Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Πως η Αγία Ευθαλία του γνωστοποίησε την ύπαρξή της.. Διαχρονικό παράδειγμα ηθικής ακεραιότητας!

 



Πως η Αγία Ευθαλία του γνωστοποίησε την ύπαρξή της..Αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα ηθικής ακεραιότητας!

Η Αγία Ευθαλία του γνωστοποίησε την ύπαρξή της..M’ ένα ”ραβασάκι” η Αγία του γνωστοποίησε την ύπαρξη της αφού ούτε την γνώριζε ούτε είχε ακούσει ποτέ γι αυτήν ούτε ήξερε ότι υπήρχε τέτοια αγία. Ήταν φέτος ανήμερα της γιορτής της 2 Mαρτίου όταν του εμφανίστηκε σε όνειρο μια εικόνα της μικρή χάρτινη με τα διακριτικά του ονόματός της ενταγμένη σε ημερολόγιο γραφείου (μπλοκ) και ήταν ελαφρώς κολλημένη σε μια εικόνα του Χριστού που ήταν στη διπλανή σελίδα..κάτι που έδειχνε ουσιαστικά πόσο αγάπησε το Χριστό αλλά και ότι πέτυχε την πολυπόθητη ένωση μαζί του τη θέωση.

Καταγόταν από τη Σικελία μαρτύρησε δια αποκεφαλισμού από τον ίδιο της τον αδερφό και αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα ηθικής ακεραιότητας.. Επειδή είχε ξεσπάσει και οικογενειακός εμφύλιος επί των διωγμών και επειδή η Ευθαλία παρά τα βασανιστήρια δεν υπέκυπτε ο αδερφός της έδωσε εντολή σ΄ένα δούλο του να τη βιάσει. Αλλά αυτή είχε τόσο δυνατή προσευχή που τον τύφλωσε. Αγανακτισμένος ο αδερφός την αποκεφάλισε δια ξίφους…

Η Ευθαλία σαρκάζει με τη στάση της τους αμόναχους της Μ. Αββακούμ αφού πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή το ότι δεν ενέδωσε στην επαπειλούμενη κακοποίηση της..

Αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα ηθικής ακεραιότητας και πολύ περισσότερο σε μια εποχή παρακμής και σήψης!

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου