Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

STOP στις Θ. Λειτουργίες θα αποφασίσει αύριο η Σύνοδος – Ακολουθίες από τα ηχεία των Ναών χωρίς πιστούς.

Του Γιώργου Θεοχάρη.
Η πανδημία του έχει θορυβήσει τους Ιεράρχες της και αναμένεται να αντιμετωπίσουν το ζήτημα ΄΄υπεύθυνα ΄΄ απέναντι στον λαό και την πολιτεία, όπως λένε.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε χθες ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες μας . Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε για ακόμα μία φορά την έμπρακτη στήριξη της Εκκλησίας αναφορικά με τους Ιερούς Ναούς και φέρεται να βρήκε ανταπόκριση το αίτημα του.
Εξάλλου, αλλαγή πλεύσης στην Ελλαδική Εκκλησία θα διαφανεί στην αυριανή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα ακουστούν φωνές ακόμα και για τέλεση Ακολουθιών των Χαιρετισμών και των Θείων Λειτουργιών χωρίς πιστούς. Δηλ θα τελείται το μυστήριο με ανοιχτά τα ηχεία του Ναού μόνο με τον Ιερέα και τους Ιεροψάλτες.
΄΄ Συζητούμε έντονα το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι Ακολουθίες ακόμα και μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα διότι η εξάπλωση του φονικού ιού μας φέρνει σε θέση ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας των πιστών και μη . Εάν έχουμε πολλά θύματα, τότε πάλι η Εκκλησία θα κατηγορηθεί ότι έδειξε ανεύθυνη στάση απέναντι σε ένα ιστορικό γεγονός πανδημίας  ΄΄, τονίζει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης που στην αρχική φάση του κορονοϊου στην Ελλάδα ήταν αρνητικός σε όλα αυτά.
Οπότε οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να κοινωνήσουν όλο αυτό το διάστημα . Οι Ακολουθίες θα τελούνται κανονικά χωρίς όμως την παρουσία των πιστών.
Εν τω μεταξύ, οι δηλώσεις  ορισμένων Ιεραρχών των τελευταίων ημερών προκάλεσαν σύγχυση στον λαό, παρά διαφώτισαν . Η πιο υπεύθυνη θέση της Εκκλησίας έπρεπε να εκφραστεί μέσα από την Ιερά Σύνοδο η οποία όμως  μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να αντιφάσκει .
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Αγιον Ορος πήραν ξεκάθαρη θέση εξ αρχής και δεν προβληματίστηκαν καθόλου…!
Ιεράρχης της βόρειας Ελλάδας δηλώνει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ότι δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν οι Ναοί και έπρεπε να συγκληθεί άμεσα η έκτακτη Ιεραρχία για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Μένει να δούμε στην αυριανή ΔΙΣ τι θα επαληθευτεί από τα παραπάνω.
Πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι αναμένεται αλλαγή στάσης της Εκκλησίας που πλέον έχει μπει στο στόχαστρο πολλών .
Η πορεία των πραγμάτων θα κρίνει τους πάντες….!
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου