Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Στο Άγιο Όρος πάει ο Χριστοδουλίδης- Πώς σχολιάζει το σκάνδαλο στο Φτερικούδι.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο ταξίδι του σε Θεσσαλονίκη και Άγιο Όρος για το οποίο αναχωρεί αύριο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ειδικότερα, σε ερώτηση αν θα έχει κάποια συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου υπό το φως των όσων δημοσιοποιούνται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «όχι, η Εκκλησία έχει ένα διαφορετικό ρόλο από αυτό που έχει η Πολιτεία. Όσον αφορά τον ρόλο της Πολιτείας που είναι η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, όλα όσα πρέπει να γίνονται, γίνονται. Και είναι μια υπόθεση για την οποία πρέπει μέχρι το τέλος να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν, όπως γίνονται σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Είναι ξεχωριστός ο ρόλος της Εκκλησίας, ξεχωριστός ο ρόλος της Πολιτείας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ωστόσο μιλάμε και για πολίτες της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος απάντησε «σίγουρα, και υπάρχουν ανακριτικές Αρχές σε πρώτη φάση, υπάρχουν δικαστήρια και ό,τι πρέπει να γίνει, όπως σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα γίνει».

Κληθείς να αναφερθεί στο αυριανό του ταξίδι στο Άγιο Όρος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αύριο θα είμαι στη Θεσσαλονίκη. Έχω συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη, την επομένη θα μεταβώ για την πρώτη επίσημη επίσκεψη – νομίζω η τελευταία που έγινε  ήταν επί διακυβέρνησης του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη – και θεώρησα σημαντικό με την παρουσία μου και στη Θεσσαλονίκη, να επισκεφθώ και το Άγιο Όρος».

sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου