Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ρωσικά μάτια της αντιπολίτευσης κατά του Πούτιν ¨ αναζωπύρωση διαμαρτυρίας."

Η ρωσική αντιπολίτευση είναι πίσω στο κεντρικό σημείο της διαμαρτυρίας στην Bolotnaya της Μόσχας (Swamp) στην πλατεία, όπου ένα αντι-Πούτιν ράλι στις 6 Μαΐου του περασμένου έτους κατέληξε σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία να συλλαμβάνει.
Η αστυνομία αναφέρει ότι περίπου 8.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην εκδήλωση της Δευτέρας που ονομάζεται «για την Ελευθερία!" Οι Διοργανωτές αναμένουν έως 30.000 άτομα να συμμετέχουν στη συνεδρίαση.
   Image from twitter.com @fulelo Η εκδήλωση διήρκεσε περίπου 2 ώρες χωρίς σημαντικά περιστατικά να έχουν αναφερθεί.             Ωστόσο, πέντε άτομα συνελήφθησαν γιατί φορούσαν μάσκες - οι οποίες απαγορεύονται από το νόμο περί μαζικών διαμαρτυριών. Επιπλέον, ένα 15χρονο αγόρι συνελήφθη γιατί κατείχε μια φωτοβολίδα, ανακοίνωσε η αστυνομία, όπως την παραθέτει το Interfax. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι κρατούμενοι θα κυκλοφορήσουν μετά από μια προειδοποίηση που θα υπόσχονται να συμμορφώνονται με το νόμο.

            Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της διαφθοράς blogger Aleksey Navalny, συν-πρόεδρος του κόμματος Parnas Boris Nemtsov και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Γιάμπλοκο Σεργκέι Mitrokhin, απευθύνθηκε στο πλήθος από ένα στάδιο που συναρμολογήθηκε στην κορυφή ενός φορτηγού.
    Emergencies Ministry staff transport the body of a worker during stage assembly for the May 6 opposition rally on Bolotnaya Square. (RIA Novosti/Andrey Stenin)       Ζήτησαν να σταματήσει η "καταστολή", για την απελευθέρωση των "πολιτικών κρατουμένων" και να απαγορεύσουν στο ίδιο πρόσωπο να εκλέγετε πρόεδρος περισσότερο από δύο φορές. Στα σημερινά κράτη της Ρωσίας,το σύνταγμα λέει ότι το ίδιο πρόσωπο δεν μπορεί να εκλεγεί αρχηγός του κράτους "για περισσότερες από δύο θητείες ." Οι διαδηλωτές θέλουν επίσης φρέσκες βουλευτικές και προεδρικές ψηφοφορίες, καθώς και περισσότερο δημόσιο έλεγχο στις δραστηριότητες της κυβέρνησης,γράφει το ψήφισμα .
      Riot police try to remove fences from participants of an opposition protest in central Moscow May 6, 2012. (Reuters/Denis Sinyakov)



       "Θα έρθει εδώ όσες φορές χρειάζεται," δήλωσε ο Navalny , προσθέτοντας ότι ο ίδιος και οι άλλοι ηγέτες της αντιπολίτευσης πρόκειται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.     http://rt.com/news/bolotnaya-opposition-rally-protest-879/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.    ΣΧΟΛΙΟ:Οι προφητείες αναφέρουν ότι ο 5ος Μέγας Πέτρος θα μπει στην Κωνσταντινούπολη.ο Πούτιν έχει την επωνομασία 4ος στην Ρωσία.Οπότε πρέπει να περιμένουμε και πολιτικές εξελίξεις ως προς τον Πούτιν στην ρωσία.Γιατί ο Μεντβέντεφ σύμφωνα με τον Λέοντα τον Σοφό παραμένει ακλόνητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου