επιστήμονες ανακάλυψαν μία τεράστια δεξαμενή λιωμένου άνθρακα κάτω
από τις δυτικές ΗΠΑ, 217 μίλια (350 χλμ) κάτω από την επιφάνεια της γης. (Πηγή: Royal

Ως αποτέλεσμα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Earth and Planetary Science Letters («Γη και Πλανητικά Επιστημονικά Γράμματα»), οι επιστήμονες τώρα πιστεύουν ότι η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον άνω μανδύα της γης μπορεί να φτάνει τους 100 τρισεκατομμύρια τόνους. Συγκριτικά, η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος αποτιμά την παγκόσμια εκπομπή ανθράκων το 2011 περίπου στους 10 δισεκατομμύρια τόνους - συγκριτικά μία ελάχιστη ποσότητα.

Η βαθειά δεξαμενή άνθρακα που ανακαλύφθηκε θα φτάσει κάποια στιγμή στην επιφάνεια μέσω ηφαιστειακών εκρήξεων και θα συνεισφέρει πολύ αργά σε κλιματική αλλαγή, όμως μια απότομη απελευθέρωση θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες...
Για παράδειγμα, η απελευθέρωση μόλις το 1% αυτού του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, θα αντιστοιχούσε με την καύση 2,3 τρισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου. Το πιο σημαντικό είναι ότι η τεράστια ποσότητα του λιωμένου άνθρακα βρίσκεται κάτω από το γιγάντιο υπέρ-ηφαίστειο του Yellowstone!...
Το ηφαίστειο στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone του Wyoming και της Montana βρίσκεται στην κορυφή ενός τεράστιου αποθέματος λειωμένου βράχου και τελευταία φορά εξερράγη πριν από 640.000 χρόνια. Απελευθερώνει περίπου 45.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε μέρα. Αν επρόκειτο να εκραγεί, (η έκρηξη) θα ήταν χίλιες φορές πιο ισχυρή από την έκρηξη του Mount St Helens (Βουνό Αγίας Ελένης) του 1980 και θα είχε τη δυνατότητα να καλύψει τις ΗΠΑ με έναν «πυρηνικό χειμώνα».
Η απειλή του «πυρηνικού χειμώνα» από το Yellowstone αφορά όλη τη Γη, χωρίς καν να ληφθεί υπ' όψιν η προσφάτως ανακαλυφθείσα τεράστια ποσότητα του εκεί θαμμένου λιωμένου άνθρακα, που πολλαπλασιάζει το μέγεθος της καταστροφής σε περίπτωση έκρηξης!
Με μια γρήγορη αποτίμηση των πληροφοριών μπορούμε να πούμε ότι, τώρα ιδιαίτερα, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι απειλούνται σε παγκόσμια κλίμακα από φυσικά φαινόμενα που δεν μπορούν να ελέγξουν, αγνοώντας όμως και το χρόνο που θα εκδηλωθούν! Είναι χρήσιμο επομένως να πληροφορηθούμε τι μας αποκαλύπτει, για όσα μας αφορούν, ο προφητικός λόγος, ο οποίος αποκαλύπτει επίσης και τον τρόπο αποφυγής των απειλουμένων δεινών.
2. Γενικά: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι, επειδή έχουμε ψυχή και σώμα, ζούμε σε δύο κόσμους συγχρόνως! Τον κόσμο των πνευμάτων στον οποίο ζει η ψυχή μας, και τον υλικό κόσμο στον οποίο ζει το συγχρόνως με την ψυχή δημιουργημένο και ζωοποιούμενο από αυτήν σώμα μας. Η ψυχή σαν λογική και αθάνατη είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από το σώμα και όλο τον υλικό κόσμο, όπως βεβαιώνει ο Κύριος Ιησούς Χριστός: «Διότι τι ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμο όλο κερδίσει, την δε ψυχή αυτού ζημιωθεί; ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού»; (Ματθ. 16:26). Επειδή ψυχή και σώμα συνδέονται μεταξύ τους για να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό άνθρωπο, δεν μπορούμε να δίνομε σημασία μόνο στο σώμα και στα υλικά πράγματα, όπως συνηθίζεται, αλλά κατά προτεραιότητα να δίνομε σημασία στην ψυχή και σε ότι την ωφελεί. Αυτό κάνει ολόκληρη η Χριστιανική διδασκαλία, και μάλιστα οι προφητείες. Αυτό αναδεικνύει και την ποιοτική διαφορά των προφητειών της Ορθοδοξίας από τις ψευδο-προφητείες και τις επιστημονικές προβλέψεις.
Η σύνδεση της ψυχής με το σώμα, μας καθιστά ικανούς να μεταφέρομε γνώσεις και βιώματα από τον πνευματικό (ή νοητό) κόσμο στον υλικό αλλά και αντίστροφα. «Ο τον φαινόμενον κόσμον εννοών θεωρεί τον νοούμενον... και εννοεί, με τον μεν νοητό (κόσμο) τον αισθητό,... με τον δε αισθητό τον νοητό», όπως μας πληροφορεί για το μεγάλο αυτό μυστήριο ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής.2 Και κατά τον απόστολο Παύλο αυτά που συμβαίνουν στον αόρατο πνευματικό κόσμο στον οποίο ζουν οι ψυχές μας, «τοις ποιήμασι νοούμενα καθοράται», δηλαδή κατανοούνται διά των ορατών δημιουργημάτων. Και αυτό συμβαίνει από την αρχή της Δημιουργίας, από κτίσεως κόσμου. Και διά των δημιουργημάτων δηλώνεται η δύναμη του Θεού και η αγιότητα, ώστε και όσοι δεν γνωρίζουν τις άγιες Γραφές να είναι αναπολόγητοι. (Ρωμ. Α-20). Έτσι οι πληροφορίες που έχομε από το υλικό περιβάλλον μας, είτε άμεσα μέσω των αισθήσεων, είτε έμμεσα μέσω των επιστημονικών παρατηρήσεων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση του λιωμένου άνθρακα, μας ενημερώνουν και για αντίστοιχες πνευματικές καταστάσεις. Και ισχύει και το αντίστροφο.
3.1. Από τον προφήτη Ησαία: Ο προφήτης μιλάει εναντίον αυτής που αποκαλεί «θυγατέρα της Βαβυλώνας», γιατί έχει όμοια προς την παλιά κύρια χαρακτηριστικά.
Πρωτότυπο κείμενο των Ο':    Απόδοση στη νέο-Ελληνική:
Ησ. 47,1
Κατάβηθι, κάθισον έπ! την γην, παρθένος, θυγάτηρ Βαβυλωνος, εισελθε εις το σκότος, θυγάτηρ Χαλδαίων, ότι ούκέτι προστεθήση κληθηναι απαλή κα! τρυφερά.
Ησ. 47,2 λάβε μύλον, αλεσον αλευρον, άποκάλυψαι το κατακάλυμμά σου, άνακάλυψαι τας πολιάς, άνάσυρε τας κνήμας, διάβηθι ποταμούς·

Ησ. 47,3 άνακαλυφθήσεται ή αισχύνη σου, φανήσονται οι όνειδισμοί σου· το δίκαιον έκ σου λήμψομαι, ούκέτι μή

Κατέβα (από τη δόξα σου), κάθισε (ταπεινά) πάνω στη γη, θυγατέρα της Βαβυλώνας, (χώρα) παρθένα (που δεν έχεις κυριευθεί από εχθρούς). Μπες στο σκοτάδι (της θλίψης και της αφάνειας), θυγατέρα των Χαλδαίων (αστρονόμων), διότι δεν θα είσαι πλέον και δεν θα ονομάζεσαι καλομαθημένη και τρυφερή.
(Σαν δούλη πλέον) πάρε στα χέρια σου χειρόμυλο, άλεσε το σιτάρι και κάμε το αλεύρι, βγάλε το κάλυμμα της κεφαλής σου και φανέρωσε πλέον τα άσπρα μαλλιά σου· ανασήκωσε το ρούχο που σκεπάζει τα πόδια σου, και πέρασε (με τα πόδια) ποταμούς.
Θα ξεσκεπαστεί ό,τι σε ντροπιάζει, θα φανεί ό,τι σε εξευτελίζει. Θα πάρω από σένα το δίκαιο (δηλ. ότι είναι δίκαιο σύμφωνα με όσα έπραξες και το να 2
«Ό τον φαινομενον κοσμον νοων, θεωρεί τον νοούμενον ...και νοεί, έν μεν τω νοητω τον αισθητόν, ...έν δε τω αίσθητω τον νοητόν» (Προς Θαλάσσιον ερ. 47η).

κρίνεις άλλους λαούς). Δεν πρόκειται πλέον (Ισραήλ) να σε παραδώσω σε ανθρώπους.

παραδώ (σε)2 άνθρώποις.
Ησ. 47,4 ειπεν ό ρυσάμενός σε Κύριος σαβαώθ, όνομα αύτω άγιος Ισραήλ·
Ησ.    47,5 κάθισον κατανενυγμένη,
εισελθε εις το σκότος, θυγάτηρ Χαλδαίων, ούκέτι μη κληθήση ισχύς βασιλείας.
Ησ. 47,6 παρωξύνθην έπ! τω λαω μου, έμίανας την κληρονομίαν μου· έγώ έδωκα αύτούς εις την χειρά σου, σύ δε ούκ έδωκας αύτοις έλεος, του πρεσβυτέρου έβάρυνας τον ζυγον σφόδρα.
Ησ. 47,7 κα! εΤπας· εις τον αιώνα έσομαι αρχουσα· ούκ ένόησας ταυτα έν τη καρδία σου, ούδε έμνήσθης τα έσχατα.

Ησ. 47,8 νυν δε ακουε ταυτα, ή τρυφερά, ή καθημένη πεποιθυια, ή λέγουσα έν καρδία αύτής· έγώ ειμι, κα! ούκ έστιν έτέρα· ού καθιω χήρα ούδέ γνώσομαι όρφανίαν.

Ησ. 47,9 νυν δε ήξει έπ! σε τα δύο ταυτα έξαίφνης έν ήμέρα μια· άτεκνία κα! χηρεία ήξει έξαίφνης έπ! σε έν τη φαρμακεία σου, έν τη ισχύϊ τών έπαοιδών σου σφόδρα,
Ησ. 47,10 τη έλπίδι τής πονηρίας σου· σύ γαρ ειπας· έγώ ειμι, κα! ούκ έστιν έτέρα. γνώθι ότι ή σύνεσις τούτων κα! ή πορνεία σου έσται σοι αισχύνη. κα! ειπας τη καρδία σου· έγώ ειμι, κα! ούκ έστιν έτέρα.

Αυτά (πιστέ Ισραήλ) είπε ο λυτρωτής - σωτήρας σου Κύριος των Δυνάμεων, αυτός του οποίου το όνομα είναι ο άγιος Θεός του Ισραήλ.
Κάθισε βαθιά λυπημένη και θρηνούσα, μπες στο σκοτάδι (της αφάνειας), θυγατέρα των Χαλδαίων, ποτέ πλέον δεν θα αναγνωρισθείς σαν ισχυρό βασίλειο.
Οργίσθηκα Εγώ εναντίον του λαού μου (δια τας αμαρτίας του), (και) εσύ βρώμισες με μιάσματα (αυτόν τον λαό που αποτελεί) την κληρονομιά Μου. Εγώ (παιδαγωγικά) τους παρέδωσα στα χέρια σου. Εσύ όμως δεν τους σπλαχνίσθηκες· (και αυτού ακόμη) του γεροντότερου κατέστησες πολύ βαρύ τον ζυγό της δουλείας.
Και (επί πλέον) είπες (αλαζονικά): (Εγώ η Βαβυλώνα) θα εξουσιάζω πάντοτε (τους λαούς). Δεν πέρασαν από τον νου σου αυτά (που σου λέγω), ούτε έλαβες υπ' όψιν το τέλος σου (που αναπόφευκτα έρχεται όπως έγινε με κάθε αυτοκρατορία).
Τώρα όμως άκουσε αυτά, εσύ η τρυφερή (που φροντίζεις να φαίνεσαι πάντα νέα), η οποία κάθεσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση και λες μέσα στην καρδιά σου· Εγώ είμαι μόνο και δεν υπάρχει άλλη σαν εμένα. Δεν θα μείνω ποτέ χήρα (δηλ. ο λαός μου θα είναι υλικά εύρωστος, ισχυρός και αήττητος), ούτε θα γνωρίσω τι θα πει ορφάνια (δηλ. εγκατάλειψη από όσους με ευεργετούσαν). Τώρα όμως, θα επέλθουν κατά σου αυτά τα δύο αιφνιδίως σε μία (μόνη) ημέρα. Ατεκνία και χηρεία θα σε βρει ξαφνικά, όταν θα ασχολείσαι με τη δηλητηριάζουσα (τους πιστούς) "μαγική" τέχνη σου, από την υπερβολικά μεγάλη (τάχα) δύναμη των μάγων - επιστημόνων σου, στους οποίους έχεις την ελπίδα πραγμάτωσης της πονηρίας σου· διότι συ (θυγατέρα της Βαβυλώνας) είπες: Εγώ είμαι, και δεν υπάρχει άλλη (όμοια με εμένα). Μάθε (λοιπόν), ότι η (δήθεν) σύνεση αυτών και η (πνευματική) πορνεία σου (γιατί πιστεύεις περισσότερο στους σοφούς σου από
Εμένα) θα μετατραπεί σε καταισχύνη σου. Εσύ όμως είπες από τα βάθη της ψυχής σου: Εγώ είμαι, και δεν υπάρχει άλλη!
Ησ. 47,11 καί ηξει έπί σε άπώλεια, καί ού μη γνως, βόθυνος, καί έμπεση εις αύτόν· καί ηξει έπί σε ταλαιπωρία, καί ού μη δυνήση καθαρά γενέσθαι· καί ηξει έπί σε έξ άπίνης άπώλεια, καί ού μη γνως.
Ησ. 47,12 στήθι νυν έν ταις έπαοιδαις σου καί έν τη πολλη φαρμακεία σου, α έμάνθανες έκ νεότητός σου, ει δυνήση ώφεληθήναι.
Ησ. 47,13 κεκοπίακας έν ταις βουλαις σου· στήτωσαν δη καί σωσάτωσάν σε οι άστρολόγοι του ούρανου, οι όρωντες τούς άστέρας άναγγειλάτωσάν σοι τί μέλλει έπί σε ερχεσθαι.

Ησ. 47,14 ιδού πάντες ώς φρύγανα έπί πυρί κατακαυθήσονται καί ού μη έξέλωνται την ψυχην αύτων έκ φλογός· ότι εχεις άνθρακας πυρός, κάθισαι έπ’ αύτούς.
Ησ. 47,15 ουτοι εσονταί σοι βοήθεια, έκοπίασας έν τη μεταβολη έκ νεότητος, άνθρωπος καθ’ εαυτόν έπλανήθη, σοί δε ούκ εσται σωτηρία.

Θα σε βρει όλεθρος (θυγατέρα Βαβυλώνας), και δεν θα τον αντιληφθείς. Βόθρος βαθύς και θα πέσεις μέσα σ' αυτόν. Μεγάλη ταλαιπωρία θα σε προφθάσει, και δεν θα κατορθώσεις να καθαρισθείς. Αιφνιδιαστικά θα έρθει η απώλεια σε σένα, χωρίς να την αντιληφθείς.
Στηρίξου λοιπόν (τώρα που φανέρωσα το τέλος σου) στις μαγικές επιστήμες σου και στη δηλητηριάζουσα (τον πιστό λαό) φιλοσοφία σου, αυτά που μάθαινες από τη νεότητά σου, μήπως και μπορέσεις να ωφεληθείς (για να σωθείς).
Έχεις κοπιάσει πολύ για να πραγματοποιήσεις τα θελήματά σου. Ας σταθούν λοιπόν (εντείνοντας τις προσπάθειές τους) και ας σε σώσουν οι σοφοί που μελετούν τα άστρα του ουρανού, αυτοί που παρατηρούν τους αστέρες (και τις συνέπειές των στη Γη, όπως πχ από τις ηλιακές κηλίδες) ας αναγγείλουν σε σένα τι μέλλει να σου συμβεί.
Ιδού, όλοι σαν φρύγανα πάνω στη φωτιά θα κατακαούν, και δεν θα γλυτώσουν τη ζωή τους από την φλόγα που θα ανάψει. Διότι εσύ, (θυγατέρα της Βαβυλώνας), έχεις αναμμένους άνθρακες, κάθεσαι πάνω σ' αυτούς!
Αυτοί θα είναι η "βοήθειά" σου! Κουράστηκες από τη νεότητά σου στη διαρκή μεταβολή σου (την ανανέωσή σου σε κοσμική δόξα, ισχύ κλπ. με κακή πνευματικά συνέπεια περισσότερες αμαρτίες και πλάνες). Ένας άνθρωπος μπορεί να πλανηθεί ο ίδιος (ατομικά). Για σένα όμως (με την ομαδική αλαζονεία και λοιπή πλάνη σου) δεν υπάρχει πλέον ελπίς σωτηρίας.

3.2. Κύρια χαρακτηριστικά της «θυγατέρας της Βαβυλώνας», κατά τον προφήτη Ησαία:

1)    Είναι ένδοξη αυτοκρατορία όπως η παλιά Βαβυλώνα, που κι αυτή εξουσίαζε πολλά έθνη, αλλά θα ταπεινωθεί: «Κατέβα (από το θρόνο της δόξας σου), κάθισε στη γη...». Δεν θα ασχολείται πια με τον ουρανό και τα αστρονομικά φαινόμενα, που της έδιναν δόξα που προξενούσε αλαζονεία, θα προσπαθεί να επιβιώσει πάνω στη γη...
2)    Είναι παρθένα, επειδή δεν έχει κυριευθεί από εχθρούς. Μάλιστα καυχάται γι' αυτό: Δεν θα μείνω ποτέ χήρα, ούτε θα γνωρίσω τι θα πει ορφάνια. Η παλιά Βαβυλώνα όμως κυριεύτηκε από εχθρούς και καταστράφηκε πολλές φορές μετά την πρόρρηση του Ησαΐα, ο οποίος θεωρείται ότι άρχισε να προφητεύει περί το 738 π.Χ. σε ηλικία 27 ετών.
3)    Ονομάζεται θυγατέρα των Χαλδαίων. Αλλά επειδή οι Χαλδαίοι ανέπτυξαν πρώτοι συστηματική αστρονομία και αστρολογία, κατέληξε ο όρος Χαλδαίος να σημαίνει εκτός από τον
κάτοικο της Χαλδαίας και τον αστρονόμο - αστρολόγο.3 Δηλ. πρόκειται για αυτοκρατορία με ανεπτυγμένη πολύ τις αστρονομικές παρατηρήσεις, από τις οποίες εξαρτά ένα μέρος από την ασφάλειά της. Στην εποχή μας η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι άλλες μεγάλες Δυνάμεις και κυρίως οι ΗΠΑ παρατηρούν το Διάστημα για φαινόμενα που επηρεάζουν τη Γη, όπως τις ηλιακές κηλίδες που επηρεάζουν το μαγνητικό πεδίο της Γης και τους σεισμούς, τους αστεροειδείς, τους επικίνδυνους μετεωρόλιθους ένας των οποίων έπληξε (με ισχύ 30 βομβών της Χιροσίμα) την περιοχή του Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας στις 15-2-20134 κλπ. Ελπίζουν ότι με έγκαιρο προειδοποίηση από την παρατήρηση του διαστήματος και με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας θα προστατευθούν. Η NASA, μάλιστα, δίνει βαρύγδουπους τίτλους στους επιστήμονές της. Τελευταία ζητάει να προσλάβει «Υπεύθυνο Πλανητικής Προστασίας»! (Planetary Protection Officer).5 Συζητάει και τον τίτλο «Φύλακας του Γαλαξία»! (Guardian of the Galaxy), ανεβάζοντας έτσι το επίπεδο της αλαζονείας. Ο προφήτης όμως ονειδίζει τη θυγατέρα Βαβυλώνας για τους «αστρολόγους του ουρανού» δηλ. τους υπερήφανους σοφούς αστρονόμους της, που δεν πρόκειται να σώσουν ούτε την ίδια, ούτε τον εαυτό τους.
4)    Στη θυγατέρα Βαβυλώνας υπάρχει λαός του αληθινού Θεού. Ο παλιός ευσεβής και πιστός Ισραήλ υπήρξε λαός του Θεού, επειδή έδωσε στην ανθρωπότητα τον Μεσσία, που είναι ο μόνος που σώζει, και δι' Αυτού σώθηκε ο Ησαίας και οι άλλοι προφήτες και δίκαιοι. Ο Θεός λύτρωσε τον λαό του Ισραήλ πολλές φορές από τους κατακτητές. Κάθε τέτοια λύτρωση όμως (ή σωτηρία) είναι επίγεια και προσωρινή. Την εποχή πχ του βασιλιά Κύρου του Πέρση όταν συμπληρώθηκαν 70 χρόνια, όπως είχε με ακρίβεια προφητεύσει ο Ιερεμίας, οι Ισραηλίτες ελευθερώθηκαν από τη Βαβυλώνια αιχμαλωσία και επέστρεψαν στη χώρα τους. Από τις διάδοχες αυτοκρατορίες της περιοχής της Βαβυλώνας, απουσιάζει ο παλιός Ισραήλ, γιατί βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του. Επομένως, εδώ ο Κύριος που δηλώνεται ως Λυτρωτής -Σωτήρας, απευθύνεται σε πνευματικά λυτρωμένο απ' Αυτόν λαό που ζει στη θυγατέρα Βαβυλώνας: τον πνευματικό Ισραήλ, που σώζεται με την πίστη Του στον Χριστό και το άγιο βάπτισμα, κατά τον λόγο Του: «ο πιστεύσας και βαπτισθείς σωθήσεται, ο δε απιστήσας κατακριθήσεται». (Μάρκ 16:16). Πρόκειται δηλ. για Χριστιανικό λαό, και μάλιστα Ορθόδοξο, για να έχει έγκυρο βάπτισμα και λοιπά μυστήρια. Αυτός ο λαός ζώντας μέσα στη θυγατέρα Βαβυλώνος που δεν κατακτήθηκε ποτέ, άρα δεν είναι κάποια της Μεσοποταμίας, υποφέρει από την κοσμική και εμπαθή νοοτροπία που επικρατεί εκεί, και από τα μιάσματά της δηλ. από τις επίσημα επικρατούσες πλάνες και αιρέσεις φαρμακώνεται πνευματικά.
5)    Η νέα Βαβυλώνα φροντίζει να παραμένει «τρυφερή» δηλ. να ανακαινίζεται υλικά. Όμως η αμαρτία την έχει γεράσει πνευματικά. Γι' αυτό θα της έρθει συμφορά, σύμφωνα με τον πνευματικό νόμο, για τις πράξεις της. Ο Θεός δεν είναι τιμωρός, μακροθυμεί, και παρέχει χρόνο μετανοίας. Έτσι μάλιστα οι αμαρτωλοί φαίνονται για ένα διάστημα να ευοδώνονται στο δρόμο της κακίας που ακολουθούν, όπως επισημαίνει ο προφήτης Δαυίδ.6 Όταν όμως ο καιρός της μετανοίας παρέλθει γι' αυτήν, τότε θα αποσύρει ο Θεός τη χάρη Του, στο μέτρο που είναι δίκαιο σύμφωνα με τις πράξεις της (47:3), και η νέα Βαβυλώνα από δυνατή και ένδοξη θα γίνει αφανής και δούλη.

6)    Αιτία για το πνευματικό χάλι της νέας Βαβυλώνας είναι οι υλικές επιδιώξεις της. Η

άμετρη συνεχής προσπάθειά της για περισσότερη κοσμική ισχύ, δόξα, κλπ., προκαλεί πνευματικά σαν κακό αντιστάθμισμα περισσότερες αμαρτίες και πλάνες (47:15).
Οι σοφοί της που την κατευθύνουν με υλικά κριτήρια δεν έχουν επίγνωση του αληθινού Θεού αλλά νομοθετούν αντίθετα προς τις εντολές Του, αναπτύσσοντας ασεβή ψευδο-θεολογία γεμάτη πλάνες και αιρέσεις. «Συ όμως μετερχόσουν την (προς τις εντολές Του) παρανομία ως νόμο και την εσχάτη ασέβεια παρουσίαζες επιτήδεια ως άκρα ευσέβεια»,8 σχολιάζει εύστοχα ο Θεοδώρητος Κύρου.
7) Αυτοί οι "σοφοί" σου, θυγατέρα της Βαβυλώνας, σαν αναμμένα κάρβουνα, άναψαν τη φλόγα της ασεβείας για να «κάθεσαι πάνω σ' αυτούς», δηλ. να αναπαύεσαι σε ανθρώπους σκοτισμένους, αντί στον αληθινό Θεό. «Έχεις άνθρακες πυρός, το οποίο σημαίνει θερμούς και κατακαίοντες άνδρες για τους οποίους γίνεται ο (προφητικός-προειδοποιητικός) λόγος, όταν "καθίσεις" πάνω σ' αυτούς. Η δε κάθιση θα σήμαινε την ανάπαυση (αν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί!)» λέει ο άγιος Κύριλλος.9Όπως αναφέραμε προηγουμένως (στα «Γενικά») υπάρχουν αντίστοιχα σημάδια - προειδοποιήσεις στο υλικό πεδίο. Η τελευταία και ισχυρότερη είναι αυτή της ανακάλυψης τεράστιας δεξαμενής λιωμένου άνθρακα κάτω από τις δυτικές ΗΠΑ, που απειλεί όλο τον πλανήτη. Πιο πριν, στο υλικό πάντα πεδίο, είχαμε την εφαρμογή της πυρηνικής ενεργείας για ειρηνικούς και πολεμικούς σκοπούς, η οποία επίσης είναι άκρως επικίνδυνοι "άνθρακες πυρός” με τις διαρροές, τα ραδιενεργά απόβλητα και τις εκρήξεις (τις πολεμικές στη Χιροσίμα, Ναγκασάκι και δοκιμές, και τις απρόβλεπτες "ειρηνικές" τύπου Τσέρνομπιλ και Φουκοσίμα). Ακόμη ενωρίτερα, ήταν οι υδρογονάνθρακες (πετρέλαια, γκάζι κλπ), που η μαζική παραγωγή τους ξεκίνησε πριν 1,5 αιώνα περ. από την Αμερική, και εξακολουθούν και τώρα να στηρίζουν ενεργειακά την

ανθρωπότητα, έχοντας κι αυτοί παρενέργειες στο περιβάλλον. Επομένως οι σχετικές με τους «άνθρακες πυρός» προειδοποιήσεις (στο υλικό πεδίο) για όσους ακολουθούν την παράνομη ως προς τον νόμο του Θεού νομοθεσία της Βαβυλώνας "τρίτωσαν"...
Επιφανειακό πετρέλαιο στη "Μακρινή Δύση" (Φάρ Ουέστ).
8) Ξαφνικά θα έρθει η καταστροφή της θυγατέρας της Βαβυλώνας, λέει ο προφήτης, και θα είναι ολοκληρωτική. Αυτό αναλυτικότερα σημαίνει:
4.1. Αιφνιδιασμός στο πνευματικό πεδίο: Διάγοντας με αμέλεια οι άνθρωποί της, βρίσκονται σε μια κατάσταση σύγχυσης ή πνευματικής πορνείας κατά τη Γραφή, υποβαθμίζοντας την αγάπη προς το Θεό για την αγάπη τους προς τα κοσμικά είδωλα του χρήματος, της δόξας, των ηδονών κλπ. Η κοπιαστική προσπάθεια της απόκτησης των ειδώλων αυτών εξασθένησε, όπως είδαμε (47:13+15), την ψυχή των νέο-Βαβυλωνίων, διότι «το εκοπίασες, πρέπει να ληφθεί αντί του ασθένησες (πνευματικά)», λέει και ο άγιος Κύριλλος.Τότε δέχονται απροσδόκητα τόσο ισχυρή επιβουλή, που ανατρέπει και αυτήν ακόμη την άρρωστη κατάστασή τους, εισάγει απότομα την ολοκληρωτική ασέβεια και νομοθετεί τη γενικευμένη καταπάτηση του νόμου του Θεού. Την επιβουλή αυτή την κάνουν κατάμαυροι, σαν κάρβουνο στην ψυχή, άνθρωποι. Μεγάλης κλίμακας ανατροπή των νόμων του Θεού

συντελέσθηκε στην Αμερική από τον μαύρο ψυχικά, περισσότερο από σωματικά, πρόεδρό της (2009-2016) Ομπάμα, ο οποίος έτσι την κατέστρεψε πνευματικά με τη νομιμοποίηση της ανηθικότητας, υπό την ανοχή ή μάλλον και ευλογία του γερασμένου στην αμαρτία Βατικανού.
Ο πρόεδρος Ομπάμα ζεστός στα έργα του σκότους σαν κάρβουνο αναμμένο, αντί της τιμής στην οικογένεια και της ευλογημένης από την αρχή της Δημιουργίας φυσικής σχέσης άνδρα-γυναίκας προσφέρει τιμή στην διαλυτική εκτροπή της, τους ταλαίπωρους ομοφυλόφιλους LGBT (+ 60 περ. ακόμη εκτροπές της φύσης) και μάλιστα τους οργανώνει σε αμετανόητα υπερήφανες (PRIDE) ομάδες αφιερώνοντάς τους τον Ιούνιο κάθε έτους, για να διαφημίζουν την διπλή πλάνη τους, ανηθικότητας και αλαζονείας!
Το αποκορύφωμα της μανιακής υπέρ των LGBT πολιτικής του προέδρου Ομπάμα είναι το να τους δώσει τόσα προνόμια, κατά είδηση της 21ης Ιουλίου 2014 (FOX), ώστε όπως γράψαμε και
σε άλλη θέση,11 να καταργούνται προς χάριν τους τα δικαιώματα όλων των άλλων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και των θρησκευτικών δικαιωμάτων!
Δεν ήταν μόνος του ο πρόεδρος Ομπάμα που προωθούσε την κατάλυση των νόμων του Χριστού, επιβουλευόμενος την ίδια την ανθρώπινη φύση. Διαβάζομε:
«Η 26η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες το δικαίωμα να παντρεύονται νόμιμα και στις 50 πολιτείες»! (Time). Πρόσφατα: «Το Βατικανό υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου με... τον σύζυγό του»!1 Ο πάπας Φραγκίσκος παραδέχθηκε ότι στο Βατικανό υπάρχει «Gay Lobby», το οποίο μάλιστα σε κτίριό του στη Ρώμη προμηθεύτηκε τη μεγαλύτερη σάουνα για ομοφυλόφιλους (gay sauna) της Ιταλίας!Και στην Αγγλία:


Η "Εκκλησία" της Αγγλίας, λέει είδηση (10-7-2017), ψηφίζει να αποδεχθεί τα διαφυλικά (μη άνδρες ή γυναίκες) άτομα. Κορυφαίος "επίσκοπος" λέει ότι οι LGBT δεν είναι αμαρτία! Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή ο Αγγλικανός αρχιεπίσκοπος Nicholas Okoh απαντάει στους "προοδευτικούς": «Αυτό σημαίνει ότι ο Ιησούς έκανε λάθος όταν δίδασκε ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και ότι οι σχέσεις έξω από ένα τέτοιο γάμο είναι αμαρτία». «Είναι μια ριζική απόρριψη της αυθεντίας της Γραφής. Η (Αγγλικανική) Εκκλησία ισχυρίζεται ότι μπορεί να καθαγιάσει τη συμπεριφορά που ο Λόγος του Θεού διδάσκει σαφώς ότι είναι αμαρτωλή. Σύμφωνα με τη Βίβλο, αυτή η συμπεριφορά, χωρίς τη μετάνοια, χωρίζει εκείνους που την εφαρμόζουν από τη βασιλεία Του».10
Οι δομές της θρησκευτικής, πολιτικής, χρήματο-οικονομικής και δικαστικής εξουσίας στα πρώην Χριστιανικά κράτη Ευρώπης και Αμερικής, έχοντας διαβρωθεί ηθικά, εντάχθηκαν στη Νέα Τάξη, η οποία από την αρχή ξεκίνησε με απάνθρωπα - εωσφορικά δόγματα και αποκρυφιστικό τρόπο, με αποφάσεις που παίρνονταν σε κλειστές λέσχες, μασονικές στοές κλπ. Συνεπώς πολλοί "άνθρακες πυρός", με κατακαίοντα αμαρτωλό ζήλο μέσα τους κατευθύνουν πλέον την «Παγκοσμιοποίηση»! Ακόμα και σε Ορθόδοξες χώρες όπως είναι η Ελλάδα, όταν πρώτη έγνοια είναι τα υλικά αγαθά, δεν αποφεύγεται η σταδιακή συσκότιση του νου των ανθρώπων. Πιο σκοτισμένοι είναι οι πιο απομακρυσμένοι από την ευσέβεια. Αυτοί είναι τα... ντόπια «αναμμένα κάρβουνα», που καίνε, με τη φωτιά που έχουν ανάψει μέσα τους τα πονηρά πνεύματα, ό,τι παραδοσιακό έχει απομείνει στην δομή της κοινωνίας. Αν η φωτιά δεν προερχόταν από το διάβολο, τότε δεν θα διακηρύσσονταν από τους πολιτικούς με υπερηφάνεια αυτό που κατέστρεψε τις αρχαίες κοινωνίες: «Προχωράμε για γάμο ομοφυλοφίλων και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια»11 12
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε προφητεύσει με ακρίβεια, σαν ισαπόστολος, αυτή την κατάσταση: «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα στον τόπο μας»! (Χειρ. Βασ. Βασιλοπούλου, 122η προφ.).16 Σόδομα εξ άλλου σημαίνει (πνευματική) τύφλωση και στείρωση λέει ο Μέγας Βασίλειος. (Ερμηνεία στον προφ. Ησαία, κεφ. 13). Και επίσης από τον ίδιο: Γόμορρα σημαίνει μέτρο (στα αγαθά, δηλ. μείωση - δελτίο) και στάση (επανάσταση). Και όλα αυτά τα ηθικά έκτροπα συνέβη να ενεργοποιηθούν ως κανόνες μεταλλαγμένης ηθικής απότομα, τέλος του 20ου αιώνα - αρχές του 21ου, και κυρίως μετά την άνοδο στην εξουσία (το 2009) του προέδρου Ομπάμα, οπότε η Αμερική, ως καθοδηγούσα την παγκοσμιοποίηση ή «Νέα Τάξη», τα επέβαλε διεθνώς.
Τέλος του 20ου αιώνα ξεκίνησε επίσημα μια ακόμη μεγάλη πλάνη, που καταστρέφει την ορθή αντίληψη περί Θεού, με τη θεσμοθέτηση πανθρησκευτικών συναντήσεων και συμπροσευχών υπό την αιγίδα του εκάστοτε πάπα του Βατικανού για την "ειρήνη", δήθεν, του κόσμου.
Πρώτο μέρος της πανθρησκευτικής κίνησης πρέπει να θεωρηθεί η αντίστοιχη προσπάθεια ισοπεδωτικής ψευδένωσης όλων των Χριστιανικών ομάδων και "εκκλησιών", συμπεριλαμβανομένων και των Ορθοδόξων, μέσω του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ Ε. ή W.C.C.). Οι Αγιορείτες πατέρες προειδοποιούσαν για τη συμμετοχή των Ορθοδόξων στο ΠΣΕ: «..Είναι γνωστή και έχει κατ' επανάληψιν δημοσιοποιηθή η ανέκαθεν μεγάλη επιφύλαξις του Αγίου Όρους επί της συμμετοχής των Ορθοδόξων εις το προμνησθέν Συμβούλιον, καθώς και μόνη η ύπαρξις και λειτουργία αυτού ενέχει τας επικινδύνους πνευματικώς και απαραδέκτους εκκλησιολογικώς ιδέας του συγκρητισμού της πίστεως και της σχετικοποιήσεως των Ιερών Κανόνων, άπερ άλλωστε αρμοδίως υποβάλλομεν και
προς την Εκκλησιαστικήν ημών Αρχήν, το Σεπτόν Οικουμενικόν Πατριαρχείον...»
17


Οι θρησκείες του πλανήτη, προβάλλονται όλες μαζί, με επικεφαλίδα στα αγγλικά: «Του Κυρίου η Γη και το πλήρωμα αυτής», στο τεύχος του W.C.C. για την 9η Συνέλευση στο Porto Alegre, στις 17-2-2006.18 Έτσι έχομε και εικονική διασύνδεση του οικουμενιστικού W.C.C. (ή Π.Σ.Ε.) με τη γενικότερη πανθρησκευτική κίνηση.
Η επικεφαλίδα είναι παραπλανητική, γιατί του Κυρίου δεν είναι οι... αντίχριστες θρησκείες, ούτε οι Χριστιανικές αιρέσεις!19 Αντίθετα: «πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια»! (Ψαλμ. 95:4).
Συνοψίζοντας το «4.1.» βλέπομε ότι έχομε, ως προς την επικινδυνότητα, τρεις κυρίως κατηγορίες «ανθράκων πυρός», κατά την έκφραση του προφήτη Ησαΐα, δηλ. ανθρώπων με μαύρη ψυχή, οι οποίοι με καυτό ζήλο στην πνευματική καταστροφή του συνόλου, ανάβουν απότομα φωτιές, που μεταβάλλουν σε κόλαση τη Γη, από την προκαλούμενη απομάκρυνση της χάρης του Θεού. Αυτοί είναι οι πνευματικοί καθοδηγητές και νομοθέτες της Βαβυλώνας, οι οποίοι, «των ανθρώπων κοιμωμένων», εισήγαγαν πρώτα τον θεσμό των «ζιζανίων» δηλ. των αιρέσεων (Ματθ. 13:24-30), κατόπιν επιβάλλουν την άκρα ανηθικότητα και τέλος καταλύουν κάθε θεσμό που υποστηρίζει ή ανέχεται την αληθινή γνώση του Θεού, δηλ. την αυθεντική έκφραση της Ορθοδοξίας, δογματικά και Μυστηριακά. Η θεσμοθέτηση της ανηθικότητας, χρειάζεται μόνο τη νομιμοποίηση της παιδοφιλίας για να ολοκληρωθεί, και η Ορθοδοξία παραγκωνίζεται επίσημα πλέον, από την συγκρητιστική Νέα Τάξη, ως μοναδική σωτήρια διδασκαλία και τρόπος ζωής. Όμως σε λίγους και εκλεκτούς, θα κρατηθεί μέχρι το τέλος του κόσμου, κατά τον λόγο του Κυρίου.20 Ας δούμε τώρα την αντίστοιχη προς αυτή την απότομη πνευματική κατάπτωση της νέας Βαβυλώνας, ξαφνική καταστροφή στο υλικό πεδίο.
4. 2. Αιφνιδιασμός στο υλικό πεδίο: Η καταστροφή έρχεται απροσδόκητα, όπως και στο πνευματικό. Εφ' όσον τα πνευματικά εικονίζονται στα υλικά, τότε από το 7) του 3.2. (σελ. 6)οι αντίστοιχες των πνευματικών υλικές καταστροφές είναι τριών ειδών: από τον άνθρακα -υδρογονάνθρακες, τα πυρηνικά και το λιωμένο άνθρακα - ηφαίστεια.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούμε στην ιδιαίτερα διαφωτιστική, για το θέμα μας των «ανθράκων πυρός», ετυμολογία της λέξης «άνθραξ». Λέγεται «άνθραξ επειδή αναθερμενόμενος μεταδίδει θερμότητα: η λέξη άνθραξ, παράγεται ξεκάθαρα από τα ανά θέρ-ω + άγω (μέλλ. άξ-ω), δηλαδή «αναθεραξ» > άνθραξ (με αποβολή των α και ε), διότι άγει ξανά την θερμότητα, αφού και πριν θερμάνθηκε για να προκύψει (το κάρβουνο) από το ξύλο». (Ετυμολογικό λεξικό Βασδέκη σελ. 4 & 24).
Από την ετυμολογία επισημαίνεται ότι εκτός από τα υλικά, άνθρακες-υδρογονάνθρακες, λιωμένο άνθρακα και πυρηνικά που χρησιμοποιούν μεταποιημένη και όχι πρωτογενή φυσική ύλη, υπάρχουν αντίστοιχα, πνευματικά, οι κακοποιοί άνθρωποι που έχουν ήδη προετοιμασθεί να καταστρέψουν τη Βαβυλώνα από προηγηθείσες πνευματικές πλάνες και αμαρτωλό βίο.
17

Επιστολή όλων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο. (Καρυαί 3η/16η Μαίου 2005)

18
19
20

Περισσότερα: https://www.imdleo.gr/htm/wcc.htm
Άλλο η ανθρώπινη φύση, που ανήκει στον Κύριο σαν Δημιουργό της, και άλλο η προαίρεση των ανθρώπων! Ότι την Εκκλησία «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής». (Ματθ. 16:18).

Για τα θέματα αυτά λεπτομερέστερη είναι η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Και εκεί οι πνευματικές συμφορές είναι αιτία των αντιστοίχων προς αυτές υλικών καταστροφών. Με συντομία αναφερόμαστε:
4.2.1. Καταστροφές από υδρογονάνθρακες, οι οποίοι γίνονται πιο επικίνδυνοι όταν λαμβάνονται από βαθιά θαλάσσια φρέατα. Κατά την Αποκάλυψη η επίδρασή τους στο περιβάλλον ανήκει σε ηπιότερη πληγή, αυτή της 4ης σάλπιγγας,13 14 ενώ η αστοχία των θαλασσίων φρεάτων μπορεί να προκαλέσει πολλά ανθρώπινα θύματα και τεράστια ρύπανση στο περιβάλλον, που αντιστοιχεί στην 5η σάλπιγγα:
«Και άνοιξε το φρέαρ (πηγάδι) της αβύσσου και ανέβηκε καπνός από το φρέαρ σαν
The Deepwater Horizon exploded

W'A
u Π M

καπνός από καμίνι που καίει με (μεγάλη) φωτιά, και σκοτείνιασε ο
April 20...

ήλιος και ο αέρας από τον καπνό του
22
φρέατος». (Αποκ. 9:2) αριστερά ένα στιγμιότυπο από την αναγγελία της έκρηξης του φρέατος πετρελαίου Deepwater Horizon (Ορίζοντας του βαθιού νερού ή αβύσσου) στον κόλπο του Μεξικού, στις 20-4-2010, που είναι η 1η προειδοποίηση από τα «Τρία Ουαί» 15 16 17
Υπάρχουν τρεις προειδοποιήσεις πριν τις τελικές 3 σάλπιγγες και η πρώτη, (αντίστοιχη της 5ης σάλπιγγας), είναι αυτή του φρέατος «Deepwater Horizon» που εξερράγη στον Κόλπο του Μεξικού στις 20 Απριλίου του 2010 με απώλεια 11 εργαζομένων, διαρροή 5.000.000 βαρελιών πετρελαίου, και μόλυνση 180.000 τετρ. χιλιομέτρων του ωκεανού.24 Οι συνέπειες της μόλυνσης στον πληθυσμό και το περιβάλλον κράτησαν την είδηση στην πρώτη θέση της δημοσιότητας για ένα περίπου μήνα στην Αμερική. Μεσουράνησε δηλ. τότε, το προειδοποιητικό

«ΟΥΑΙ» του αετού της Αποκάλυψης. Αλλά και το όνομα του φρέατος, του βαθιού νερού ή αβύσσου, επιβεβαιώνει τη σχέση του με την 5η σάλπιγγα. Υπάρχουν περισσότερες από 5.000 πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου (γκαζιού) στα βαθιά νερά, στον κόλπο του Μεξικού μόνο!25
Αριστερά οι πλατφόρμες στη μεριά της Αμερικής, στον κόλπο του Μεξικού.
Τι θα γίνει σε περίπτωση έκτακτου φυσικού φαινομένου μεγάλης έντασης (όπως σεισμού ή τυφώνα) ή σε περίπτωση πολέμου;...
Τώρα μάλιστα χρησιμοποιείται στρατιωτικά η ακόμα πιο επικύνδυνη πυρηνική τεχνολογία, από την οποία είναι το 2ο είδος καταστροφών που εξετάζομε.
4.2.2. Καταστροφές από πυρηνικά. Εκτός από τους υδρογονάνθρακες, είναι και η εφαρμογή της πυρηνικής τεχνολογίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που «αναπαύει» τις σύγχρονες κοινωνίες των μεγάλων κρατών, ενώ η εφαρμογή της στα πυρηνικά όπλα θεωρείται ότι αυξάνει στο μέγιστο την ασφάλειά τους. Αυτή η κατάσταση όμως μπορεί να αλλάξει απότομα και να γίνει εφιάλτης από κάποιο δυστύχημα, δολιοφθορά ή κάποιο πολεμικό γεγονός. Σε σχέση με όσα αναφέραμε ήδη, για την πνευματική αιτία που συμβαίνουν αυτές οι καταστροφές, επισημαίνομε την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας στις 26-4-1986, που δηλητηρίασε τα ύδατα της περιοχής, το περιβάλλον γενικότερα σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων, αλλά και την ατμόσφαιρα όλης της υδρογείου. Το γεγονός του Τσέρνομπιλ (που σημαίνει Άψινθος) είναι το αντίστοιχο της 3ης σάλπιγγας της Αποκάλυψης, όπως βεβαίωσε ο άγιος Παίσιος: «Εκεί, στην Αποκάλυψη, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αναφέρει, ότι είδε αστέρα μεγα καιόμενο να πεφτει από τον ουρανό μολυνοντας, πικραίνοντας, και δηλητηριάζοντας θανάσιμα, τα νερά και τις πηγές των υδάτων... Και το όνομα του αστέρος Άψινθος!... (Ουκρανικά Τσέρνομπιλ)».26
Αστέρας πνευματικός ο πάπας του Βατικανού, που τη χρονιά εκείνη ξεκίνησε επίσημα (27-10-1986) τις πανθρησκευτικές συγκεντρώσεις στην Ασίζη, μολύνοντας με αυτές τα διαυγή ύδατα της Χριστιανικής διδασκαλίας και του αγίου Βαπτίσματος, μπροστά στα μάτια των ανθρώπων. Και όταν γιορτάζονταν τα 25 χρόνια των συναντήσεων της Ασίζης, ένα μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα συνέβη στην Ιαπωνική Φουκοσίμα (11-3-2011) μετά από σεισμό και τσουνάμι. Το Τσέρνομπιλ και πολύ περισσότερο η Φουκοσίμα (αγγλ. Fukushima) δεν έπαψαν να εκλύουν ραδιενέργεια. Εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκων έχουν μετακινηθεί και στις δύο περιπτώσεις, ενώ πολλοί είναι οι ασθενείς και νεκροί.
Στην Ιαπωνία είχε προηγηθεί η πυρηνική καταστροφή των πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι από βόμβες που έριξε η Αμερική στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, αντίστοιχα. Το 2015 ο πρόεδρος Ομπάμα παρέστη στην τελετή για τα 70 χρόνια ανάμνησης της διπλής τραγωδίας, αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Ιαπωνικό λαό. Μάλιστα η έκρηξη του φρέατος στον κόλπο του Μεξικού (2010) και η Φουκοσίμα (2011) έγιναν κατά τη θητεία του Ομπάμα (2009-2016), του οποίου το όνομα περιέχει το... μπαμ της έκρηξης, ενώ με όσα νομοθέτησε θα είναι από τους κύριους αίτιους και για τα επερχόμενα εκρηκτικά γεγονότα στη Νέα Βαβυλώνα ή Νέα Τάξη με κέντρο τη χώρα του και τις συνεπίκουρές της στην παρανομία (ως προς το νόμο του Θεού). Διότι «εσύ (Βαβυλώνα) ως νόμο είχες την παρανομία και την εσχάτη ασέβεια ασκούσες με επιτηδειότητα σαν άκρα ευσέβεια», όπως ταιριαστά ερμηνεύει ο Θεοδώρητος.27 Το μεγάλο «ΜΠΑΜ» του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου πλησιάζει, οπότε και θα κορυφωθούν οι συμφορές αυτές από «άνθρακες πυρός» και του υλικού πεδίου.
4.2.3.    Καταστροφές από ηφαίστεια. Τα ηφαίστεια είναι μια ακόμη πληγή που χτυπάει όλο και πιο έντονα τον όλο και πιο αμαρτωλό κόσμο, όσο πλησιάζομε στη Συντέλεια, κατά τον λόγο του Κυρίου: «Και σεισμοί θα γίνουν μεγάλοι κατά τόπους και λιμοί και λοιμοί, και φόβητρα και σημεία μεγάλα απ' ουρανού θα γίνουν». (Λουκ. 21:11). Επειδή απέβαλαν οι άνθρωποι τον φόβο τους στον Θεό, θα ταράζονται, αντ' αυτού, από μεγάλα και συγκλονιστικά φόβητρα στον ουρανό, στη γη και κάτω απ' αυτήν. Τα ηφαίστεια ξεκινώντας από τα υποχθόνια ανεβάζουν στην επιφάνεια τις ύλες τους, οι οποίες καιόμενες πετάγονται και στον ουρανό. Όταν
26
27

«Μαρτυρίες Προσκυνητών», 2003, και: www.imdleo.gr/diaf/files/proph/2_epitomos_parts/11_gPaisios+.pdf «Είσί μέν φησι καί έν τοΐς αλλοις εθνεσι παράνομον αίρούμενοι νόμον, άλλ' ού ταύτην άπαντες την πολιτείαν άσπάζονται· σύ δέ νόμω την παρανομίαν μετήεις και την έσχάτην ασέβειαν έπετήδευες ώς ακραν εύσέβειαν· ου δη χάριν σωτηρίας ούκ άπολαύση». (Ερμηνεία στον προφήτη Ησαία, Sources chretiennes).
λα
η δράση τους είναι ήπια, τότε περιλαμβάνονται όπως είπαμε20 στην 4η σάλπιγγα μαζί με το ηφαίστειο Eyjafjallajokull της Ισλανδίας που εξερράγη στις 20 Μαρτίου 2010. Ο τυχών λιωμένος κάτω από αυτά άνθρακας τα καθιστά πολύ πιο επικίνδυνα, γιατί μπορεί να τους δώσει πρωτοφανές μέγεθος, με παγκόσμιες συνέπειες, κάτι που, κατά την Αποκάλυψη, είναι άκρως εσχατολογικό.
Επειδή η μεγαλύτερη ποσότητα λιωμένου άνθρακα είναι κάτω από τη Δυτική Αμερική αυτό σημαίνει ότι προφητικά αυτή σαν κέντρο, είναι η περισσότερο απειλούμενη με αυτού του είδους την καταστροφή, η οποία μπορεί όμως να πλήξει, επεκτεινόμενη, όλη τη Γη. Εκεί βρίσκεται το υπερηφαίστειο του Yellowstone, που δεν είναι το μόνο!
ανησυχητικά σημεία αφύπνισης. Η έκρηξη του όρους Tambora της Ινδονησίας, στις 10 Απριλίου 1815, ήταν μία από τις πιο ισχυρές εκρήξεις στην καταγεγραμμένη ιστορία, με δείκτη ηφαιστειακής έκρηξης (VEI) 7. Πίσσα σκοτάδι παρατηρήθηκε σε απόσταση 600 χιλιομέτρων (370 μίλια) από την κορυφή του βουνού για δύο ημέρες, ενώ τσουνάμι χτύπησε τα νησιά της Ινδονησίας με κύματα ύψους 4 μέτρων (13 πόδια). Ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε 2.600 χλμ μακριά (1.600 μίλια) ενώ η τέφρα έφτασε κατ' ελάχιστον τα 1.300 χλμ (810 μίλια) μακριά. Η τέφρα από τη στήλη των εκρήξεων διασκορπίστηκε σε όλο τον κόσμο και μείωσε τις παγκόσμιες θερμοκρασίες, οδηγώντας σε παγκόσμιες αποτυχίες συγκομιδής. Το επόμενο της έκρηξης έτος 1816 είναι γνωστό ως το έτος χωρίς καλοκαίρι!18 19 20 21
Το ηφαίστειο του όρους Tambora προειδοποίησε με αρκετά μεγάλες εκρήξεις από τις 5 Απριλίου, πριν την πλήρη ενεργοποίησή του στις 10 Απριλίου 1815, ενώ στην περίπτωση της Νέας Βαβυλώνας δεν θα υπάρξει προειδοποίηση! «...Ας σε σώσουν οι σοφοί που μελετούν τα άστρα του ουρανού, αυτοί που παρατηρούν τους αστέρες (και τις συνέπειές των στη Γη, όπως πχ από τις ηλιακές κηλίδες) ας αναγγείλουν σε σένα τι μέλλει να σου συμβεί»! Όλοι θα είναι αμέριμνοι αλλά: «Ιδού, όλοι σαν φρύγανα πάνω στη φωτιά θα κατακαούν, και δεν θα γλυτώσουν τη ζωή τους από την φλόγα που θα ανάψει»...
Έως εδώ (στο β), εξετάσαμε από την προφητεία του Ησαΐα αυτά που θεωρούνται στο υλικό πεδίο συμφορές, εικόνες των πνευματικών, στις οποίες όμως (πνευματικές συμφορές) εστιάζεται η προφητεία. Τώρα έρχεται το ερώτημα ποια μπορεί να είναι η «θυγατέρα Βαβυλώνος» ή νέα Βαβυλώνα, και αυτό είναι το επόμενο θέμα μας.
5. Ποια μπορεί να είναι η «θυγατέρα Βαβυλώνος» ή νέα Βαβυλώνα;
5.1. Οι άνθρωποι της Βαβυλώνας. Αυτοί φταίνε για την μέλλουσα καταστροφή της και όχι η θέση της. Μέσα στη Βαβυλώνα είδαμε ότι υπάρχει λαός πιστός στον αληθινό Θεό, που όμως είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τα «μιάσματά της» γιατί αυτή από την αρχή δεν είχε υγιείς πνευματικές βάσεις και συνεχίζει να μην έχει. Μάλιστα οι άνθρωποί της με την διαρκή μεριμνά τους για περισσότερη υλική ευμάρεια φτάνουν να δοξάζονται οι ίδιοι μεταξύ τους, αντί του Δημιουργού, οπότε τότε, από υπερηφάνεια, οδηγούνται σε μεγαλύτερη και απότομη πτώση.
Η πνευματική κατάσταση της Βαβυλώνας δηλώνεται εκτός της περιγραφής που κάνει ο προφήτης Ησαΐας και από το όνομά της το οποίο σημαίνει σύγχυση: «Επειδή η Βαβυλώνα είναι επώνυμος της σύγχυσης των γλωσσών, τας οποίας συνέχεε ο Κύριος διασπώντας την προς το κακό συμφωνία. Διότι λέγει η Γραφή ότι εκλήθη το όνομα του τόπου εκείνου σύγχυση, στα Εβραϊκά δε Βαβέλ», εξηγεί ο Μέγας Βασίλειος.22 23 Και ο αδελφός του, άγιος Γρηγόριος Νύσσης, λέει από τον ψαλμό 136, για τον πιστό Ισραήλ: «Στις Ιτιές κρεμάσαμε τα δικά μας όργανα, καταδικάσαντες σε σιωπή τους εαυτούς και τα όργανά μας. Δικιά μου κάνω αυτή την ωδή. Γιατί αν δω την αιρετική σύγχυση (είναι δε Βαβυλώνα η σύγχυση) και αν δω τους πειρασμούς που ρέουν δια της σύγχυσης, αυτά ακριβώς λέγω τα Βαβυλώνια ρεύματα, στα οποία δίπλα καθισμένοι κλαίμε, διότι δεν έχομε αυτόν που θα μας διαπεράσει δι' αυτών. Και αν πεις για τις ιτιές και τα πάνω σ' αυτές όργανα, δικός μου είναι και αυτός ο αινιγματικός λόγοςΔιότι πράγματι εκφράζεται με τις ιτιές ο βίος μας. Επειδή η ιτιά είναι δένδρο άκαρπο, έφυγε δε από εμάς ο γλυκύς καρπός της ζωής. Λοιπόν γίναμε ιτιές άκαρπες, έχοντας κρεμάσει τα όργανα της (προς τον Θεό) αγάπης (ευχαριστίας, δοξολογίας και προσευχής) αργά και ακίνητα πάνω στα δένδρα (που μας παριστάνουν)».33 Επομένως ο πνευματικός Ισραήλ, κατά τον άγιο Γρηγόριο, όταν ζει σε χρόνια που έχουν ισχύ οι αιρετικοί, τότε ζει σε Βαβυλώνα, ονομάζοντας έτσι όχι την τοποθεσία αλλά την κρατούσα πνευματική κατάσταση.
Οι αιτίες που προκαλούν σύγχυση στην διάνοια των ανθρώπων (αιρέσεις, πλούτος, δόξα, τίτλοι ευγενείας, αξιώματα κλπ), εμποδίζουν τη μετάνοια και διώχνουν τη χάρη του Θεού. Και κατά τον Μ. Βασίλειο: «Όλα αυτά είναι συγχυτικά της διανοίας και γι' αυτό άξια να είναι ομώνυμα με τη Βαβυλώνα. Αυτή την καταστρέφει ο Κύριος και γίνεται οικητήριο εξαγριωμένων δαιμόνων· (σαν Βαβυλώνα) μπορείς, αν θέλεις, να λάβεις είτε την πόλη είτε την ψυχή που βρίσκεται σε σύγχυση. Διότι είναι ανάγκη η ερημωθείσα από την οίκηση του Θεού (πόλη ή ψυχή) να γίνει οικητήριο πονηρών πνευμάτων» 24
Συμπέρασμα: Η ψυχή που ζει στη σύγχυση των παθών και των αιρετικών αντιλήψεων περί Θεού, είναι η προσωπική «Βαβυλώνα». Αυτή δεν βρίσκεται σε σταθερή αλλά μεταβατική κατάσταση, από την οποία αν δεν αρχίσει έγκαιρα να αγωνίζεται για τη σωτηρία της, μαύροι λογισμοί ή και μαύροι στην κακία άνθρωποι την παρασύρουν στην αποδοχή πλήρως αντιχρίστων δογμάτων με συνέπεια και την πλήρη ερήμωσή της από τη χάρη του Θεού. Έτσι γίνεται οικητήριο δαιμόνων και αυτή είναι η «καταστροφή της Βαβυλώνας»!
Να επισημάνομε ότι η ουσία της ψυχής των ανθρώπων δεν καταστρέφεται, γιατί είναι δημιουργημένη να μένει αθάνατη. Αλλά σ' αυτήν ενεργεί είτε η χάρη του Θεού που την δυναμώνει, την φωτίζει, την χαροποιεί και την οδηγεί στη σωτηρία, είτε τα πονηρά πνεύματα που την ταράζουν με κακούς λογισμούς, θυμό και επιθυμίες, ενώ συγχρόνως κρύβουν όσα την ωφελούν, σκοτίζοντας το λογικό της και οδηγώντας την στην απώλεια διά της παράβασης των εντολών του Χριστού.
Όταν η ψυχή παύσει να αμαρτάνει και μετά από αγώνα καθαρισθεί από τα πάθη της, τότε γίνεται οικητήριο και θρόνος του Θεού και ολόκληρη η Βασιλεία Αυτού χωράει και εγκαθίσταται σ' αυτήν: «Ιδού η βασιλεία του Θεού εντός σας είναι», κατά τον λόγο του Κυρίου. (Λουκ.ΐ7:2ΐ).
Υπάρχουν συνεπώς δύο ακραίες καταστάσεις: 1) η ψυχή να είναι καθαρή και θρόνος Θεού ή αντίθετα 2) να είναι καταγώγιο βρωμερών παθών, έρημη από τη χάρη του Θεού και οικητήριο πονηρών πνευμάτων. Ανάμεσα στις δύο αυτές καταστάσεις η ψυχή μπορεί είτε α) να αγωνίζεται για τη σωτηρία της, είτε β) να διάγει με αμέλεια, συγχέοντας τις πνευματικές αξίες με τις υλικές επιδιώξεις στις οποίες επικεντρώνεται η προσπάθειά της. Αυτή η τελευταία (β) είναισύμφωνα με όσα είπαμε, μια Βαβυλώνια κατάσταση. Τότε ακούγεται πχ ότι "ο Θεός μας αγαπάει" αν μας δίνει δολάρια ή ευρώ!
Από αυτή, την νοητή Βαβυλώνα, πρέπει να βγει όποιος θέλει να σωθεί, επιστρέφοντας διά της Εκκλησίας του Χριστού στην καθαρότητα, όπως ο παλιός Ισραήλ μετά την Βαβυλώνια αιχμαλωσία επέστρεψε στην πόλη της ειρήνης του Θεού, την Ιερουσαλήμ. Και τότε να ανοικοδομήσει εκεί, στην ειρηνεύουσα από τα πάθη ψυχή του, μαζί με την πόλη, τον ναό του Θεού στο κέντρο της και το προστατευτικό τείχος γύρω της κατά των νοητών εχθρών. Μόνον αυτός ο δρόμος σωτηρίας, διά της Εκκλησίας και των παραδομένων υπό του Κυρίου σ' αυτήν Μυστηρίων, υπάρχει: «Αν κάποιος δεν γεννηθεί εξ ύδατος και Πνεύματος, δεν μπορεί να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού». (Ιω. 3:5).
Παράδειγμα άκρας καθαρότητας αποτελεί η Θεοτόκος Μαρία, ενώ ερημωμένης ψυχής ο προδότης μαθητής Ιούδας ο Ισκαριώτης. Η πρώτη άκουσε από τον άγγελο: «Πνεύμα Άγιον επελεύσεται (θα έρθει) επί σε» (Λουκ. 1:35), ενώ ο δεύτερος επέφερε εναντίον του το ψαλμικό: «ας γίνει η έπαυλις (η κατοικία ή ψυχή) αυτού έρημος και ας μη βρίσκεται ο κατοικών σ' αυτήν, και την επισκοπή αυτού ας λάβει άλλος». (Πρ. 1:20).35 Η ερήμωση της ψυχής του Ιούδα επήλθε απότομα, όπως απότομα θα έρθει και το τέλος της νέας Βαβυλώνας, όταν αυτή εγκαταλειφθεί από τη χάρη του Θεού. Ο Ιούδας, παρά την εγγύτητά του προς τον Διδάσκαλο δεν φρόντιζε να απαλλαγεί από τα πάθη του, και ήταν υποκριτής, φιλάργυρος και κλέπτης (Ιω. 12:6). «Απέκτησε τόπο εκ μισθού της αδικίας... Ακελδαμά δηλ. τόπο αίματος» (Πρ. 1:18-19) πουλώντας τον Κύριο για 30 αργύρια καθ' υπόδειξη του Σατανά και παραμένοντας αμετανόητος παραδόθηκε οριστικά στον μιαρό, κατά το Μυστικό Δείπνο: «Μετά το ψωμί (που του έδωσε ο Ιησούς) τότε εισήλθε σ' εκείνον ο Σατανάς». (Ιω. 13:27).
Η «Βαβυλώνια» κατάσταση δεν μπορεί να είναι μόνιμη, και πλανάται κάθε παλιός ή νέος Βαβυλώνιος νους δηλ. σε σύγχυση ευρισκόμενος, αν πιστεύει ότι θα «εξουσιάζει πάντοτε», (47:7) ήτοι ότι ο Θεός θα τον ανέχεται διαρκώς αμαρτάνοντα. «Μάθε (λοιπόν), ότι η σύνεση αυτών (των δήθεν σοφών λογισμών στους οποίους έχεις την πίστη σου αντί σε Εμένα) και η (πνευματική) πορνεία σου (γιατί ακριβώς πιστεύεις περισσότερο σε ανθρώπινα επινοήματα από την αλήθεια της Ορθοδοξίας) θα μετατραπεί σε καταισχύνη σου. Εσύ όμως (Βαβυλώνια ψυχή) είπες μέσα από την καρδιά σου: Εγώ είμαι, και δεν υπάρχει άλλη»! (47:10). Μελετώντας κάποιος τα ασκητικά συγγράμματα των Πατέρων βρίσκει πολύ περισσότερες επεξηγήσεις των προφητικών λόγων που αφορούν μεμονωμένα άτομα και κατ' επέκταση ομόγνωμες κοινωνίες.
Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η Βαβυλώνα διάγει με (πνευματική) πορνεία για ένα διάστημα πριν να οδηγηθεί σε μεγαλύτερη πτώση και καταστροφή. Και στο 25 παράδειγμα του Ιούδα είδαμε ότι αυτός πρώτα ενεργούσε εμπαθώς τον καιρό που ήταν Μαθητής, μετά όμως την πώληση του Διδασκάλου ερημώθηκε πλήρως από τη χάρη του Θεού και καταλήφθηκε από τον Σατανά. Οι μεμονωμένες ψυχές και παρομοίως το σύνολο των ψυχών της Βαβυλώνας, όταν δεχθούν τις συμβουλές των πονηρών πνευμάτων, άμεσα ή έμμεσα (από ανθρώπους επηρεασμένους από αυτά) τότε κατακαίονται από τη φωτιά της Κόλασης που αυτά σαν αναμμένα κάρβουνα (άνθρακες πυρός) φέρουν μαζί τους, πράττοντας τόσο μεγάλες ανομίες, ώστε δεν γλυτώνουν από την εγκατάλειψη του Θεού, ο οποίος αποτελεί τη ζωή της ψυχής τους, ενώ ακολουθεί γρήγορα και η σωματική τους εξόντωση.
Αυτή είναι η κύρια σημασία του προφητικού ρητού, που προσδιορίζει με βάση την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων της, τη «θυγατέρα Βαβυλώνας»: «Ιδού, όλοι (οι αμαρτωλοί και άνομοι) σαν φρύγανα πάνω στη φωτιά (της Κόλασης) θα κατακαούν, και δεν θα γλυτώσουν τη ζωή τους από την φλόγα (των παθών) που θα ανάψει. Διότι εσύ, (θυγατέρα της Βαβυλώνας), έχεις αναμμένους άνθρακες (ανθρώπους με πύρινο ζήλο στα πονηρά έργα), κάθεσαι πάνω σ' αυτούς (αναπαύεσαι σ' αυτούς)»!
Η «θυγατέρα Βαβυλώνας» δεν γράφεται ότι μοιχεύει, αλλά πορνεύει πνευματικά. Οπότε δεν προσδιορίζεται ως πόλις - αυτοκρατορία Ορθόδοξη, πνευματικά νυμφευμένη με τον Ιησού Χριστό, με τον νόμο των εντολών Του θεσμοθετημένο σ' αυτήν, που ξεπέφτει και τον παραβαίνει. Όμως από αυτή τη φράση (μόνο) δεν αποκλείεται εντελώς και αυτό, διότι στα πνευματικά μπορούν και οι δύο εκφράσεις πορνεία και μοιχεία να χρησιμοποιούνται για το ίδιο ζήτημα, όπως βλέπομε πχ όταν μιλάει ο Θεός στους Εβραίους διά του προφήτου Ωσηέ: «...και θα απομακρύνω την πορνεία αυτής (της μητέρας πατρίδας σας) από μπροστά Μου και την μοιχεία της εκ μέσου των μαστών της (δηλ. από την καρδιά της)» 36 Αυτά γνωρίζοντας, ας πούμε τώρα για τη θέση της νέας Βαβυλώνας.

5.2. Η θέση της νέας Βαβυλώνας που κάθεται πάνω σε άνθρακες πυρός.

5.2.1. Γενικά. Αυτό είναι ένα παλιό θέμα. Οι Πατέρες το εξετάζουν διασταυρώνοντας τις προφητείες. Ας θυμηθούμε ότι πρώτα στη Γένεση αναφέρεται η Βαβυλώνα: «Χους δε (εγγονός του Νώε από τον Χαμ) εγέννησε τον Νεβρώδ... Και εγένετο αρχή της βασιλείας αυτού Βαβυλών και Ορεχ και Αρχαδ και Χαλάννη εν τη γη Σεναάρ». Εδώ αναφέρεται η πολύ παλιότερη του Ησαΐα Βαβυλώνα της Μεσοποταμίας, την οποία ο προφήτης λαμβάνει αργότερα και σαν τύπο της εσχατολογικής Βαβυλώνας. Εκεί στη γη Σεναάρ απεφάσισαν οι άνθρωποι να οικοδομήσουν πόλη και πύργο του οποίου η κορυφή να φτάνει «έως του ουρανού» για να δοξασθούν οι ίδιοι: «ποιήσωμεν εαυτοίς όνομα»37 Για την υπερηφάνειά τους αυτή επενέβη ο Κύριος, διαχώρισε τις γλώσσες τους κατά φυλή, και τους διέσπειρε πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν το έργο τους: «και επαύσαντο οικοδομούντες την πόλιν και τον πύργον. Δια τούτο εκλήθη το όνομα αυτής Σύγχυσις, διότι εκεί συνέχεε Κύριος τα χείλη (δηλ. τις γλώσσες) πάσης της γης»... (Γεν. 11:8,9). Από εδώ θεωρείται η Βαβυλώνα συνώνυμη της σύγχυσης, και αυτό το συναντήσαμε ήδη στις προφητείες σαν κύριο χαρακτηριστικό που αφορά και κάθε μεταγενέστερη τοπικά ή τροπικά Βαβυλώνα.
Η ημιτελής πυργοποιΐα διά της οποίας θα έφθαναν οι άνθρωποι στον ουρανό γίνεται ένα κακό σημάδι και για την κατάκτηση του Διαστήματος, που επιχειρείται τις τελευταίες δεκαετίες. Και η «θυγατέρα Βαβυλώνας» του Ησαΐα είναι διάσημη για τους αστρονόμους της, κάτι που συμβαίνει με την Αμερική η οποία προσπαθεί μαζί με τις άλλες μεγάλες χώρες να ανέβει στον ουρανό και να εποικήσει το διάστημα, για να δοξάσει, όπως η παλιά Βαβυλώνα, τον εαυτό της. 26 27 28
Δεν είναι δυνατόν να δοξάσει τον αληθινό Θεό γιατί ζει μέσα σε μια αντιφατική πραγματικότητα στην οποία έχει θέση ακόμα και η λατρεία ...του Σατανά! Όταν το 1968, τρεις Αμερικανοί
30
αστροναύτες,30 ταξίδεψαν στο διάστημα με το πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη για τρεις ημέρες, απεφάσισαν την παραμονή των Χριστουγέννων να μεταδώσουν μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή από το θαλαμίσκο τους. Τότε διάβασαν όλοι μαζί στον κόσμο τους πέντε πρώτους στίχους του πρώτου κεφαλαίου της Γένεσης: «Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην»... Αυτό το θαυμάσιο γεγονός, που θα μπορούσε να θεωρηθεί τουλάχιστον ως επιστημονικό, δεν επρόκειτο να έχει συνέχεια, μετά τη μήνυση κατά της NASA από φανατική αθεΐστρια,29 αν και τα δικαστήρια δεν την δικαίωσαν. Έκτοτε ακόμα και τέτοιες αναφορές αποθαρρύνονται από την NASA...30 Η γενικότερη, παγκόσμια, ή «Μεγάλη Βαβυλώνα» κατά την Αποκάλυψη, δεν είναι σε θέση επίσης να ευχαριστεί το Θεό για τις επιτυχίες της. Ούτε η Σοβιετική Ένωση πριν, ούτε η Κίνα τώρα.

5.2.2. Προφήτης Ησαίας και Αποκάλυψη, από τον άγιο ιερομάρτυρα Ιππόλυτο:31

«Αλλά επειδή επρόκειτο να πούμε περί της Πόρνης, πλησίασε, ω μακάριε Ησαΐα. Ας δούμε τι λέγεις περί της Βαβυλώνας: "κατέβα, κάθισε πάνω στη γη, η παρθένα θυγατέρα Βαβυλώνας"... (και αναφέρει όλη την προφητεία). Ας δούμε αν τα όμοια με αυτόν (τον Ησαΐα) είπε ο Ιωάννης (στην Αποκάλυψη). Διότι αυτός στην νήσο Πάτμο ευρισκόμενος, βλέπει φρικτών μυστηρίων αποκάλυψη, τα οποία πλούσια διηγούμενος, διδάσκει και άλλους. Λέγε μου, ω μακάριε Ιωάννη, απόστολε και μαθητά του Κυρίου, τι είδες και τι άκουσες περί Βαβυλώνος. Ενέργησε γρήγορα και πες, διότι αυτή σε εξώρισε».
Εδώ ο άγιος Ιππόλυτος χαρακτηρίζει «Βαβυλώνα» και «Πόρνη» την ειδωλολατρική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Μέσα σ' αυτήν ζει, μαρτυρικά αγωνιζόμενος, ο πνευματικός Ισραήλ: οι Χριστιανοί. Η Βαβυλώνα του Ησαΐα είδαμε ότι πορνεύει πνευματικά και για να διατηρηθεί πάντα τρυφερή χρησιμοποιεί για τη διαρκή ανανέωση ή μεταβολή της το εμπόριο. Το ίδιο κάνει και η Βαβυλώνα του Ιωάννη. Δεν στηρίζεται σε πνευματικά υγιείς αρχές, δηλ. οπωσδήποτε δεν είναι Ορθόδοξη, και επί πλέον εμπορεύεται τα πάντα μέχρι και ζωές ανθρώπων! Συνεχίζει ο άγιος Ιππόλυτος από την Αποκάλυψη (17ο κεφάλαιο):
«Και ήρθε ένας από τους επτά αγγέλους που είχαν τις επτά φιάλες και μίλησε μαζί μου λέγοντας. Έλα, να σου δείξω την καταδίκη της πόρνης της μεγάλης που κάθεται πάνω σε νερά πολλά, με την οποία πόρνευσαν οι βασιλιάδες της γης και μέθυσαν όσοι κατοικούν τη γη από το κρασί της πορνείας της. Και με μετέφερε με πνευματική έκσταση σε μια έρημο.
Και είδα γυναίκα να κάθεται πάνω στο θηρίο το κόκκινο, το γεμάτο βλάσφημα ονόματα, που έχει επτά κεφάλια και δέκα κέρατα. Και η γυναίκα ήταν ντυμένη με πορφύρα και κόκκινο, και στολισμένη με χρυσάφι και με πολύτιμους λίθους και με μαργαριτάρια, έχοντας χρυσό ποτήρι στο χέρι της γεμάτο με βδελύγματα και με τις ακαθαρσίες της πορνείας της γης, Και πάνω στο μέτωπό της ένα όνομα γραμμένο. Μυστήριο, Βαβυλώνα η μεγάλη, η μητέρα των πορνών και των βδελυγμάτων της γης. Και είδα τη γυναίκα να μεθάει από το αίμα των αγίων και από το αίμα των μαρτύρων του Ιησού. Και θαύμασα, όταν την είδα, με θαυμασμό μεγάλο». Μέχρις εδώ μπορούμε να επισημάνομε ότι η «Βαβυλώνα» του Ιωάννη είναι εντελώς εσχατολογική και αντιστοιχεί στα τελευταία στάδια αυτής του προφήτη Ησαΐα.
Αν και διακρίνομε σημάδια της Βαβυλώνας σε κάθε εποχή που έχει τα βασικά πνευματικά κριτήρια της σύγχυσης και πνευματικής πορνείας, η Βαβυλώνα του Ιωάννη είναι αυτή της εποχής των φιαλών της Αποκάλυψης.
Καταλληλότερος επομένως να την περιγράψει είναι «ένας από τους επτά αγγέλους που είχαν τις επτά φιάλες». (Αποκ. 17:1). Οι φιάλες δίνονται στους αγγέλους για εκκένωση όταν ηχήσει η τελευταία (7η) σάλπιγγα (στο 11:15).
Τώρα (2017) όμως, δεν έχει ακόμα γίνει ούτε ο περιγραφόμενος στην 6η σάλπιγγα Γενικός ή Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος (3ος Π. Π.), ούτε καν «ο πόλεμος του πετρελαίου» της 5ης σάλπιγγας. Συνεπώς η «Βαβυλώνα» που αναφέρει ο άγιος Ιππόλυτος, της ειδωλολατρικής τότε Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, είναι μία προσέγγιση της «Βαβυλώνας» του τέλους ή «Μεγάλης Βαβυλώνας». Πιο συγκεκριμένα, η πτώση της Βαβυλώνας, κατά την Αποκάλυψη του Ιωάννου, γίνεται μετά τον επανευαγγελισμό της ανθρωπότητας, η οποία συμβαίνει κατά την αναλαμπή της Ορθοδοξίας, μετά βεβαίως τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο: «Και είδα άλλο άγγελο να πετά μεσούρανα, έχοντας ευαγγέλιο αιώνιο, για να ευαγγελίσει όσους κάθονται πάνω στη γη και κάθε έθνος και φυλή και γλώσσα και λαό» (14:6)... «Και άλλος άγγελος, δεύτερος, ακολούθησε λέγοντας. Έπεσε, έπεσε η Βαβυλώνα η μεγάλη, που από το κρασί του θυμού της πορνείας της έχει ποτίσει όλα τα έθνη». (14-8).
Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η εσχατολογική Βαβυλώνα καταστρέφεται, σύμφωνα με την Αποκάλυψη, από τον Αντίχριστο και τους ανθρώπους του: «Αλλά μου είπε ο άγγελος (λέει ο Ιωάννης). Γιατί θαύμασες; Εγώ θα σου εξηγήσω το μυστήριο της γυναίκας (Βαβυλώνας) και του θηρίου (Αντιχρίστου) που τη βαστάζει, το οποίο έχει τα επτά κεφάλια και τα δέκα κέρατα». Εδώ δηλώνεται σαφώς ότι η Βαβυλώνα κάθεται πάνω στους ανθρώπους του Αντιχρίστου, τους οποίους ο Ησαΐας αποκαλεί κάρβουνα αναμμένα (άνθρακες πυρός).
Η Βαβυλώνα επηρέασε αρνητικά όλα τα έθνη γιατί είναι μια παγκόσμια δύναμη, και αναλογικά προς την αρχαία, μπορούμε α) Βαβυλώνα να ονομάσομε την συνολική κατάσταση στη Γη, σαν μια αυτοκρατορία πριν τον Αντίχριστο, που τη λέμε και παγκοσμιοποίηση, αλλά β) και το κέντρο της, που αδιαμφισβήτητα είναι η Αμερική. Και αυτό συμφωνεί με το ότι δεν έχει αυτή ποτέ καταληφθεί από άλλη χώρα, καυχόμενη κατά τον προφήτη Ησαΐα: «χήρα ουκ ειμί»! Και επίσης έχει την ασυγκρίτως μεγαλύτερη ποσότητα λιωμένου άνθρακα στη Γη, από κάτω της, έτοιμου να εκραγεί μαζί με κάποιο από τα υπερηφαίστεια που είναι στα δυτικά της.
Η παγκόσμια «Βαβυλώνα η μεγάλη» καταστρέφεται με σεισμό: «Και τότε έγιναν αστραπές και φωνές και βροντές, και σεισμός έγινε μεγάλος, τέτοιος που δεν έγινε αφότου οι άνθρωποι κατοίκησαν πάνω στη γη, σεισμός σαν κι αυτόν, τόσο πολύ μεγάλος. Και η πόλη η μεγάλη έγινε τρία κομμάτια, και οι πόλεις των εθνών έπεσαν. Και η Βαβυλώνα η μεγάλη ήρθε στη θύμιση του Θεού, για να της δώσει το ποτήρι με το κρασί του θυμού της οργής Του». (Αποκ. 16:18-19).
Εδώ ο Ιωάννης μας αποκαλύπτει ότι η Βαβυλώνα σαν κέντρο είναι η «πόλη η μεγάλη», που γίνεται τρία κομμάτια, διότι αυτό του εξήγησε ο άγγελος: «Και η γυναίκα που είδες είναι η πόλη η μεγάλη που έχει βασιλεία πάνω στους βασιλείς της γης». (Αποκ. 17:18). Επίσης συμπληρώνει ότι και οι πόλεις των εθνών έπεσαν, δηλ. όλες οι χώρες που θα συμμετέχουν στην τότε παγκόσμια «Βαβυλώνα τη μεγάλη» τη διοικούμενη από τους υποτελείς στη «μεγάλη πόλη» «βασιλείς της γης», θα καταστραφούν από τον μεγαλύτερο σεισμό που έζησε η ανθρωπότητα.
Συνδυασμένα λοιπόν, από τις πιο πάνω προφητείες: Γίνεται μέγας σεισμός ο οποίος πλήττει το κέντρο τότε της παγκοσμιοποιημένης ανθρωπότητας, αλλά και όλα τα έθνη. Αν δούμε την Αμερική σαν κέντρο, τότε και από τα τελευταία ευρήματα του άνθρακα σ' αυτήν είναι εύκολο
να κατανοήσομε τις επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη.
Όμως οι προφητείες και ειδικά η Αποκάλυψη, που έχει γραφεί από τον κορυφαίο Θεολόγο της Εκκλησίας και Ευαγγελιστή Ιωάννη, επικεντρώνεται στις ψυχές των ανθρώπων και την άσχημη πνευματική τους κατάσταση, η οποία βέβαια θα είναι αιτία και των καταστροφών στο υλικό πεδίο. Ο μέγας σεισμός γίνεται πρώτα πνευματικά!
Έτσι εκείνο που επισημαίνεται από κοινού, από τον Ησαΐα και τον Ιωάννη, είναι ότι η Βαβυλώνα είναι ένα κέντρο πνευματικής σύγχυσης, διότι επικρατούν πολλές θρησκείες και αιρέσεις, οι οποίες όλες έχουν σ' αυτήν δικαιώματα, προσπαθώντας να στεριώσουν τον πύργο της πολύθεης αθεΐας κατά την έκφραση του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, δηλ. μ' αυτόν τον συγκρητισμό θρησκειών και αιρέσεων να φτάσει στον ουτοπικό "Ουρανό" της!
Η καταστροφή κατά τον προφήτη Ησαΐα μπορεί να ειδωθεί ότι έρχεται σταδιακά, όπως και οι άνθρακες που δίνουν φωτιά (ενέργεια) στο υλικό πεδίο εμφανίστηκαν σταδιακά: πρώτα υδρογονάνθρακες, μετά πυρηνικά, και στα έσχατα λιωμένος άνθρακας με ηφαιστειακή φωτιά.
Η πρόνοια του Θεού για την ανθρωπότητα των τελευταίων αιώνων, όταν «ήρξαντο (άρχισαν) οι άνθρωποι πολλοί γίνεσθαι επί της γης»,42 ήταν να εποικισθεί η Αμερική, στην αρχή του «8ου αιώνος»43 (7.000 από Αδάμ=1492 μ.Χ.) η οποία και από το όνομά της44 (ότι δεν είναι μερική) φανερώνει ότι ήταν προορισμένη να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην εποχή του μελλοντικά ενοποιημένου κόσμου.

6. ΗΠΑ: Πρότυπο Παγκοσμιοποίησης;

6.1. Η δομή των ΗΠΑ ως εν δυνάμει κέντρου παγκοσμιοποίησης. Από τις χώρες της Αμερικανικής Ηπείρου, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) οργανώθηκαν σε μια ομοσπονδιακή ένωση 50 πολιτειών με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσε ειρηνικά να απαρτισθεί μια δίκαιη παγκόσμια κοινοπολιτεία. Ιδρύθηκαν από τις δεκατρείς Βρετανικές αποικίες οι οποίες βρίσκονταν κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού και στις 4 Ιουλίου 1776 εξέδωσαν την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας τους, η οποία αναγνωρίσθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1783. Το επικυρωθέν στις 21 Ιουνίου 1788 τρέχον Σύνταγμα, έκανε τις πολιτείες των ΗΠΑ μέρος μιας ενιαίας δημοκρατίας με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση. Η Χάρτα των Δικαιωμάτων των ΗΠΑ περιλαμβάνει δέκα συνταγματικές τροποποιήσεις που εγγυώνται πολλά θεμελιώδη πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες και υιοθετήθηκε το 1791.
Όμως οι αδικίες δημιούργησαν μέσα στη χώρα τον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1860 και ένα αιώνα αργότερα τις εξεγέρσεις των μαύρων τη δεκαετία του 1970, ενώ εξωτερικά η χώρα από φιλειρηνική μετατράπηκε σε συμφεροντολογική με πολλές στρατιωτικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα μετά την επίσημη διακήρυξη του Αμερικανού προέδρου Μπους (του πρεσβύτερου) ότι ξεκινάει η «Νέα Τάξη Πραγμάτων»,45 κατά τον πρώτο «πόλεμο του Κόλπου».46
Οι Η.Π.Α. έλαβαν πολλά στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού από την ίδρυσή τους. Και όπως επεσήμανε ο ίδιος ο πρόεδρος Μπους (ο πρεσβύτερος) σε ομιλία του στην Ελληνική 32 33 34 35 36
Βουλή στις 18 Ιουλίου 1991, η Αμερική ακολούθησε τα ιδανικά της αρχαίας Ελλάδας:

«Δεν υπάρχουν δύο στοιχεία στον κόσμο που να προσεγγίζουν περισσότερο μεταξύ τους από το Ελληνικό και το Αμερικανικό στοιχείο».36
ΟΙ επιστήμες, και μάλιστα οι θετικές, προόδευσαν πολύ στις ΗΠΑ, επιβοηθούμενες από το εκπαιδευτικό τους σύστημα, τη χρηματοδότηση από την ανθούσα οικονομία τους και την ελευθερία του λόγου και της πληροφόρησης μέσα στο δημοκρατικό (ως την Νέα Τάξη) πολίτευμα. Συνολικά, σε ένα πληθυσμό 309 εκατομμυρίων το 2010, κατά το 2000 είχαν εγγραφεί σε σχολεία από το νηπιαγωγείο ως τις σχολές μεταπτυχιακών σπουδών 76,6 εκατομμύρια μαθητές.
ΟΙ εσωτερικές ανισότητες όμως είχαν σαν αποτέλεσμα το 2006 να υπάρχουν περίπου 600.000 άστεγοι μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μετά τη «Μεγάλη Ύφεση»37 ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκε σε περίπου 1,36 εκατομμύρια.38
Η πρόοδος στην τεχνολογία και τις στρατιωτικές της εφαρμογές, έκανε τις ΗΠΑ την ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα στον κόσμο. Αυτό την βοήθησε να ισχυροποιηθεί και σε άλλους τομείς αλλά και να επιβάλλει τη θέλησή της σε άλλα κράτη.
Τώρα (2017) οι ΗΠΑ έχουν παγκοσμίως τη μεγαλύτερη επιρροή σε θέματα οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά και τεχνολογικά (όπως το ιντερνέτ, οι τυποποιήσεις κλπ). Είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Νέα Υόρκη φιλοξενεί το Αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (World Trade Center), και το Χρηματιστήριο. Στην Ουάσιγκτον είναι τα κεντρικά γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (International Monetary Fund). Οι ΗΠΑ είναι μέλος της G7 (πρώην G8), της G20, και του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).
Από την εποχή της «Νέας Τάξης» τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα κατοχυρώνονται με διεθνείς νομοθεσίες. Δρώντας όμως αυτά χωρίς ηθικές αρχές, αντιπαρατίθενται τόσο στα συμφέροντα όσο και στην αξιοπρεπή διαβίωση των λαών. Κορυφαία είναι τα συμφέροντα των πολεμικών βιομηχανιών των ΗΠΑ, που εξωθούν σε τοπικούς πολέμους και εντάσεις μεταξύ χωρών.
Οι Τραπεζίτες, ιδιαίτερα, δημιουργούν με την κερδοσκοπική αυθαιρεσία τους μια γενική ατμόσφαιρα καταπίεσης στον σημερινό υπερχρεωμένο κόσμο και ευθύνονται για τη δημιουργία απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης ακόμη και σε πολιτισμένες χώρες, που τα τελευταία χρόνια τις ζούμε και στην Ελλάδα. Όλες οι χώρες συνολικά, μαζί με τις ΗΠΑ, χρωστούσαν στους Τραπεζίτες 215 τρις δολάρια το 2016, που είναι το 325% του παγκόσμιου ΑΕΠ, όπως διαπιστώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).39 40
Με τους Τραπεζίτες να ελέγχουν τις οικονομίες των χωρών παρατηρείται φτώχεια ακόμα και στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD) «περίπου 565.000 πολίτες της χώρας κοιμούνται σε πρόχειρα καταλύματα για αστέγους, αυτοκίνητα ή και στους δρόμους, με το 1/4 από αυτούς να είναι έφηβοι κάτω των 18 ετών και μικρά παιδιά» (Στοιχεία του 2015).
Ακόμα και σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ υπάρχει φτώχεια, και όπως δημοσιοποιήθηκε
εφέτος (2017) ο αριθμός των αστέγων στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 39% μέσα σε έναν
51
χρόνο.
Η φιλαργυρία είναι ρίζα όλων των κακών λέει ο απόστολος (Α Τιμ. 6:10). Και στις 12-9-2017 ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, δήλωσε στο Carter Center ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν περισσότερο σαν μια «ολιγαρχία παρά δημοκρατία»... Είπε ότι τα χρήματα στην πολιτική είναι αυτό που κάνει τις ΗΠΑ περισσότερο μια ολιγαρχία - που διευθύνεται από μια μικρή ομάδα πλούσιων ανθρώπων - παρά μια δημοκρατία, αναφέρει το AP. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 39ος πρόεδρος έχει κάνει τέτοια σχόλια. Το 2015, αναφέρθηκε στην «απεριόριστη πολιτική δωροδοκία» που «δημιούργησε μια πλήρη ανατροπή του πολιτικού μας συστήματος ως αποζημίωση σε μείζονες συνεισφέροντες»41
Ενωρίτερα, ο 16ος Αμερικανός πρόεδρος, Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865) είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε δύο εχθρούς: στο εξωτερικό τον στρατό των Νοτίων και στο εσωτερικό τους τραπεζίτες δανειστές του κράτους.42
Ο Λίνκολν, που διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, έκανε τα πάντα για να ελευθερώσει, όπως και έγινε, τους μαύρους από τον θεσμό της δουλείας και να ενώσει τις πολιτείες που είχαν χωριστεί σε «Βορρά» και «Νότο». Δολοφονήθηκε από ένα Νότιο (τον Τζον Γουίλκς Μπουθ) μέλος μιας σπείρας. Πολλοί αμερικανοί ιστορικοί με βάση αστυνομικές καταθέσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα στοιχεία υποστηρίζουν ότι η σπείρα χρηματοδοτήθηκε από τραπεζίτες και μεγαλοκτηματίες43
Ο George Washington (Γεώργιος Ουάσιγκτον), ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ (1789-1797), διοικητής του Γενικού Επιτελείου του Ηπειρωτικού Στρατού κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης και ένας από τους «ιδρυτές» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι Ουάσιγκτον και Λίνκολν ήταν οι μαχητές πρόεδροι που συνέβαλαν στον να έχει η Αμερικανική δημοκρατία μια ισχυρή οργάνωση.
Ένας άλλος πρόεδρος που μας ενδιαφέρει είναι ο Harry Truman, (1884 - 1972), 33ος πρόεδρος των ΗΠΑ (1945-1953), προτεστάντης στο θρήσκευμα. Ανέλαβε την προεδρία όταν πέθανε ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ του οποίου ήταν αντιπρόεδρος. Είναι ο πρόεδρος που τερμάτισε τον Β' Παγκ. Πόλεμο αποφασίζοντας τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, διεξήγε τις διαπραγματεύσεις για την μεταπολεμική Ευρώπη, ξεκίνησε την εμπλοκή των ΗΠΑ στην σύρραξη της Κορέας, απεφάσισε να ιδρύσει το ΝΑΤΟ και να υποστηρίξει τη δημιουργία του Ισραηλινού κράτους. Είναι γνωστός και για το «Δόγμα Τρούμαν», δηλαδή την παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των καταστροφών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε πολλές χώρες. Στις 1-11-1952 οι ΗΠΑ δοκιμάζουν την πρώτη βόμβα υδρογόνου, ενώ 3 ημέρες αργότερα εκλέγεται πρόεδρος ο Αϊζενχάουερ.44
Για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama), 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ (20092016), ιδιαίτερα αγαπητό στον πάπα Φραγκίσκο, αναφέραμε ήδη ότι ήταν αυτός που έδωσε περισσότερα δικαιώματα στους LGBT από όλες τις άλλες κοινωνικές ή θρησκευτικές ομάδες. Αν και δεν έκανε τίποτα το ειρηνικό, αλλά προώθησε τη φιλοπόλεμη και απάνθρωπη Νέα Τάξη και τροφοδότησε τους Τζιχαντιστές με όπλα για να σκοτώσουν χιλιάδες Χριστιανών στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή βραβεύθηκε εκ των προτέρων, τον Οκτώβριο του 2009, με Νόμπελ Ειρήνης! Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), προτεστάντης στο θρήσκευμα, διαδέχθηκε τον Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2017 ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την Αμερική εσωτερικά, αλλά η επιχειρούμενη (και απ' αυτόν) υπερβολική ενίσχυσή της στρατιωτικά, μπορεί αντί για την παγκόσμια ειρήνη που προϋποθέτει μια ισορροπία δυνάμεων, να οδηγήσει σε πολέμους με καταστροφικές συνέπειες και για την ίδια την Αμερική. Η αντίδραση στο λοιπό πρόγραμμά του, των άλλων πολιτικών (βουλευτών, γερουσιαστών) και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που δρουν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της «ολιγαρχίας», όπως την κατονόμασε πρόσφατα ο τέως πρόεδρος Τζίμυ Κάρτερ προσπαθεί να τον περιορίσει στην εξυπηρέτηση Νεοταξίτικων στόχων. Ένα εντονότατο κλίμα Ρωσοφοβίας σε βαθμό υστερίας (Μακαρθικού τύπου) προωθείται από τη Βουλή και τη Γερουσία, ενώ συγχρόνως στις καλές σχέσεις με τη Ρωσία του Πούτιν και την ειρηνική επίλυση πολλών διεθνών ζητημάτων αντέδρασε φανερά ο πάπας Φραγκίσκος.45
Από θρησκευτική άποψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν επίσημα σαν ένα ουδέτερο θρησκευτικά, αλλά όχι άθρησκο κράτος. Η Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας. Συγχρόνως απαγορεύει την εγκαθίδρυση οποιασδήποτε θρησκευτικής εξουσίας (Βατικάνειας μορφής). Αυτό βέβαια δεν μπορεί να διατηρηθεί αν επικρατήσουν μη χριστιανικοί πληθυσμοί, πχ Ισλαμιστές. Και γενικά όταν το πνευματικό επίπεδο του λαού πέφτει, τότε ακόμα και οι ξεπεσμένοι Χριστιανοί μπορούν να καταστρέψουν ότι θεσπίστηκε να στηρίζει την ελευθερία της προαίρεσης του ατόμου, που είναι δώρο Θεού στον άνθρωπο, το οποίο μαζί με το λογικό της ψυχής του τον ξεχωρίζει από τα ζώα. Προς το παρόν, σε μια έρευνα του 2002, το 59% των Αμερικανών δήλωσαν ότι η θρησκεία έπαιζε έναν «πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή τους», ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό από οποιοδήποτε άλλο πλούσιο έθνος. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2007, το 78,4% τω ενηλίκων προσδιορίζονταν ως Χριστιανοί, κάτω όμως από το αντίστοιχο 86,4% του 1990. Τα Προτεσταντικά δόγματα

ανέρχονταν στο 51,3%, ενώ ο Ρωμαιο-καθολικισμός, με 23,9%, ήταν το μεγαλύτερο διακριτό δόγμα.46
Ο Abraham Lincoln (αριστ.), πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε: «Ότι δεν είμαι μέλος κάποιας Χριστιανικής Εκκλησίας, είναι αλήθεια. Αλλά ποτέ δεν έχω αρνηθεί την αλήθεια των Γραφών, και ποτέ δεν μίλησα με εσκεμμένη αδιαφορία για τη θρησκεία εν γένει ή για οποιαδήποτε καθιερωμένη ονομασία των χριστιανών ειδικότερα». (31 Ιουλίου 1846).47
Ήταν καλός γνώστης της Αγίας Γραφής και πολλές φορές χρησιμοποιούσε στο λόγο του εδάφιά της. Έγραφε:
«Ενθυμούμενος ότι ο Πέτρος αρνήθηκε τον Κύριο του με όρκο, αφού διαμαρτυρήθηκε επίσημα ότι δεν θα το έκανε ποτέ, εγώ δεν θα ορκισθώ ότι δεν θα το κάνω. Αλλά νομίζω ότι δεν θα το κάνω»!...48
Οι αγώνες για την ανεξαρτησία, αρχικά, και για τη συνένωση του διηρημένου από τον εμφύλιο κράτους κατόπιν, ενεργοποιούσαν και πνευματικά τους ανθρώπους, καθώς και τους ηγέτες των. Ο ίδιος ο Αβραάμ Λίνκολν, μέσα από τους αγώνες για τα εθνικά και προσωπικά του προβλήματα, ομολογείται από τους βιογράφους του ότι βελτίωσε πολύ την πίστη του στον Χριστό. Αλλά η Αμερική δεν βρήκε κατάλληλο προϋπάρχον θρησκευτικό υπόβαθρο για να εδραιωθεί πάνω σ' αυτό. Οι δυτικο-Ευρωπαίοι που την εποίκισαν και οι ιθαγενείς Ινδιάνοι δεν είχαν ορθή πίστη. Οι ιθαγενείς ήταν παγανιστές (ειδωλολάτρες) ενώ οι έποικοι ήταν προτεστάντες ή Ρωμαιοκαθολικοί. Και οι δύο αυτοί αποκαλούνται Χριστιανοί γιατί τιμούν το όνομα του Κυρίου, αλλά παράλλαξαν τα παραδομένα από τον Χριστό δόγματα για να είναι σύμφωνα με τις αντιλήψεις των καθοδηγητών τους: του πάπα, του Λούθηρου, του Καλβίνου και άλλων πολλών στη συνέχεια.
Η ανθρώπινη επέμβαση έκανε να φαίνεται στα μάτια των πολλών η Χριστιανική διδασκαλία ως μη έχουσα σαφείς αρχές (δόγματα), και η Βίβλος να μοιάζει με συναισθηματική μάλλον παρά λογική παράδοση, την οποία διαμορφώνει ο καθένας όπως θέλει. Έτσι άνοιξε το δρόμο σε απόψεις συγκρητιστικές (αναμεικτικές) είτε μεταξύ Χριστιανικών δογμάτων είτε και άλλων θρησκειών, γιατί (ακριβώς) υποβίβασε την αξία της. Αλλά, έλεγε ο μεγάλος γέροντας Σωφρόνιος ο Αγιορείτης: «Ο Χριστιανισμός αποτελεί για μάς (τους Ορθοδόξους) μοναδική αποκλειστικότητα, και σε καμμία περίπτωση δεν εξετάζεται σαν μία από τις «παραδόσεις», όπως επιχειρείται από άλλους» 49 50
Η Ορθοδοξία ήρθε στις ΗΠΑ με τον θάνατο του προέδρου Λίνκολν (1865), τόσο από Έλληνες στη Λουϊζιάνα το 1865, όσο και από Ρώσους στην Αλάσκα, η οποία έγινε Αμερικανική όταν αγοράσθηκε από τους Ρώσους το 1867. Ήρθε να στηρίξει όσους την έφεραν και να δώσει ψυχική δύναμη σε όσους θα την δέχονταν για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη εκκοσμίκευση που άρχισε εκείνα τα χρόνια όταν ο νους των πολλών στράφηκε στο προσδοκώμενο κέρδος από την συστηματική εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων (πετρελαίων και φυσικού αερίου), αλλά και την τεχνολογική πρόοδο που εξελίχθηκε από τότε ραγδαία, μετά από σειρά εφευρέσεων. Αυτό το κυνήγι του γήινου κέρδους βοήθησε στην άνθηση του προτεσταντισμού, που δεν ζητάει πολλά από τους πιστούς του, και έτσι εμφανίζεται σαν καταλληλότερος σε περίοδο μεγάλου περισπασμού και μεριμνών για τα γήινα. Είναι η πρώτη φάση των ανθράκων πυρός, κατά την έκφραση του προφήτη Ησαΐα. Χιλιάδες προτεσταντικές ομάδες με διαφορετικές αρχές η κάθε μία, χωρίς Μυστήρια έγκυρα, αυτό-αποκαλούνται Χριστιανικές, δημιουργώντας ένα πρώτο επίπεδο Βαβυλώνιας σύγχυσης. Πρόσφατα, ο Jonathan Jackson, Αμερικανός καλλιτέχνης που έγινε Ορθόδοξος είπε: «Ήθελα να μάθω γιατί στην Αμερική υπάρχουν είκοσι με τριάντα χιλιάδες ονομαζόμενες εκκλησίες»6 Και μας θυμίζει τη Βαβυλώνα σε άλλη ομιλία του: «Ήταν κάτω από τους ουρανούς της Βαβυλώνας εκεί που η ψυχή μου ερωτεύθηκε τον Θεό»51 52
Οι αιρέσεις επηρεάζουν τους λογισμούς των ανθρώπων, επιτρέποντας στα πονηρά πνεύματα να τους προσβάλλουν, αυξάνοντας τα πάθη, και μάλιστα τη ρίζα όλων, την φιλαργυρία. Είδαμε ότι ο πρόεδρος Λίνκολν είχε πρόβλημα με την ολιγαρχία της εποχής του και αυτό δεν οφειλόταν κυρίως στους προτεστάντες, αλλά στους Ιησουίτες, το παπικό τάγμα που δίνει όρκο να εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα του πάπα. Έλεγε, χαρακτηριστικά, γι' αυτούς: 53 «Αν ο Αμερικανικός λαός μπορούσε να μάθει ό,τι ξέρω για το άγριο μίσος των ιερέων της Ρώμης κατά των θεσμών μας, των σχολείων μας, των πιο ιερών μας δικαιωμάτων, και
11
12
13

14

36

30
39

42
43

47
48

51

52
53

56
57

58

60
61
62
63
64

των τόσο ακριβά αγορασμένων ελευθεριών μας, θα τους είχαν διώξει ως προδότες».
Όταν οι απόγονοι των δύο πρώτων Χριστιανικών ρευμάτων, του Ρωμαιο-καθολικισμού και Διαμαρτύρησης, έφτασαν στην Αμερικανική ήπειρο κουβάλαγαν όχι μόνο τις αρχικές τους πλάνες, του 1054 και 1517 αντίστοιχα, αλλά και όσες εν τω μεταξύ είχε προλάβει η αυθαιρεσία των υπερήφανων ηγετών τους να εφεύρει. Έτσι δεν ήταν μόνο ξύλα ξερά από τους χυμούς της χάρης του Θεού, αλλά η φωτιά της εμπάθειας, που ανάβει όταν αυτή λείπει, τους έκανε σαν κάρβουνα, που ανάβουν πλέον πολύ εύκολα για να κάνουν μεγάλη ζημιά. Αυτός ο Χριστιανισμός είναι ψευδεπίγραφος γιατί απομακρύνθηκε από αυτόν που έφτιαξε ο Χριστός. Λέει επ' αυτού ο πατήρ Παύλος Κονβελιέρ, πρώην παπικός μεταστραφείς στην Ορθοδοξία: «Δεν ήθελα να μένω στους κόλπους ενός ψευδούς Χριστιανισμού, που εκμεταλλευόταν το Ευαγγέλιο για την υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σκοπών του παποκαισαρισμού»6
Στις μέρες μας, οι ακόλουθοι του ψευδούς Χριστιανισμού, που παρασύρουν και πολλούς Ορθοδόξους καθώς λέγει ο γέροντας Σωφρόνιος ο Αγιορείτης (+1994), «σκέπτονται ότι ούτε μια από τις υπάρχουσες εκκλησίες δεν μπορεί να δεχθεί το πλήρωμα της γνώσεως και της χάριτος, γιατί η κάθε μια από αυτές κατά τον ένα ή τον άλλο βαθμό έχει παρεκκλίνει από την αλήθεια. Οι ίδιοι πάντοτε πιστεύουν ότι μόνο τώρα, στα τέλη των αιώνων, συνέλαβαν πλήρως το πνεύμα της διδαχής του Χριστού και μέχρι τώρα όλος ο χριστιανικός κόσμος, στη ροή τόσων αιώνων, βρισκόταν σε πλάνη! Λένε ότι τώρα ήρθε ο καιρός, που πρέπει να ενωθούν όλα τα διχασμένα μέρη σε μια παγκόσμια και αποστολική Εκκλησία. Αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους, θα κατέχει την πλήρη αλήθεια από όλες τις απόψεις, αν κατά την (παραπάνωένωση γίνει αποδεκτό μόνο εκείνο πού αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό για όλες τις εκκλησίες»...
Αλλά, συνεχίζει ο γέροντας: «Εσείς να μη πλανηθείτε με όλα αυτά, αλλά να πιστεύετε ακράδαντα με την καρδιά και με το νου ότι υπάρχει πάνω στη Γη εκείνη η Μία, Μοναδική και Αληθινή Εκκλησία που ίδρυσε ο Κύριος. Η Εκκλησία αυτή διατηρεί αλώβητη και ακέραιη τη διδασκαλία του Χριστού, κατέχει το πλήρωμα της γνώσεως και της χάριτος και είναι αλάθητη. Εκείνο που για μερικούς δεν φαίνεται να είναι πλήρης διδασκαλία, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η δυνατότητα για επιστημονική επεξεργασία πού προσφέρει ο απεριόριστος και ανεξάντλητος πλούτος της. Αυτό όμως δεν συγκρούεται καθόλου με ότι είπαμε παραπάνω
fifi
για την κατοχή του πληρώματος της γνώσεως»
Μέχρι όμως να φτάσουμε στις μέρες μας πέρασαν από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, το 1776, περίπου 2,5 αιώνες. Ως τα χρόνια του Λίνκολν, για λιγότερο από ένα αιώνα, τα «κάρβουνα» έμεναν σχεδόν σβηστά, δηλ. οι πονηροί άνθρωποι ήταν λιγότερο επικίνδυνοι γιατί δεν υπήρχαν μεγάλες αφορμές για να εκδηλωθούν τα πάθη τους. Πάντως και οι λιγότερο προχωρημένοι στην κακία, όταν είναι πολλοί, μοιάζουν με πολλά κάρβουνα που όταν σιγο-καίγονται με μικρή φωτιά το καθένα, προξενούν τελικά τη ζημιά μεγάλης φωτιάς. Κατά το FBI (την ομοσπονδιακή αστυνομία) η εγκληματικότητα στις ΗΠΑ είναι πολύ υψηλή: Σχετική είδηση (25-9-2017) λέει: «Στην ετήσια έκθεσή του, το FBI δήλωσε ότι 1,2 εκατομμύρια βίαια εγκλήματα διαπράχθηκαν το 2016, που είναι περίπου 4% αύξηση από το 2015» 67
Μετά τον Αβραάμ Λίνκολν, συγχρόνως με την συστηματική εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, είπαμε ήδη ότι αρκετοί ήταν πλέον αυτοί που «άναψαν» από την επιθυμία του εύκολου κέρδους και τα συναφή προς την φιλαργυρία πάθη. Μαζί με τους Τραπεζίτες και τις εταιρείες πετρελαιοειδών και οι ονομαζόμενες Χριστιανικές ομάδες, εκτός των παραδοσιακών Ορθοδόξων, προσαρμόστηκαν κι αυτές στην υλιστική παραζάλη.


Αρχιμ. Εμμανουήλ Καλύβα, «Η καταδίκη του παπισμού», σ. 61.
Από την αλληλογραφία του γέροντος με τον Δ. Μπάλφουρ, από τις σελ. 160 και 161. ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ, Έσσεξ Αγγλίας 2006.

- 23 -    www.Cmd1eo.gt

Όπως αν και μπήκαμε στην πυρηνική εποχή, η χρήση των υδρογονανθράκων δεν έπαυσε ακόμη, έτσι κι η εποχή των εμπαθών ομάδων που αρχικά προσδέθηκαν στην
λα
φιλαργυρια και την αδικία54 που προκαλειται όταν αυτή γίνεται ο επιδιωκόμενος σκοπός της ζωής, δεν έληξε ακόμη, αλλά συνεχίζεται και μάλιστα θα οδηγήσει στον «πόλεμο του πετρελαίου» της 5ης σάλπιγγας. Υπάρχουν οι Τραπεζίτες ανανεωμένοι, με αυξημένες διεθνώς τις αρπαχτικές τους ικανότητες και διαθέσεις, γνωστοί στην Ελλάδα και σαν Τροϊκανοί (της σύγχρονης υπό καταστροφήν Τροίας),69 ενώ υπάρχουν και οι Ιησουίτες, ενισχυμένοι από την παρουσία του Ιησουίτη πάπα Φραγκίσκου.
Στις αρχές του 20ού αιώνα η οικονομία της Αμερικής επέτρεπε ένα αξιοπρεπή τρόπο ζωής σε μια οικογένεια. Λέει ένας σύγχρονος οικονομολόγος: «Η γιαγιά μου δεν χρειαζόταν να δουλεύει. Ο παππούς μου ήταν απλά ένας ξυλουργός κι είχαν 8 παιδιά. Θα μπορούσε ένας ξυλουργός, χωρίς απολυτήριο λυκείου, ένας εργάτης, να συντηρήσει μια σύζυγο κι οκτώ παιδιά σήμερα; Με τίποτα»! Έτσι: «Τη δεκαετία του 1970 χρειάστηκε να πάει να δουλέψει και η γυναίκα. Τώρα δύο εισοδήματα ήταν αναγκαία για την αγορά των ίδιων αγαθών και υπηρεσιών... Τη δεκαετία του 1990 τα ποσοστά αποταμίευσης εκμηδενίστηκαν. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αποταμιεύσουν ενώ αγόραζαν τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες. Την τελευταία δεκαετία η γυναίκα ήδη δούλευε κι η αποταμίευση είχε εκμηδενιστεί. Έτσι δανείστηκαν. Έχομε έτσι δύο εργαζομένους που δεν μπορούν να αποταμιεύσουν και δανείζονται για να ανταπεξέλθουν στον πληθωρισμό (δηλ. για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια). Ο μέσος πολίτης αναγκάζεται τώρα να δανεισθεί πέραν των δυνατοτήτων του και βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χρέος»...70
Καθοριστικό σημείο στην Ιστορία των ΗΠΑ και αρχή μεγάλου μεγέθους εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων είναι το 1913. Τότε ιδρύεται, στις 23 Δεκεμβρίου 1913, με την ψήφιση του νόμου Federal Reserve Act, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ή Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα (Federal Reserve System ή Federal Reserve, ή απλώς FED). Πρόκειται όμως, σε αντίθεση με το όνομά της, για όμιλο ιδιωτικών Τραπεζών, που κατάφερε διά των εξαρτημένων πολιτικών, όταν οι περισσότεροι έλειπαν για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, να περάσει νόμο που τους παραχωρούσε το δικαίωμα να κόβουν αυτοί το Χρήμα της Αμερικής, και να το τοκίζουν μάλιστα! «Αυτοί οι τραπεζίτες συνδέονται με τις τράπεζες του Λονδίνου, οι οποίες τελικά ελέγχουν τη FED... Οι πρόεδροι Λίνκολν, Τζάκσον και Κένεντυ προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή την οικογένεια τραπεζιτών εκτυπώνοντας (κρατικά) δολάρια ΗΠΑ χωρίς να
71
χρεώνουν τόκο στους φορολογούμενους». (R 4).
O Θωμάς Τζέφερσον (1743 - 1826), τρίτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (1801-1809), και κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας είχε προφητικά προειδοποιήσει: «Αν οι Αμερικανοί επιτρέψουν στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση των νομισμάτων τους, πρώτα από τον πληθωρισμό και μετά από τον αποπληθωρισμό, οι Τράπεζες και οι εταιρείες που θα μεγαλώσουν γύρω τους θα
στερήσουν τον λαό από όλη την ευημερία τους, μέχρι που τα παιδιά τους θα ξυπνήσουν άστεγοι στην ήπειρο που κατέκτησαν οι πατέρες τους»!
6.2. Οι ΗΠΑ σαν κέντρο διεθνών ανακατατάξεων. Η εσωτερική αδικία από την Τραπεζική ελίτ στον λαό των ΗΠΑ, που υποστηρίζεται από πολιτικούς, επεκτάθηκε μέσω του παγκοσμίου δικτύου Τραπεζών σε όλο τον πλανήτη. Χρέος και πληθωρισμός είναι τα δύο πιο συχνά αναφερόμενα από οικονομικής πλευράς προβλήματα στις χώρες όλου του κόσμου σήμερα... Από ανθρωπιστικής πλευράς αυτά φέρνουν καταστροφή σε μεμονωμένα άτομα, σε οικογένειες, σε χώρες ή και σε όλο τον πλανήτη, οδηγώντας στον 3ο Παγκόσμιο πόλεμο.
Τα κρατικά δάνεια αυξάνουν το χρέος, και τότε κερδοσκοπεί το πρακτικά ανεξέλεγκτο Τραπεζικό σύστημα. Μεγάλες αυξήσεις χρέους σημαίνουν κακή πολιτική, συνοδευμένη συνήθως από ασυνήθιστα μεγάλη διαφθορά. Λέγεται πχ: «Από τότε που ο Πρόεδρος Obama ανέλαβε καθήκοντα (2009) το χρέος έχει υπερδιπλασιαστεί, από τα 9 τρισεκατομμύρια, στα σημερινά (Απρ. 2016) 19 τρισεκατομμύρια»..72 Ενωρίτερα (2012) ένα θέμα ήταν τι έγιναν 9 τρις$ από την ανεξέλεγκτη Federal Reserve...73 Ο όμιλος αυτός δανείζει τα Τραπεζικά του ιδρύματα με μηδενικό σχεδόν επιτόκιο (0,01%).74 Κατόπιν αυτά τα δανείζουν στους πολίτες με υπέρ-πολλαπλάσια επιτόκια. Τεράστια ποσά "χάνονται" και σε έκρυθμες καταστάσεις, όπως τα 2,3 τρις δολάρια που ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφιλντ δήλωσε σαν αχρησιμοποίητα στις 10 Σεπ. 2001 και μετά την τρομοκρατική ενέργεια που συνέβη την επόμενη ημέρα (πτώση των δίδυμων πύργων, χτύπημα στο Πεντάγωνο κλπ), δηλώθηκαν σαν υπολογιστικό λάθος...75
Ο προφήτης Ησαΐας είδαμε ότι απειλεί (47,3) για τις αδικίες της τη «θυγατέρα Βαβυλώνας», προλέγοντας ότι θα υποστεί ανάλογη μεταχείριση με όσα έπραξε. Η Αποκάλυψη μάλιστα λέει ότι θα είναι διπλή η ανταπόδοση εις βάρος της. (Απ. 18:6). Τις αδικίες φοβόταν και ο πρόεδρος Τζέφερσον: «Τρέμω για τη χώρα μου όταν σκέφτομαι ότι ο Θεός είναι δίκαιος»! (Link)
Η φιλαργυρία και η υπερηφάνεια των Τραπεζιτών τους οδηγεί στην επιθυμία της αυταρχικής διοίκησης όλου του κόσμου. Στην επιθυμία τους αυτή βρίσκουν στενούς υποστηρικτές τους Σιωνιστές και τον παπισμό. Όλοι έχουν το ίδιο όνειρο: να υποτάξουν όλο τον κόσμο! Ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Alan Greenspan, έλεγε για το μέλλον: «Οι παγκόσμιοι ηγέτες προφητεύουν και φωνάζουν για μια ενωμένη οικονομία, μια συγκεντρωτική κυβέρνηση, ένα μοναδικό άτομο που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στην επόμενη χιλιετηρίδα». 76
Ο πάπας Βενέδικτος έλεγε: «χρειαζόμαστε μια παγκόσμια αρχή και παγκόσμια τάξη για να ξεπεράσομε την κρίση»! Έκανε και σχέδιο, λέει η είδηση...77 Και ο πρώην Ισραηλινός πρόεδρος Πέρες δήλωσε στο MEGA, 78 όταν ήρθε στην Ελλάδα, ότι θεωρεί θετικές για το Ισραήλ, τις ανακατατάξεις στην Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη και Συρία που υποκινήθηκαν από την Αμερική των Μπους και Ομπάμα και σφαγιάσθηκαν δεκάδες χιλιάδες αμάχων, βλέποντας "μακροχρόνιο όφελος" σ' αυτές! Αλλά με το κακό δεν προκύπτει καλό... Για να υπάρχει βιώσιμο καλό, το αντίθετο πρέπει να επιδιώκεται, όπως συμβουλεύει ο απόστολος Παύλος: «νίκα εν τω αγαθώ το κακόν». (Ρωμ.12:21) Μόνο με το καλό μπορεί να
νικηθεί το κακό. Και: «Ιδού η θοσέβεια είναι σοφία, το δε να απέχομε από τα κακά είναι επιστήμη», γράφεται στο βιβλίο του Ιώβ. (28:28). Αυτή την επιστήμη δίδαξε ο Κ. Ιησούς Χριστός και όσοι δεν τον δέχτηκαν ή δεν έμειναν στις διδαχές του δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλό.
Υπάρχουν και αυτοί που "οικοδομούν" στο κακό δηλ. προσθέτουν κακία στην κακία και καταστροφή στην καταστροφή. Οργανώνονται σε τάγματα αποκρυφιστικά, όπως αυτό των Ιλλουμινάτι (Πεφωτισμένων) που ιδρύθηκε μάλιστα το 1776 (έτος της Αμερικανικής ανεξαρτησίας), σε μασονικές στοές (Μασόνοι ή Ελευθεροτέκτονες), σε δορυφορικά προς αυτούς σχήματα (Ροταριανοί, Λάϊονς κλπ), και παπικά τάγματα όπως οι Ιησουίτες, οι Ναΐτες ιππότες, οι ιππότες της Μάλτας κλπ.
Όλα τα αποκρυφιστικά τάγματα προέρχονται ουσιαστικά από τον ξεπεσμένο παπισμό. Θα το δούμε και τώρα, αναφερόμενοι στην επιρροή των αποκρυφιστών-εωσφοριστών στην Αμερικανική ιστορία, από περιληπτικά αποσπάσματα που ελήφθησαν από βιβλίο του ιστορικού Γκάρυ Άλλεν:79 Το τάγμα των Illuminaten ιδρύθηκε την 1η Μαΐου του 1776 από τον Dr. Adam Weishaupt, καθηγητή του καθολικού δικαίου της (παπικής) εκκλησίας στο πανεπιστήμιο Ingols Tadt. Ο Weishaupt, από τη γέννησή του Εβραίος που αργότερα μεταπήδησε στον Ι^αθολικισμό, τα χάλασε με το τάγμα των Ιησουιτών στο οποίο ανήκε σαν ιερέας και συνέστησε τη δική του οργάνωση... Ο κηρυγμένος στόχος του ήταν η ίδρυση ενός "Novus Ordo Seclorum", μιας νέας παγκόσμιας τάξης, και αντίστοιχα μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης... Στις 16 Ιουλίου 1782 στο Κογκρέσο του Withelmsbad (τελειωτικά) επισφραγίσθηκε η συμμαχία μεταξύ των Illuminaten και των Μασόνων...
Μετά το θάνατο το 1830 του Weishaupt, σε ηλικία 82 ετών, ο Giuseppe Mazzini, Ιταλός αρχηγός των (πεφωτισμένων) επαναστατών, διορίσθηκε το 1834 από τους Illuminaten σαν προϊστάμενος του παγκοσμίου τους προγράμματος επανάστασης (κατά της παλαιάς τάξης). Αυτή τη θέση κράτησε μέχρι το θάνατό του το 1872. Ο Albert Pike, που γεννήθηκε στη Βοστόνη το 1809, διορίσθηκε από τον Mazzini προϊστάμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τον Άλλεν «ο Albert Pike ήταν μία μεγαλοφυΐα του κακού. Είχε πολλά ταλέντα που χρησιμοποιούσε αποκλειστικά καταστρεπτικά»... Σαν πρώτοι Ιλλουμινάτοι, οι Pike και Mazzini δούλευαν μαζί. Ο Pike ανέλαβε τις θεοσοφικές απόψεις των επιχειρήσεων τους, ο Mazzini την πολιτική.
Το θεολογικό δόγμα του Albert Pike αποτέθηκε στις «οδηγίες» που εκδόθηκαν από αυτόν στις 4 Ιουλίου 1889 για τα 23 υψηλότερα συμβούλια του κόσμου: Τα παρακάτω πρέπει να πούμε στο πλήθος: «Λατρεύουμε ένα Θεό, αλλά ο Θεός μας λατρεύεται χωρίς πρόληψη». Σε σας (όμως), στους κυρίαρχους μεγάλους γενικούς καθοδηγητές (του 33ου βαθμού) λέμε αυτό που πρέπει να επαναληφθεί στους αδελφούς του 32ου, 31ου και 30ου βαθμού. Η μασονική θρησκεία θα έπρεπε να συντηρείται από όλους εμάς που είμαστε μυημένοι των υψηλών βαθμών στην καθαρότητα του Εωσφορικού δόγματος.
Το σχέδιο των αποκρυφιστών για ανατροπή της παλιάς τάξης, με πολέμους και επαναστάσεις, ταιριάζει με τα συμφέροντα των Τραπεζιτών, όπως εξηγεί ο Γκάρυ Άλλεν: «Όσο υψηλότερο είναι το χρέος τόσο μεγαλύτεροι οι τόκοι. Τίποτα δεν οδηγεί πιο βαθειά στο χρέος μια κυβέρνηση από ένα πόλεμο. Κατά τους διεθνείς Τραπεζίτες δεν ήταν δα και καμιά ανόητη πρακτική, κάθε πλευρά του αίματος και των στρατιωτικών συμπλοκών να χρηματοδοτείται. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου μας πολέμου, οι Βόρειοι χρηματοδοτούνταν από τους Rothschilds μέσω του Αμερικανού εκπροσώπου τους August Belmont, και ο Αμερικανικός Νότος μέσω των Enlangers, συγγενών των Rothschilds». Οι Ιλλουμινάτι θέλουν τους πολέμους και τις επαναστάσεις γιατί απλούστατα σαν εωσφοριστές δεν αναπαύονται στην ειρήνη του Θεού
Garry Allen, στα Ελληνικά: «Εσωτεριστες. Οι αρχιτέκτονες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης», έκδοση Στερέωμα.

και περιφρονούν τις ανθρώπινες υπάρξεις55 56 57 όπως κι ο καθοδηγητής τους, που όμως δεν είναι άνθρωπος, αλλά πονηρό πνεύμα.
Το 1829 Αμερικανοί Ιλλουμινάτοι χρηματοδότησαν στη Νέα Υόρκη μια σειρά διαλέξεων της Αγγλίδας Ιλλουμινίστριας Frances "Fanny" Wright, λέει ο Γκάρυ Άλλεν. Και προσθέτει: Αυτή κοινολόγησε ολόκληρο το πρόγραμμα του Weishaupt στην βοηθητική ομάδα της των Ιλλουμινάτι... Οι παρόντες πληροφορήθηκαν ότι είναι πρόθεση των Ιλλουμινάτι να οργανώσουν μηδενιστικές και αθεϊστικές ομάδες με όλες τις άλλες ανατρεπτικές οργανώσεις σ’ ένα διεθνή σύνδεσμο που πρόκειται να ονομασθεί κομμουνισμός. Αυτή η καινούργια καταστρεπτική δύναμη θα χρησιμοποιόταν από τους Ιλλουμινάτι για την «απάλειψη πολέμων και επαναστάσεων», δηλ. για να είναι όλα αυτά τα κινήματα ελεγχόμενα από τους αποκρυφιστές - εωσφοριστές.
Όχι πολύ αργότερα, ο πεφωτισμένος διανοούμενος με το όνομα Mordechai Marx Levy παραλλαγμένο Karl Marx (Κάρλ Μάρξ) είχε προσχωρήσει, λέει ο Άλλεν, σε μία κλαδική οργάνωση της Συνωμοσίας των Illuminati, ο «Σύνδεσμος των Δικαίων». Το 1847 πήρε την εντολή να γράψει ένα έργο που αργότερα έγινε γνωστό με τον τίτλο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο»... Ο Marx έπαιξε ένα τόσο υφιστάμενο ρόλο που το όνομά του για είκοσι χρόνια δεν φαινόταν στο Μανιφέστο. Ήταν απλώς και μόνο ένα πιόνι στη σκακιέρα που έπαιζαν οι πραγματικές δυνάμεις παρασκηνιακά. Απροκατάληπτοι ιστορικοί, τώρα, για άλλη μια φορά έχουν διαπιστώσει ότι το Κομμουνιστικό Μανιφέστο δεν περιέχει τίποτα «καινούργιο» ή «πρωταρχικό». Δεν είναι τίποτα άλλο από μία αναμασημένη λογοκλοπή των συγγραμμάτων του Adam Weishaupt και του μαθητή του Clinton Roosevelt...
Δεν μάχονται έτσι όμως μόνο τον Θεό τον παντοκράτορα, ανοήτως, οι άθεοι και αντίχριστοι, αλλά και τους συνανθρώπους των κατά μίμηση του Εωσφόρου. Διότι όσοι αντιτίθενται στην πρώτη εντολή «αγαπήσεις Κύριον τον Θεό σου» είναι προφανές ότι αντιτίθενται και στην «ομοία αυτής»: «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν». (Ματθ. 19:19). Ο William T. Still γράφει: «Οι Mazzini και Pike μπορεί να είχαν προγραμματίσει (προείπει) τρεις παγκόσμιους πολέμους το 1871, αλλά οι συντάκτες του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, Marx και Engels, και οι δύο μίλησαν για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο είκοσι τρία έτη ενωρίτερα. Ο Karl Marx έγραψε το 1848 ότι ο «Σλαβικός συρφετός» αναφερόμενος στο ρωσικό λαό, καθώς επίσης και τους Τσέχους, και Κροάτες, ήταν «οπισθοδρομικές» φυλές, η μόνη λειτουργία των οποίων στην παγκόσμια ιστορία του μέλλοντος επρόκειτο να είναι «τροφή για τα κανόνια»!..8
Ο κομμουνισμός μπόρεσε να έρθει στη Ρωσία, από τη Δύση που τον εφεύρε, όταν επικράτησε η αμαρτία στον βίο των χριστιανών που προκάλεσε την απομάκρυνση της χάρης του Θεού. Τότε εμφανίσθηκαν ηγέτες με καρβουνιασμένη από την κακία ψυχή η οποία καιγόταν από το προαναφερθέν δαιμονικό μίσος κατά Θεού και ανθρώπων, και προκάλεσαν 60-100 εκατομμύρια βίαιους θανάτους, μεταξύ αυτών και πολλών εκατομμυρίων Χριστιανών που έγιναν μάρτυρες. Δεν ήταν ο λαός αλλά οι ξένοι μεγαλο-Τραπεζίτες που υποστήριξαν την επανάσταση του 1917: «Οι κύριοι χρηματοδότες της Επανάστασης δεν ήταν ούτε οι ανόητοι Ρώσοι εκατομμυριούχοι ούτε οι οπλισμένοι αντάρτες του Λένιν. Τα αποφασιστικά κεφάλαια ήρθαν από ορισμένους Αγγλικούς και Αμερικανικούς κύκλους, οι οποίοι για μακρό χρονικό διάστημα υποστήριζαν τη Ρωσική επανάσταση».82
Είναι γνωστό ότι «ο Λένιν στάλθηκε (στη Ρωσία) με το φημισμένο «Σφραγισμένο Τραίνο» μέσα από τα εμπόλεμα κράτη της Ευρώπης. Είχε μαζί του 5 με 6 εκατομμύρια δολάρια
(σε αξία της εποχής εκείνης) σε χρυσό. Η όλη ιστορία διευθυνόταν από το Γερμανό αρχιστράτηγο και τον Max Warburg (μεγαλο-Τραπεζίτη)»..3
Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι και ο κομμουνισμός στην Κίνα προωθήθηκε επίσης από τους ανθρώπους των Τραπεζιτών. Οι κατευθύνσεις της πολιτικής της Κίνας ορίστηκαν το 1945 στη Γιάλτα και στο Πότσνταμ58 59 (κοντά στο Βερολίνο), λέει ο Άλλεν.
Ο Owen Lattimore60 παραθέτει γι' αυτό: «Το πρόβλημα ήταν το πως μπορούσε να πέσει η κυβέρνηση στην Κίνα, χωρίς να φανεί (στον πολύ κόσμο) ότι αυτό προωθήθηκε από τις ΗΠΑ». Αυτά τα γεγονότα είναι αδιάψευστα. (Εσωτ. σ. 85,90). Επειδή η χρηματοδότηση όλων των ειδών αυταρχικού τύπου καθεστώτων συνέβαινε άφοβα από τους κρατικά ανεξέλεγκτους Τραπεζίτες της Αμερικής, πολλές κρίσεις και επαναστάσεις έγιναν διεθνώς, με αποκορύφωμα τους παγκοσμίους πολέμους. Λέει ο Γκάρυ Άλλεν (σελ. 76):
«Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος αποδείχθηκε μια πολύ σίγουρη επιχείρηση για τους Διεθνείς Τραπεζίτες. Για τις Η.Π.Α. όμως ήταν τέτοια καταστροφή, με τέτοιες διαστάσεις, που σήμερα ελάχιστοι μπορούν να συλλάβουν το πραγματικό της νόημα. Ο πόλεμος αντέστρεψε την παραδοσιακή εξωτερική πολιτική της «μη ανάμειξης». Μπλέκουμε μέχρι τώρα σχεδόν πάντα σε πολέμους "για τη διατήρηση της ειρήνης"!
Ο Winston Churchill μια φορά παρατήρησε: Εάν φρόντιζαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τις δικές τους δουλειές, θα υπηρετούσαν το καλό όλων των εθνών. Εάν οι Αμερικανοί πολιτεύονταν έτσι, «θα έκλειναν σύμφωνο φιλίας με τη Γερμανία και δεν θα υπήρχε καμμία κατάρρευση στη Ρωσία που ήταν πρόδρομος του κομμουνισμού, καμμία κατάρρευση στην Ιταλία στην οποία ακολούθησε ο φασισμός, και ο εθνικοσοσιαλισμός στη Γερμανία δεν θα ερχόταν ποτέ στην Εξουσία». (Social Justice Magazin, 3.7.39 σελ. 4).
Βλέπομε ότι υπάρχει μια διασύνδεση και αλληλεπίδραση του κακού στα διάφορα μέρη του κόσμου. Επαληθεύεται έτσι ο λόγος του αποστόλου Παύλου ότι ήδη «ενεργείται το μυστήριο της ανομίας» (Β Θεσ. 2:7), και αυτό σημαίνει κατά τον Αιδέσιμο Μπηντ (ή Βέδα), ότι «ολόκληρο το σώμα των ασεβών, "στο οποίο ήδη λειτουργεί το μυστήριο της ανομίας", ενώνεται (σταδιακά) με το δικό του κεφάλι» δηλ. τον Διάβολο,61 ο οποίος στο τέλος του κόσμου θα κατοικεί στον Αντίχριστο.

7. Απαιτείται πνευματική εξυγίανση.

7.1. Προσπάθειες μερικής εξυγίανσης. Η Αμερική, και δεν είναι η μόνη, χρειάζεται βάσει όσων είπαμε πνευματική εξυγίανση για να συνεχίσει να ηγείται του υπόλοιπου κόσμου και να κάνει μια γενικά αποδεκτή παγκοσμιοποίηση χωρίς να κινδυνεύει από συνέπειες αδίκων πράξεων, τις οποίες διαφορετικά είτε τις κάνει εν γνώσει είτε εν αγνοία της, θα κριθεί γι' αυτές σύμφωνα με τον προφήτη Ησαΐα, την Αποκάλυψη και τον λόγο του Θεού γενικότερα. Χωρίς την βοήθεια από τον Χριστό αυτό είναι αδύνατο. Στο πλαίσιο αυτό είναι θετική η προσπάθεια του προέδρου Τραμπ να την γλυτώσει από κάποιες ολέθριες πνευματικά αποφάσεις προηγουμένων προέδρων. «Μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου σβήστηκαν δύο ενότητες θεμάτων, των οποίων η αρχική περίληψή τους από προεδρίας Ομπάμα είχε προκαλέσει εντύπωση, ειδικά η πρώτη: Είναι η ενότητα που ήταν αφιερωμένη στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων (Society LGBT) και η ενότητα για την κλιματική αλλαγή, μια υπόθεση για την οποία ο Ν. Τραμπ έχει εκφράσει τον σκεπτικισμό του, αφού πέρα από τα γνωστά προβλήματα μόλυνσης του περιβάλλοντος τα οποία αποδέχεται, η όλη κίνηση έχει μετατραπεί σε μια μηχανή κατασκευής φόρων "υπέρ του περιβάλλοντος" και συγκέντρωσης χρημάτων από επιτήδειους απατεώνες»... «Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ, είχε εκδηλώσει δημόσια την αντίθεσή του στους γάμους ομοφυλοφίλων και κυρίως στην υιοθέτηση παιδιών από τέτοια άτομα».8'
Με άλλο νόμο ο πρόεδρος σταμάτησε τη χρηματοδότηση των εκτρώσεων: «προχώρησε σε ένα ακόμα διάταγμα κατά της χρηματοδότησης των αμβλώσεων
επαναφέροντας τον "κανόνα της παγκόσμιας μέγγενης (global gag rule)", έναν νόμο της προεδρίας του αείμνηστου Ρόναλντ Ριγκαν το 1984».62 63 ...«Η πολιτική του Ν. Τραμπ είναι σαφής: Θεωρεί ότι εάν κάποια γυναίκα θέλει να κάνει άμβλωση δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να την χρηματοδοτήσει. Ο ίδιος το θεωρεί έγκλημα και δεν θέλει το κράτος να συμμετέχει σε κάτι σαν αυτό. Στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε τραγωδία τα τελευταία χρόνια καθώς υπολογίζονται σε 80.000 οι αμβλώσεις κατ' έτος».64
Επίσης ο Ν. Τραμπ φανέρωσε την αντιχριστιανική πολιτική του Ομπάμα και στο θέμα εισδοχής Σύρων Χριστιανών προσφύγων στην Αμερική: «Οι χριστιανοί είχαν φρικτή μεταχείριση. Ξέρετε ότι αν ήσουν μουσουλμάνος στη Συρία μπορούσες να γίνεις δεκτός στην χώρα, αλλά αν ήσουν χριστιανός ήταν σχεδόν αδύνατο, τουλάχιστον πολύ δύσκολο να μπεις στις ΗΠΑ; («The Washington Post»). Τα στατιστικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν: Πρόσφυγες στις ΗΠΑ από Συρία για όλο το 2016: Χριστιανοί: 121, Μουσουλμάνοι: 15.302! 65
Ο πρόεδρος Τραμπ σταμάτησε τις προσλήψεις ομοφυλοφίλων στον Αμερικανικό Στρατό και γενικά μεριμνά για το αξιόμαχό του και την ανανέωση των οπλικών συστημάτων. Η υπερβολική ισχύς, όμως, ενέχει την επικινδυνότητα να εκμεταλλευτούν οι σύγχρονοι υπερεθνικοί "ολιγάρχες" (ή υπερεθνική ελίτ όπως αλλιώς λέγονται) την ευκαιρία για ένα μεγάλης κλίμακας πόλεμο· αφ' ενός για οικονομικό όφελος και αφ' ετέρου για να προωθήσουν μέσω φόβου και τρόμου, σε συνεργασία με τους Σιωνιστές, τα σχέδιά τους για παγκόσμια κυριαρχία, χωρίς να προσμετρείται, ως συνήθως, ο παράγων των ανθρωπίνων απωλειών.
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου είναι τώρα στρατηγός, θα λέγαμε έτοιμος να διαβάσει πολεμικά ανακοινωθέντα! Και συνεχίζεται το κλίμα προπολεμικής αντιπαράθεσης της Αμερικής και του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας και της Κίνας με ραγδαία αύξηση των εξοπλισμών, που είχε ξεκινήσει πριν την άνοδο του Τραμπ στην εξουσία. Προστέθηκε μάλιστα το πρόβλημα της Κορέας, το οποίο αυξάνει την ένταση προς τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο της 6ης σάλπιγγας της Αποκάλυψης, που μας το θυμίζει και το επώνυμο του προέδρου, γιατί trump είναι η σάλπιγγα η μεγάλη, ενώ το μεταγενέστερο trumpet η μικρή σάλπιγγα.
Δεν είναι εύκολο να κλείσει το «φρέαρ της αβύσσου»9 που άνοιξε ο Ομπάμα με την ευλογία του Βατικανού, ή να αλλάξει ριζικά η κατάσταση για την Αμερική, γιατί πλέον αυτή συμπαρασύρεται από την παγκοσμιοποίηση που τρέχει διεθνώς. Τα μέτρα όμως του Τραμπ που αφορούν την Αμερική μόνο, ο οποίος υποστηρίζεται και αυτός από μια μερίδα μεγαλο-εταιριών θιγμένων από τη Νεοταξίτικη πολιτική των προηγούμενων προέδρων, έδωσαν μια χρήσιμη παράταση μικρής αναδιοργάνωσης, πνευματικής και κοσμικής. Αλλά δεν αλλάζουν τον γενικότερο σχεδιασμό με τον οποίο τρέχει η Νέα Τάξη διεθνώς, και αυτό ακριβώς το παράλογο δείχνει και το παροδικό της προσπάθειας Τραμπ. Στο εσωτερικό της χώρας επικρατεί το άλλο παράλογο: Να νομιμοποιείται ο Σατανάς και η θρησκεία του και να νομίζεται ότι έτσι μπορούν να συνυπάρχουν το κακό και το καλό, κάτι που δείχνει το βαθύτατο σκότος το οποίο κυριαρχεί στο νου των ιθυνόντων της χώρας οι οποίοι δεν υπερασπίζονται ή ερμηνεύουν κακώς το Σύνταγμα.
Όταν υπάρχει ο Σατανάς μέσα στη χώρα φεύγει ο Χριστός. Διότι σατανάς = εχθρός σε κάθε τι καλό που εκπροσωπεί ο Χριστός. Και ποιον άλλο εχθρό μεγαλύτερο χρειάζεται η Αμερική; Οι σατανιστές και οι άθεοι ταπεινώνουν καθημερινά την Αμερική πριν να έρθουν οι μεγαλύτερες ταπεινώσεις που προβλέπει ο προφήτης Ησαΐας και η Αποκάλυψη!
Ενώ βρισκόμαστε ήδη στην πυρηνική εποχή, που είναι η 2η βαθμίδα επικινδυνότητας στο υλικό πεδίο μετά τους υδρογονάνθρακες, είδαμε ότι στις μέρες του Τραμπ ήρθε η είδηση για μια 3η επικινδυνότητα που απειλεί όλη τη γη: τον λιωμένο άνθρακα κάτω από τις ΗΠΑ. Η είδηση αυτή μας λέει επιστημονικά αυτό που η Αποκάλυψη έχει πει πνευματικά για το τέλος του κόσμου: συσκότιση και καταστροφή σ' όλη τη Γη, στα χρόνια του τελικού Αντιχρίστου. Μας προειδοποιεί τώρα πνευματικά, για να αποφύγομε την πνευματική συσκότιση και καταστροφή, χωρίς την οποία δεν ακολουθεί κατόπιν η υλική.66 Τώρα στην ατομική εποχή θίγεται ο ίδιος ο άνθρωπος σαν άτομο και όχι μόνο το περιβάλλον του, ή η περιουσία του και τα χρήματά του, όπως παλιότερα. Θίγεται πνευματικά και υλικά. Γίνεται φιλόσαρκη και αντίχριστη καθοδήγηση, τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από τα σχολεία. Γι' αυτό στο υλικό πεδίο θα φτάσομε στον 3ο παγκ. πόλεμο ή πόλεμο του νερού επειδή επικρατεί αυτή η νοοτροπία του πολέμου στην Ορθόδοξη διδασκαλία (που είναι ύδωρ ζων) και στην Εκκλησία του Χριστού που διά του ύδατος του Βαπτίσματος αναγεννά τον άνθρωπο. Η εκλογή Τραμπ που καθυστέρησε λίγο τα γεγονότα πριν τη 2η προειδοποίηση της Αποκάλυψης (που θα είναι στρατιωτική και θα ταράξει την οικουμένη), δίνει λίγο επί πλέον χρόνο για πνευματική ανασύνταξη των Χριστιανών.
Τα τελευταία χρόνια η Ορθοδοξία κερδίζει έδαφος στην Αμερική. Ιδιαίτερα συνεργούν σ' αυτό τα μοναστήρια του γέροντος Εφραίμ του Φιλοθείτη με κέντρο αυτό του Μεγάλου Αντωνίου της Αριζόνας. Η οσιακή μορφή του γέροντος Εφραίμ είναι ένας πυλώνας σταθερότητας για τη χώρα και πνευματικότητας για την Εκκλησία της Αμερικής, που ως φαίνεται θα συγκαταλεγεί μαζί με τους αγίους που προηγήθηκαν απ' αυτόν. Ποιο γνωστοί67 είναι ο άγιος Γερμανός της Αλάσκας (1756-1836), ο άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς αρχιεπίσκοπος Αχρίδος (1880-1956) ο οποίος διέμεινε και δίδαξε στην Αμερική, ο άγιος Ιωάννης ο Μαξίμοβιτς ο θαυματουργός (1896-1966), ο νέος Ιερομάρτυς Ιωάννης της Σάντα Κρουζ (1937-1985) που δολοφονήθηκε μέσα στην εκκλησία του από σατανιστές, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός και ο ιερομόναχος π. Σεραφείμ Ρόουζ (1931-1982), που βοήθησε να ακουσθεί η άποψη της Ορθοδοξίας στα σύγχρονα ζητήματα που απειλούν τους νέους (ανατολικές θρησκείες, αιρέσεις, παραφυσικά φαινόμενα, "εξωγήινοι" κλπ), έχοντας πνευματικό τον άγιο Ιωάννη τον Μαξίμοβιτς και δάσκαλο τον φωτισμένο αρχιεπίσκοπο Αβέρκιο.
87

89
90

Είναι για όλους, Αμερικανούς και μη, ζωτικής σημασίας η διεισδυτική αντίληψη και οι προτροπές των αγίων και των μεγάλων γερόντων της εποχής μας.
7.2. Σύγχρονοι Ορθόδοξοι άγιοι και γέροντες για την Αμερική και τον κόσμο: * Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης (+1994):
ΛΟΓΟΙ Β' «Πνευματική Αφύπνιση». Τα σημεία των καιρών - Ο Αντίχριστος.
Έρχονται δύσκολα χρόνια· θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες.Θα έχουν μεγάλο
διωγμό οι Χριστιανοί. Και βλέπεις, οι άνθρωποι ούτε καν καταλαβαίνουν ότι ζούμε στα
σημεία των καιρών, ότι προχωρεί το σφράγισμα.Είναι σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Γι’
αυτό λέει η Γραφή ότι θα πλανηθούν (ει δυνατόν) και οι εκλεκτοί.68 69
Οικουμενισμός, κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων. Οι Σιωνιστές ετοιμάζουν κάποιον για Μεσσία. Γι' αυτούς ο Μεσσίας είναι βασιλιάς, δηλαδή θα κυβερνήσει εδώ στην γη. Οι Ιεχωβάδες και αυτοί αποβλέπουν σε έναν βασιλιά επίγειο. Θα παρουσιάσουν οι Σιωνιστές έναν, και οι Ιεχωβάδες θα τον δεχθούν. Θα πουν «αυτός είναι». Θα γίνει μεγάλη σύγχυση. Μέσα στην σύγχυση αυτή όλοι θα ζητούν έναν Μεσσία, για να τους σώσει. Και τότε θα παρουσιάσουν κάποιον που θα πει: «Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδδας, εγώ είμαι ο Χριστός που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων». Πέντε «εγώ» θα έχει!...
Την Πέμπτη 5 Οκτ. 2017 σε ένα δείπνο για τους στρατιωτικούς διοικητές και τις συζύγους τους, δείχνοντας με το χέρι τους καλεσμένους του, ο πρόεδρος Τραμπ είπε: «Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει αυτό; Ίσως είναι η ηρεμία πριν από την καταιγίδα». "Maybe it’s the calm before the storm"!..95 Αυτό θυμίζει τα λόγια του Αγίου Παϊσίου:
Η ησυχία που επικρατεί με ανησυχεί. Κάτι ετοιμάζεται. Δεν έχουμε καταλάβει καλά σε τι χρόνια ζούμε ούτε σκεφτόμαστε ότι θα πεθάνουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει, πολύ δύσκολη κατάσταση! Η τύχη του κόσμου κρέμεται από τα χέρια μερικών, αλλά ακόμη ο Θεός κρατά φρένο. Χρειάζεται να κάνουμε πολλή προσευχή με πόνο, για να βάλει ο Θεός το χέρι Του. Να το πάρουμε στα ζεστά και να ζήσουμε πνευματικά. Είναι πολύ δύσκολα τα χρόνια.
Έχει πέσει πολλή στάχτη, σαβούρα, αδιαφορία. Θέλει πολύ φύσημα, για να φύγει. Οι παλιοί έλεγαν ότι θα έρθει ώρα που θα κλωτσήσουν οι άνθρωποι. Πετάνε τους φράκτες, δεν υπολογίζουν τίποτε. Είναι φοβερό! Έγινε μία Βαβυλωνία. Να κάνουμε προσευχή να βγουν οι άνθρωποι από αυτήν την Βαβυλωνία. Διαβάστε την προσευχή των Τριών Παίδων, να δείτε με πόση ταπείνωση προσεύχονταν και τον 82ο Ψαλμό: «Ο Θεός, τις ομοιωθήσεταί σοι, μη σιγήσεις...». Αυτό πρέπει να γίνει, αλλιώς δεν γίνεται χωριό. Θέλει Θεϊκή επέμβαση!...
Σφράγισμα - 666
Ήξερε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης τι θα κάνει ο διάβολος, όπως και οι Προφήτες προφήτευσαν ότι θα πωλήσουν τον Χριστό για «τριάκοντα αργύρια» (Ζαχ. 11:1-13), ότι θα Τον ποτίσουν ξίδι (Ψαλμ. 68:22), θα διαμερίσουν τα ιμάτιά Του (Ψαλμ. 21:19). Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια έγραψε στην Αποκάλυψη ότι οι άνθρωποι θα σφραγίζονται με τον αριθμό 666.
Πολλοί το 666 το βάζουν σαν φίρμα, για να προτιμούν τα δικά τους προϊόντα. Ο ένας να υποστηρίζει τον άλλο. Δηλαδή το 666 να παίρνει το 666.
Έχει γραφεί ότι, όταν κυκλοφορήσει η παράσταση με το φίδι να τρώει την ουρά του, θα σημαίνει ότι οι Εβραίοι θα έχουν καταλάβει όλον τον κόσμο. Τώρα το έχουν βάλει σε μερικά
χαρτονομίσματα. Το 666, τι Κίνα, τι Ινδία έχει πιάσει!
Πόσοι άνθρωποι εκεί (στην Αμερική) είναι ήδη σφραγισμένοι με ακτίνες λέιζερ, άλλοι στο μέτωπο και άλλοι στο χέρι! Αργότερα, όποιος δεν θα είναι σφραγισμένος με τον αριθμό 666 δεν θα μπορεί ούτε να πουλά ούτε να αγοράζει ή να παίρνει δάνειο, να διορίζεται κ.λπ. Μου λέει ο λογισμός ότι ο Αντίχριστος με αυτό το σύστημα θέλησε να πιάση όλον τον κόσμο καί, άμα δεν είναι κανείς στο σύστημα, δεν θα μπορεί να δουλέψει κ.λπ., είτε κόκκινος είτε μαύρος είτε άσπρος, όλοι δηλαδή. Θα επιβληθεί έτσι με ένα οικονομικό σύστημα που θα ελέγχει την παγκόσμια οικονομία, και μόνον όσοι θα έχουν δεχθεί το σφράγισμα, το χάραγμα με τον αριθμό 666, θα μπορούν να έχουν εμπορικές συναλλαγές.
Οι άνθρωποι που θα σφραγισθούν ...θα πάθουν τέτοια ζημιά, που θα μασούν την γλώσσα τους από τον πόνο (Αποκ. 16, 10). Όσοι δεν σφραγισθούν, θα περάσουν καλύτερα από τους άλλους, γιατί ο Χριστός όσους δεν σφραγισθούν θα τους βοηθήσει. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό!
Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου: ΛΟΓΟΙ Α'
Η σημερινή ζωή με το συνεχές κυνηγητό είναι κόλαση.
Μία μέρα πέρασε από το Καλύβι ένας γιατρός που ζει στην Αμερική και μου έλεγε για την ζωή εκεί πέρα. Οι άνθρωποι εκεί κατάντησαν μηχανές, όλη μέρα δουλεύουν. Κάθε μέλος της οικογένειας πρέπει να έχει δικό του αυτοκίνητο. Ύστερα στο σπίτι, για να κινείται ο καθένας άνετα, πρέπει να έχουν τέσσερις τηλεοράσεις. Και δώσ' του και δουλεύουν και κουράζονται, για να βγάλουν πολλά χρήματα, για να πουν πως είναι τακτοποιημένοι και ευτυχισμένοι. Αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ευτυχία; Τέτοια ζωή γεμάτη άγχος και με ένα συνεχές κυνηγητό δεν είναι ευτυχία, είναι κόλαση. Τι να την κάνεις την ζωή με τέτοιο άγχος; Αν έπρεπε όλος ο κόσμος να ζει την ζωή αυτή, δεν θα την ήθελα. Αν ο Θεός έλεγε σ' αυτούς τους ανθρώπους: «Δεν σας τιμωρώ για την ζωή που ζείτε, αλλά θα σας αφήσω αιώνια να ζείτε έτσι», αυτό για μένα θα ήταν μία μεγάλη κόλαση.
Η γνώση δίχως θείο φωτισμό είναι καταστροφή.
Δυστυχώς ο δυτικός ορθολογισμός έχει επιδράσει και σε ανατολικούς Ορθοδόξους άρχοντες και έτσι βρίσκονται σωματικά μόνο στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστούενώ όλο το είναι τους βρίσκεται στην Δύση που την βλέπουν να βασιλεύει κοσμικά. Εάν έβλεπαν τη Δύση πνευματικά, με το φως της Ανατολής, με το φως του Χριστού, τότε θα έβλεπαν το πνευματικό ηλιοβασίλεμα της Δύσης, που χάνει σιγά - σιγά το φως του νοητού Ηλίου, του Χριστού, και προχωρεί για το βαθύ σκοτάδι.
¥ Ο π. Αντώνιος Μοσχονάς συνταξιούχος εφημέριος στο Tucson, από τους βασικούς συνεργάτες και συμπαραστάτες του γέροντος Εφραίμ στην περιοχή της Αριζόνα, αναφέρει ότι «εμείς οι ιερείς και οι αρχιερείς στη Αμερική, για 70 χρόνια περίπου, προσπαθούσαμε να φέρουμε τον κόσμο στις εκκλησίες κάνοντας φεστιβάλ. Δηλαδή διοργανώναμε γιορτές και πανηγύρια και προσφέραμε ποτά, φαγητά, χορό, διασκέδαση και άλλα παρόμοια. Είχαμε ξεχάσει την προσευχή, το κομποσχοίνι, την εξομολόγηση, τη νηστεία, την άσκηση, την παράδοση της Εκκλησίας μας. Το σπουδαιότερο δεν αφήναμε να δημιουργηθούν μοναστικά κέντρα. Τα θεωρούσαμε ότι δεν χρειάζονται και ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην Εκκλησία μας.
Και ήρθε ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι, χωρίς κοσμικές σπουδές, χωρίς πτυχία θεολογίας, χωρίς να έχει ρηξικέλευθες και καινοτόμους ιδέες, όπως πιστεύαμε ότι έχουμε εμείς, και μας θύμισε την παράδοσή μας. Δεν πούλησε σουβλάκια, γύρο, μουσακά, μπακλαβάδες και τα άλλα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, αλλά πούλησε, η μάλλον προσέφερε δωρεάν, τον ξεχασμένο Χριστό της Ορθοδοξίας.
Δεν κάλεσε σε χορούς και διασκεδάσεις, αλλά σε αγρυπνίες και νηστείες. Και ο
κόσμος φωτισμένος από τον Θεό τον πλαισίωσε και τον περιτριγύρισε και τον ενίσχυσε».70 71 72
¥ Γέροντας Σωφρόνιος ο Αγιορείτης (+1994): «Με την αναζήτηση της υλικής των άνεσης, οι άνθρωποι έχασαν την πνευματική άνεση και ο σύγχρονος υλικός δυναμισμός, ο οποίος δεσπόζει επί των πνευμάτων και των καρδιών του αιώνος τούτου, περιβάλλεται όλο και περισσότερο από δαιμονικό χαρακτήρα. Και αυτό δεν είναι εκπληκτικό, καθ’ όσον τίποτε άλλο δεν εκφράζει, παρά την δυναμικότητα της αμαρτίας». Και:
«Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπόρεσε να οργανώσει τη ζωή του κατά τέτοιο τρόπο ώστε να έχει αρκετή «σχόλη», ελεύθερο χρόνο, για την προσευχή και την πνευματική θεωρία του Θεού. Και αιτία αυτού είναι το άπληστο πάθος της «φιλοκτημοσύνης». Το πάθος αυτό της πλεονεξίας ο Απόστολος Παύλος ονόμασε ειδωλολατρία και ο Όσιος Ιωάννης της Κλίμακος «απιστίας θυγατέρα»... Η γνησίαΧριστιανική ακτημοσύνη είναι άγνωστη, ακατανόητη στον κόσμο. Και εάν τολμήσουμε να ισχυρισθούμε ότι αυτή επεκτεινόμενη απορρίπτει όχι μόνο κτήσεις υλικές, αλλά και διανοητικές, τότε αυτό θα φανεί στην πλειονότητα των ανθρώπων παραφροσύνη!
Άνθρωποι έχοντες επιστημονικές γνώσεις θεωρούν αυτόν τον πνευματικό (διανοητικό) τους πλούτο σαν την ουσία της ύπαρξής των, μη υποπτευόμενοι παντελώς ότι υπάρχει άλλη, υψηλότερη γνώση, και θησαυρός αληθινά ασύγκριτος ως προς τον δικό τους “πλούτο”, που μαζί του φέρει βαθειά ειρήνη» 97 Και:
«Η αγγλική γλώσσα δεν έχει Ορθόδοξη ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, η λέξη person δηλώνει το ουδέτερο, οι λέξεις κατάνυξη, πραότητα δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές. Η αγγλική γλώσσα δεν είναι κατάλληλη για την Ορθοδοξία!
- Ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι πολύ μεγάλος. Όλοι είναι εναντίον μας: η επιστήμη και η πολιτική. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά νομίζω ότι ζούμε στους τελευταίους καιρούς».9 Και:
¥ Ο πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ, γεννημένος Αμερικανός, έλεγε: «Εδώ στη Δύση ζούμε σε έναν ανόητο παράδεισο ο οποίος μπορεί να χαθεί, και πιθανώς θα χαθεί σύντομα. Αρχίστε να προετοιμάζεστε - όχι με την αποθήκευση τροφίμων ή τέτοιων εξωτερικών πραγμάτων όπως μερικοί κάνουν ήδη στην Αμερική, αλλά με την εσωτερική προετοιμασία των Ορθόδοξων Χριστιανών».
«Είναι σημαντικό για μας να συνειδητοποιήσουμε, καθώς προσπαθούμε να ζήσουμε μία χριστιανική ζωή σήμερα, ότι ο κόσμος που έχει διαμορφωθεί από την παραχαϊδευμένη εποχή μας, προβάλλει αξιώσεις στην ψυχή, είτε στη θρησκεία είτε στην κοσμική ζωή, τις οποίες αξιώσεις μπορεί κάποιος να τις αποκαλέσει με μία λέξη ολοκληρωτικές».
Και διευκρινίζει: «...Μέσα στην κοσμική ζωή, κάποιος έρχεται αντιμέτωπος όχι μόνο με ένα μεμονωμένο πειρασμό εδώ ή εκεί, αλλά με μια σταθερή κατάσταση πειρασμού που περιβάλλει τα πάντα και “επιτίθεται” στον οποιονδήποτε». (13) Στην ομιλία του στο Προσκύνημα του 1982, ο π. Σεραφείμ επεκτάθηκε σε αυτή την άποψη: «Το μήνυμα αυτού του παγκόσμιου πειρασμού που προσβάλλει τους ανθρώπους σήμερα - αρκετά ανοιχτά με τις κοσμικές μορφές του, αλλά συνήθως περισσότερο κρυμμένο στις θρησκευτικές του μορφές -είναι: Ζήστε το παρόν, χαλαρώστε, να είστε άνετοι. Πίσω από αυτό το μήνυμα είναι ένα άλλο, πιο ψιθυριστό που εκφράζεται ανοιχτά μόνο στις επίσημα αθεϊστικές χώρες, οι οποίες, σ’ αυτή την περίπτωση, είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον ελεύθερο κόσμο...
Στις κομμουνιστικές (τότε) χώρες που έχουν ένα επίσημο αθεϊστικό πιστεύω, λένε αρκετά ανοιχτά ότι πρέπει να ξεχάσετε τον Θεό και οποιαδήποτε άλλη ζωή εκτός από την παρούσα, βγάλτε από τη ζωή σας τον φόβο του Θεού και τον σεβασμό για τα άγια πράγματα. Θεωρήστε εκείνους που πιστεύουν ακόμα στον Θεό με “παλαιομοδίτικο” τρόπο ως εχθρούς που πρέπει να εξολοθρευτούν». (14)
¥ Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης: «Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε πει ότι εκείνο που πρόκειται να συμβεί στην Αμερική θ' αλλάξει τον ρου της Ιστορίας:
-    Μεγάλο κακό θα βρει την Αμερική, και όχι μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο. Αλλοίμονο»!™0
¥ Πατήρ Ιωάννης Καλαίδης: «Έφθασε ο καιρός για να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη πάλι πίσω. Θα ξαναγίνει πάλι ελληνική!»... Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι (η ισχυρότερη) υπερδύναμη... Και άλλοτε:
-    «Η Αμερική θα πληρώσει για τον εγωισμό της και θα τη γονατίσει ο Θεός»! 73 74 75

8. Προς τα έσχατα...

Άγιος Πορφύριος: «Στην πραγματικότητα, η χριστιανική θρησκεία μεταβάλλει τον άνθρωπο και τον θεραπεύει. Η κυριότερη, όμως, προϋπόθεση για να αντιληφθεί και να διακρίνει ο άνθρωπος την αλήθεια είναι η ταπείνωση. Ο εγωισμός σκοτίζει το νου του
ανθρώπου, τον μπερδεύει. Τον οδηγεί στην πλάνη, την αίρεση. Είναι σπουδαίο να κατανοήσει ο άνθρωπος την αλήθεια».76 77
Ο Κύριος είπε: «Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται (θα ταπεινωθεί) και ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται (θα υψωθεί)» (Λουκ. 14:11). Αυτό ισχύει για τα μεμονωμένα άτομα αλλά και για ομάδες ανθρώπων, όπως είναι οι οικογένειες, οι πόλεις, τα κράτη και η Γη ολόκληρη που θα ταπεινωθεί με ανείπωτες καταστροφές στο τέλος του κόσμου όταν θα κυβερνάται από τον Αντίχριστο, αλλά και στον καιρό μας κατά τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο.
Οι πατέρες λένε ότι η Αμερική θα ταπεινωθεί κι αυτή, και η ταπείνωση άρχισε με την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Η ενδυνάμωση της Ορθοδοξίας όμως σ' αυτήν με την ίδρυση πλήθους Μοναστηριών μειώνει το μέγεθος της καταστροφής, για να μπορέσουν να σωθούν όσοι είναι καλοπροαίρετοι και δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δύναμη του Χριστού ως τώρα από ανθρώπους αφιερωμένους σ' Αυτόν, όπως οι μοναστές. Έτσι η Αμερική θα εισέλθει στην τελική εποχή μετά τον παγκόσμιο πόλεμο και θα απολαύσει την αναλαμπή της Ορθοδοξίας και στο έδαφός της, αλλά όχι για πολύ.
Οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, κατά την Αποκάλυψη, δεν μετανοούν ούτε μετά τον καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο,103 αλλά οι κακοί θα είναι φοβισμένοι και αποδιοργανωμένοι, ώστε όπως λέει ο άγιος Κοσμάς για ένα διάστημα «θα ζήσει ο λύκος με τ’ αρνί»! 78
Ύστερα ξαναοργανώνονται οι "ολιγάρχες" του χρήματος, οι (αποκρυφιστές) Σιωνιστές και όλοι γενικά οι εκτός της παραδοσιακής Ορθόδοξης Εκκλησίας ψευδο-θρησκευόμενοι οι οποίοι και θα ετοιμάσουν την οικουμενιστική αντι-εκκλησία στην οποία θα καθίσει ο Αντίχριστος.
Ο γέροντας Αριστοκλής από τη Μόσχα (+1918), περιέγραψε την κατάσταση πριν το τέλος του κόσμου: «...Στις έσχατες μέρες η Γερμανία θα διαιρεθεί. Η Γαλλία θα είναι ένα τίποτα. Η Ιταλία θα τιμωρηθεί από φυσικές καταστροφές. Η Βρετανία θα χάσει την αυτοκρατορία της και όλες τις αποικίες της και θα γίνει σχεδόν ένα ερείπιο, αλλά θα διασωθεί από τις προσευχές εναρέτων γυναικών του θρόνου. Η Αμερική θα τρέφει τον κόσμο, αλλά τελικά θα καταρρεύσει. Η Ρωσία και η Κίνα θα καταστρέψουν η μία την άλλη. Τελικά η Ρωσία θα είναι ελεύθερη, και από τους πιστούς της θα προοδεύσει και θα επιστρέψει πολλά έθνη στο Θεό»...105
Αλλά κατόπιν οι αντίχριστοι θα ενωθούν και όπως έλεγε η Αγία Ματρώνα της Μόσχας θα επιστρέψουν στην εξουσία «οι παλιοί» δηλ. οι άθεοι και κομμουνιστές «και θα γίνει η κατάσταση χειρότερη από ότι ήταν πρώτα... Ωχ, πως σας λυπάμαι όλους! Μέχρι το τέλος, (από εκεί και πέρα), έτσι θα ζήσετε»!...106 Αυτό θα συμβεί εκτός από την Ρωσία και στις άλλες μεγάλες χώρες που θα απαρτίζουν τη διοίκηση του «Θηρίου» (Αντιχρίστου) στη Γη. Αυτές οι αθεϊστικές πλέον χώρες, όπως οι προχριστιανικές αυτοκρατορίες που θεοποιούσαν τους διοικητές τους, πχ τον Ναβουχονόσορα οι Βαβυλώνιοι, τους Καίσαρες οι αρχαίοι Ρωμαίοι κλπ, θα έχουν ηγεμόνες με βλάσφημους τίτλους: «Και είδα από τη θάλασσα θηρίο να ανεβαίνει, έχοντας δέκα κέρατα και επτά κεφάλια, και πάνω στα κέρατά του δέκα διαδήματα και πάνω στα κεφάλια του βλάσφημα ονόματα», λέει η Αποκάλυψη (13:1). Με ίδιο σκεπτικό καθιέρωσαν πρόσφατα γιορτή για τον Νεοταξίτη Ομπάμα στην πολιτεία του!...107
Οι δέκα αντίχριστες δυνάμεις ή "κέρατα", που αναφέρονται επίσης από τον προφήτη Δανιήλ (Δαν. 7:7), και που πρόκειται να αναδειξουν σαν ηγέτη τους τον Αντίχριστο100 θα καταστρέψουν την «Πόρνη» η οποία ως τότε καθόταν πάνω στους λαούς τους: Και μου λέει (ο άγγελος): «Τα νερά που είδες, όπου η πόρνη κάθεται, είναι λαοί και πλήθη και έθνη και γλώσσες. Και τα δέκα κέρατα που είδες και το θηρίο, αυτοί θα μισήσουν την πόρνη και θα την κάνουν έρημη και γυμνή, και τις σάρκες της θα φάνε και αυτήν θα την κατακάψουν με φωτιά». (Αποκ. 17:15-16). Η «πόρνη» Βαβυλώνα της Αποκάλυψης είναι αφ' ενός η «Μεγάλη Βαβυλώνα» που είναι η παγκόσμια κατάσταση της σύγχυσης και διαφθοράς που εμποδίζει τους ανθρώπους να προσέλθουν στον Θεό, βάζοντάς τους να προσκυνούν το είδωλο του χρήματος και άλλων υλικών αγαθών ενώ βρίθουν οι αιρέσεις και οι αδικίες, και αφ' ετέρου η «Πόλη η Μεγάλη» δηλ. το κέντρο της. Αυτό αν και αρκετά αποδυναμωμένο θα υπάρχει ακόμη, και η παράταση ζωής του θα οφείλεται στους Ορθοδόξους που διαβιούν εκεί, και είναι όπως είπαμε η Αμερική, μέχρι τον καιρό του Αντιχρίστου που θα γίνει κέντρο η Ιερουσαλήμ.
Αυτό λοιπόν που μας λένε οι προφητείες είναι ότι ο αθεϊσμός-κομμουνισμός που ήδη χρηματοδοτήθηκε από τους μεγαλο-τραπεζίτες να ανέλθει στην εξουσία σε διάφορα μέρη της Γης, στο τέλος του κόσμου θα συγκυβερνήσει μαζί με το Θηρίο-Αντίχριστο. Αυτό θα γίνει αφού ενδυναμωθεί από τις αδικίες των "ολιγαρχών" της «Βαβυλώνας» εκτοπίζοντας αυτήν την ενδιάμεση κατάσταση της σύγχυσης που τον έτρεφε σπρώχνοντας τον λαό στην αθεΐα, και έτσι θα καταστρέψει το ίδιο το σύστημα της διαφθοράς που τον ανέδειξε! Αυτό θα πράξει γενικά στη Γη αλλά και την Αμερική. «Θα αφήσουν την Βαβυλώνα έρημη και θα την κάψουν με φωτιά και θα δώσουν τη βασιλεία τους στο Θηρίο και θα κάνουν την Εκκλησία να φύγει (στην έρημο)», λέει κι ο άγιος Ειρηναίος Λουγδούνων.10979 80 81 82 83
Ανακεφαλαιώνοντας σε σχέση με την προφητεία του Ησαΐα έχομε τρία επίπεδα καταστροφής από «άνθρακες πυρός»:
α) Των υδρογονανθράκων, πιο ήπιο, που θίγει το περιβάλλον και μετά τον άνθρωπο, και που μεγιστοποιείται με την προβολή των διαστροφών από το άνοιγμα του «Φρέατος της Αβύσσου» και τη διαμάχη για τα βαθειά θαλάσσια φρέατα, στην 5η σάλπιγγα.
β) Των πυρηνικών, που θίγουν τον ίδιο τον άνθρωπο σαν άτομο και χαρακτηρίζουν ολόκληρη την «ατομική εποχή» από την πρώτη πολεμική χρήση της ατομικής βόμβας, έχοντας κύρια αιτία την με υπερηφάνεια επέμβαση στην ανθρώπινη φύση καταπατώντας τον νόμο του Θεού,110 σε τέτοιο βαθμό που να καταστρέφεται το ίδιο το άτομο - άνθρωπος, ψυχικά και σωματικά. Η μεγιστοποίησή του είναι ο πόλεμος στον λόγο του Θεού και στα Μυστήρια της Εκκλησίας πνευματικά και ο «πόλεμος του νερού»ΛΛΛ αντίστοιχα, υλικά. Και,
γ) το χειρότερο που είναι ο λιωμένος άνθρακας κάτω από τις δυτικές ΗΠΑ. Είναι η τελική απειλή ολοκληρωτικής καταστροφής που σημαίνει την προώθηση του μέγιστου κακού δηλτης ανάδειξης του Αντιχρίστου στον οποίο θα κατοικεί ο Σατανάς, που είναι καταχθόνιος όπως και ο λιωμένος άνθρακας. Το κακό αυτό άρχισε ήδη με την χρηματοδότηση αθεϊστικών καθεστώτων και την προώθηση του (αποκρυφιστικού) Σιωνισμού και του Οικουμενισμού. Θα οδηγήσει στην επικράτηση των δέκα (10) αθέων ηγεμόνων διεθνώς, οι οποίοι θα καταστρέψουν το υπάρχον σύστημα και θα φάνε τις σάρκες του δηλ. θα το λεηλατήσουν. Τότε θα γίνει και η μεγαλύτερη υλική καταστροφή στην Αμερική.
Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να μην ξεχνούν τον Χριστό και τις εντολές Του, ώστε ο πονηρός να μην έχει εξουσία επάνω τους. Ο Θεός θα φυλάξει τους αληθινά δικούς Του, όπως γράφεται στην Αποκάλυψη για τους «144.000» (Αποκ. κεφ 7 & 14). Γιατί δεν υπάρχουν μόνο καταστροφικοί «άνθρακες πυρός». Υπάρχουν και οι ευεργετικοί, αναμμένοι από Ουράνιο πυρ, φωτιστικοί άνθρακες που είναι οι Απόστολοι: «Άναψαν λοιπόν από Θεού άνθρακες οι απόστολοι, πυρούμενοι από την προς Αυτόν ένωση»... λέει ο άγιος Κύριλλος.112 Και μάλιστα είναι καθαροί άνθρακες δηλ. διαμάντια! (Αποκ. 21:18-19)
Ο σκοπός είναι να σωθούμε, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αδρανούμε για την σωτηρία μας επειδή οι πολλοί δεν ενδιαφέρονται γι' αυτήν, διότι «στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν, και ολίγοι εισίν οι ευρίσκοντες αυτήν»! (Ματθ. 7:14).
Έχομε ήδη περάσει σε μια περίοδο αστάθειας και δυσάρεστων εξελίξεων, γι' αυτό ας μην παρασυρόμαστε από όνειρα για μακρά ειρήνη και καλοπέραση όπως κάνουν οι πνευματικά αδαείς για το μέλλον, διότι κατά τον γέροντα Σωφρόνιο τον Αγιορείτη (+1994):
«Ο λόγος του Αποστόλου Πέτρου ότι η γη κατακαήσεται (θα κατακαεί), σήμερα είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί με τα πυρηνικά όπλα.
- Ζούμε σε αποκαλυπτικούς καιρούς. Σήμερα η ειρήνη είναι πολύ δύσκολη. Το τέλος θα έλθει απότομα, αλλά τότε θα έλθει και η απολύτρωση.
-    Ζούμε στους τελευταίους χρόνους. Μπορεί και τώρα να συμβεί η κρίση»! 84
Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης
Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά 18 / 31 Οκτ. 2017
Περιεχόμενα:Σελ.
1. Είδηση (24-4-2017) που μας θύμισε την προφητεία του Ησαΐα.1
2. Γενικά.2
3. Από τον προφήτη Ησαΐα για την «θυγατέρα Βαβυλώνος».
3.1. Απόδοση στην Νεοελληνική της προφητείας του Ησαΐα.2
3.2. Κύρια χαρακτηριστικά της «θυγατέρας της Βαβυλώνας», κατά τον προφήτη Ησαΐα.4
4. Η ξαφνική καταστροφή της «θυγατρός Βαβυλώνος».
4. 1. Αιφνιδιασμός στο πνευματικό πεδίο.6
4. 2. Αιφνιδιασμός στο υλικό πεδίο.9
4.2.1. Καταστροφές από υδρογονάνθρακες.10
4.2.2. Καταστροφές από πυρηνικά.11
4.2.3. Καταστροφές από ηφαίστεια.11
5. Ποια μπορεί να είναι η «θυγατέρα Βαβυλώνος» ή νέα Βαβυλώνα;
5.1. Οι άνθρωποι της Βαβυλώνας.12
5.2. Η θέση της νέας Βαβυλώνας που κάθεται πάνω σε άνθρακες πυρός.
5.2.1. Γενικά.15
5.2.2. Κατά τον προφήτη Ησαΐα & την Αποκάλυψη, από τον άγιο ιερομάρτυρα Ιππόλυτο.16
6. ΗΠΑ: Πρότυπο Παγκοσμιοποίησης;
6.1. Η δομή των ΗΠΑ ως εν δυνάμει κέντρου παγκοσμιοποίησης.18
6.2. Οι ΗΠΑ σαν κέντρο διεθνών ανακατατάξεων.25
7. Απαιτείται πνευματική εξυγίανση.
7.1. Προσπάθειες μερικής εξυγίανσης.28
7.2. Σύγχρονοι Ορθόδοξοι άγιοι και γέροντες για την Αμερική και τον κόσμο.31
8. Προς τα έσχατα...34
Θέση αυτού του αρχείου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου