Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στέλνει «μήνυμα» στο Πατριαρχείο της Μόσχας σε σχέση με τις εξελίξεις που θα είναι από εδώ και πέρα ραγδαίες.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού η Παγκόσμια Ορθοδοξία πονάει. 
Αυτή η ημέρα βρέθηκε  για να ανοίξουν οι πύλαι του άδου; 
Όμως το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ θα διασώζει πάντα την Εκκλησία.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Και ο ποιο απλός πιστός γνωρίζει ότι τα ανακύψαντα εκκλησιολογικά θέματα μεταξύ Ρωσίας –
Κωνσταντινούπολης σε σχέση με την εκκλησία της Ουκρανίας έχουν μείζονες γεωπολιτικές διαστάσεις. 
Μετά τις οικονομικές κυρώσεις έχουμε « πνευματικές κυρώσεις»  και πάει λέγοντας μέχρι να κατέβουμε την σκάλα του κακού και να θρηνήσουμε πάνω σε ολοκαυτώματα ενός Γ΄ ΠΠ. 
Όμως πριν τον μεγάλο πόλεμο ξεκίνησε ο μεγάλος πνευματικός πόλεμος και επικρατεί πανδαιμόνιο , άλλο που δεν ήθελαν οι σκοτεινές δυνάμεις που καραδοκούν. 
« Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, διακόπτει την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, παρόλο αυτά η κοινωνία μεταξύ των δύο Εκκλησιών δεν διακόπτεται. 
«Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε να διακόψει τη μνημόνευση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και την κοινωνία με Ιεράρχες του Πατριαρχείου»- ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.» 
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/23857-i-ekklisia-tis-rosias-stamata-na-mnimoneuei-ton-oikoumeniko-patriarxi 
Σαν να μην έφτανε αυτό το δώρο είχαμε και προσαύξηση του και με άλλα λεγόμενα. 
«Ο πόλεμος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά της Μόσχας συνεχίζεται εδώ και 100 χρόνια» – αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ. 
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος συνεχίζει: «Την δεκαετία του 1920, όταν η ρωσική Εκκλησία διώκονταν, όταν η Σοβιετικοί είχαν στόχο να καταστρέψουν την θρησκεία, όταν αρχιερείς και ιερείς δολοφονιόντουσαν, όταν Ναοί βομβαρδίζονταν, όταν τα σχολεία και τα μοναστήρια σφραγίζονταν, τι θέση πήρε τότε η Κωνσταντινούπολη; Όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε λάβαμε χέρι βοηθείας έστω από αλληλεγγύη και συμπάθεια». 
«Ακριβώς το αντίθετο έγινε…Η Κωνσταντινούπολη απαίτησε την παραίτηση του Πατριάρχη Τύχωνα και προσωρινή κατάργηση του Πατριαρχείου Μόσχας! Υποστήριξε το σχίσμα και είχε αλληλογραφία με τους Σοβιετικούς αξιωματούχους για να υπονομεύσουν την κανονική Εκκλησία» – προσθέτει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων.» 
http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/23859-ilarion-o-polemos-tou-oikoumenikou-patriarxeiou-kata-tis-mosxas-sunexizetai 
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ εν ζωή πονούσε με τα κακώς τεκταινόμενα. 
Είναι γνωστή η επιστολή που έστειλε στις  23 Ιανουαρίου 1969 στον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ. 
 Το θέμα της επιστολής ήταν η άρση των αναθεμάτων των Ορθοδόξων έναντι των Λατίνων του 1054 που έγινε το σχίσμα των Εκκλησιών. 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: 
« Σεβαστέ πάτερ Χαράλαμπε* 
Επειδή βλέπω τον μεγάλον σάλον που γίνεται εις την Εκκλησίαν μας, εξ αιτίας των διαφόρων φιλενωτικών κινήσεων και των επαφών του Πατριάρχου μετά του Πάπα, επόνεσα κι εγώ σαν τέκνον Της και εθεώρησα καλόν, εκτός από τις προσευχές μου, να στείλω κι ενα μικρό κομματάκι κλωστή (που έχω σαν φτωχός μοναχός), δια να χρησιμοποιηθή κι αυτό, έστω και για μια βελονιά, δια το πολυκομματιασμένο φόρεμα της Μητέρας μας. 
Πιστεύω ότι θα κάμετε αγάπην και θα το χρησιμοποιήσετε δια μέσου του θρησκευτικού σας φύλλου. Σας ευχαριστώ. 
Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη εν πρώτοις απ όλους, που τολμώ να γράφω κάτι, ενώ δεν είμαι ούτε άγιος, ούτε θεολόγος….»  
Μέσα τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ αφουγκραζόμαστε τον καθαρό  πνευματικό πόνο στο έπακρο  για αυτό και επισυνάπτουμε την συνέχεια της από την ΡΟΜΦΑΙΑ 
http://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/19648-mia-simantiki-epistoli-tou-agiou-paisiou-tou-1969 
Και ερχόμαστε στο ουσιαστικό θέμα της μνημόνευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη που την διέκοψε ο Κύριλλος Μόσχας. 
Έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ  
(Όταν τον ρώτησαν γιατί μνημονεύει τον Πατριάρχη, αφού οι θέσεις του δεν ήταν σωστές, απάντησε: )  
« Είναι σαν να έχει αρρωστήσει η μάνα μου (η Εκκλησία), και μου λέτε να μην την αγαπώ, γι’ αυτό το λόγο.»  
« - Όμως, εγώ, εκεί θα είμαι! Μέσα στη ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Θα την αγαπώ, αλλά και θα βοηθάω να είναι όλοι Ορθόδοξοι.» 
Ιερέας π. Αθανάσιος Κώνστας, Παιανία Αττικής.   Μαρτυρίες Προσκυνητών – Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 131 
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2012/10/blog-post_4230.html Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θα οικονομήσει με την παρρησία του  πάλι την ΕΙΡΗΝΗ Πασών των Ορθοδόξων  Εκκλησιών. 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς .
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου