Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος και οι Ρώσοι αιχμάλωτοι του Κουρσκ!

 

Ήταν μια ολόσωμη τοιχογραφία του Άη Γιάννη του Ρώσου δεξιά του, προχωράει και μπροστά του είναι και πάλι αυτός σε μετάλλιο αυτή τη φορά. Φωνάζει (προφανώς επηρεασμένος από το μαρτύριο του που ήταν για χρόνια αιχμάλωτος πολέμου)

Γιατί, δεν τον γέννησε μάνα αυτόν;

Αυτή η φωνή ήταν σαν να ερχόταν από εκείνον εξέφραζε μια αγανάκτηση αυτά εν μέσω πολέμου στο Κουρσκ για την κακοποίηση κακομεταχείρηση βασανιστήρια και ταπεινώσεις στα οποία υποβάλλονται Ρώσοι στρατιώτες αιχμάλωτοι.. (διακινούνται πολλά σχετικά βίντεο κατά κανόνα από τις πρώτες μέρες της εισβολής) … όλα αυτά στη νοερή πνευματόσφαιρα.

Ήταν σαν να έλεγε:

Γιατί, δεν τους γέννησε μάνα αυτούς;

Αυτός ο ”κιολέ-κουλέ Γιοβάν” όπως τον έλεγαν που θα πει ”ο αιχμάλωτος Γιάννης” νοιάζεται για την τύχη των ομοιοπαθούντων συμπατριωτών του Ρώσων και συμπάσχει.

Ήταν κι αυτός νεαρός στρατιώτης που έλαβε μέρος στον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο του 1710-1711 και στο πεδίο των μαχών αιχμαλωτίστηκε και πουλήθηκε ως σκλάβος σε έναν Οθωμανό που καταγόταν από το χωριό Προκόπι της Μικράς Ασίας. Εκεί μαρτυρικά ζώντας ως αιχμάλωτος για χρόνους πολλούς αγίασε.

Αυτά από τους καλούς φίλους που παρακολουθούν το πνευματικό ”Netflix”…ως απλοί συνδρομητές.. ή με ”χακάρισμα”… Γιατί οι εικόνες είναι τα τάμπλετ του Θεού…… η Ορθοδοξία δεν είναι μια ακόμη νεκρή ζώνη μια ακόμη νεκρή θρησκεία..

(επί του πνευματικού πιεστηρίου) 

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου