Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μητροπολίτης Κερκύρας: ''Χρειαζόμαστε ιερείς με αρχοντιά''

kerk-nektΕκδήλωση τιμής και μνήμης του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μαξιμιλιανού (1913-1996), ο οποίος διετέλεσε επί πολλά έτη Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και εφημέριος του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίων Πάντων πόλεως διοργάνωσε η τοπική Εκκλησία το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου 2013, στο Πνευματικό Κέντρο.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της εβδομάδος Ιερατικών Κλίσεων που έχει καθορίσει η Εκκλησία της Ελλάδος μετά την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Στην εκδήλωση επίκαιρους ύμνους απέδωσε η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων πόλεως, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Γιώργου Λαδοβρέχη, παρουσιάστηκε οπτικοποιημένο υλικό από τη ζωή του μακαριστού πρωθιεράρχου, ενώ για τη προσωπικότητα και την ιερατική του διακονία, όπως και για την ιερωσύνη εν γένει  μίλησαν ο Πρωτ. Αθανάσιος Κοκκινόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου πόλεως και πνευματικό τέκνο του μακαριστού, ο Πρωτ. Διονύσιος Καρύδης, εφημέριος του Ι. Ν. Βλαχέρνας Γαρίτσας και συνεργάτης του π. Γεωργίου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και διάδοχος του μακαριστού στο Ναό των Αγίων Πάντων πόλεως, ενώ λίγα συγκινητικά λόγια είπε ο συνταξιούχος κληρικός Πρωτ. Αλέξανδρος Τόμπρος, ο οποίος συνδεόταν με τον τιμώμενο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τόνισε το γεγονός ότι ο τιμηθείς κληρικός κράτησε ζωντανή την κλήση του Θεού στο πρόσωπό του και με αυταπάρνηση τίμησε το ράσο του καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.
Τόνισε ότι η εποχή μας χρειάζεται κληρικούς με αυταπάρνηση, με πνεύμα Θεού και φώτιση, όπως επίσης και την ανιδιοτέλεια της αγάπης, που να λάμπουν σε μια δύσκολη κοινωνία.
Ταυτόχρονα, η αρχοντιά και η ποιότητα της καρδιάς αποτελούν δύο προτερήματα, στα οποία η Εκκλησία οφείλει να επενδύει κατά την καλλιέργεια των ιερατικών κλίσεων, όπως επίσης και στο γεγονός της μετάδοσης της προσωπικής εμπειρίας στη σχέση με το Χριστό, την οποία ο λαός πρέπει να βρίσκει στα πρόσωπα των ιερέων του.
Κατέληξε, επισημαίνοντας ότι παραδείγματα όπως του π. Γεωργίου Μαξιμιλιανού είναι απαραίτητα για τους νεώτερους ιερείς, οι οποίοι αγωνίζονται τον καλόν αγώνα και εξέφρασε τη συγκίνησή του διότι ο κλήρος της Μητροπόλεως δίδει καλή μαρτυρία σήμερα.  
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ακόμη ο εγγονός του μακαριστού πρωθιεράρχου και εκ μέρους της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων Κέρκυρας, η οποία συνδιοργάνωσε την εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρός της Αρχιμ. Σεραφείμ Λινοσπόρης.
http://romfea.gr/ieres-mitropoleis/16394-2013-04-09-18-44-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου