Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Γνωστές και άγνωστες προφητείες των πρεσβυτέρων της Optina για την εμφάνιση μιας νέας Ρωσίας.

 

Πολλοί Ορθόδοξοι πρεσβύτεροι ήταν προικισμένοι με το χάρισμα της διόρασης. Σαν αληθινοί προφήτες, συχνά μιλούσαν αλληγορικά και οι προβλέψεις τους έγιναν κατανοητές μόνο μετά το πέρασμα του χρόνου, συνήθως όταν το προβλεπόμενο γεγονός είχε ήδη συμβεί.

Οι περισσότερες από τις προφητείες των αγίων δικαίων από την Optina έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά υπάρχουν και αυτές που προορίζονται μόνο να συμβούν. Και όλα σχετίζονται με την πατρίδα μας - τη Ρωσία.

Αντίχριστος και το τέλος του κόσμου.

Στην πραγματικότητα, όλα όσα πρέπει να συμβούν αναφέρονται στη Βίβλο. Στην αρχαιότητα, η Αποκάλυψη περιγράφηκε από τον Ιωάννη τον Θεολόγο στις «Αποκαλύψεις» του. Αυτό το βιβλίο είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθεί, γεμάτο αλληγορίες και μελλοντικά θαυματουργά σημάδια.

Κάθε πιστός ερμηνεύει τις Αποκαλύψεις διαφορετικά, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο - το τέλος των Καιρών θα είναι πολύ δύσκολο. Αυτή θα είναι μια πραγματική μάχη μεταξύ των δυνάμεων του Καλού και του Κακού, του Φωτός και του Σκότους. Ο Αντίχριστος θα ανατραπεί, και μετά τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού ο Κύριος θα καλέσει τους πάντες στην Τελευταία του Κρίση.

Πολλά έχουν γραφτεί για τον Αντίχριστο στις Αποκαλύψεις. Απλώς εκείνες τις μέρες, και τώρα, οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, ποιος ακριβώς είναι; Οι θεολόγοι διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για αντίπαλο του Χριστού, ο οποίος με τις γλυκές και κολακευτικές ομιλίες του θα ξεγελάσει ένα καλό μισό της ανθρωπότητας και θα τους παρασύρει στην πλευρά του Σκότους.

Όσοι δεν τον ακολουθήσουν θα διωχθούν. Και η δίωξη θα είναι τρομερή. Ο Αντίχριστος θα βάλει σφραγίδα στους οπαδούς του. Για πολλούς αιώνες υπάρχει συζήτηση για το τι είδους σφραγίδα είναι αυτή. Για πολλές εκατοντάδες χρόνια πίστευαν ότι αυτό θα ήταν το σημάδι του διαβόλου, ο αριθμός 666. Αργότερα, παρουσιάστηκε μια εκδοχή ότι αυτοί που σημειώνονται με τη σφραγίδα είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τις τελευταίες εφευρέσεις.

Πιο πρόσφατα, οι φορολογικοί αριθμοί, οι γραμμωτοί κώδικες και οι αριθμοί στα έγγραφα άρχισαν να αποκαλούνται η σφραγίδα του διαβόλου. Πολλοί ιερείς προειδοποίησαν το ποίμνιό τους να μην αποκτήσει έγγραφα και μάλιστα συμβούλευσαν να μην αγοράζουν προϊόντα που είχαν γραμμωτό κώδικα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η επίσημη Εκκλησία δεν υποστήριξε αυτόν τον ζήλο.

Πολλοί είναι απλώς πρόθυμοι να μάθουν πότε θα έρθουν οι Καιροί και πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου. Όμως, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, κανείς εκτός από τον Θεό Πατέρα δεν το γνωρίζει αυτό, ούτε καν ο Υιός του. Παρόλα αυτά όλοι οι πιστοί πρέπει να είναι έτοιμοι για τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού και να αποδεχτούν ταπεινά τη μοίρα τους.

Για να περάσετε με ασφάλεια την Τελευταία Κρίση, πρέπει να ζείτε σύμφωνα με τις εντολές του Θεού, να αγαπάτε τους γείτονές σας και την Πατρίδα σας.

Προφητείες του Νεκταρίου της Οπτίνας.

Νεκτάριος Οπτίνσκι

Ο Γέροντας Νεκτάριος προέβλεψε ότι μετά την επανάσταση θα ερχόταν η εποχή των άθεων. Θα καταστρέψουν ναούς και μοναστήρια, θα καταστρέψουν μοναχούς και ιερείς και θα διώξουν τους πιστούς. Προέβλεψε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπληκτιστεί τόσο πολύ με τους κοντινούς και μακρινούς γείτονές της που θα οδηγούσε σε Ψυχρό Πόλεμο και την πλήρη απομόνωση της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, ο ιερέας ήταν βέβαιος ότι ο ρωσικός λαός θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και η χώρα μας θα αντιμετώπιζε όχι μόνο υλική ευημερία, αλλά και πνευματική αναγέννηση. Οι απλοί άνθρωποι δεν θα είναι πλούσιοι, αλλά το πνεύμα τους θα είναι πολύ δυνατό.

Προφητείες του Βαρσανούφιου της Όπτινας.

Ο μοναχός Βαρσανούφιος είπε ότι η Ρωσία βρίσκεται υπό την προστασία της ίδιας της Θεοτόκου. Η Μητέρα του Θεού έσωσε τη Ρωσία περισσότερες από μία φορές. Και η Ρωσία εξακολουθεί να στέκεται αλώβητη μόνο χάρη στη Βασίλισσα του Ουρανού.

Δίδαξε τα πνευματικά του παιδιά με αυτά τα λόγια:

«Αγαπήστε και τιμήστε τον Βασιλιά μας, Πατέρα. Τιμά την αγία μας πίστη και Πατρίδα. Θυμηθείτε ότι η μοναρχία είναι η μόνη προϋπόθεση για να είναι η μητέρα Ρωσία μεγάλη και ευημερούσα».

Σύμφωνα με τον Βαρσανούφιο της Όπτινας, αν δεν υπάρχει Τσάρος-Πατέρας, τότε θα εξαφανιστεί και η Μητέρα Ρωσία. Όλη η εξουσία θα πάει τότε στους εχθρούς, σε αυτούς που μισούν τόσο πολύ τον ρωσικό λαό και την Ορθοδοξία.

Πίστευε ότι ο Δημιουργός δεν θα εγκατέλειπε τη χώρα μας ούτε σε καιρούς αθείας. Αυτό σημαίνει ότι ο Κύριος το χρειάζεται έτσι ώστε ο ρωσικός λαός να πάρει ένα μάθημα και να καταλάβει το πεπρωμένο του. Έρχονται δύσκολες στιγμές, προειδοποίησε ο γέροντας, πρέπει να δυναμώσουμε για να νικήσουμε τον εχθρό. Και μην ξεχνάτε την προσευχή, ζητήστε από τον Κύριο προστασία και προστασία.

Ο Κύριος είναι ελεήμων, δεν εύχεται κακό σε κανέναν, αλλά διδάσκει τα ανόητα παιδιά του, στέλνοντάς τους δυσκολίες και καταστροφές, γιατί μαθαίνουν από τα λάθη. Δεν πρέπει να φοβάσαι κανέναν. Κανένας εχθρός δεν θα νικήσει τη Ρωσία, «το δεξί χέρι του Κυρίου θα πέσει πάνω σε όλους εκείνους που μας μισούν».

Βαρσανούφιος της Όπτινας

Ο Μπαρσανούφιος του Οπτίνσκι προέβλεψε την αποκατάσταση της Ρωσίας. Την είδε μεγάλη και δυνατή, ακόμα πιο δυνατή και σοφότερη από πριν. Θα αναστηθεί από τις στάχτες, όπως το πουλί του Φοίνικα, πάνω στα οστά των δικαίων και εκείνων που υπέφεραν για την πίστη.

Η Ορθοδοξία θα ξαναγεννηθεί, δυνατή και άφθαρτη. Μια νέα Ρωσία θα ξαναγεννηθεί, αλλά στα παλιά θεμέλια.

Ο γέροντας λυπήθηκε που οι άνθρωποι έπαψαν να καταλαβαίνουν τον αληθινό σκοπό της Ρωσίας. Άλλωστε, αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από το κατώφλι προς τον Θρόνο του Κυρίου. Ο Ρώσος λαός πρέπει να το θυμάται αυτό και να ευχαριστεί τον Θεό που είναι Ρώσος.

Προφητείες του Ισαάκ της Οπτίνας.

Ο μοναχός Ισαάκ έλαβε την εξής αποκάλυψη: οι κλειστές εκκλησίες θα αρχίσουν να αποκαθίστανται. Θα αρχίσουν να λάμπουν όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά - χρυσοί τρούλοι, εικόνες σε πολύτιμα πλαίσια, κληρικοί με ακριβά άμφια και εκκλησίες γεμάτες ενορίτες. Η Ορθόδοξη πίστη θα αρχίσει να ξαναγεννιέται. Και αυτό θα συμβεί ακριβώς πριν από τη βασιλεία του Αντίχριστου.

Προέβλεψε δύσκολες στιγμές για όλους τους πιστούς. Ζήτησα να προσευχηθώ να παρατείνει ο Κύριος την περίοδο αποκατάστασης των ναών, γιατί αφού τελειώσουν με τη διακόσμηση του κυρίως ναού, ο Αντίχριστος θα ανέβει στο θρόνο.

Προφητείες του Ανατόλι Οπτίνσκι.

Ο μοναχός είπε ότι είχε ένα όραμα - θα συμβεί μια τεράστια έκρηξη, μετά την οποία θα εμφανιστεί το Θαύμα του Θεού και η ζωή στη Γη θα γινόταν εντελώς διαφορετική. Μόνο η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα διαρκέσει μόνο μερικές δεκαετίες και τότε όλοι θα δουν τον Σταυρό του Κυρίου στους ουρανούς - αυτό είναι ένα σημάδι ότι η Ρωσία μας θα γίνει μεγάλη και θα είναι φάρος για ολόκληρο τον κόσμο.

Ανατόλι Οπτίνσκι

Ο γέροντας είπε ότι η Ρωσία θα έπεφτε σαν πλοίο σε μια τρομερή καταιγίδα, θα ναυαγούσε και θα σκορπούσε τα συντρίμμια με τον ρωσικό λαό σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο Κύριος θα δημιουργήσει ένα θαύμα και όλα τα θραύσματα θα ενωθούν ξανά σε ένα ενιαίο σύνολο, και πάλι η Ρωσία θα γίνει ενωμένη και αδιαίρετη και θα ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι, που προορίζεται για αυτήν από τον ίδιο τον Κύριο Θεό.

Όλοι οι γέροντες ανέφεραν πάντα τη λέξη «αν». Εάν οι άνθρωποι δεν μετανοήσουν και δεν προσεύχονται, τότε αυτό και αυτό θα συμβεί. Δηλαδή, ήξεραν με βεβαιότητα ότι αν παρέμεναν τουλάχιστον λίγοι πιστοί στη Ρωσία, τότε ο Κύριος θα ελεούσε τη Ρωσία.

Ήδη όμως επιστρέφουμε στην Ορθόδοξη πίστη και η Ρωσία σταδιακά ορθώνεται ξανά στα πόδια της και ενώνει όλα τα κομμάτια.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου