Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

"ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ" - ΜΗΠΩΣ;


15 με 16  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 και μια είδηση τρομάζει τον πλανήτη ..την λένε ευλογιά
 και μπορεί να γίνει άραγε κίνδυνος πραγματικής ΕΥΛΟΓΙΑΣ;
Τα ερωτηματικά πολλά γιατί γνωρίσαμε την τεχνογνωσία του πλασαρίσματος της είδησης στα χρόνια της πανδημίας του Covid 19.
1) ΕΡΩΤΗΣΗ - γιατί τώρα που οι στρατοί του κόσμου ετοιμάζονται για σύγκρουση , μια τέτοια αρρώστια ¨ευλογιάς" τους φρενάρει και αλλάζει σχεδιασμούς;
2) ΕΡΩΤΗΣΗ - προηγείται η βιοτεχνολογία ή η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ; καθότι γέροντες και γερόντισσες που δεν είχαν ιατρικές γνώσεις πριν χρόνους περιέγραψαν την συμπωματολογία αυτής της " ευλογιάς "
3) ΕΡΩΤΗΣΗ- τι φέρνει η αμετανοησία , η παγκόσμια αποστασία και η εσχάτη ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ;
4) ΕΡΩΤΗΣΗ - ο τρόμος δεν μπορεί να γίνει πρόληψη, αλλά στρατηγικό εργαλείο για άλλες επιδιώξεις μέσα στην κοινωνία;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Το εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί πριν ή μετά των άλλων συμπτωμάτων. Συνήθως εντοπίζεται στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια, γύρω από τα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό.

Τα άτομα που έχουν προσβληθεί από την ευλογιά των πιθήκων εμφανίζουν συχνά έναν συνδυασμό των ακόλουθων συμπτωμάτων:
  • πυρετό
  • κεφαλαλγία
  • ρίγος
  • εξάντληση
  • οίδημα των λεμφαδένων
  • οσφυαλγία και μυϊκούς πόνους
  • βλάβες των βλεννογόνων και δερματικό εξάνθημα.

Το εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί πριν ή μετά των άλλων συμπτωμάτων. Συνήθως εντοπίζεται στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια, γύρω από τα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό. Οι δερματικές βλάβες συχνά εμφανίζονται αρχικά ως κηλίδες που εξελίσσονται σε φυσαλίδες με υγρό. Στη συνέχεια, σε εφελκίδες με εσχάρα, πριν από την πλήρη επούλωση του δέρματος."

https://www.newsbomb.gr/ygeia/story/1575239/evlogia-ton-pithikon-ta-symptomata-ola-osa-prepei-na-gnorizete


Απρίλιος 2020 - 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ " έρχεται χειρότερη ασθένεια "το μεγαλύτερο ασθένημα της σαρκός που έρχεται" βλ. στο 0.33΄


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/nSo6EiK2qyU?si=Wl9CpH9KDFc2fnh9


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

"Η Ευρώπη αναμένεται ότι θα έχει περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων (mpox) μέσα στις «επόμενες ημέρες», προειδοποίησε σήμερα ο ευρωπαϊκός κλάδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υείας, μετά την ανακάλυψη στη Σουηδία της νέας, πιο επικίνδυνης, παραλλαγής της νόσου.


«Η επιβεβαίωση της mpox του υποτύπου Clade 1 στη Σουηδία αντανακλά σαφώς την αλληλοσύνδεση του κόσμου μας (...) Είναι πιθανό και άλλα εισαγόμενα κρούσματα του Clade 1 να καταγραφούν στην ευρωπαϊκή περιφέρεια στη διάρκεια των επόμενων ημερών και των επόμενων εβδομάδων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Είχε ταξιδέψει στην Αφρική το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στην Ευρώπη

Εν τω μεταξύ, ένα πρόσωπο, που ζει στην περιφέρεια της Στοκχόλμης, διαγνώσθηκε ως φορέας του -περισσότερο μεταδοτικού και επικίνδυνου- στελέχους Clade 1 του ιού της mpox (ευλογιάς των πιθήκων), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εκτός της Αφρικής, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική Αρχή Δημόσιας Υγείας.

Πώς μεταδίδει η ευλογιά των πιθήκων 


Η νόσος, παλιότερα γνωστή με την ονομασία ευλογιά των πιθήκων, είναι ιογενής, μεταδίδεται από ζώα στον άνθρωπο και μπορεί επίσης να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, σε περίπτωση στενής σωματικής επαφής με πρόσωπο που είναι φορέας.

Νέο στέλεχος του ιού που προκαλεί την mpox, που βαφτίστηκε «clade 1b» («παραλλαγή 1β») εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 στη ΛΔ Κονγκό, κατόπιν σε γειτονικές χώρες, εγείροντας ανησυχία για την εξάπλωσή του. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, η παραλλαγή 1β «προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση από την παραλλαγή 2».

Η ΛΔ Κονγκό είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο: ως την 3η Αυγούστου, είχαν καταγραφεί 14.479 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα και 455 θάνατοι - με βάση αυτούς τους αριθμούς, η ασθένεια έχει θνητότητα περί το 3% - , σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αφρικανικής Ένωσης.

Η mpox - που εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο το 1970 στο τότε Ζαΐρ, τη σημερινή ΛΔ Κονγκό - έχει βασικό σύμπτωμα την εμφάνιση εξανθημάτων στα γεννητικά όργανα ή στο στόμα, ενώ μπορεί να συνοδεύεται επίσης από υψηλό πυρετό, κεφαλαλγία, μυαλγία, λεμφαδενοπάθεια κ.λπ..

Η παραλλαγή του ιού που προκαλεί τη νόσο το τρέχον διάστημα αποτελεί μετάλλαξη. Μέχρι σήμερα οι ασθενείς γενικά μολύνονται από ζώα-φορείς του ιού.

Το 2022 παγκόσμια επιδημία της παραλλαγής 2 εξαπλώθηκε σε περίπου εκατό χώρες όπου η νόσος δεν είναι ενδημική, κυρίως σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες.

Ο ΠΟΥ είχε κηρύξει το μέγιστο επίπεδο συναγερμού τον Ιούλιο του 2022, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο· προχώρησε στην άρση του έναν χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2023. Η επιδημία είχε απολογισμό περίπου 140 νεκρούς επί συνόλου 90.000 κρουσμάτων" 
https://www.protothema.gr/world/article/1530459/eulogia-ton-pithikon-proeidopoiei-o-pou-gia-nea-krousmata-stin-europi-meta-tin-proti-periptosi-sti-souidia/


Εκτοξεύθηκαν οι μετοχές της Barbaric Nordic που παρασκευάζει το εμβόλιο κατά της mpox

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στον πλανήτη λόγω της εξάπλωσης της νόσου mpox, παλαιότερα γνωστής ως ευλογιάς των πιθήκων, με τους ειδικούς να προετοιμάζονται ήδη για μια νέα πανδημία.

Μάλιστα, η δανέζικη φαρμακοβιομηχανία Bavarian Nordic ανακοίνωσε σήμερα 15/8 την ετοιμότητά της προκειμένου να παράγει έως και 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της mpox έως το 2025, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού στην Αφρική.
Εντελώς όλως τυχαίως ..άραγε τυχαία ; διαπιστώνουμε ότι η αρρώστια αυτή ως νέα λέπρα  και η ειδησεογραφία περί αυτής κορυφώνεται μεταξύ 15 και 16 Αυγούστου του 2024.
Στις  μεν 15 Αυγούστου εορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου που το 1959 είπε στο Δούκα Τσολάκη στον ένηπτο λόγο των Καρυών,  ότι αν δεν μετανοήσετε θα έρθουν ανίατες αρρώστιες και αν συνεχίσετε έτσι  θα έρθει η Τρίτη Καταστροφή ( Σημείον Μέγα - Φώτη Κόντογλου )
Στις δε 16 Αυγούστου η εκκλησία μας εορτάζει την Αχειροποίητο Εικόνα του Χριστού στη Πόλη της Εδέσσης στην Μεσοποταμία που γιάτρεψε τον άρχοντα αυτής Αύγαρο από την σαρκική ασθένεια της λέπρας( βλ. αρθρογραφία μας https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/08/blog-post_82.html?m=1 )
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου