Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Σπάει η συμμαχία Πούτιν - Ερντογάν ...πηδάει τώρα η αλεπού ..η φάκα έτοιμη.

 

Μια αιφνιδιαστική εξέλιξη - η Τουρκία αναφανδόν στρέφεται προς τις ΗΠΑ - τι θα κάνει η Ρωσία - θα της κλείσουν τα Στενά ;


Πρώτες ειδήσεις - ενδείξεις 

Διαβάζουμε:
"Μόνο ως ύπουλα μπορούν να χαρακτηριστούν τα παιχνίδια που παίζει η Τουρκία με τις ΗΠΑ, με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας να κάνει λόγο για συνομιλίες των δύο πλευρών με σκοπό την απόκτηση F-35 από την Άγκυρα.
Το δημοσίευμα όχι μόνο δεν διαψεύστηκε, αλλά σχεδόν και επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη αξιωματούχου της γειτονικής χώρας.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει πως πρόθεση της Άγκυρας είναι να διαπραγματευτεί την απόσυρση των ρωσικών πυραύλων S-400 προκειμένου να ξεκλειδώσει η πώληση των F-35.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή αλλαγή στάσης και θέσης, η οποία θέλει να απομονώσει τη Ρωσία..
Αυτό που συζητείται στα λόμπι της Άγκυρας είναι ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ζητήσει μια μοίρα F-35 και μια μοίρα F-35B από τη σύμμαχό της, τις ΗΠΑ και έχει κάνει την πρόταση «ας τα βάλουμε σε κουτιά και εσείς να τα επιθεωρήσετε» για το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-400.
Να θυμίσουμε πως τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400, τα οποία αγοράστηκαν από τη Ρωσία έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προκάλεσαν κρίση με τις ΗΠΑ, εξακολουθούν να βρίσκονται σε τουρκικές αποθήκες».
Ανώτερος αξιωματούχος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, στον οποίο απευθύνθηκε η Cumhuriyet, δεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και ανέφερε πως «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Τουρκίας».
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/

Γιατί τώρα όλα αυτά ;

Όπου φυσάει ο άνεμος και το αγέρι των συμφερόντων ήταν πάντα  η επιτομή της τουρκικής διπλωματίας , τώρα μάλιστα που οι Δυτικοί περικυκλώνουν την αρκούδα , όχι μόνο με οικονομικές  κυρώσεις ,αλλά και με στρατιωτικούς σχηματισμούς από Νότο προς Βορρά, η κυβίστηση για να επιβιώσει πολιτικά ο σουλτάνος είναι απαραίτητη.

Η σχέση Ερντογάν - Πούτιν από την αρχή ήταν επίπλαστη, αμφιλεγόμενη , παράδοξη και νομοτελειακά θα λήξει με θόρυβο πολεμικό .

Πριν έτη επισημαίναμε και επιμένουμε μέχρι σήμερα πάνω σε αυτό, ότι η πλέον επώδυνη κύρωση της Δύσης προς την Ρωσία θα είναι το σφράγισμα των Στενών του Βοσπόρου και η αδυναμία εξόδου της Ρωσίας από τα Δαρδανέλια προς την Μέση Ανατολή .

Φυσικά αυτό θα γίνει με το αντίστοιχο τίμημα ή με μεγάλη αντιπαροχή προς την Τουρκία .

Και ρωτάμε ποια οικόπεδα θέλει να πάρει η Τουρκία από την αντιπαροχή αυτή ;

Σας λέει τίποτε ο όρος " γαλάζια πατρίδα" ;

Μπορεί τώρα μέσα σε αυτήν να συμπεριλαμβάνεται και νησιωτική γη ;

Όσα μας είπαν οι Άγιοι Πατέρες  βρίσκονται ενώπιον μας , μπροστά είναι και οι εφιάλτες του Λεωνίδα, αλλά και οι θυρωροί που βαστούν τα κλειδιά στις κερκόπορτες.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου