Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Λευκόνοικο: Λεηλάτησαν τα πάντα κι έκαναν και παζάρι στην εκκλησία Αρχ.Μιχαήλ.

 Στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο αποφάσισαν Τουρκοκύπριοι να πραγματοποιήσουν το παζάρι τους, βεβηλώνοντας την πρόσφατα ανακαινισμένη εκκλησία.












Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο η Δήμαρχος του Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, ανέφερε ότι τέτοιες προκλήσεις δεν μπορούν, παρά να μας προκαλούν θυμό, αποτροπιασμό πόνο και οδύνη.

Για το αποτρόπαιο γεγονός είπε:

«Στα κατεχόμενα Τουρκοκύπριες γυναίκες διοργάνωσαν παζαράκι μέσα στην εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο, το έκαναν για να παρουσιάσουν οι Τουρκοκύπριοι παραγωγοί τα προϊόντα τους.  Σας αφήσαμε τόσα κτήρια, cinema, αίθουσες Γυμνασίου, Δημοτικού, ήταν ανάγκη να κάνουν το παζαράκι τους στον ιερό ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ;»

«Ήταν ένα ερείπιο και ανακαινίστηκε από την δικοινοτική μας επιτροπή, ούτως ώστε να μπορούμε εμείς να τελούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα και όχι για να γίνονται παζαράκια», είπε η κυρία Παναγίδη.

«Αυτό που έγινε είναι ασέβεια στα θρησκευτικά μας αισθήματα», τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα 80 χρόνια ζωής του ιστορικού Γυμνασίου Λευκονοίκου, κάνοντας μια αναδρομή στη δημιουργία του.

Τα σχολεία στο Λευκόνοικο ξεκίνησαν το 1840. Το 1938 ιδρύετε το εμπορικό κολέγιο Λευκονίκου που ήταν ιδιωτική σχολή, και το 1940 ο Δήμος αγοράζει την σχολή και αναλαμβάνει να γίνει κοινοτική.

Το 1947 ανακαινίζεται και γίνεται Ανωτέρα σχολή. Το 1960 γίνεται Ελληνικό Γυμνάσιο Λευκονοίκου, ενώ το 1966 ονομάζεται Γυμνάσιο Λευκονοίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου