Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Πειραιώς Σεραφείμ: “Με την πανδημία του κορωνοϊού έχει επιβληθεί ο φόβος, πρέπει να βγούμε από τα όρια μας”.

Με αισιοδοξία και ελπίδα ξεκίνησε πριν νωρίς το πρωί ο «Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» που πραγματοποιεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM» με την υποστήριξη του MEGA, με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Το έναυσμα έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οποίος μιλώντας από τον Ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας στην πρωινή εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα Mega» τόνισε ότι «Ο Ραδιομαραθώνιος αφιερώνεται στους εκατοντάδες εθελοντές και στους ευεργέτες που 365 ημέρες τον χρόνο κοπιάζουν για να προσφέρουν, να διακονήσουν τον συνάνθρωπο στη δύσκολη πραγματικότητα που ζουν και στους ευεργέτες μας, μεγάλο ηγέτη του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη, και τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή των Παραπολιτικών, αντίστοιχα».

 

«Με την πανδημία του κορονοϊού», συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, «έχει επιβληθεί ο φόβος. Χρειάζεται να βγούμε από τα όριά μας. Δείχνοντας αγάπη, νικούμε τον θάνατο. Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής γιατί πρέπει να διατηρήσουμε τη ζωή που μας χαρίζει ο Θεός. Προσπαθώντας να διατηρήσουμε τη ζωή, βγαίνουμε νικητές στο μεγάλο άθλημα της αγάπης και προσφοράς. Υπάρχει προοπτική αιωνιότητας σε κάθε πράξη αγάπης. Δείχνοντας αγάπη νικούμε τον θάνατο. Πρότυπά μας οι άγιοι, οι μάρτυρες.

Από νωρίς το πρωί επιχειρηματίες και έμποροι από τον Πειραιά, και όχι μόνο, – τηρουμένων πάντα όλων των πρωτοκόλλων που προβλέπονται από το ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες – προσφέρουν προϊόντα και τρόφιμα μακράς διαρκείας, στην πλατεία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Ιδιαίτερη συγκίνηση έχουν προκαλέσει και απλοί ιδιώτες οι οποίοι συνδράμουν και εκείνοι, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας σε αυτή τη μεγάλη φιλανθρωπική προσπάθεια αγάπης και προσφοράς.

Ο «Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» της Πειραϊκής Εκκλησίας, βρίσκεται σε εξέλιξη και από το πρωί έχουν παρέμβει τηλεφωνικά οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κηθύρων κ.Σεραφείμ, Φθιώτιδος κ.Συμεών και Πατρών κ.Χρυσόστομος, ενώ έχουν βρεθεί διαδοχικά στο ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας – τηρουμένων πάντα όλων των κανόνων που προβλέπονται από τον Ε.Ο.ΣΔ.Υ. – η Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο Νίκος Αναδιώτης, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Βαρδής, η Ανδριάννα Ζαρακέλη, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, η Ανθή Βούλγαρη ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Στέλλα Κονιτοπούλου.

Δύο απευθείας συνδέσεις έχουν πραγματοποιηθεί με την εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη», τόσο με τον Ραδιοθάλαμο, όσο και με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγάις Τριάδος Πειραιώς όπου οι προσφορές των ακροατών, αλλά και των τηλεθεατών του MEGA που καταφτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού είναι συγκινητικές.

Συνδέσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων (13:00), το απόγευμα στο Live News και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA στις 19:45

Μένουμε συντονισμένοι! Η προσπάθεια συνεχίζεται…

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείται στο 2104118640.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου