Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Ο Μητροπολίτης της Κέρκυρας απαντά στον Κασσελάκη: Είναι καλοδεχούμενοι στο νησί όλοι.


 

Την απάντησή του στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου

Κασσελάκη, σχετικά με την πρόθεσή του να γιορτάσει το Πάσχα στην Κέρκυρα και να πάει στην Εκκλησία παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Μητροπολίτη ότι θα κάνει πόλεμο στα ομόφυλα ζευγάρια, δίνει ο ίδιος ο Μητροπολίτης σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος προέβη σήμερα στην εξής δήλωση:

«Αναγνώσαμε με προσοχή συνέντευξη στο Διαδίκτυο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Σ. Κασσελάκη, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως την επιθυμία να εορτάσει το παραδοσιακό κερκυραϊκό Πάσχα στο νησί μας.

Ο κ. Κασσελάκης μάλιστα δήλωσε επί λέξει τα εξής: "Το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα, όπου ο μητροπολίτης κάνει 'πόλεμο' στα ομόφυλα ζευγάρια. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει να με βγάλει έξω αν θέλει.... Είμαι χριστιανός ορθόδοξος, σύγχρονος, δεν θεωρώ ότι χρειάζομαι την άδεια κανενός ιερέα για να μπω σε μια εκκλησία. Ο πρώτος που το έδειξε αυτό είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ένας απλός άνθρωπος που συμβολίζει την αγάπη".

Εφόσον δημόσια ο κ. Κασσελάκης ανακοινώνει την επιθυμία του, δημοσίως κι εμείς του απαντούμε:

Πρώτον: Είναι καλοδεχούμενοι στο φιλόξενο νησί μας οι πάντες.

Δεύτερον: Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όταν απευθύνθηκε στους νέους και τους κάλεσε στην Εκκλησία, τους είπε: «ελάτε όπως είστε», ακολουθώντας τον λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου («Περί μετανοίας», Ομιλ. Η, 1 ΕΠΕ 30,284-286), ότι όποιος έρχεται στην Εκκλησία με τη διάθεση να ζήσει τη ζωή της, αλλάζει πνευματικά, διότι αφήνει τον εαυτό του να μεταποιηθεί από την Θεία Χάρη.

Κι εμείς λοιπόν, εφόσον ο κ. Σ. Κασσελάκης δηλώνει ότι είναι θρησκευόμενος, ευελπιστούμε πως η είσοδός του στην Εκκλησία και η μετάνοια, την οποία εμπνέει η Χάρις του Θεού αλλά και η ζωή της πίστεως, θα τον μεταποιήσουν πνευματικά και θα τον οδηγήσουν στην οδό της σωτηρίας, αρκεί να γνωρίζει ο ίδιος ότι ο θρησκευόμενος άνθρωπος βιώνει τα Μυστήρια της Χάριτος του Θεού και μετέχει σ' αυτά και δεν παρίσταται ως απλός θεατής, αμέτοχος στην Χάρη του Θεού.

Κάθε αμαρτωλό ο Θεός τον δέχεται πάντα εν μετανοία.

Τρίτον: Ο Μητροπολίτης δεν κάνει πόλεμο σε κανέναν άνθρωπο, αλλά προσεύχεται, κηρύττοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου, για την μετάνοια τόσο τη δική του όσο και όλων των ανθρώπων».

protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου