Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: «Σας προέτρεψα να κάνετε αποθήκες πνευματικών τροφών και όχι βρώσιμων αγαθών..»


Ο Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης σκούπισε με το μαντηλάκι του, τα δάκρυά του.

—Με συγχωρείτε, με συγχωρείτε παιδιά μου.Θυμάστε τι σας είπα πριν από 5 χρόνια,όταν ξεκινούσε η οικονομική κρίση.Και τότε με ρωτήσατε αν θα έπρεπε να έχουμε προμήθειες σε περίπτωση ανώμαλης κατάστασης.

—Ναι γέροντα, εγώ σας είχα ρωτήσει, είπε τότε ο Σταύρος.

—Τότε καλέ μου Σταύρο σας προέτρεψα νά κάνετε άποθήκες πνευματικών τροφών καί όχι βρώσιμων άγαθών, δηλαδή άγαθά τα οποία καταστρέφονται με τα μικρόβια, με το νερό, με το σεισμό κ.λ.π. Νά έχετε αποθήκες πνευματικών αγαθών- σάς είχα τονίσει -γιά να μπορέσετε νά άντέξετε. Νά μάθετε τη νηστεία, γιατί θά έρθουν δύσκολοι καιροί, μάθετε νά επιβιώνετε με τα αγαθά της γης, νά καλλιεργείτε τήν γη ακόμη κι αν έχετε μόνο ένα μέτρο…

– Εν ολίγοις πρέπει να θυμηθούμε τους τρόπους των προγόνων μας γιατί γενικά θα εκλείψουν πολλά σύγχρονα μέσα ζωής. Τουρσιά σε αλατόνερο, παστά ψάρια και κρέατα σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα, ελιές, ντομάτες κοκ. Τα εβαπορέ γάλατα αντέχουν αρκετά όσο δεν είναι φουσκωμένα. Το κυριότερο είναι να κρατάτε αντίδωρο, να το ξεραίνεται καλά και να το διατηρείτε σε δοχεία αεροστεγώς. Πάντα να κρατάτε αγιασμό, να μην λείπει από τα σπίτια σας και πάντων όλων πίστις, προσευχή και μετάνοια, μετάνοια, μετάνοια και ξύλινους σταυρούς στις πόρτες και τα παράθυρα.

ΠΗΓΗ

simeiakairwn.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου