Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

O Παλαιστίνιος Ορθόδοξος μοναχός π. Αντώνιος Ανανίας. Ο αντάρτης που έγινε μοναχός: Όσο πιο έντονη η δίωξη και όσο πιο αβάσταχτες οι δυσκολίες, τόσο πιο πεισματάρηδες γινόμαστε ως την Ημέρα της Κρίσεως, για λευτεριά της Παλαιστίνης! ΒΙΝΤΕΟ.

 

Όσο πιο πολύ εντείνεται η δίωξη και όσο πιο αβάσταχτες γίνονται οι δυσκολίες, τόσο πιο σταθεροί και πεισματάρηδες γινόμαστε μέχρι την Ημέρα της Κρίσεως, για να ελευθερώσουμε την Παλαιστίνη».

Δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος Ορθόδοξος μοναχός πατέρας Αντώνιος Ανανίας σε μια συνέντευξη στο Al-Mayadeen.

Είχαμε δύο επιλογές μετά τη Νάκμπα του 1948: είτε να πολιτογραφηθούμε, είτε να παραμείνουμε στα στρατόπεδα, η κατάσταση των οποίων δεν ήταν ικανοποιητική, μετατρέποντας έτσι τον πρόσφυγα σε αντάρτη..”

«Στα εφηβικά μου χρόνια πήγα στο αρχηγείο του Αμπού Χασάν Σαλαμά και εκεί συνάντησα συναδέλφους αντάρτες, μερικοί από τους οποίους μαρτύρησαν, εντάχθηκα στη μονάδα από την οποία ξεκίνησε η Νταλάλ Μαγκρίμπι για να πραγματοποιήσει τη μαρτυρική της επιχείρηση, οπότε η οικογένειά μου με έστειλε μακριά στο μοναστήρι».

«Η Καρμπάλα επαναλαμβάνεται στην Παλαιστίνη και η επανάσταση του Ιμάμ Χουσεΐν δεν έχει τελειώσει, ούτε ο Χριστιανισμός εξαφανίστηκε μετά τον Χριστό, και μας απασχολεί η αξιοπρέπεια των μουσουλμάνων».

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου