Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ-ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΜΕΓΑ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ..

Διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο,υπάρχει σωτηρία;
Όλοι αισθανόμεθα τον κίνδυνο,τον οποίο διατρέχουμε,εκτός από μερικούς τελείως αναίσθητους,και διερωτώμαι τους εαυτούς μας και τους άλλους πως και με ποιό τρόπο θα μπορέσουμε να διαφύγουμε τον κίδυνο;
Πως θα σωθούμε;Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ

Η κυβέρνηση βλέποντας τον κίδυνο κατέφυγε στους μεγάλους άρχοντες της γης,τους συμμάχους μας,ελπίζοντας σωτηρία.
(Πράγματι η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου κατέφυγε στους Ευρωπαίους συμμάχους και στο ΔΝΤ βάζοντας τη χώρα στα Μνημόνια,για να σωθεί από το χρέος)
Πλην όμως τα δεινά,οι συμφορές,οι θλίψεις,οι στεναχώριες αυξάνουν και μέχρι σήμερα καμμία ελπίδα σωτηρίας από τους άρχοντες της γης.
(Πόσος κόσμος εξ αιτίας αυτής της κρίσεως έχασε τη δουλειά του,έφυγε στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή,πόσες αυτοκτονίες είχαμε,αλλά και παρότι επί ΣΥΡΙΖΑ βγήκαμε(;) από τα μνημόνια,τα μέτρα που έχουν υπογραφεί ισχύουν μέχρι το 2021)Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ
Η κυβέρνηση και όλοι εμείς οι Έλληνες,εάν θέλουμε τη σωτηρία μας,θα την βρούμε στη Μετάνοια και επιστροφή στο Θεό,από τον οποίο απομακρυνθήκαμε.
Η Σεβαστή Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος,συναισθανόμενη και αυτή τον κίνδυνο ώρισε με εγκύκλιό της να γίνονται στους ιερούς ναούς,παρακλήσεις και δεήσεις προς τον Θεό και την υπέραγνο Μητέρα Αυτού,την ακαταίσχυντο προστασία των Χριστιανών,την ελπίδα και σωτηρία των αμαρτωλών.
Αλλά είναι αυτό αρκετό προς σωτηρία μας;Το ότι συντρέχουν λίγες γυναίκες και λιγότεροι άνδρες στις παρακλήσεις,ενώ μυριάδες ανθρώπων Ελλήνων Χριστιανών βλασφημούν το όνομα του Θεού και της Παναγίας Μητρός Αυτού,ενώ με ακόρεστη επιθυμία και μεγάλη προθυμία πηγαίνουν στα θέατρα,τους κινηματογράφους,τις ταβέρνες και τα καφενεία,αγρυπνούν σε χαρτοπαιξίες,κρεπάλες,μέθες,χορούς,διασκεδάσεις και ασωτίες;
(Πράγματι παρά τις μειώσεις μισθών και τους φόρους ο έλληνας δεν εγκατέλειψε τη σύγχρονη ζωή.)
 Όχι!Όχι! Αγαπητοί μου αδερφοί,Έλληνες Χριστιανοί,τα δεινά που δοκιμάζουμε σήμερα προέρχονται από εμάς.Εμείς μόνοι μας τα επισωρεύσαμε στους εαυτούς μας και την πατρίδα μας.Οι πολλές αμαρτίες εκίνησαν τον Αγαθό,Φιλάνθρωπο και Εύσπλαχνο Θεό σε οργή,θυμό και αγανάκτηση,όπως λέει ο θεοκήρυξ Απόστολος Παύλος.
Πάθος και επιθυμία κακή είναι κάθε αμαρτία,υπερηφάνεια,φθόνος,κατάκριση,καταλαλιά,ψεύδος,δόλος,κακία,συκοφαντία,μνησικακία,
επιορκία κλπ.
Αυτά και την πλεονεξία πρέπει οι Χριστιανοί να τα αποφεύγουν,γιατί εξ αιτίας αυτών έρχεται η οργή του Θεού στους ανθρώπους,οι οποίοι δεν πείθονται δηλ.δεν υπακούουν στις παραγγελίες,στο νόμο και τις εντολές του Θεού.Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ
Ο Θεός,ο οποίος είναι οικτίρμων και πολυέλαιος,είναι δυνατόν να μας παιδεύσει;
Ναι,είναι οικτίρμων και πολυέλαιος αλλά είναι και δίκαιος.Σαν μακρόθυμος μας υπομένει,δεν μας τιμωρεί,περιμένοντας τη Μετάνοια και την επιστροφή μας,σαν δίκαιος όμως μας τιμωρεί όταν δεν μετανοούμε.
Ρομφαία,τόξο,σκεύη θανάτου και βέλη είναι τα διάφορα είδη των τιμωριών,τα οποία μεταχειρίζεται ο Θεός προς τιμωρία και παίδευση των αμαρτωλών,προς μετάνοια και επιστροφή τους.Αλλά όταν δεν μετανοούν και δεν επιστρέφουν ,τότε παιδεύει με μεγαλύτερες τιμωρίες,ακόμη και αιώνες,όπως λέει ο Απόστολος Παύλος.
Εγώ ο αμαρτωλός και ανάξιος και φοβηθείς  μήπως σαν πνευματικός πατήρ  και ιερεύς του Υψίστου,εάν σιωπήσω βλέποντας την ερχόμενη ρομφαία,με εκζητήσει ο Κύριος λόγον,αναγγέλω τα αμαρτήματα του ελληνικού λαού και του κλήρου,καλώντας όλους και πρώτα τον εαυτό μου  σε Μετάνοια και επιστροφή.
Εάν θέλουμε να διαφύγουμε τον κίνδυνο,που διατρέχουμε και που απειλεί να μας καταστρέψει,εάν θέλουμε να σωθούμε,τότε να Μετανοήσουμε όλοι από τον Βασιλέα μέχρι τον τελευταίο ιδιώτη,από τον Στρατηγό μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη και από τον Πατριάρχη μέχρι τον τελευταίο καλόγερο,επειδή όλοι είμαστε αμαρτωλοί,απειθείς και παραβάτες.
(Εδώ ο Γέροντας Θεόφιλος Ζερβάκος θίγει αμαρτίες που αφορούν το λαό,τους πολιτικούς,το στρατό,αλλά και τους Αρχιερείς και ιερείς.Μην ξεχνάμε την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανίας αλλά και τον διαχωρισμό Κράτους-εκκλησίας )
Να μετανοήσουν πρώτα οι άρχοντες της Πολιτείας,υπουργοί,βουλευτές,στρατηγοί,αξιωματικοί και όλοι όσοι υπερέχουν σε αξιώματα,διότι εκτός από λίγες εξαιρέσεις,πολλοί από αυτούς είναι ασεβείς,άπιστοι,και βλάσφημοι.
(Εδώ αναφέρεται σε άθεους πολιτικούς,αλλά και στη στρατιωτική ηγεσία.)
Ντρέπονται να ονομάζονται Χριστιανοί,αλλά μερικοί από αυτούς μασόνοι,,όχι μόνο δεν ντρέπονται αλλά το καυχώνται.Ντρέπονται να κάμουν το σημείο του Τιμίου Σταυρού,αλλά τα σημεία του Μασονισμού(την σφραγίδα του αντίχριστου)δεν ντρέπονται να φέρουν επάνω στα ενδύματά τους.
Ντρέπονται μερικοί να προσευχηθούν,αμφιβάλλω δε αν γνωρίζουν το Σύμβολο της Πίστεως και αυτή την Κυριακή Προσευχή.Ντρέπονται μερικοί από αυτούς να πάνε την Κυριακή στην εκκλησία της Κυριακές και εορτές και μόνο παρουσιάζονται σπάνια,όταν γίνεται τελετή ή κηδεία κάποιου επίσημου συγγενούς ή φίλου τους.Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ
Αυτούς λοιπόν παρακαλώ,προτρέπω και νουθετώ να συναισθανθούν τις αμαρτίες τους,να τις μισήσουν,να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στο Θεό,από τον οποίο έχουν απομακρυνθεί.Να παύσουν τα μίση μεταξύ τους,τις έριδες και να αγαπήσουν το Θεό.
Να μετανοήσουν οι κομμουνιστές(εδώ αναφέρεται περισσότερο σε όλα τα αριστερά κόμματα αφού την δεκαετία του 70 υπήρχε μόνο το ΚΚΕ  και η αριστερά του Ζίγδη.),οι μισέλληνες και  μισόχριστοι,οι ασπονδώτεροι εχθροί και διώκτες του Ελληνισμού και Χριστιανισμού,εκείνοι οι οποίοι προξένησαν στην Ελλάδα την πατρίδα τους,ανυπολόγιστες συμφορές και ζημίες,οι παραδώσαντες με ανήκουστα βάσανα σε θάνατο μυριάδες ανεύθυνους έλληνες,κληρικούς και λα'ι'κούς κάθε τάξεως,ηλικίας και καταστάσεως.
(εμφύλιο είχαμε αμέσως μετά την κατοχή του 1941-1944,αλλά μήπως έβλεπε ο Γέροντας και μελλοντικό εμφύλιο;)
Να συναισθανθούν το μεγάλο αμάρτημά τους ,να μετανοήσουν και να σπεύσουν στους κόλπους της γλυκύτατης πατρίδος και της αγίας Εκκλησίας.Θα τους δεχτούν όταν μετανοήσουν με ανοιχτές αγκάλες.ας μετατρέψουντη μεγάλη θλίψη και συμφορά σε χαρά ,γαλήνη και ευτυχία.
Αδελφοί Χριστιανοί 'Ελληνες ,τα παθήματα ας μας γίνουν μαθήματα,ας στοχαστούμε καλώς τι ήταν κάποτε η Ελλάς και τι είναι σήμερα.
(Αναφορά και στα Εθνικά θέματα αφού τα Σκόπια έκλεψαν την ιστορία και τη γλώσσα της Μακεδονίας,οι Αλβανοί ζητούν από την Ελλάδα την Τσαμουριά μέχρι την Πρέβεζα,οι Τούρκοι τη Θράκη και κάποια νησιά του Αιγαίου μαζί με την υπόλοιπη Κύπρο.)
Ήταν μία μεγάλη ισχυρά  αυτοκρατορία(Βυζάντιο)και σήμερα κατήντησε ένα μικρό,πτωχό,ασθενές βασίλειο,που δεν μπορεί να ζήσει.Δεν του έμεινε τίποτε παρά η μάταιη καύχηση ότι είναι Έλληνες απόγονοι των μεγάλων σοφών και Αγίων και των μεγάλων ηρώων της Ελλάδος και μία μάταια και ψεύτικη ελπίδα,ότι η Ελλάς θα ζήσει-πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θάναι.Καύχηση όμοια με αυτή των Εβραίων που περιμένουν να έρθει ο Μεσσίας(Αντίχριστος) να τους σώσει.
Όχι αγαπητοί μου με τέτοια καύχηση,με τέτοια όνειρα και ψεύτικες ελπίδες δεν θα ζήσει η Ελλάς.
Όχι δεν είμαστε άγιοι,είμαστε αμαρτωλοί.Εμείς είμεθα άγριοι,εκτός σπανίων εξαιρέσεων.Εμείς βασανιζόμαστε ,θλιβόμαστε,τυρρανούμεθα και παιδευόμαστε για τις πολλές αμαρτίες,για να μετανοήσουμε και να επιστρέψουμε και να σωθούμε.
Έλληνες αδερφοί,στώμεν καλώς,στώμεν μετά φόβου και ας προσέξουμε,διότι θα καταστραφούμε τελείως,όχι τόσο από τους εχθρούς μας,όσο από τους εαυτούς μας.
Έλληνες,η πατρίδα μας η Ελλάς,πάσχει,κινδυνεύει,καταστρέφεται.Η Ελλάς καθώς βαδίζουμε,όχι,όχι,δεν θα ζήσει.Η Ελλάς θα σβήσει,ή θα ζήσει ακόμη λίγο κακώς,το λέω με πόνο και θλιψη της καρδιά μου.Αδύνατον,αδύνατον Θεόν ψεύσασθαι.
Μία μόνο ελπίδα μας απομένει,εάν θέλουμε και εμείς να σωθούμε από τον κίνδυνο και η Πατρίδα μας να ζήσει,να μετανοήσουμε,να επιστρέψουμε στο Θεό,να ρίξουμε το παρελθόν στη λήθη ,να σφιγχταγκαλιαστούμε σαν αγαπημένοι αδερφοί,να συνδεθούμε με τον σύδεσμο της αγάπης και να ενωθούμε όλοι.
Όταν μετανοήσουμε,επιστρέψουμε στο Θεό και ενωθούμε,τότε εμείς οι Έλληνες θα σωθούμε και η Πατρίδα μας,όχι μόνο θα ζήσει,αλλά και θα αυξηθεί,θα τιμηθεί,θα δοξασθεί,θα κραταιωθεί,θα υψωθεί και θα μεγαλώσει.
Υπόσχομαι και το εγγυώμαι,το πιστεύω και το ελπίζω,το ομολογώ και το κηρύττω ,διότι το γνωρίζω από τα ανωτέρω παραδείγματα και από άλλα πολλά,τα οποία αναφέρουν οι ιστορίες,αλλά και από το παράδειγμα των Αγίων Αποστόλων.Δώδεκα ήταν,αλλά επειδή ήταν ενωμένοι υπέταξαν τα έθνη στο Χριστιανισμό.
Πότε ο Θεός είναι μαζί μας;
Όταν είμαστε συνδεδεμένοι με το σύνδεσμο της αγάπης,της ειρήνης και της ομόνοιας,όταν ολοψύχως και ολοκαρδίως αγαπούμε Αυτόν,διότι ο θεός είναι αγάπη και ο οποίος είναι δυνατός να συντρίψει σαν σκεύη κεραμέως όλους τους ορατούς και αοράτους εχθρούς μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου