Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ.


Θα ήθελα να σας πω μια ιστορία. Συνέβη με ένα, πολύ γνωστό μου σπουδαστή. Σπούδασε καλά, αλλά δεν του άρεσαν τα ανώτερα μαθηματικά. Και στο τέλος του δεύτερου έτους δεν  ήταν δυνατόν να περάσει  «ένα μάθημα άλγεβρας ». Ήρθε η ώρα  για τις εξετάσεις. Όταν του δόθηκε η τελευταία ευκαιρία - είτε  να περάσει την εξέταση, για να περάσει στο ινστιτούτο - πήρε το θέμα και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να απαντήσει.Ο δάσκαλος το κατάλαβε επίσης: "Εντάξει, εδώ είναι η διαφορική εξίσωση. Λύστε το, έτσι είναι, θα σας βάλω τρία. " Ο μαθητής εξέτασε αυτή την εξίσωση και συνειδητοποίησε ότι ούτε έτσι θα μπορούσε να το λύσει. Και έπειτα άρχισε να προσευχετε  "Κύριε, συγχώρεσε με, ότι είμαι τόσο ανικανος και δεν μαθαίνω καλά. Αλλά, αν υπάρχει η άγια θέλησή σου, ότι θα μελετήσω σε αυτό το ινστιτούτο,  βοηθήσει με . Μετά από όλα, αν  δεν περάσω ,αυτά τα δύο χρόνια θα πάνε χαμένα . Τότε γιατί με άφησες να έρθω εδώ; "

Και έπειτα, άκουσε στο κεφάλι του μια φωνή, ούτε μια φωνή, αλλά μια επίμονη σκέψη: "Γράψτε - είναι ίση. Λοιπόν, τι κάθεσαι , σας λέω, γράψτε - R ANGH. " Ο τύπος ήταν έκπληκτος και έγραψε το σήμα "=". «Γράψτε για - δύο ακόμη Ισοπαλία - ένα μέρος, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο, να γράψει πάνω - DX, κάτω άνοιγμα παρένθεση ...» κλπ
Ο μαθητής ήταν όλο έκπληξη για να κάνει όλα αυτά που του είπε  η «φωνή», και μόνο τότε να το δει κανείς, που το έδωσε στο δάσκαλο, και έκπληκτος έμαθε ότι, πράγματι, το ένα είναι ίσο με το άλλο. Για να ξεπεραστεί αυτή η εξίσωση ήταν περαιτέρω θέμα τεχνικής, το κύριο πράγμα - ήταν απαραίτητο να γίνει αυτό το πρώτο βήμα.

Ευτυχώς, ο φοιτητής ήταν Ορθόδοξος και μετά από τις εξετάσεις, σοκαρισμένος, έσπευσαν στο πλησιέστερο ναό. Ο γνωστός ιερέας που λειτουργούσε αμέσως μετά την θεία Λειτουργία στη συνέχεια  του είπε: «Αυτός ο φύλακας άγγελος σας βοήθησε». Τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν με τη χάρη του Θεού.
Ιερέας Α. Diaghilev.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου