Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αντιπρόεδρος του τουρκικού κόμματος CHP: «Στρατιωτική επέμβαση στη Συρία πριν τις εκλογές του Ιουνίου»

Ο αείμνηστος Γέροντας Αρσένιος πάντα μου έλεγε ότι από την Συρία θα ξεκινήσει ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος,και αυτό θα είναι ευλογία για την Ελλάδα.Οπότε να αναμένουμε εξελίξεις και εδώ Γέροντα;                 Για εισβολή στη Συρία ετοιμάζεται η Τουρκία και μάλιστα πριν τις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουνίου.
Αυτό αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα δηλώσεις του Gürsel Tekin  αντιπροέδρου του του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP.


Τις δηλώσεις αυτές ο Tekin τις είχε κάνει την Πέμπτη στην τουρκική εφημερίδα Taraf  λέγοντας πως το κυβερνών κόμμα της «Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης» AK θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις εντός δύο ημερών στη Συρία επικαλούμενο πηγή από την στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας. 
Ο ίδιος υπαινίχθηκε πως η τουρκική αυτή εισβολή θα έχει ως στόχο αρχικά τη δημιουργία μιας ουδέτερης  ζώνης στη βόρεια Συρία κάτι που ήταν στόχος της τουρκικής ηγεσίας εδώ και καιρό.
Σήμερα όμως ο Tekin επιχείρησε να ανασκευάσει τις χθεσινές του δηλώσεις λέγοντας πως όταν μίλησε για διάστημα μιας ή δύο ημερών, το είπε μιλώντας μεταφορικά και το είπε έτσι μόνο και μόνο για να τονίσει το γεγονός ότι η Τουρκία πρόκειται να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία σύντομα και πάντως πριν τις εκλογές της 7ης Ιουνίου.
Ο Tekin ισχυρίστηκε πως το κυβερνών κόμμα βλέποντας ότι χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις θα επιχειρήσει να σύρει την Τουρκία  «στο βάλτο της Συρίας» όπως είπε χαρακτηριστικά προκειμένου να αναβάλλει τις εκλογές για να διατηρηθεί στην εξουσία. 
Στο μεταξύ οι δηλώσεις του Tekin έρχονται σε μια στιγμή όπως αναφέρει  το  Associated Press  όπου Τουρκία και Σαουδική Αραβία έχουν συγκλίνει και παρά τις «ιδεολογικές τους διαφορές» σε μια κοινή στρατηγική για να ρίξουν τον Bashar Al Assad από την εξουσία, στρατηγική η οποία θα έχει σαφή επιθετικό προσανατολισμό.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το τουρκο-σαουδαραβικό αυτό σχέδιο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την υποστήριξη των ΗΠΑ καθώς η Ουάσινγκτον δεν θέλει στην προσπάθεια αυτή να συμπεριλαμβάνονται ομάδες ισλαμιστών οι οποίες έχουν σχέση με την al-Qaeda όπως η al-Nusra και πιο πολύ δεν επιθυμεί η ISIS να ενώσει τις δυνάμεις της με αυτές τις οργανώσεις.
Ο Tekin πάντως απαίτησε μια απάντηση από την τουρκική κυβέρνηση αναφορικά με τα σχέδια ένοπλης επέμβασης στην Συρία είτε από τον πρωθυπουργό Ahmet Davutoğlu είτε από τον υπουργό  Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu.
Όπως αναφέρει η τουρκική Today;s zaman  μόνη αντίδραση ήρθε σήμερα από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Tanju Bilgiç ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες του Tekin ότι επίκειται στρατιωτική επέμβαση, λέγοντας πως «δύο ημέρες πέρασαν και ακόμη δεν υπήρξε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία». 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Bilgiç επαναβεβαίωσε πάντως την πολιτική της Τουρκίας η οποία συνίσταται στην απομάκρυνση του Assad από την εξουσία στη Συρία,

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-chp-%C2%AB%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%BF%C2%BB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου