Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Υπό την «εποπτεία» αστυνομικών η αγρυπνία του Μόρφου. Ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης.

 

Στην παρουσία Αστυνομίας η αποψινή αγρυπνία του Μητροπολίτη Μόρφου έτσι ώστε να τηρηθούν τα μέτρα κατά της covid-19 – Τηλεφωνική επικοινωνία Αστυνομίας με Μητροπολίτη Νεόφυτο – Συνεχίζουν να ψάχνουν βίντεο οι αρχές για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε την Κυριακή σε εκκλησία στην Ορούντα.

Στην παρουσία αστυνομίας αναμένεται να τελεστεί απόψε η αγρυπνία του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα με την ευκαιρία της εορτής του οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλαβύτιου και της μέρας κοιμήσεως του οσίου Γερόντος Ελπιδίου Χασάπη, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων στη βάση των διαταγμάτων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστο Αντρέου.

Όπως ανέφερε στη Cyprus Times ο κ.Αντρέου η Αστυνομία θα ελέγξει όπως κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, εάν τηρούνται τα μέτρα για τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Αστυνομία ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη και έγιναν συστάσεις, έτσι ώστε η αγρυπνία να γίνει τηρουμένων όλων των μέτρων, ενώ ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μόρφου Νεόφυτος ήταν πλήρως συνεργάσιμος.

Ψάχνουν βίντεο για τους πιστούς που συνωστίστηκαν σε εκκλησία…

Στο μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει βίντεο από την θεία λειτουργία που έγινε την περασμένη Κυριακή σε εκκλησία στην Ορούντα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε έξι καταγγελίες προχώρησε η αστυνομία μέχρι στιγμής για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην εν λόγω εκκλησία και συγκεκριμένα στον υπό ανέγερση ναό του Αγίου Φιλουμένου.

Οι πιστοί, εντοπίστηκαν από μέλη της αστυνομίας να μην τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να μην φοράνε μάσκες, παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας κατά του κορωνοϊού.

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδοθούν εξώδικα πρόστιμα και σε άλλα πρόσωπα.

cyprustimes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου