Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

O "αρραβώνας" ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ "κλείδωσε" τις πρόωρες εκλογές - Πότε θα γίνουν.

ΣΧΟΛΙΟ : Oι πληροφορίες που έχουμε δίνουν μεγάλες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα από τον Φεβρουάριο του 2015 και μετά,λόγω εκλογής Πρόεδρου Δημοκρατίας.Πράγματι τα κουκιά δεν βγαίνουν και τότε ξεκινά η Πολιτειακή ανωμαλία μπαίνοντας σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για τον τόπο,όπως είπε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός,καθώς ακολουθούν τα Ελληνοτουρκικά."Κλείδωσαν" οι πρόωρες εθνικές εκλογές. Ο "αρραβώνας" ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ "σκότωσε" και την τελευτίια ελπίδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μπορέσουν νσ εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο και οι εκλογές πλέον φαντάζουν κάτι παραπάνω από βέβαιες. 
Οχι ότι αν η ΔΗΜΑΡ υπερψήφιζε την όποια κυβερνητική πρόταση θα διασωζόταν η κυβέρνηση.
Μπορούσε να γίνει βέβαια και το κόλπο του 1995 όταν η ΠΟΛΑΝ του Αντώνη Σαμαρά έκανε με το ΠΑΣΟΚ το γνωστό "στήσιμο" πρότεινε τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατία και όχι το ΠΑΣΟΚ, άρα να πρότεινε η ΔΗΜΑΡ και να τον ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ.



Τώρα και να συμφωνήσει ο Π.Καμμένος και οι ΑΝΕΛΛ ( δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουν λάβει ξεκάθαρη θεση μέχρι στιγμής) τα "κουκιά" δεν βγαίνουν.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης τελείωσε την παρτίδα υπέρ το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας στην ομιλία του την πρόθεση του κόμματος να καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τάχθηκε υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με «συλλογικότητες και πρόσωπα» που συνεργάζονται με τον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό.
Ακολούθησε και η ρήση του Φώτη Κουβέλη ότι «αυτό που απαιτείται είναι η συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής πλειοψηφίας για την πραγματοποίηση της πολιτικής αλλαγής στη χώρα. Μιας πλειοψηφίας στη οποία μπορούν και πρέπει να πάρουν μέρος ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, οι δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, η ριζοσπαστική αριστερά» και "έδεσε το το γλυκό".
ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ "έσσονται εις σάρκαν μία" και αυτο έχει καταλυτικές συνέπειες στην ομάδα των ανεξάρτητων 24 βουλευτών στους οποίους επίσης ήλπιζαν οι Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ,  Σ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, είναι μεν προσκείμενοι στην κυβέρνηση, όπως και οι Κ. Μάρκου και Β. Οικονόμου, αλλά μέχρι εκεί.
Μπορεί να κερδίσει και την ψήφο του επίσης ανεξάρτητου Μ. Ανδρουλάκης, και ίσως του Θ. Παραστατίδη, αλλά όχι της Θ. Τζάγκρη και του Μ.Μπόλαρη.
Μιλάμε πάντα για την προεδρική εκλογή, ανεξάρτητα τι θα κάνουν στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Π. Τατσόπουλος έχει ξεκαθαρίσει ότι σε σημαντικές ψηφοφορίες στην βουλή όπως η Προεδρική εκλογή θα ακολουθεί την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, αλά δεν είανι στεθερός "παίκτης". Οι Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς έχουν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα ψηφίσουν, έστω και αν ψηφίσει ο Χρήστος Αηδόνης ο οποίος παρέμεινε ανεξάρτητος και διαχώρισε κατ'αρχήν την θέση του από τον Ανδρέα Λοβέρδο που εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Από ανεξάρτητους βουλευτές προερχόμενους από τη Ν.Δ. ο βουλευτής Αχαϊας Ν. Νικολόπουλος, αποκλείεται να ψηφίσει υπέρ προέδρου της Δημοκρατίας και ερώτημα είναι οι ο Β. Πολυδωρας, Ν. Κακλαμάνης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοζάνης που διαγράφηκε από τη Ν.Δ. για τη ΔΕΗ, Γ. Κασσαπίδης είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους απέναντι στην κυβέρνηση και εκτιμάται ότι η επερχόμενη ψηφοφορία στην βουλή θα τους δώσει την δυνατότητα περαιτέρω προσέγγισης με τη Ν.Δ.
Αντίστοιχα οι κ.κ. Β. Καπερνάρος και Χρ. Γιαταγάνα που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, ενώ ερώτημα είναι ο επίσης προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ Γ. Κουράκος.
Χονδρικά μπορεί να υπολογίζει σε 10, στην καλύτερη περίπτωση, ανεξάρτητους βουλευτές η κυβέρνηση με πιθανότητα να πάρει και κάποιους από τους ΑΝΕΛΛ αν συμφωνήσει ο Π.Καμμένος να υπερψηφίσει. Οχι όλους όμως. Από τους 13 βουλευτές, οι πέντε αποκλείεται να στηρίξουν την κυβέρνηση.
Αρα μιλάμε για 154+18 που με το ζίρι φτάνουν τον αριθμό των 172 και πάντα με την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν οι 10 ανεξάρτητοι και θα επιστρέψει ο Π.Καμμένος στη ΝΔ με μια ομάδα βουλευτών.
Eν τέλει το "κλειδί" ήταν η ΔΗΜΑΡ. Και η κυβέρνηση το "έχασε"...
Ας δούμε πώς διαμορφώνεται η κοινοβουλευτική ισορροπία:
Ν.Δ.     126
ΣΥΡΙΖΑ   71
ΠΑ.ΣΟ.Κ.     28
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ     13
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ     16
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ     10
Κ.Κ.Ε.     12
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ       15 (οι οργανωμένοι σε ΚΟ ανεξάρτητοι)
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ     9
Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Η πολιτική λογική λέει άμεσα και η ημερομηνία της 9ης Νοεμβρίου παραμένει η πιο "ισχυρή".Παίρνει τυπικά την ψήφο εμπιστοστοσύνης από την Βουλή και αν συνεχεία την διαλύει και πάει σε εκλογές, όπου θα κάνει όιτ μπορεί για μια αξιοπρεπή ήττα. 
Διαφορετικά η κυβέρνηση θα αναμένει μέχρι τον Φεβρουάριο και ηττάται στην προεδρική εκλογή με την ήττα σε αυτή την περίπτωση να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και να μην αποκλείεται ακόμα και αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr               http://www.defencenet.gr/defence/item/o-%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%B1%CE%B2%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%89%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου