Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ο Τραμπ καθοδηγούμενος από το χέρι του Θεού θα βοηθήσει στην οικοδόμηση τρίτου ναού».

Η επική διακήρυξη του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ,την Τετάρτη,να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν την αιώνια πρωτεύουσα του Εβραϊκού λαού, ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την ίδρυση του τρίτου Ναού που θα φέρει τη μεσσιανική εποχή, είπε ένας αριθμός  εβραίων ακτιβιστών που εργάζονται για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού.

"Αυτό που έκανε χθες το βράδυ ήταν ένα τεράστιο βήμα για να φέρει τον Ναό", δήλωσε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Asaf Fried, επίσημος εκπρόσωπος του Κινήματος των Ηνωμένων Ναών, μια ένωση οργανώσεων που εργάζονται για την πραγματοποίηση του Τρίτου Ναού.
Πρόσθεσε: "Αυτό έπρεπε απαραιτήτως να προέρχεται από μη Εβραίους για να τους φέρει στη διαδικασία, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος στο Ναό".
Ο Τραμπ συνέκρινε το ρόλο του, με αυτό του Κύρου, του Πέρση βασιλιά που ολοκλήρωσε την εξορία της Βαβυλώνας και βοήθησε στην κατασκευή του δεύτερου εβραϊκού ναού. Ο Fried ανέφερε τα Παροιμίες για να τονίσει αυτό το σημείο."Υπήρξαν εκπληκτικές πρόοδοι για να φέρουμε το Ναό φέτος. Ήταν σαφές ότι το Τράμπ ήταν μέρος αυτής της διαδικασίας, καθοδηγούμενος από τον Χασέμ (Θεό), δήλωσε ο Φρίντ.
Ο Γιακόβ Χέιμαν, ο πρόεδρος του Κινήματος του Θεού, είδε τη δήλωση του Τραμπ ως μέρος μιας ιστορικής εξέλιξης που ενώνει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στη σύγχρονη ιστορία για το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό.
"Το 1917 ήταν η Διακήρυξη του Balfour για την ίδρυση του Ισραήλ για τα έθνη", δήλωσε ο Hayman στο News Breaking Israel. "Το 2017 ήταν η δήλωση του Tραμπ."
Είπε ότι τώρα είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρις ότου οι μη Εβραίοι να κάνουν μια παρόμοια δήλωση αναγνωρίζοντας το Όρος του Ναού ως τόπο των Ιουδαϊκών Ναών.
«Όταν οι Εβραίοι και οι μη Ιουδαίοι ανεβαίνουν μαζικά στο Όρος, ο Ναός θα είναι αναπόφευκτος».
Ο Hayman τόνισε ότι όλα τα στάδια αυτής της διαδικασίας απαιτούσαν μια πολυθεματική προσπάθεια, με τους Εβραίους και τους μη Εβραίους να διαδραματίζουν διαφορετικούς ρόλους κινούμενοι προς έναν αμοιβαίο στόχο.
«Ο λαός του Ισραήλ επιστρέφει στις ρίζες του, ενώ ταυτόχρονα οι μη Εβραίοι του κόσμου συνειδητοποιούν την αυθεντικότητα της απαίτησής μας για το Όρος του Ναού και το δικαίωμά μας να οικοδομήσουμε ένα εβραϊκό ναό ως ένα σπίτι  προσευχής για όλα τα έθνη,»εξήγησε ο Hayman.
"Το καθήκον μας είναι να ενεργούμε ως ιερείς για να κάνουμε όλο τον κόσμο ιερό", δήλωσε ο Hayman, επικαλούμενος την Έξοδο.
"Αυτό θα συμβεί μόνο σε ένα ναό στην Ιερουσαλήμ", τόνισε. "Το επόμενο βήμα, το πιο σημαντικό βήμα, πρέπει να γίνει από τους Εβραίους. Πρέπει να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στο Όρος του Ναού σε τεράστιους αριθμούς. Μόλις το κάνουμε αυτό, ο Ναός είναι το επόμενο αναπόφευκτο βήμα. "

Σημείωσε ότι η προσωπικότητα του Tραμπ είναι μοναδικά κατάλληλη για το ρόλο του μη Εβραίου ηγέτη, ο οποίος ξεκινάει την Μεσσιανική διαδικασία.

"Υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο και ιερό στο Trump", δήλωσε ο Hayman. "Μερικές φορές, εμφανίζεται χονδροειδής και δεν συνδέεται με τη θρησκεία, αλλά κάθε φορά που απευθύνεται στο έθνος μιλάει για τον Θεό. Χθες το βράδυ, είπε ότι το κίνητρό του για αναγνώριση ήταν η Ιερουσαλήμ, επειδή ήταν το σωστό πράγμα. Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να μιλήσει ένας ηγέτης που καθοδηγείται από τον Θεό. "
Ο Ραββίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος του αναδυόμενου Σανχεντρίν, ήταν προσεκτικά αισιόδοξος.

"Πριν από ένα χρόνο, ο Σανεδρινός κάλεσε το αμάξωμα να χτίσει το ναό όπως ο Κύρος έκανε πριν από 2.000 χρόνια", δήλωσε ο Ραβίνος Weiss στο Breaking Israel News. "Έχει κινηθεί σαφώς προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και πολλές παγίδες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο".

«Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τεράστιες πολιτικές πιέσεις», σημείωσε ο ραβίνος Weiss. "Τα σύνορα της Ιερουσαλήμ παραμένουν ανοικτά για διαπραγματεύσεις. Το Όρος του Ναού εξακολουθεί να μην είναι καθιερωμένο ζήτημα και τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται σκληρά προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο ότι οι Εβραίοι δεν έχουν τόπο εκεί. Αν ο Tραμπ πρόκειται να επιτύχει, οι Εβραίοι πρέπει να έρθουν μαζί στην ενότητα για να παραμείνει ισχυρός ».
https://www.breakingisraelnews.com/99002/trumps-jerusalem-declaration-next-step-third-temple/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου