Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δύο ονόματα-προς το παρόν- ακούγονται για τη μητρόπολη Αργολίδος.

(φωτο Ευάγ. Μπουγιώτης)Αρκετές είναι οι συζητήσεις στο νομό Αργολίδος για το ποιο θα είναι το αύριο της τοπικής Εκκλησίας, μετά την εκδημία του μακαριστού Ιακώβου.
Προβλέψεις αρκετές, αλλά τίποτα βέβαιο…
Μέχρι στιγμής δύο είναι τα  ονόματα που ακούγονται στις συζητήσεις.
 
Α)ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ Π.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ . Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά.
Ένας πολύ αξιόλογος  και ξεχωριστός κληρικός, 61οςετών,με πολυετή πνευματική  πείρα σε διαφόρους ποιμαντικούς και άλλους Εκκλησιαστικούς διοικητικούς τομείς. Απαράμιλος στην απλότητα, την ευθύτητα, την σεμνότητα αλλά και το πλούσιο συγγραφικό έργο, αφού εξαιτίας των φιλοτίμων ενεργειών του έγινε και σε μάς γνωστός ο εκ Ρωσίας Άγιος  Θαυματουργός Άγιος Λουκάς ο Ιατρός. Επίσης βρίσκεται στην συμπάθεια και την βαθιά εκτίμηση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου αφού επί πολλά έτη συνεργάστηκαν άψογα και γαλήνια στο πνευματικό έργο της Ι.Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και ως εκ τούτων μαγνητίζει παράλληλα και τον σεβασμό των περισσοτέρων μελών-Αρχιερέων της Ιεράς  Συνόδου.
 
 
2)ΒΟΗΘΟΣ  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥκ.κ. Καλλίνικος.
Ένας νέος  άνθρωπος με αγάπη βαθιά για την Εκκλησία, έστω και αν έχει μικρή εμπειρία στην Εκκλησιαστική Διοίκηση, αφού εδώ και δύο έτη έχει αναλάβει χρέη  Πρωτοσυγκελεύοντος. Απλός,ήπιος και καλοσυνάτος χαρακτήρας,  πραγματικά ένα διαμάντι, αλλά  με αρκετές αμφιβολίες από μέρους πολλών συνειδοτοποιημένων πιστών της Μητροπόλεως κατά πόσο θα μπορέσει να κάνει ουσιαστικές τομές και να φέρει πραγματική ανανέωση στον χώρο αυτό.  Ο  ήπιος χαρακτήρας του, η ευγένειά του και το γεγονός της εντοπιότητάς του δημιουργούν τον κίνδυνο μίας ενδεχομένης  κατάχρησης τους από τα γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα-κονκλάβια-δυναστείες-οικογενειοκρατίες και λοιπά συμφέροντα που επί πολλά χρόνια σκανδαλίζουν με την αμετακίνητη αλαζονία τους απλούς  πιστούς στον τόπο αυτό.
Θα μπορέσει άραγε να τους αντιμετωπίσει ή θα αναγκαστεί « εκ των ενόντων» να προβεί σε ανακαινίσεις με  υλικά κατεδαφίσεων;  
Ο χρόνος  θα δείξει!
 
Εμείς ας ευχηθούμε να γίνει πραγματικά το σχέδιο του Θεού για το συμφέρον της Εκκλησίας.   http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=3877

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου