Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Καλούμεθα να μετανοήσουμε''

peir-m.tritiΓράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε πριν από λίγο η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πειραιώς.
Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
"Για τις φιλοσοφίες, τις ιδεολογίες πολιτικές και κομματικές, για τις όποιες αντιλήψεις της εποχής που τόσο επίκαιρες φαίνονται η σημερινή πραγματικότης της Εκκλησίας που υψώνει τιμητικά ένα πρόσωπο του κοινωνικού περιθωρίου μια εκπορνευομένη γυναίκα, συντρίβει την λογική, την δικαιοσυνη, τις σκέψεις, τις αντιλήψεις, τις πεποιθήσεις, το σύστημα γενικότερα", ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο κ. Σεραφείμ.
             Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: "Είναι πράγματι παράξενο, χθες άνθρωποι μεγαλοσχήμονες, πνευματικοί ταγοί, κυριαρχοί της γνώσεως του νόμου και τις ηθικής, άκουσαν τα τρομακτικά εκείνα ΟΥΑΙ..! Σήμερα αυτό το πρόσωπο του κοινωνικού περιθωρίου υψώνεται σε ίνδαλμα και πρώτυπο."
            "Καλούμεθα λοιπόν να εννοήσουμε ότι ο αληθινός Θεός, δεν είναι ο εκβιαστής της ανθρώπινης συνείδησης αλλά ο εγγυητής της ανθρώπινης ελευθερίας. Είναι εκείνος που ταπεινά καλεί πάντας για να βρουν τον αληθινό τους εαυτό, και η σημερινή γυναίκα είναι παράγειγμα αλλαγής προς μια νέα ζωή μετανοίας", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
            Κλείνοντας ο κ. Σεραφείμ τόνισε: "Καλούμεθα λοιπόν να μετανοήσουμε για να συμπορευθούμε με τον Κύριο, έτσι θα νικήσουμε τον θάνατο και την φθορά."         http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/16749-2013-04-30-18-35-34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου