Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Λευκός Τσάρος.Πώς θα είναι;


Το κάλεσμα του Λευκού Τσάρου.  Χειρόγραφο της προφητικής Συλλογής του Λέοντος του Μεγάλου

Συνεχίζουμε την έκδοση του νέου βιβλίου «Ο Λευκός Τσάρος» ( 1ο , 2ο , 3ο , 4ο , 5ο , 6ο , 7ο , - Πέμπτη Κόρη , 8ο , 9ο , 10 -ο κεφάλαιο εδώ).

Η αποκατάσταση της μοναρχίας στη Ρωσία, σύμφωνα με προφητείες, θα συμβεί, χονδρικά μιλώντας, στο πλαίσιο του πώς χτυπήσαμε τον πάτο και δεν θα υπάρχει πουθενά να πέσουμε χαμηλότερα. Τότε άνθρωποι σε μεγάλο αριθμό θα έρθουν σε μετάνοια και θα προσευχηθούν να τους δώσει ο Θεός τον υποσχεμένο Λευκό Τσάρο, την Πίστη και την Πατρίδα. Και ο Κύριος θα δείξει τότε στον εκλεκτό Του - σε εκπλήρωση όλων των προφητειών. Και εμείς, που διαβάζουμε αυτές τις προφητείες, θα είμαστε μάρτυρες αυτής της εκπλήρωσης.

Θυμηθείτε, για παράδειγμα, τι έγραψε ο Ορθόδοξος Επίσκοπος Αριστοκλής, Γέροντας του Άθω (στον κόσμο - Alexei Alekseevich Amvrosiev) την παραμονή της επανάστασης του 1917:

«Το κακό θα έρθει σύντομα στη Ρωσία (η κομμουνιστική επανάσταση του 1917) και όπου κι αν έρθει αυτό το κακό, θα ρέουν ποτάμια αίματος. Αυτό είναι ασυνήθιστο για τη ρωσική ψυχή, αυτό είναι εξαπάτηση. Αυτό είναι ένα πνεύμα από την κόλαση. Αλλά στο τέλος, η Ρωσία θα ελευθερωθεί, πιστοί από τη Ρωσία θα βγουν στο δρόμο και θα προσηλυτίσουν πολλά έθνη στον Θεό... Έχουμε προφητείες από αρχαίους αιώνες ότι οι ακτίνες του Ευαγγελίου θα έρθουν από την ανατολή...»

Επίσκοπος Αριστοκλής

Εδώ ο Επίσκοπος Αριστοκλής αναφέρεται στο μοτίβο της σωτηρίας από την ανατολή, το αποκορύφωμα του οποίου είναι ο ερχομός των Βασιλέων από την Ανατολή (στην Αποκ. 16:12 - οι βασιλείς που έρχονται να αντικαταστήσουν την πεσμένη δυτική Βαβυλώνα).

Ο Επίσκοπος Αριστοκλής συνεχίζει:

«Το φως σε όλο τον κόσμο θα έρθει από τη Ρωσία, η οποία υποφέρει περισσότερο από όλους... Η Ρωσία θα αναβιώσει εντελώς! Όλοι θα εγκαταλείψουν τη Ρωσία, άλλες δυνάμεις θα την εγκαταλείψουν, αφήνοντάς την στην τύχη της. Αυτό συμβαίνει για να εμπιστεύεται ο ρωσικός λαός στη βοήθεια του Κυρίου. Θα ακούσετε ότι θα αρχίσουν ταραχές σε άλλες χώρες και παρόμοια στη Ρωσία, και θα ακούσετε για πολέμους και θα υπάρξουν πόλεμοι - τώρα, η ώρα είναι κοντά. Αλλά μην φοβάστε τίποτα. Ο Κύριος θα δείξει το υπέροχο έλεός Του».

Και να τι έγραψε ένας παλαιότερος Ρώσος πρεσβύτερος, ο Βασίλι Βασίλιεφ, που ονομαζόταν επίσης Άβελ ο μάντης των μυστηρίων. Προβλέποντας, περισσότερο από έναν αιώνα νωρίτερα, τη μοίρα της Ρωσίας τις παραμονές της επανάστασης, έγραψε:

«Αυτός (ο βασιλιάς) θα αντικαταστήσει το βασιλικό στέμμα με ένα αγκάθινο στεφάνι... Θα γίνει πόλεμος. Ο μεγάλος παγκόσμιος πόλεμος... Οι άνθρωποι θα πετάξουν στον αέρα σαν πουλιά, θα κολυμπήσουν κάτω από το νερό σαν ψάρια και θα αρχίσουν να καταστρέφουν ο ένας τον άλλον με το βρώμικο θείο. Την παραμονή της νίκης ο βασιλικός θρόνος θα καταρρεύσει. Ο αδερφός θα ξεσηκωθεί εναντίον του αδελφού... η άθεη κυβέρνηση θα μαστιγώσει τη ρωσική γη... Και η εκτέλεση της Αιγύπτου θα εκτελεστεί».

Όλα αυτά μας έχουν ήδη συμβεί. Ακολουθεί η Έξοδος από την Αίγυπτο. Και προτού δώσει μια προφητεία για την αποκατάσταση της μοναρχίας στη Ρωσία, ο Άβελ ο Μύστης γράφει για την πνευματική αναβίωση της Ρωσίας πριν από αυτό το γεγονός: «Τότε η Ρωσία θα είναι μεγάλη, έχοντας πετάξει τον άθεο ζυγό».

Συνεχίζουμε την έκδοση του νέου βιβλίου «Ο Λευκός Τσάρος» (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, - Πέμπτη κόρη, 8ο, 9ο, 10 -ο κεφάλαιο εδώ).-3

Και πάλι, όπως βλέπουμε, η αναβίωση της Ρωσίας συνδέεται με τη στροφή της προς τον Θεό. Και εδώ είναι η μαρτυρία για το έτος 1889, που δόθηκε σε ένα όραμα εν καιρώ κηρύγματος στον Άγγλο ιεραπόστολο και ιεροκήρυκα Hudson Taylor περίπου τις ίδιες φορές:

«Θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη εθνική πνευματική αφύπνιση στη Ρωσία, τόσο ισχυρή που δεν θα υπάρξει κανένας σαν αυτήν. Είδα πώς εξαπλώθηκε από τη Ρωσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τότε θα υπάρξει μια παγκόσμια αφύπνιση, μετά την οποία θα έρθει ο Χριστός».

Επίσης, ο μοναχός Lavrentiy του Chernigov (+1950) έγραψε:

«Θα γίνει μια πνευματική έκρηξη στη Ρωσία! Η Ρωσία, μαζί με όλους τους σλαβικούς λαούς και εδάφη, θα σχηματίσουν ένα ισχυρό Βασίλειο. Θα τον φροντίζει ο Ορθόδοξος Τσάρος, ο Χρισμένος του Θεού. Χάρη σε Αυτόν, όλα τα σχίσματα και οι αιρέσεις θα εξαφανιστούν στη Ρωσία».

Απροσδόκητη εμφάνιση

Πριν απαντήσουμε στις νέες ερωτήσεις που μας θέτουν αυτές οι λέξεις, ας ολοκληρώσουμε την προηγούμενη σκέψη. Ο Τσάρος στη Ρωσία εμφανίζεται στην κορυφή της μετάνοιας και της πνευματικής αναγέννησης. Η άφιξή του δεν είναι αποτέλεσμα δικαστικών ίντριγκων, ούτε του παιχνιδιού του Οίκου των Ρομανόφ, ούτε ενός επιδέξιου εκλογικού προγράμματος, ή κάτι τέτοιο. Οχι. Ο βασιλιάς έρχεται με αυτή την αναβίωση. Γιατί; Γιατί μόνο τα μάτια ενός πνευματικά αναγεννημένου ατόμου μπορούν να αναγνωρίσουν έναν τέτοιο βασιλιά, όπως συζητείται στις υποσχέσεις για αυτόν, και μόνο τα χείλη ενός ατόμου σε μετάνοια μπορούν να στραφούν στον Θεό και στον πλησίον του με ένα αίτημα - για έναν Βασιλιά.


 

Και εδώ είναι τι είπε η Νεολαία Βιάτσεσλαβ για τον τελευταίο Ρώσο ηγεμόνα - τον Τσάρο:

«Οι τελευταίοι Χριστιανοί έχουν ελπίδα, γιατί, με το θέλημα του Θεού, ο τελευταίος Κυβερνήτης θα εμφανιστεί στη Ρωσία. Θα εμφανιστεί εντελώς ξαφνικά - κανείς δεν θα τον περιμένει. Θα έρθει ξαφνικά και απροσδόκητα στην εξουσία, θα τον δουν όλοι στην τηλεόραση και στην τηλεόραση θα πει στον λαό όλη την αλήθεια για όσα έχουν κάνει στη Ρωσία ανά πάσα στιγμή».

Στην προφητεία του για τον επερχόμενο Τσάρο, ο Έντγκαρ Κέις μιλά επίσης για την απροσδόκητη εμφάνιση του Ρώσου Τσάρου:

«Ο νέος ηγέτης της Ρωσίας θα είναι άγνωστος σε κανέναν για πολλά χρόνια, αλλά μια μέρα θα έρθει απροσδόκητα στην εξουσία».

Τσάρος μεταρρυθμιστής.

Ας σημειώσουμε ότι, μαζί με το ξαφνικό της εμφάνισής του, ο ερχόμενος βασιλιάς δεν θα είναι πολιτικός ηγέτης, αλλά πρωτίστως πνευματικός ηγέτης. Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά τα λόγια του Lavrenty Chernigovsky, που ήδη τράβηξαν την προσοχή σας παραπάνω: «Θα γίνει μια πνευματική έκρηξη στη Ρωσία! Η Ρωσία, μαζί με όλους τους σλαβικούς λαούς και εδάφη, θα σχηματίσουν ένα ισχυρό Βασίλειο. Θα τον φροντίζει ο Ορθόδοξος Τσάρος, ο Χρισμένος του Θεού. Χάρη σε Αυτόν, όλα τα σχίσματα και οι αιρέσεις θα εξαφανιστούν στη Ρωσία».


 

Εδώ πρέπει να κάνω μια παύση και να πω ότι, δυστυχώς, είναι απίθανο το νόημα αυτών των λέξεων να έχει φτάσει επαρκώς στους Ορθοδόξους και μη Ορθοδόξους φίλους μου. Γιατί εμείς βάζουμε ένα νόημα στις λέξεις, αλλά ο Θεός μερικές φορές βάζει κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεν μιλάμε για αντικατάσταση στελεχών της γραφειοκρατίας με αξιωματούχους της εκκλησίας. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Ας δούμε καλύτερα τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα.

Ο Άγιος Θεοφάν της Πολτάβας έγραψε το 1930:

«Η μοναρχία και η αυταρχική εξουσία θα αποκατασταθούν στη Ρωσία. Ο Κύριος επέλεξε τον μελλοντικό Βασιλιά. Αυτός θα είναι ένας άνθρωπος με φλογερή πίστη, ένα λαμπρό μυαλό και μια σιδερένια θέληση. Πρώτα από όλα θα αποκαταστήσει την τάξη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, απομακρύνοντας όλους τους αναληθείς, αιρετικούς και χλιαρούς επισκόπους. Και πολλοί, πάρα πολλοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σχεδόν όλοι θα εξαλειφθούν, και τη θέση τους θα πάρουν νέοι, αληθινοί, ακλόνητοι επίσκοποι... Κάτι που δεν περιμένει κανείς θα γίνει. Η Ρωσία θα αναστηθεί από τους νεκρούς και ολόκληρος ο κόσμος θα εκπλαγεί. Η Ορθοδοξία σε αυτήν (Ρωσία) θα αναγεννηθεί και θα θριαμβεύσει. Όμως η Ορθοδοξία που υπήρχε πριν δεν θα υπάρχει πια. Ο ίδιος ο Θεός θα τοποθετήσει έναν ισχυρό Βασιλιά στον θρόνο».

Ας διαβάσουμε ξανά αυτά τα λόγια: « Αλλά η Ορθοδοξία που υπήρχε πριν δεν θα υπάρχει πια ». Πραγματικά, τότε δεν έχουμε τίποτα να συγκρίνουμε - τι θα συμβεί. Επομένως, οι επικριτές της Ορθοδοξίας δεν πρέπει να είναι πολύ νευρικοί εδώ και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να γιορτάζουν πολύ νωρίς. Γιατί η Ορθοδοξία που υπήρχε πριν την Επανάσταση του 1917 και δεν μπόρεσε να τη σταματήσει (αλλά και τη γέννησε) δεν θα αναστηθεί, όσο κι αν αναβιώσει. Η Ορθοδοξία -η σωστή δοξολογία του Θεού- θα είναι διαφορετική στην αναβιωμένη Ρωσία. Όχι από το γράμμα, και όχι από το τελετουργικό, και όχι από τα χρήματα, αλλά από το Πνεύμα. Και το τι θα είναι είναι δύσκολο να το φανταστούμε, γιατί δεν υπάρχει τίποτα με το οποίο να το συγκρίνουμε. Όμως, σύμφωνα με την προφητεία του Αγίου Θεοφάν της Πολτάβας: « Αυτός (ο βασιλιάς) θα είναι μεγάλος μεταρρυθμιστής » («Ομολογητής της Βασιλικής Οικογένειας», Μ, 1994, σελ. 89).


 

 Μεμονωμένα μέρη

Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ανώτατοι άρχοντες της Ρωσίας, οι μεγάλοι δούκες και οι βασιλιάδες όλης της Ρωσίας, γνώριζαν την ευθύνη τους ενώπιον του Χριστού, του Βασιλιά των Βασιλέων, και έβλεπαν τους εαυτούς τους ως υπηρέτες του Θεού:

«Και επομένως», γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Επίσκοπος της Σαγκάης, «οι Ρώσοι τσάροι δεν ήταν τσάροι «κατά τη θέληση του λαού», αλλά τσάροι «με τη Χάρη του Θεού».

Αυτό είναι το είδος του βασιλιά με τη Χάρη του Θεού που - σύμφωνα με τις προφητείες - θα γίνει ο τελευταίος Ρώσος Τσάρος.

Υπάρχουν υπαινιγμοί για την οικονομική πολιτική αυτού του βασιλιά; Στις προφητείες για τον τελευταίο Τσάρο της Ρωσίας (ο μάντης του 14ου αιώνα Vasily Nemchina, σύμφωνα με πηγές, λέει αυτό:

«Θα αποκαλύψει την ιδέα ενός Νέου Κράτους, χτισμένου αποκλειστικά σε μια απολύτως ανεξάρτητη οικονομία, βασισμένη αποκλειστικά σε αρχές αυτάρκειας... Κάτω από τον «Μεγάλο Πότερ» θα υπάρξει μια ένωση 15 ηγετών που θα δημιουργήσουν μια Νέα Μεγάλη Δύναμη . Το ρωσικό κράτος θα αναδημιουργηθεί εντός νέων συνόρων».

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας διευρυμένης Ένωσης βασιλιάδων από την ανατολή, για την οποία ο προφήτης Ιωάννης μιλά στο βιβλίο της Αποκάλυψης 16:12; Πολύ πιθανό. Βλέπουμε την ανεξαρτησία της Ρωσίας από την επιρροή της Βαβυλώνας - σε προφητείες, δυτικές χώρες - επιβάλλοντας τον αριθμό του θηρίου.

Κύριλλος Νοβοεζέρσκι

Στροφή μηχανής. Ο Kirill Novoyezersky (+1532) έγραψε για το όραμα που έλαβε:

«Τώρα είδα τον βασιλιά να κάθεται στο θρόνο και να στέκονται μπροστά του δύο γενναίοι νέοι με βασιλικά στέμματα στα κεφάλια τους. Και ο Κύριος τους έδωσε όπλα στα χέρια τους σε αντίθετες πλευρές, και οι εχθροί τους θα νικηθούν, και όλα τα έθνη θα προσκυνήσει και η Βασιλεία μας θα ειρηνευτεί από τον Θεό και θα τακτοποιηθεί».

Τώρα θυμηθείτε την προφητεία του Λέοντα του Σοφού και θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτήν την προφητεία. Και αυτή η προφητεία θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα την προφητεία του Λέοντα του Μεγάλου, που περιγράφει τον Λευκό Βασιλιά:

«Συνοδευόμενοι από δύο αγγέλους με το πρόσχημα των Βελοριανών ανδρών. Αυτοί οι Άγγελοι θα μιλήσουν στα αυτιά του, δίνοντάς του οδηγίες σε κάθε έργο που πρέπει να αναληφθεί».
Και όσοι ήταν μαζί με τον βασιλιά προσευχήθηκαν όλοι να τον ανεβάσουν σε ψηλό μέρος και να τον ανακηρύξουν κληρονομικό κυρίαρχό τους.
Έπειτα, αφού ψάλουν ύμνους, θα γυρίσουν και θα φτάσουν στο παλάτι τη νύχτα, και τα σημάδια στον ουρανό θα εξαφανιστούν και θα αλλάξουν. Δύο φύλακες άγγελοι θα είναι επίσης μπροστά, που θα εμφανίζονται ως άνδρες ντυμένοι με λευκές ρόμπες. και στα αυτιά του θα πουν στον βασιλιά τι πρέπει να κάνει στο μέλλον.
Και θα υπάρξουν πολλοί που θα ήθελαν να βάλουν τα χέρια πάνω του και να τον σκοτώσουν, αλλά δεν θα το κάνουν αυτό, έχοντας δει τα σημάδια που έρχονται από τον Θεό, αλλά και επειδή τους συγκρατούν οι Άγγελοι».

 


 

Θα δούμε παρόμοια εικόνα από άλλες προφητείες που δίνονται σε άλλους πρεσβυτέρους. Προς το παρόν, εισάγουμε μόνο τον αναγνώστη στο γενικό θέμα των προφητειών για τον Λευκό Τσάρο. Και οι προφητείες του Άβελ καταλαμβάνουν σημαντική θέση σε αυτές· θα μιλήσουμε για αυτές με περισσότερες λεπτομέρειες. Προς το παρόν, θα σας υπενθυμίσω απλώς ότι ο Άβελ ο Μάντης (+1841) έγραψε:
«Και ο Μέγας Πρίγκιπας θα σηκωθεί εξόριστος από την οικογένειά σας, υπερασπιζόμενος τους γιους του λαού του. Αυτός θα είναι ο Εκλεκτός του Θεού, και πάνω στο κεφάλι του θα είναι μια ευλογία. Θα είναι ένας και κατανοητός σε όλους, ο ίδιος Η ρωσική καρδιά θα τον αισθανθεί. Η εμφάνισή του θα είναι δυνατή και λαμπερή, και κανείς δεν θα πει: «Ο Τσάρος είναι εδώ ή εκεί», αλλά όλοι: «Είναι αυτός». Η θέληση του λαού θα υποταχθεί στο έλεος του Θεού. , και ο ίδιος θα επιβεβαιώσει την κλήση του. Το όνομά του προορίζεται τρεις φορές στη ρωσική ιστορία."

Τι μπορείτε να καταλάβετε από αυτό το ενδιαφέρον κείμενο; Εφόσον το κείμενο απευθύνεται στον τελευταίο Ρώσο Τσάρο, τον Νικόλαο Β', είναι σαφές ότι μιλάμε για την οικογένεια του τελευταίου κυρίαρχου. Πώς θα μπορούσε να επιβιώσει; Ο Άβελ έχει μια απάντηση, αλλά αυτή η απάντηση είναι κωδικοποιημένη στα δύο εικονίδια του για τα οποία μιλήσαμε.

Βάνγκα

Ακόμη και η Βάνγκα (την οποία δεν συγκρίνω με τους άλλους ανθρώπους του Θεού που αναφέρονται εδώ) έκανε προφητείες για τον Τσάρο το 1996. Αλλά πρέπει να είστε σε θέση να διαβάσετε αυτήν την προφητεία - αν τη διαβάσετε καθόλου:

«Ένας νέος άνθρωπος υπό το σημάδι της Νέας Διδασκαλίας θα εμφανιστεί στη Ρωσία και θα κυβερνά τη Ρωσία όλη του τη ζωή... Μια νέα διδασκαλία θα έρθει από τη Ρωσία - αυτή είναι η παλαιότερη και πιο αληθινή διδασκαλία - θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και θα έρθει η μέρα που όλες οι θρησκείες στον κόσμο θα εξαφανιστούν και θα αντικατασταθούν αυτή είναι η νέα φιλοσοφική διδασκαλία της Βίβλου της Φωτιάς».

Νομίζω ότι αυτό που είναι νέο για τη Vanga είναι απλώς ένας ξεχασμένος παλιός, αληθινός ζωντανός (φλογερός) Χριστιανισμός. Όταν η Βίβλος, ο Λόγος του Θεού, γίνεται, όπως είναι γραμμένο γι' αυτήν, «λυχνάρι για τα πόδια σου», όταν ο Λόγος του Θεού ζωντανεύει σε ένα άτομο, φωτίζοντάς τον σαν με ιερή φωτιά - αυτό είναι το Πύρινο Αγια ΓΡΑΦΗ. Κάθε Βίβλος καίγεται. Αλλά πρέπει ακόμα να το επενδύσεις στον εαυτό σου και να του βάλεις φωτιά. Εάν δεν το έχετε κάνει ακόμα, τότε έχετε πιθανώς έναν εντελώς νέο, διαφορετικό κόσμο μπροστά σας. Μια διαφορετική αντίληψη του κόσμου. Δοκίμασε το. Μην βιαστείτε να κάνετε επαναφορά. Κατηγορήστε το. Μια χαρά θα σου πάει. Θα σας ζεστάνει.

 


Έτσι ο τελευταίος Ρώσος Τσάρος θα διακριθεί από τον Λόγο του Θεού, που είναι το καθοδηγητικό του λυχνάρι. Αυτός ο βασιλιάς θα είναι κορεσμένος με τον Λόγο, θα λάμψει μαζί του και επομένως θα αναγνωριστεί.

Αυτή η ιστορία με αίσιο τέλος, που σας παρουσίασα, ή μάλλον - αντιπροσωπεύουν οι προφητείες - δεν έχει τυπικό τέλος για παραμύθι. Σε ένα παραμύθι συνηθίζεται να γράφουμε στο τέλος: «Και άρχισαν να ζουν και να ζουν καλά...» Οι προφητείες όμως (αφού δεν είναι παραμύθια) δεν περιορίζονται στην αποκατάσταση της μοναρχίας και της δικαιοσύνης στο Ρωσία και μην σταματάς εκεί. Πηγαίνουν πολύ παραπέρα. Αλλά θα μιλήσουμε για αυτό αργότερα και χωριστά.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου