Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τί θα ανακυκλώνουν στις αυλές των Ιερών Ναών;



 
Τις δυνάμεις τους ενώνουν δήμος Θεσσαλονίκης και Μητρόπολη με σκοπό την προώθηση της ανακύκλωσης, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του Μητροπολίτη Άνθιμου. Καμμία αντίρρηση...
 
Προσέξτε όμως: Στο πλαίσιο της συνεργασίας, όπως ανακοινώθηκε, θα διανεμηθεί έντυπο υλικό και αφίσες για την ανακύκλωση στους Ιερούς Ναούς και στα πνευματικά ενοριακά κέντρα μέσα στις επόμενες 10 -15 μέρες. Δηλαδή δύο εβδομάδες προ της Μεγάλης Εβδομάδος, οι ιεροί ναοί της Θεσσαλονίκης θα μοιράζουν φυλλάδια για την ανακύκλωση.! Τουλάχιστον να μη συμπέσει η διανομή του έντυπου υλικού με τον Ακάθιστο Ύμνο.
 
 
Παράλληλα, θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης στις αυλές των εκκλησιών.
 
Ερώτημα:Τί θα ανακυκλώνουν οι χριστιανοί που θα προσέρχονται στο ναό ή όταν θα φεύγουν από το ναό;
 
Μήπως τη «ΦΩΝΗ του ΚΥΡΙΟΥ»;Δηλαδή το έντυπο το οποίο εκδίδεται και αποστέλλεται σε έντυπη μορφή σε όλες τις Μητροπόλεις από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος; Γιατί αυτό είναι το μοναδικό ανακυκλώσιμο υλικό που προσφέρεται στις εκκλησίες, αλλά το έντυπο αυτό οι πιστοί -το γνωρίζουμε πολύ καλά-το παίρνουν μαζί τους στο σπίτι τους.
 
Επιπλέον στη συνέντευξη τονίστηκε ότι οι δράσεις περιλαμβάνουν συμμετοχή των ενοριών σε εξορμήσεις καθαριότητας, υιοθέτηση χώρων πλατειών από τα ενοριακά κέντρα, ενημέρωση των εφημεριών από το τμήμα ανακύκλωσης.  
 
Αύριο ο Μητροπολίτης θα έχει συνάντηση με τους 140 εφημέριους, τους οποίους θα ενημερώσει για το θέμα. Όπως έκανε γνωστό ο κ.κ. Άνθιμος θα εκδώσει εγκύκλιο, ενώ θα μιλήσει και ο ίδιος για το θέμα σε κήρυγμα του.
 
Δεν περίμενε τουλάχιστον ο δεσπότης να περάσει η Μεγάλη Σαρακοστή και η Μεγάλη Εβδομάδα; 
 
Δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις οι εφημέριοι της μητροπόλεώς του αυτό το διάστημα;
 
Ναι, στην καθαρή πόλη, ναι στην ανακύκλωση αλλά λάθος η χρονική περίοδος που επελέγη να γίνει η εκστρατεία ενημέρωσης.          http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=3893

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου