Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Μιλάνο για τους εορτασμούς των 1.700 ετών από το Διάταγμα των Μεδιολάνων.

Στις 10 το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφθασε στο Μιλάνο προσκεκλημένος του Καρδιναλίου και Αρχιεπισκόπου της πόλης Άντζελο Σκόλα για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 1.700 ετών από την υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων (όπως ονομαζόταν η πόλη του ιταλικού βορρά στην αρχαιότητα).
Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έγινε δεκτός με ύψιστες τιμές από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο, τους επισκόπους του Μιλάνου, τον νομάρχη, τον Έλληνα γενικό πρόξενο, τις στρατιωτικές και λοιπές τοπικές αρχές.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο της πόλης, όπου έγινε επίσημα δεκτός από την Αρχιεπισκοπή Μεδιολάνων. Μετά την προσφώνηση του Καρδιναλίου Σκόλα και την αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη παρατέθηκε γεύμα προς τιμή του κ. Βαρθολομαίου, κατά τη διάρκεια του οποίου ανταλλάχθηκαν ενθύμια. Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Καρδινάλιος Σκόλα δώρισε τον επιστήθιο σταυρό του.

Το απόγευμα της Τρίτης ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέφθηκε το μοναστήρι του Μπόζε, όπου έγινε δεκτός από τον ηγούμενο π. Έντζο Μπιάνκι και πλήθος κόσμου. Ο κ. Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στους χώρους και τα αγροκτήματα της μονής, καθώς και στο μνημείο όπου βρίσκονται γραμμένα τα ονόματα των «πνευματοφόρων», εκείνων δηλαδή των προσώπων που με την πνευματική τους συμβολή ενίσχυσαν την ιερά μονή. Ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος παρουσίασε στον κ. Βαρθολομαίο τον Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ, νέο ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος διαδέχθηκε τον πρόσφατα κοιμηθέντα Αρχιμανδρίτη Λίβιο.     http://www.amen.gr/article13834

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου