Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εκατοντάδες παραπλανήθηκαν από ψεύτικο προφίλ γνωστού Μητροπολίτη.


Ένας ακόμη Μητροπολίτης πέφτει θύμα των φαρσέρ του διαδικτύου. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος χωρίς να το γνωρίζει απέκτησε προφίλ και… φίλους στο facebook.

Το προφίλ τιτλοφορείται «Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος». Όπως είναι «φυσικό» υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες του στα άλμπουμ της σελίδας και αρκετές αναφορές στην εκπομπή «Αρχονταρίκι» που παρουσιάζει στη δημόσια τηλεόραση.





Ανάμεσα στους «φίλους» του υποτιθέμενου Μητροπολίτη πολλοί κληρικοί, δημοσιογράφοι, ψάλτες, άνθρωποι που κινούνται γενικότερα στον εκκλησιαστικό χώρο και απλοί πολίτες που θα ήθελαν να έχουν την αμεσότητα της επικοινωνίας με τον Μητροπολίτη, όπως αυτή προσφέρεται από το facebook.

Αυτές τις μέρες ο «τοίχος» του κ. Ιγνάτιου είναι γεμάτος από ευχές για την Ανάσταση και ευχαριστίες για την αποδοχή των αιτήσεων από πλευράς του.



Ορισμένοι μάλιστα δέχθηκαν από τον «ίδιο» τον Μητροπολίτη «αιτήματα φιλίας» και εντυπωσιασμένοι από την τιμή που τους έκανε, τον ευχαριστούν για την τιμή!



ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «DESPOTES»
Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι που σκαρφίστηκαν να φτιάξουν το ψεύτικο προφίλ του Μητροπολίτη, όπως φαίνεται δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση του εκκλησιαστικού χώρου.

Στο επάγγελμα έβαλαν «despotes» παραπέμποντας σε μια άλλη σελίδα σχετική με… δεσποτάτα.




Οι απαντήσεις που υποτίθεται πως δίνει ο Μητροπολίτης δείχνουν επίσης πως ο κάτοχος της σελίδας όχι Μητροπολίτης δεν είναι αλλά ούτε καν απόφοιτος δημοτικού.

Σε έναν «φίλο» απαντά «αληθως ανεστη ο κυριος» αγνοώντας προφανώς ότι ένας Μητροπολίτης δεν θα έγραφε ποτέ αυτές τις λέξεις με πεζά γράμματα.

Κάπου στις αρχές Ιανουαρίου υπάρχουν καταχωρήσεις για παιχνίδια πόκερ στα οποία υποτίθεται ότι συμμετέχει ο Μητροπολίτης. «Help me out! Play my slot machine and get free chips for you and me!» γράφει η εφαρμοφή.

Δηλαδή «Βοήθησε με! Παίξε με τον κουλοχέρη μου και κέρδισε δωρεάν μάρκες για εσένα και για εμένα». Αυτό όμως που δεν πρόσεξε ο ψεύτικος Μητροπολίτης Δημητριάδος ήταν πως η εφαρμογή έχει κρατήσει τα στοιχεία του.



Όπως φαίνεται ο… Μητροπολίτης λέγεται Γιάννης!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΠΟΤΕ
Την ύπαρξη προφίλ στο facebook με το όνομα του την αγνοούσε μέχρι πριν από λίγο και ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ενημερώθηκε από το dogma.gr.

«Δεν έχω παρουσία στο facebook και δεν σκοπεύω να αποκτήσω ποτέ» ήταν η πρώτη του δήλωση. Αυτό που τώρα αναζητά οκ. Ιγνάτιος είναι να βρει τον τρόπο ώστε να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι για την απενεργοποίηση του προφίλ που κανείς δεν ξέρει τι σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει ο κάτοχος του.


Προσοχή λοιπόν γιατί τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και σίγουρα τα προφίλ δεν κάνουν τον Μητροπολίτη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:57

Μετά το δημοσίευμα του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, το ψευδές προφίλ αποσύρθηκε






 http://dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2394&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου