Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μεγάλος μουφτής της Συρίας: «Τσετσένοι πίσω από την απαγωγή των Μητροπολιτών» (VIDEO)

   
Στην αποκάλυψη ότι Τσετσένοι αντάρτες βρίσκονται πίσω από την υπόθεση απαγωγής των δυο Μητροπολιτών στη Συρία προχώρησε ο μεγάλος μουφτής της Συρίας σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο πνευματικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Συρίας, αποκάλυψε ότι ήρθε σε επαφή με τους απαγωγείς του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου και του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη στην ίδια πόλη Ιωάννη. Όπως δήλωσε ο μουφτής της Συρίας στο CNN οι απαγωγείς προέρχονται από την Τσετσενία. «Οι απαγωγείς δεν είναι Άραβες, ούτε κατάγονται από τη Συρία. Προέρχονται από την Τσετσενία» ανέφερε στον τηλεοπτικό φακό ο Ahmad Badr Al-Din Hassoun.
Ο μεγάλος μουφτής της Συρίας, στη συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο, υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός της απαγωγής επιχείρησε να έρθει σε διαπραγμάτευση με τους δράστες προκειμένου να απελευθερωθούν οι δυο υψηλόβαθμοι ιεράρχες, ωστόσο οι απαγωγείς εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι.
«Αναμέναμε από τους απαγωγείς να απελευθερώσουν τους δυο επισκόπους κατά τη διάρκεια του ορθόδοξου Πάσχα, όμως οι απαγωγείς δεν το αποδέχθηκαν. Προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε μαζί τους, προκειμένου να μάθουμε τα αιτήματά τους. Χρήματα; Ανταλλαγή αιχμαλώτων;. Δεν μας έδωσαν καμία απάντηση. Απλά τους κρατούν αιχμαλώτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του CNN εάν ξέρει που κρατούνται οι δυο Μητροπολίτες ο πνευματικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Συρίας δεν απάντησε ξεκάθαρα για τον τόπο, αποκάλυψε, ωστόσο και μετέφερε -όπως εκτιμάται- την διάθεση των απαγωγέων να απελευθερώσουν τους δυο υψηλόβαθμους επισκόπους, μόνο μετά από παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, ή της Τουρκίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις δηλώσεις του μεγάλου μουφτή της Συρίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.   http://www.amen.gr/article13793 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου