Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αναφορές για επίθεση στις 29 Μαΐου-- «Σχέδιο δολοφονίας» του Βαρθολομαίου φέρεται να ερευνά η Άγκυρα.

Τουρκικό κανάλι υποστηρίζει πως η εισαγγελία της Άγκυρας έχει θέσει υπό κράτηση έναν ύποπτο και αναζητά άλλους δύο για φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η φερόμενη επίθεση, σύμφωνα πάντα με το κανάλι, θα γινόταν στην 590η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Πληροφορίες θέλουν τις αρχές να εξετάζουν ενδεχόμενη σχέση και με το δίκτυο Εργκένεκον.

Όπως αναφέρει την Παρασκευή το τουρκικό NTV, η έρευνα ξεκίνησε μετά από επιστολή που έφθασε στις αρχές της Άγκυρας για να τις ενημερώσει για το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας. 

Η φερόμενη επίθεση θα γινόταν, σύμφωνα με τις αναφορές, την επέτειο της Άλωσης
Η φερόμενη επίθεση θα γινόταν, σύμφωνα με τις αναφορές, την επέτειο της Άλωσης.
Η επιστολή, που έφτασε από την επαρχία της Καισαρείας, ισχυριζόταν πως τρία άτομα σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Βαρθολομαίο στις 29 Μαΐου. Για την προετοιμασία, αναφερόταν ότι οι τρεις είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο ένας από αυτούς, που αναφέρεται ως Σερντάρ Α., εντοπίστηκε και οι άλλοι δύο αναζητούνται, σύμφωνα με το NTV. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και να υποστηρίζει ότι είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί συγγενείς του.

Στην έρευνα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αποκαλύφθηκε πως μια άλλη επιστολή είχε σταλεί σε εισαγγελείς το 2008, στην οποία αναφερόταν πως ο Σερντάρ Α. σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Zaman, εξετάζεται εάν υπάρχει σχέση του σχεδίου δολοφονίας με το δίκτυο Εργκένεκον. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρακολουθεί με προσοχή την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου