Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ποιοι και γιατί «χτυπούν» το Άγιον Όρος και προσπαθούν να διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα;

 

agion oros44

Του Ραφαήλ Αναγνώστου στην Romfea.gr


Το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία είδαν το φως της δημοσιότητας μια σειρά άρθρα και απόρρητα υποτίθεται έγγραφα με πληροφορίες και αναφορές τα οποία κινούνται στο δίπολο: Ενίσχυση του ρόλου και της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ και των κρατικών υπηρεσιών γενικότερα στην Αθωνική Πολιτεία και απίστευτης υπερβολής σενάρια για την ρωσική διείσδυση στο Περιβόλι της Παναγίας μας.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν ακόμη και εναντίον του Πολιτικού Διοικητή, Εντιμολογιώτατου Άρχοντος Εξάρχου του Οικουμενικού Θρόνου, Κυρίου Αθανασίου Μαρτίνου, που σημειωτέον είναι και ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία  Παμμακάριστος»...!

Στην περίπτωσή του, οι ψιθυριστές «ανακάλυψαν» συμμετοχή σε παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας (sic!) που διέπραξε με την επαγγελματική του ιδιότητα ως πολύ επιτυχημένος εφοπλιστής…

Στην αρχή, τα δημοσιεύματα αυτά κινούνταν στα γνωστά πλαίσια κάποιων γνωστών για τις υπερβολές τους ιστοσελίδων από τα οποία στη συνέχεια με την ταχύτητα που κινείται η φωτιά στα ξερά χόρτα αναπαρήχθησαν σε εκατοντάδες blog, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα κλπ.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως, τα πράγματα «σοβάρεψαν» ή για να είμαστε ακριβέστεροι ξέφυγαν από κάθε μέτρο και δια της γνωστής λαϊκίστικης γερμανικής εφημερίδας BILD, γνωστή στους έλληνες από τα «εξαιρετικά» συκοφαντικά εναντίον μας δημοσιεύματα στον καιρό των μνημονίων, πέρασαν διεθνώς ακόμα και σε έγκριτες εφημερίδες όπως η ιταλική LA REPPUBLICA.

(Σκάνδαλο στο Άγιον Όρος: «είναι το καταφύγιον των ολιγαρχών» και μετά αναπαράγει με έξτρα…σάλτσα τις αθλιότητες των γερμανών).

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

1. Η Ελληνική Πολιτεία υπεύθυνη για την ασφάλεια και την τάξη στην Αθωνική Πολιτεία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που κρίνει αναγκαία προκειμένου να διαφυλάξει τα πολύτιμα αυτά αγαθά στο μοναδικό και ζηλευτό παγκοσμίως Άγιον Όρος, εξασφαλίζοντας στους εκεί εγκαταβιούντας μοναχούς αλλά και στους εργαζομένους τις καλύτερες κατά το δυνατόν συνθήκες προκειμένου να επιτελέσουν το έργο και τη διακονία τους. Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε όπως φαίνεται, να αναβαθμίσει την αστυνομική παρουσία στις Καρυές, μετατρέποντας το Αστυνομικό τμήμα σε Αστυνομική Διεύθυνση και την απευθείας υπαγωγή της στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την ταπεινή μας γνώμη άργησε ήδη πολύ…Η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει στελέχη με καλή γνώση των αγιορειτικών ζητημάτων και εξαιρετικές σχέσεις με Αγιορείτες Γέροντες και Πατέρες. Η αγάπη και η ευαισθησία με την οποία περιβάλλουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις το περιβόλι της Παναγιάς μας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

2. Διαρροές ή «διαρροές» ; Μετά την τοποθέτηση του τ. Αρχηγού Γ.Ε.Σ. και τ. υφυπουργού ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ως συμβούλυο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού για θέματα του Αγίου Όρους και Παραμεθόριων περιοχών άρχισαν να εμφανίζονται με καταιγιστικό ρυθμό άρθρα, σχόλια, αναρτήσεις κλπ κλπ στα οποία παρουσιαζόταν με όλο και μελανότερα χρώματα η ανικανότητα (sic!) της Ελληνικής Πολιτείας να λύσει το ζήτημα της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Ι.Μ.Εσφιγμένου από σχισματικούς μοναχούς και λαϊκούς των οποίων μάλιστα ηγούνται καταδικασμένοι σε πολυετείς καθείρξεις και κυκλοφορούν ανενόχλητοι…Να υποθέσουμε πως οι ανώνυμοι (;) συντάκτες και οι αναπαράγοντες τα άρθρα μας λένε πως η Ιερά Κοινότης, η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και η Ελληνική Πολιτεία με τις υπηρεσίες της που είναι βέβαια παρούσες στην περιοχή, για κάποιους σκοτεινούς και σίγουρα παράνομους λόγους ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;

3. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στις 10.05.2022 από την γερμανική BILD: Σε άρθρο που υπογράφουν δύο έλληνες ή ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφοι (Liana Spyropoulos & Michael Varaklas fotos) η μια εκ των οποίων φωτογραφίζεται μάλιστα με τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Ηγούμενο της Νέας ή Κανονικής Μονής Εσφιγμένου, (η διευκρίνιση για την αποφυγή σύγχισης και παρεξηγήσεων μόνον..!), αναφέρεται εξαιρετικά απαξιωτικά στην επικρατούσα κατάσταση στο Άγιον Όρος με σχόλια όπως:

α. Υπάρχει "μυστική έκθεση" για "εγκληματικές μηχανορραφίες προσκείμενων στο Κρεμλίνο μοναχών"

β. Σε αυτή τη "λεπτομερή απόρρητη έκθεση για τις εγκληματικές δραστηριότητες των μοναχών που συνδέονται με το Κρεμλίνο στο Άγιο Όρος - εκτός από το ξέπλυμα χρήματος, υπάρχουν επίσης στοιχεία για εμπορία ανθρώπων (human trafficking) και παράνομη διακίνηση όπλων και ανθρώπων".

4. Αυτοί λοιπόν (BILD) που έσερναν τον χορό κατά της Ελλάδος με σωρεία εμετικών δημοσιευμάτων (ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΑΣ ΞΩΦΛΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! 27.11.2010) τολμούν και ξεφτιλίζουν διεθνώς για ακόμη μια φορά την Ελλάδα, συκοφαντώντας το Άγιον Όρος! Την Παγκόσμια Κιβωτό της Ορθοδοξίας που επί 1000 χρόνια φωτίζει τον κόσμο με το Φως του Ευαγγελίου της σωτηρίας, την τέχνη και τον πολιτισμό, το ήθος και την πρόταση ζωής ακόμα και όταν η Δύση ζούσε στα σκοτάδια του μεσαίωνα και της ιεράς εξέτασης και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου κάτω από την οθωμανική φρίκη.

5. Με αφορμή τον συνεχιζόμενο πόλεμο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις τραγικές του συνέπειες, φαίνεται ότι κάποιοι αποφάσισαν για δικούς τους λόγους που όμως αντιτίθενται σαφώς στο συμφέρον της Ορθοδοξίας, της Ελλάδας και του Αγίου Όρους να επιτεθούν κατά πάντων με τη γνωστή τακτική: ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ!

6. Μπερδεύουν τους πάντες και τα πάντα, ξαναβγάζουν από τις «ντουλάπες τους πραγματικούς ή εικονικούς κρυμμένους σκελετούς», επιτίθενται κατά περίπτωση σε όποιον τους φαίνεται πιο εύκολος στόχος ή πιο πρόχειρος αλλά με έναν κοινό παρονομαστή, με το ίδιο περίπου βασικό αφήγημα: ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Ή/ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, (εμπορία ανθρώπων, εμπόριο όπλων και ξέπλυμα χρήματος). ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, (αφήνονται υπονοούμενα και για άλλα μοναστήρια πλην του ρωσικού που ωφελούνται οικονομικά από όλα αυτά) ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Ή/ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε…! (BILD: Διαβάστε με το BILDplus για τις επισκέψεις των ολιγαρχών, τις δωρεές τους στα ρωσικά μοναστήρια και τα σχέδια του Πούτιν να χρησιμοποιήσει το Άγιο Όρος και την Ορθοδοξία για να αποκτήσει έδαφος σε Ελλάδα και Ευρώπη.)

7. Xρησιμοποιώντας και αλλοιώνοντας κατά περίπτωση και τις δηλώσεις του Ηγουμένου της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου, σχετικά με την χρονίζουσα υπόθεση της κατάληψης του κεντρικού κτηριακού συγκροτήματος από σχισματικούς καταληψίες, γεγονός που και ο ίδιος κατήγγειλε (βλέπε εδώ) προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και συγκρούσεων εν όψει μάλιστα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Άγιον Όρος από τις 27-29 Μαίου)

8. Στη λογική του «πες-πες κάτι θα μείνει» έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ανακαλύψουν εμπορευματοποίηση της ευσέβειας στο Άγιον Όρος με αφορμή διαδικτυακή υπηρεσία που προσέφερε την δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να το επισκεφθούν, να στείλουν ονόματα για παρακλήσεις και να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη των αγαπημένων τους κεκοιμημένων, βοηθώντας παράλληλα με μια μικρή δωρεά το τεράστιο έργο των αναστηλώσεων των Ιερών Μονών. Το «κλου» βεβαίως και εδώ ήταν η μαγική φράση: «κυρίως για ρωσόφωνους..!» λες και το να είναι κανείς ρωσόφωνος τον καθιστά ολιγάρχη, συνένοχο του Πούτιν και εχθρό της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος. Το κακό βεβαίως πάντοτε με τους συκοφάντες και τους ψεύτες είναι ότι δεν έχουν καλή μνήμη όπως άλλωστε λέει και η Αγία Γραφή στο βιβλίο των Παροιμιών. Γιατί η συγκεκριμένη δυνατότητα είχε δημιουργηθεί ήδη από το 2001 από κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας σε συνεργασία με Μεγάλη Αγιορείτικη Μονή.

Ανακεφαλαιώνοντας…

Ευχόμαστε, ελπίζουμε και προσευχόμαστε όλα αυτά ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ένα οργανωμένο σχέδιο κύκλων που απεργάζονται το κακό για την Ορθοδοξία, την Ελλάδα και το Άγιον Όρος.

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι που πάντα εμφανίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις να το κάνουν για λόγους προβολής τους και μερικών "κλικ" και "like" παραπάνω, έτσι ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης στην ζούγκλα του διαδικτύου αυτή τη σύγχρονη ΒΑΒΕΛ.

Εκείνοι που θησαυρίζουν στις πλάτες των αγιορειτών πατέρων «πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ας σκεφτούν για λίγο πόσο κακό κάνουν Όσο για τους κινούμενους στις σκιές ας τους καταδικάσουμε στην αδιαφορία και την περιφρόνηση, καθόσον «Αυτός που είναι μαζί μας είναι πολύ ισχυρότερος από εκείνον που είναι εναντίον μας…»

Ας αναλογιστούμε ξανά όλοι μας τι σημαίνει Άγιον Όρος, για την Ελλάδα, τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, την Οικουμένη! Αντί να ψάχνουμε ευκαιρία να «ανακαλύψουμε» δήθεν σκάνδαλα, αντί να στηρίζουμε έστω μέσα μας άδικες κατηγόριες, ας στηρίξουμε τους Αγιορείτες Πατέρες που με την προσευχή τους στηρίζουν όλους εμάς.

Ας σκεφτούμε μήπως ήρθε η ώρα να «χρησιμοποιήσουμε επ’ αγαθώ» την τεράστια δύναμη που το Άγιον Όρος έχει με την πνευματικότητα και τον συμβολισμό του.

Μήπως ήρθε η ώρα η Κιβωτός της Ορθοδοξίας να μεσολαβήσει για την ειρήνη και την καταλλαγή ανάμεσα στους δύο αγρίως σπαρασσομένους Ορθόδοξους λαούς;

Μήπως η Ελλάδα να διαθέσει αυτό το μοναδικό καταφύγιο της Ειρήνης του Σύμπαντος Κόσμου, την Ευλογημένη Αγιορειτική χερσόνησο, για να ενώσει τα διεστώτα;

Κανείς παγκόσμιος ηγέτης δεν μπορεί να μεσολαβήσει, να μιλήσει, να παρακαλέσει, στους αντιμαχομένους και των δυο πλευρών, με την πειθώ και την ισχύ των ταπεινών, των πνευματικών Αγιορειτών Πατέρων και Ηγουμένων…

Ιδού πεδίον δόξης Λαμπρόν!

Είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι οι εντεταλμένοι άρχοντες της Πατρίδας μας σεβόμενοι τον όρκο τους και την βαριά κληρονομιά των προγόνων μας, θα πράξουν όπως πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις το καθήκον τους.

Αναμένουμε όπως πάντοτε με χαρά και προσμονή όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι τον Πατριάρχη του Γένους των Ρωμιών, τον Πατέρα μας την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η ευλογία Του, η παρουσία Του στο Περιβόλι της Παναγίας μας, θα σκορπίσει τις φήμες και τις συκοφαντίες, θα φωτίσει τα σκότη που βαριά σήμερα απειλούν να σκεπάσουν τον πλανήτη. Ὡς εὖ παρέστητε Παναγιώτατε!

romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου