Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Toύρκος ΥΠΕΞ: "Συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ να υποστηρίξουμε αεροπορικώς τους ισλαμιστές στη Συρία"!

Αν η Τουρκία εμπλακεί στον πόλεμο της Συρίας πάμε σε μεγάλες απρόβλεπτες καταστάσεις σε όλη την ευρύτερη περιοχή.   Τουρκία και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν από αέρος υποστήριξη στους τζιχαντιστές που έχουν αιματοκυλίσει την Συρία και πολεμούν εναντίον του συριακού Στρατού!
 
Αυτό το επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου!
 
Επιβεβαίωση του defencenet.gr για τον "σκοτεινό" ρόλο των ΗΠΑ στο συριακό "λουτρό" αίματος που διεξάγεται με δική τους υπευθυνότητα εδώ και τέσσερα χρόνια στη Συρία και τώρα στο Ιράκ.
 
"Οι ΗΠΑ και η Τουρκία κατέληξαν σε «κατ'αρχήν» συμφωνία για να προσφέρουν υποστήριξη από αέρος σε ορισμένες δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Aυτό σηματοδοτεί επίσημη ανάμειξη των ΗΠΑ στην σύρραξη με στρατιωτικά μέσα.
 
Προς το παρόν αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν έχουν σχολιάσει την δήλωση αυτή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Ουάσινγκτον αποφεύγει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε παραδοχή για μια δραστηριοποίησή της με στόχο την επιβολή μιας «ασφαλούς ζώνης» για τους Σύρους αντάρτες, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου στο συριακό κράτος.
 
"Η υποστήριξη από αέρος θα προστατεύσει τις δυνάμεις των Σύρων ανταρτών, που έχουν εκπαιδευτεί σε ένα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό έδαφος", διευκρίνισε ο Τσαβούσογλου.
 
Το σχέδιο αυτό, η υλοποίηση του οποίου έχει καθυστερήσει για καιρό, αποσκοπεί στην αποστολή πίσω στην Συρία 15.000 μαχητών για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Λένε δηλαδή ότι θα στείλουν για "ξεκάρφωμα" ισλαμιστές να πολεμήσουν τους πιο φανατικούς ισλαμιστές! Στην ουσία γίνεται λόγος για τα ίδια ακριβώς άτομα.
 
Ο Τσαβούσογλου δεν διευκρίνισε περαιτέρω όσον αφορά το τι σημαίνει «κατ'αρχήν» για την συγκεκριμένη συμφωνία ή για το είδος της αεροπορικής δύναμης που θα παρασχεθεί και από ποιον.
 
«Πρέπει να υποστηριχθούν από αέρος. Αν δεν τους προστατεύσεις ή δεν τους προσφέρεις υποστήριξη από αέρος, τότε ποιο το νόημα;», δήλωσε ο Τσαβούσοβλου στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Σεούλ. «Υπάρχει μια κατ'αρχήν συμφωνία για την παροχή υποστήριξης από αέρος. Ο τρόπος με τον οποίο θα παρασχεθεί είναι ευθύνη του Στρατού», πρόσθεσε.
 
Η Τουρκία δηλώνει ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα υποστήριξης θα πρέπει να εντάσσεται σε μια περιεκτική στρατηγική, στην οποία θα περιλαμβάνεται ο πόλεμος κατά των δυνάμεων που είναι πιστές στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
Μόλις χθες το defencenet.gr παρουσίασε μια εκτενή ανάλυση για τον ρόλο των ΗΠΑ και της Δύσης στην δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
 
Οι ΗΠΑ θεωρούν την ISIS «στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο το οποίο είναι ικανό για να εφαρμόσει την επιθυμητή αμερικανική πολιτική στην περιοχή», ενώ η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε δέκα ημέρες πριν την σχεδιαζόμενη επίθεση των ισλαμιστών στην Βεγγάζη όπου και σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής. αλλά δεν έπραξε τίποτα για να την εμποδίσει!
 
Αυτό αναφέρουν έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης που διέρρευσαν και τα οποία θεωρούν το Ισλαμικό Χαλιφάτο ως «εργαλείο» υλοποίησης των αμερικανικών σχεδίων για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος
 
Και όλα αυτά ενώ υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου βρίσκονται πλέον εδάφη που αντιστοιχούν στο μισό της συριακής επικράτειας και το αντίστοιχο της ιρακινής!
 
Μετά την Παλμύρα, στην έρημο που χωρίζει το Ιράκ από τη Συρία, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και το δεύτερο από τα τρία συνολικά μεθοριακά φυλάκια προς το Ιράκ.
 
Μέχρι πριν μερικούς μήνες ο Μ.Άσαντ έδειχνε ότι ήταν σε θέση να κερδίσει τον πόλεμο αυτόν με τους ξένους ισλαμιστές εισβολείς. Έκτοτε, παρατηρείται ότι για κάθε ένα  τζιχαντιστή νεκρό εμαφανίζονται άλλοι δέκα να πάρουν την θέση του, έχουν απρόσκοπτη ροή οπλισμού και εφοδίων, και συν τοις άλλοις έχουν υπό την κατοχή τους βαρύτατο οπλισμό με τον οποίο "ματώνουν" τον στρατό του Μ.Άσαντ.
 
Ο Μ.Άσαντ αδυνατεί να αναπληρώσει τις απώλειες σε ανθρώπινο υλικό από τον εδώ και μια τετραετία πόλεμο φθοράς, αντίθετα κάποιος φαίνεται να το κάνει αυτό με τους ισλαμιστές, οι οποίοι διαθέτουν ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους από το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία.
 
Τώρα για το καλό της Ανθρωπότητας, οι ΗΠΑ και η Τουρκία εμφανίζονται έτοιμες να χρησιμοποιήσουν αεροπορική βία, για να στηρίξουν κάποιους εκ των ισλαμιστών προκειμένου να πολεμήσουν κάποιους άλλους ισλαμιστές και στο τέλος να πέσει...ο Μ.Άσαντ!
 
Αυτή η επικίνδυνη συλλογιστική έχει δημιουργηθεί μέσα στο Πεντάγωνο και στους σκοτεινούς κύκλους των νεοταξικών κέντρων της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ που ελέγχουν το βαθύ αμερικανικό κράτος,και προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους συμμαχούν και με τον Διάβολο, άσχετα εάν γνωρίζουν ότι δεν κρατάει ποτέ τον λόγο του και θα στραφεί εναντίον τους.
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου