Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

BAS_4 : Ο γέροντας μου είπε (4).

 [Η συζήτηση έγινε προ ετών. Απλά την αναφέρω μια και βλέπω πληθώρα αναφορών σε ανύπαρκτα στοιχεία, που απλά δυναμιτίζουν την Ορθοδοξία, πέραν των όσων οι επίσκοποι αιρετίζουν >BAS_4 : Αυτοδηλώθηκε αιρετική η ιεραρχία]

– Γέροντα, πολλοί μιλούν για εξωγήινους, ότι η Ορθοδοξία αποκρύπτει την ύπαρξή τους, όπως κι άλλα..

– Ποιά άλλα παιδί μου;.

– Γέροντα το “μόνη γάρ η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί͵ φυτόν ουράνιον καί βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη” από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.

– Και νάταν μόνο αυτό παιδί μου…

– Δηλαδή γέροντα;

– Μετά τα άλλα. Ξεκινώ μ’αυτό που αποδίδεται σε κάποιον Ελευθέριο Πρόκο, με μια πολύ θολή και μπερδεμένη ιδιότητα – αλλού καθηγητής φιλοσοφίας, αλλού σκέτο καθηγητής, αλλού περιοδεύων θίασος – που τελικά ήταν προπαγανδιστής επί Παπαδόπουλου και τάχα το βρήκε στο Βατικανό σε κάποιο χειρόγραφο του 265μΧ του Ευσέβειου του Παμφίλου Καισαρείας (ιδρυτού της Εκκλησιαστικής Ιστορίας). Ακούγοντας Βατικανό είναι σαν να επικαλείσαι την wikipedia για αξιοπιστία, ειδικά σε ότι έχει σχέση με Χριστιανισμό. Ψάξε πότε γεννήθηκε ο Ευσέβιος. Αν θυμάμαι καλά ήταν αγέννητος την ημερομηνία που αναφέρεται το χειρόγραφο [σημ. γράφοντος : ο Ευσέβιος Καισαρείας γεννήθηκε το 263μΧ. Ήταν δηλαδή 2 χρονών]. Έστω ο Πρόκος το είδε, άλλος κανείς; κάποιο πειστήριο; Κι όσοι περιμένουν να δουν τα απόκρυφα του Βατικανού; Αυτός τι είχε, ειδική εξουσιοδότηση να ψάξει;

– Μα γέροντα μας αποκρύπτουν την ουράνια καταγωγή μας…

– Παιδί μου ποιός το αποκρύπτει; Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΝΟΗ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ;;; Αυτό που επικαλούνται είναι αέρας κοπανιστός. 3ο με 4ο αι.μΧ., ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΠΑΖΕ, Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. Δημιούργησαν τότε οι υποτακτικοί του όχι απλά κίβδηλα συγγράμματα αλλά και ανύπαρκτους συγγραφείς, όπως π.χ. τον ΔΙΟΓΕΝΗ ΛΑΕΡΤΙΟ, που κανείς δεν ξέρει κάτι γι αυτόν αλλά του αποδίδονται πλήθος συγγραμμάτων σχετικά με αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, όλα κίβδηλα όπως καταλαβαίνεις. Εφηύραν τότε και τον ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ μεταξύ άλλων, απλά για να τονώσουν τον ελληνικό εγωισμό, ενώ ότι ο Ελληνισμός ήταν 4,5 αιώνες ανύπαρκτος ιστορικά επί ρωμαιοκρατίας κι αν δεν τον είχε πάρει από το χεράκι ο Άγιος Μέγας Κωνσταντίνος, δεν ξέρουμε αν θα υπήρχε ακόμα. Αυτό το λέω ανθρώπινα γιατί “άλλαι με βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει”.

– Γέροντα μένω άναυδος.

– Παιδί μου, όσοι τα ανακυκλώνουν αυτά είναι ή βαλτοί του πονηρού ή πολύ αφελείς. Όταν μιλούν για Ερμή Τρισμέγιστο το 3000πΧ, κανείς δεν σκέφτηκε σε τι γλώσσα έγραψε και να ζητήσει πειστήρια οπτικά; Το 2000πΧ υπήρχαν οι γραμμική α’ και β’, που ακόμα δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί καλά καλά. Το 3000πΧ σε τι γλώσσα γράφτηκαν; Τα ίδια που γίνονται σήμερα, όταν παρουσιάζει η δήθεν σημερινή επιστήμη ότι θα βγάζεις φτερά και θα πετάς και ο κοσμάκης τα πιστεύει. Πολύ αφελείς…

– Υπάρχουν κι άλλα;

– Πάμπολλα! Έχεις ακούσει για την νεοπυθαγόρια και νεοπλατωνική σχολή;

– Ναι γέροντα, δεν είναι η συνέχεια των παλαιών ελληνικών φιλοσοφικών σχολών;

– Λάθος παιδί μου! Δεν έχουν καμμιά σχέση με τους τιμημένους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Κατασκευασμένες (στο πλαίσιο που σου προείπα – εναντίωση ελληνισμού σε χριστιανισμό) ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΕΔΡΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΝ ΚΙ ΑΠΟ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΠΥΘΑΓΟΡΑ. Αυτές οι σχολές ήταν που κυρίως αναθεμάτισε η Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος κι όχι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι.

– Τελικά γέροντα δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να αποκρύφθηκαν από τους Έλληνες στοιχεία;

– Παιδί μου, όπως σου έχω πει και για την Π.Διαθήκη, τόσοι και τόσοι φωτισμένοι με Άγιον Πνεύμα άγιοι πέρασαν και ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙ ΑΥΤΑ. Λες να ψεύδεται το Άγιον Πνεύμα; Το να μιλάμε για ΘΕΟφόρους πατέρες από τη μια και να θεωρούμε ότι μας απέκρυψαν στοιχεία ισοδυναμεί με ύβριν του Αγίου Πνεύματος. Γι αυτούς που τα διαδίδουν όμως υπάρχει κάτι χειρότερο.

– Ακούω γέροντα.

– Όλοι αυτοί οι δήθεν Έλληνες θέλουν να περηφανεύονται για μια θολή ουράνια ελληνική καταγωγή. Το κοσμικό ας πούμε επίπεδο του αρχαιοελληνικού μεγαλείου το κατάφεραν για να πάνε ψηλότερα; Είναι σαν να καυχούνται κλαιγόμενοι για τα πλούτη του πατρός τους ενώ οι ίδιοι είναι ρακένδυτοι στο πεζοδρόμιο χωρίς προοπτική. Αντί να συναισθανθούν τα τωρινά χάλια τους, αεροβατούν ονειρευόμενοι αερικές καταστάσεις. Κι όλα αυτά για να αισχρολογήσουν κατά του Χριστού. Αυτός όμως ο Χριστός δεν τους κατηγορεί για τα χάλια τους αλλά ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΑΛΛΑ ΘΕΪΚΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΜΕΛΛΟΝ κι αυτοί μένουν προσκολλημένοι στις ληρωδίες, που ο πονηρός τους μπέρδεψε. Κρίμα να πάνε αμετανόητοι… Άλλη φορά θα πούμε κι άλλα, την ευχή της Αγίας Τριάδος να έχεις.

– Την ευχή σου, γέροντα.

Ψάχνοντας σχετικά με τα όσα μου είπε ο γέροντας μεταξύ άλλων βρήκα αυτόν τον σύνδεσμο, που αναφέρει λεπτομερειακά σχετικά με όσα ο γέροντας μου απεκάλυψε > www.scribd.com/document/327446376/%CE%97-%CE%9C%CE%95%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%97-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A9%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%A4%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%91%CE%A1%CE%A9%CE%9D-%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%9C-%CE%A7-%CE%91%CE%99%CE%A9%CE%9D%CE%A9%CE%9D

Καλή μελέτη και κυρίως να προσέχουν όλοι την αυθεντικότητα των πηγών, για να μην πλανηθούμε. Το να διαβάζουμε ιστορικά στοιχεία δεν είναι σαν να ξεφυλλίζουμε περιοδικά ποικίλης ύλης ή βιπεράκια με ερωτικές δακρύβρεχτες ιστορίες.

BAS_4

ΥΓ – Εύχομαι σ’όλους Καλά Χριστούγεννα, κυρίως όμως να νοιώσουμε τι σημαίνει ο Ενανθρωπισμός του Κυρίου. Πολλές εγκάρδιες ευχές στην ιστοσελίδα ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ για το Ελληνορθόδοξον έργο της και σ’ όλους ανεξαιρέτως τους αρθρογράφους της, που συμπληρώνουν το έργο της. Βρίσκω την ευκαιρία να ευχηθώ ιδιαίτερα στον δικηγόρο ΝΙΚΟ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, για τον εξαιρετικά μοναδικό αγώνα που διεξάγει για το καλό όλων των μη ανόμων. Ο Θεός να τον ευλογεί ιδιαίτερα.
Στις 25 του μήνα όλοι στο “Μαιευτήριο” να ψάλουμε :

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου