Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Σάμου Ευσέβιος: «Η κατάσταση είναι τραγική, ανησυχώ…»

Με ιδιαίτερα μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και ειδικά στα ακριτικά νησιά ο Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος.


Σχολιάζοντας το ζήτημα της υπογεννητικότητας και με αφορμή την επίσκεψη του Συλλόγου Πολυτέκνων στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως δήλωσε τα εξής:
«Το δημογραφικό πρόβλημα καθίσταται υπαρξιακό ζήτημα για την Πατρίδα μας. Ο πληθυσμός των Νησιών μας βρίσκεται υπό διωγμόν. Η κατάστασις είναι τραγική. Τα Χωριά μας, που έσφιζαν από ζωή ερημώνονται, σταδιακά θα ομοιάζουν με Γηροκομεία, χωρίς ζωντάνια, χωρίς δύναμη, χωρίς αισιοδοξία και κυρίως χωρίς ενθουσιασμό και ελπίδα για το μέλλον. Μόνον Γέροντες και Γερόντισσες. Οι Ιερείς μας μόνον κηδείες και μνημόσυνα τελούν. Τα Μυστήρια του Γάμου και του Βαπτίσματος έχουν ξεχασθεί.
Τελευταία μάλιστα ακούμε, ότι οι αλλοδαποί με δοτή ιθαγένεια θα αυξήσουν τον πληθυσμό της Ελλάδος και διερωτώμεθα, η Ελλάδα θα ζήσει χωρίς Έλληνες; Αλλοίμονο αν καταντήσουμε μειοψηφία στη Χώρα μας. Και ας μην ξεχάσουμε, ότι ο Πρωθυπουργός της γείτονος Χώρας είπε: «δεν χρειάζεται πλέον να πολεμήσουμε τους Έλληνες. Θα είμαστε φίλοι, ώσπου να τους κατακτήσουμε με τον εποικισμό και την ελεύθερη διακίνηση των πληθυσμών».
Ως Επίσκοπος Έλληνας και ακρίτας ανησυχώ! Η Τοπική μας Εκκλησία είναι αρωγός. Στηρίζει τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες των Νησιών μας, στηρίζει τις νέες οικογένειες. Η πίστη των πολυτέκνων στον Θεό και η αγάπη τους στην Πατρίδα τους εμπνέουν στον αγώνα τους. Ο Χριστός, ο Φίλος και Προστάτης της οικογένειας ας ευλογεί την ζωήν τους και την πολύτιμη προσφοράν τους».
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου