Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Εκοιμήθη ο Γέροντας Ιωαννίκιος-Το θαυμαστό περιστατικό με τις μέλισσες που προστάτευσαν τις εικόνες.

Εκοιμήθη ο αγαπητός Ιερομόναχος πατήρ Ιωανίκιος που ζούσε στον Βαχό της Βιάννου, γνωστός για τις μέλισσες.Εκοιμήθη ο Γέροντας Ιωαννίκιος-Το θαυμαστό περιστατικό με τις μέλισσες που προστάτευσαν τις εικόνες
Το απόγευμα της Τετάρτης εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης ο οποίος είχε διατελέσει ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εξακουστής από το 1963 έως και το 1976.

Πλήθος πιστών, λαϊκών αλλά και ιερωμένων από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα, επισκέπτονταν τον Γέροντα στο Βαχό όπου έμενε για να ζητήσει την ευχή του αλλά και συμβουλές στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν καθημερινά.
Η σορός του θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βαχού, όπου θα γίνει και Θεία Λειτουργία. Η σορός του Γέροντα θα παραμείνει στο ναό, όπου θα τεθεί σε προσκύνημα μέχρι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι που θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.
Οι μέλισσες προστάτευσαν τις εικόνες, άρθρο 12 Οκτωβρίου 2016
Ένα ανεξήγητο φαινόμενο φέρεται να εμφανίστηκε στο σπίτι του Αρχιμανδρίτη Ιερομόναχου π. Ιωαννίκιου Ανδρουλάκη στο Βαχό Βιάννου. Όπως σημειώνεται σε επιστολή «μείναμε άφωνοι, όταν αντικρίσαμε το θαύμα με τις φωτογραφίες του Αγίου μας Χατζή-Ανανία εκ Μαλλών».
Σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε επιστολή του ο κ. Εμμανουήλ Γερακιανάκης, «ο πιστός κ. Νικόλαος Ορφανουδάκης μελισσοκόμος από τα Χανιά, τον είχε επισκεφτεί [τον π. Ιωαννίκιο] πριν από λίγους μήνες και του ζήτησε μερικές εικόνες του Αγίου, ώστε για ευλογία να τις τοποθετήσει σε κυψέλες στο μελίσσι του, όπως και έγινε».
Η επιστολή συνεχίζει ως εξής: «όταν ο μελισσοκόμος άνοιξε τις κυψέλες του παρατήρησε με έκπληξη, ότι οι μέλισσες είχαν «κεντήσει» με το κερί τους γύρω από τις εικόνες, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί μία κορνίζα που στη μέση έμενε ολοκάθαρη η μορφή του Αγίου».
Καταλήγοντας στην εξιστόρηση του ακατανόητου και σπάνιου φαινομένου ο κ. Γερακιανάκης αναφέρει ότι «ο Γέροντας μας ανέφερε ότι η μέλισσα είναι το καθαρότερο έντομο, πετάει μόνο από ανθό σε ανθό, μας χαρίζει το μέλι και το κερί που ανάβουμε στις εκκλησίες μας, το χαρακτήρισε αξιόλογο, θαυμαστό και τόνισε ότι ο Χατζή-Ανανίας είναι ανεξάντλητος Κρουνός θαυμάτων και ιαμάτων».
«Στη συνέχεια μας έθεσε το ερώτημα «η μέλισσα που είναι έντομο σέβεται τις εικόνες, εμείς τι κάνουμε;»», συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Εμμανουήλ Γερακιανάκης. Προσθέτει επίσης τα λόγια του Γέροντα ότι «δεν είναι δύσκολο να έχουμε τη Χάρη του Ιησού Χριστού και Θεού μας και ότι με νηστεία προσευχή και εκκλησιασμό, ο κάθε ένας μπορεί να βιώσει κάποιο θαύμα στη ζωή του».
Η επιστολή του κ. Εμμανουήλ Γερακιανάκη καταλήγει τονίζοντας ότι «όμοια θαύματα έχουν καταγραφεί στην Ι.Μ. Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος και στο Καπανδρίτι με αγιογραφίες Αγίων, αλλά πρώτη φορά παρουσιάζεται σε φωτογραφίες Αγίου, χωρίς μάλιστα να υπάρξει το παραμικρό ψεγάδι και αυτό δίνει απάντηση σε όσους δύσπιστους, επικαλούνταν τα χρώματα των αγιογραφιών».
Άγνωστο είναι και φαίνεται πως άγνωστο θα παραμείνει το αν οι εικόνες στις κυψέλες είναι χέρι ανθρώπου ή χέρι Θεού.
Εκοιμήθη ο Γέροντας Ιωαννίκιος-Το θαυμαστό περιστατικό με τις μέλισσες που προστάτευσαν τις εικόνες Εκοιμήθη ο Γέροντας Ιωαννίκιος-Το θαυμαστό περιστατικό με τις μέλισσες που προστάτευσαν τις εικόνες


ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου