Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Γέρων Γεώργιος: «Ήρθε η ώρα να ομολογήσουμε»

 

geron georgios pisti 1

Για τους Αγίους Προπάτορες όπως των Αβραάμ, τον Δαβίδ αλλά και τους Προφήτες που δεν φοβήθηκαν να ελέγξουν βασιλείς, μίλησε ο Γέροντας Γεώργιος, όπου στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή για το μέγα δείπνο, όπου ο Θεός καλεί τους πάντες να συμμετάσχουν.

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στους κτηνοτρόφους και στο μαρασμό της κτηνοτροφίας, αναφερόμενος στο παράδειγμα του βασιλιά Δαβίδ που ήταν αρχικά βοσκός, αλλά και στην ταπείνωσή του με την αληθινή μετάνοιά του.

Έπειτα ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στη σύγχρονη πολιτεία και εκκλησία και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα αλλά και στο ιστορικό της συνάντησής του με τον Άγιο Παΐσιο, μετά την κοίμηση του Αγίου Πορφυρίου, και όσα θαυμαστά συνέβησαν τότε.

Ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί και σε όσα έλεγε ο Άγιος Πορφύριος για την υπακοή στους Αγίους και στο τέλος θα αναφερθεί σε περιστατικά από τη ζωή του Αγίου Πορφυρίου, αποκαλυπτικά για το σήμερα αλλά και το ίδιο του το περιβάλλον...


 romfea.gr

1 σχόλιο:

  1. Έχω μια απορία...
    Όλοι αυτοί οι γέροντες (αλλά και λαϊκοί) που βγαίνουν και λένε διάφορα... έχουν αποτειχιστεί μετά την συνοδική κατοχύρωση αιρέσεως στο Κολυμπάρι???
    Και όταν λέμε αποτείχιση, εννοούμε σωστή, πλήρη αποτείχιση, και όχι με το ένα πόδι εντός του "τείχους" και με το άλλο εκτός... δηλαδή μέσα στην αίρεση.
    Διότι αποτειχίζομαι σημαίνει ορθώνω "τείχος" προστασίας για να προστευτώ από την αίρεση και απο τους αιρετικούς. Δηλαδή μένω εντός της Εκκλησίας καί όχι εκτός "τείχους", δηλαδή εκτός Εκκλησίας, τουτέστιν μέσα στην αίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή