Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Πόσα κόστισε τελικά ο τάφος του Αββακούμ; - Oι συνεχείς εκκλήσεις για εισφορές.

 


Πολλά αναπάντητα ερωτηματικά εξακολουθούν να υπάρχουν  σχετικά με την διαχείριση των χρημάτων των πιστών που ζητούσαν οι μοναχοί προκειμένου, σύμφωνα με τους ίδιους να ολοκληρωθούν διάφορες εργασίες στο μοναστήρι.

Ακολουθούν οι αναρτήσεις του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου στο Facebook που καλεί σε οικονομικές συνεισφορές των πιστών από το 2022 εμβάσματα σε τράπεζες για αποπεράτωση των εργασιών για τον τάφο του Αγίου Αββακούμ ο οποίος βρισκόταν ένα «βήμα πριν την ολοκλήρωση» αλλά χρειαζόταν ένα επιπλέον ποσό...

Μια γενική αποτίμηση υπολογίζεται ότι ο τάφος και οι εξωτερικές εργασίες για πρόσβαση εκεί ανέρχονται τουλάχιστον στις 120 χιλιάδες. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η προϊσταμένη διεύθυνσης σωματείων του Υπουργείου Εσωτερικών, Αναστασία Μιχαηλίδου Καμένου, είπε πως η Μονή Αββακούμ είχε εξασφαλίσει μία άδεια από 1/5/2021 μέχρι 31/10/21 για διενέργεια κάποιων κατασκευαστικών εργασιών στο μοναστήρι. Από τότε δεν έχει εξασφαλίσει άλλη άδεια, άρα ότι είχε εισπράξει μετά τις 31/10/21 είναι παράνομο.

Οι αναρτήσεις με χρονολογική σειρά

24 Σεπτεμβρίου 2022

«Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των εργασιών του τάφου του Αγίου μας», και προσθέτει στην συνέχεια «για την ολοκλήρωση όμως του τάφου απαιτείται ένα επιπλέον ποσό. Θέτουμε ένα μικρό στόχο μαζί…..αναζητούνται 200 οικογένειες οι οποίες με ένα ποσό των €100 ευρώ θα συμβάλουν στην αποπεράτωσει του έργου»

3 Οκτωβρίου 2022

Όπως σημειώνεται «Σύντομα, ο τάφος του Αγίου μας, εκεί όπου εκατοντάδες πιστοί πέρασαν να προσκυνήσουν στην χάρη του και να εναποθέσουν τα προβλήματα τους, θα ολοκληρωθεί», και ακολούθως σημειώνεται ώς ήδη «βρέθηκαν οι πρώτες 100 οικογένειες και αναζητούνται οι υπόλοιπες 100 που με την εισφορά των 100 ευρώ θα συμβάλουν στην ολοκλήρωση του έργου».

Τα ονόματα όσων συνεισφέρουν εννοείται θα καταγραφούν και θα μνημονεύονται καθημερινά στο τάφο του Αγίου από τους πατέρες της μονής.

11 Οκτωβρίου 2022

 «Έιμαστε είμαστε ένα βήμα πριν την επίτευξη του πρώτου μας στόχου για την εύρεση των χρημάτων για την ολοκλήρωση του τάφου του Αγίου μας. Αναζητούνται μόνο οι τελευταίες 50 οικογένειες που με την εισφορά των 100 ευρώ θα συμβάλουν στην ολοκλήρωση του έργου για αποκατάσταση του τάφου του αγαπημένου μας Αγίου.»

26 Οκτωβρίου 2022

«Ο τάφος του Αγίου μας σχεδόν ολοκληρώθηκε, βρίσκεται στην τελική ευθεία για να αποπερατωθεί, (εκτός από μερικές σημαντικές εργολαβικές εργασίες και τις ξυλόγλυπτες κατασκευές που αναμένονται). [...]Τα έξοδα για την ολοκλήρωση των εξωτερικών εργασιών που είναι απαραίτητες και την καλύτερη πρόσβαση του κόσμου και την ευκολία των ανήμπορων ανθρώπων αποφεύγοντας τα χώματα και τις λάσπες ξεπερνούν σε κόστος τις €100.000.  Όπως είπαμε βήμα βήμα και με μικρούς στόχους κάθε φορά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αναζητούνται 1000 οικογένειες που με εισφορά των €100 ευρώ ή και μεγαλύτερο ποσό (ή οποιοδήποτε ποσό μπορεί ο καθένας) να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην ολοκλήρωση του έργου μας».

2 Νοεμβρίου 2022

«Ο τάφος του Αγίου μας σχεδόν ολοκληρώθηκε!!!!»... «Όπως θα δείτε βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.Αναζητούνται οι υπόλοιπες 900 οικογένειες που με εισφορά των €100 ευρώ ή και μεγαλύτερο ποσό (ή οποιοδήποτε ποσό μπορεί ο καθένας) θα βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην ολοκλήρωση του έργου μας». 

25 Νοεμβρίου 2022

«Ο τάφος του Αγίου μας σχεδόν ολοκληρώθηκε!!!! [...] Αναζητούνται οι τελευταίες 50 οικογένειες που με εισφορά των €100 ευρώ ή και μεγαλύτερο ποσό (ή οποιοδήποτε ποσό μπορεί ο καθένας) θα βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην ολοκλήρωση του έργου μας».  

3 Δεκεμβρίου 2022

«Μπορούμε πλεον υπερήφανα να πούμε ότι ο τάφος του Αγίου μας αποτελεί κόσμημα για το μοναστήρι μας [...] Όσοι επιθυμείτε μπορείτε ακόμα να γίνεται δωρητές για την ολοκλήρωση και των τελευταίων εργασιών με εισφορά των €100 ευρώ  (ή οποιοδήποτε ποσό μπορεί ο καθένας»

 

Πέραν από τις εισφορές για τον τάφο, κατά καιρούς γίνονταν και αναρτήσεις για εισφορές για το ξυλόγλυπτο προσκηνητάρι



Ανάμεσα στις αναρτήσεις του Αρχιμανδρίτη ξεχωρίζει η πιο κάτω 

«Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός, αποσύρεις από αυτόν ότι έχεις καταθέσει»

 

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου