Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Προφητεία Γέροντος Σιλουανού του Άθω για την έναρξη γεγονότων που θα επηρεάσουν ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ο μοναχός Σιλουάν του Άθω γεννήθηκε στην επαρχία Tambov, σε μια απλή αγροτική οικογένεια. Οι γονείς του ήταν βαθιά θρησκευόμενοι και ευσεβείς και δίδασκαν στα παιδιά τους να προσεύχονται από μικρή ηλικία. Ο Semyon, που ήταν το όνομα του αγίου πριν χειροτονηθεί μοναχός, υιοθέτησε την ευγενική και ευγενική διάθεση του πατέρα του. Ήταν πολύ σεμνός, δεν θεωρούσε τον εαυτό του δικαιούμενο να έχει πολλούς μαθητές και δεν ασχολήθηκε με την πρεσβεία, αν και ήταν πραγματικός πρεσβύτερος και μέντορας.

Τελικά, ο Κύριος έδωσε στον Σιλουάν κάτι που ήταν απρόσιτο στους απλούς ανθρώπους - το δώρο της διόρασης.

Ταπεινός Προφήτης.

Ο Σιλουανός ο Άθως έζησε για περισσότερα από σαράντα χρόνια στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος. Έγραψε πολλές από τις σκέψεις και τα οράματά του, αλλά δεν έδειξε τις σημειώσεις του σε κανέναν. Ένας αναλφάβητος μοναχός, που σπούδασε στο σχολείο μόνο «δύο χειμώνες», μόνο στο τέλος της ζωής του αποφάσισε να πει στους ανθρώπους τι τους περίμενε.

Έδωσε τις σημειώσεις του στον μαθητή του, τον νεαρό και μορφωμένο ιεροδιάκονο Σωφρόνιο.

«Είμαι ένας αναλφάβητος άνθρωπος και εσύ είσαι μορφωμένος. Διορθώστε τα γραπτά μου και κάντε τα γνωστά στον κόσμο...»

Έχοντας εξοικειωθεί με τα έργα του Σιλουανού, ο Σωφρόνιος έμεινε έκπληκτος - ο δάσκαλός του δεν ήταν απλώς ένας άγιος γέροντας, αλλά ένας προφήτης. Προφήτης είναι ένα άτομο με το στόμα του οποίου ο ίδιος ο Κύριος μιλάει. Για πολλά χρόνια, ο Σιλουάν έκρυβε τις σημειώσεις του από τους ανθρώπους, ντροπιασμένος από τον αναλφαβητισμό του ή ίσως απλώς πίστευε ότι δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα να μάθει για το μέλλον.

Ο οξυδερκής γέρος απευθύνθηκε σε ένα ευρύ κοινό στις σημειώσεις του· έγραψε «για τους ανθρώπους της Γης», δείχνοντας έτσι ότι οι προφητείες του αφορούσαν όλη την ανθρωπότητα. Τι ήθελε ο Μοναχός Σιλουάν να προειδοποιήσει τους ανθρώπους της Γης;

Ο καθένας θα περάσει το τεστ ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Ο μοναχός Σιλουάν του Άθω γεννήθηκε στην επαρχία Tambov, σε μια απλή αγροτική οικογένεια.  Οι γονείς του ήταν βαθιά θρησκευόμενοι και ευσεβείς και από νωρίς δίδασκαν στα παιδιά τους να προσεύχονται.-2

Ο γέροντας πίστευε ότι όλα τα δεινά της ανθρωπότητας προέρχονται από την υπερηφάνεια.

«Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ένα ακριβές πρότυπο στη Γη: όλες οι θλίψεις και τα μαρτύρια για την ανθρωπότητα και για κάθε άτομο ξεχωριστά έχουν άμεση σχέση με την υπερηφάνεια και τις εκδηλώσεις που χαρακτηρίζονται από αυτήν. Θυμηθείτε τις αμαρτίες που έχετε διαπράξει και ότι σας αξίζει τιμωρία για αυτές. Είναι συγχώρεση. Αποδεχτείτε ταπεινά τις δυσκολίες της ζωής, γιατί οδηγούν την ψυχή του ανθρώπου στη σωτηρία».

Θα έρθει η ώρα, είπε ο γέροντας, που ο Κύριος θα στείλει μια δοκιμασία σε κάθε άνθρωπο και ο καθένας θα ανταμειφθεί σύμφωνα με τις ερήμους του. Οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν τρομερές καταστροφές - συγκρούσεις, καταστροφές, ανίατες ασθένειες. Κανείς δεν ξεφεύγει από την επιθεώρηση.

Ο Σιλουανός ο Άθως παραπονέθηκε ότι το υλικό θα υπερισχύσει του πνευματικού. Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τον Θεό, θα απομακρυνθούν από την πίστη, θα αρχίσουν να λατρεύουν μόνο το Χρυσό Μοσχάρι και στο τέλος θα πληρώσουν τα υλικά πράγματα με υλικά πράγματα. Όχι, όχι με χρήματα - αυτό θα ήταν πολύ εύκολο. Αν και πολλοί θα χάσουν πράγματι όλη τους την περιουσία και τις οικονομίες τους.

Αλλά δεν είναι τρομακτικό. Είναι πολύ χειρότερο να χάσεις την υγεία και τη ζωή των αγαπημένων σου προσώπων.

Ο Γέροντας Σιλουάν έγραψε ότι ο κόσμος θα βυθιζόταν στην άβυσσο της καταστροφής και της καταστροφής. Θα υπάρχουν λίγα ασφαλή μέρη στη Γη. Μόνο όσοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους, να εμπιστεύονται τον Κύριο και να μην απελπίζονται, ακόμα κι αν φαίνεται ότι ο κόσμος καταρρέει, θα σωθούν.

«Μην απελπίζεστε και λάβετε σωτηρία», είπε.

Ο Κύριος δεν δίνει δοκιμασίες περισσότερες από αυτές που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος. Και μόνο μέσω καταστροφών μπορεί να δοκιμαστεί η δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος για να το ωθήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη.

Πολλοί θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτά που έχουν αποκτήσει.

Ο μοναχός Σιλουάν του Άθω γεννήθηκε στην επαρχία Tambov, σε μια απλή αγροτική οικογένεια.  Οι γονείς του ήταν βαθιά θρησκευόμενοι και ευσεβείς και δίδασκαν στα παιδιά τους να προσεύχονται από μικρή ηλικία.-3

Φαίνεται ότι ζούμε στους καιρούς που προειδοποιούσε ο Άγιος Σιλουανός. Ο παλιός κόσμος καταρρέει μπροστά στα μάτια μας και ένας νέος δεν έχει χτιστεί ακόμα. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, όταν δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, και δεν υπάρχει ακόμη μπροστά.

Τα παλιά θεμέλια καταρρέουν. Πολλοί στερούνται πλέον υλικά περιουσιακά στοιχεία, συνηθισμένο εισόδημα, εργασία και στέγαση. Ο κόσμος της κατανάλωσης γίνεται παρελθόν, και μαζί του όλα όσα κάποτε ήταν τόσο αγαπητά στους ανθρώπους. Και για πολλούς ανθρώπους, η απώλεια υλικού πλούτου είναι ακριβώς η πιο τρομερή και σοβαρή δοκιμασία.

Σωτηρία σε ενότητα και συγχώρεση.

Ο κόσμος χωρίζεται σε δύο αντίθετες πλευρές. Από τη μια πλευρά στέκονται οι άνθρωποι του Φωτός, από την άλλη - τα τσιράκια του Σκότους. Ο Κύριος διέταξε να αγαπάμε και να συγχωρούμε τους εχθρούς. Ο Σιλουάν σας ζητά να λυπηθείτε τους εχθρούς σας και να προσευχηθείτε γι' αυτούς, γιατί αυτές είναι απλώς σκοντάφτουσες ψυχές που χρειάζονται νουθεσία. Ο Κύριος είναι ελεήμων, θα συγχωρήσει όλους όσους μετανοούν ειλικρινά.

«Μετανιώνω, κλαίω και κλαίω για τους ανθρώπους. Αν μισείς τον αδελφό σου, σημαίνει ότι έχεις ξεφύγει από τον Θεό. Και το κακό πνεύμα σε κυρίευσε. Η Χάρη με έκανε να ξέρω ότι όλοι οι άνθρωποι που αγαπούν τον Θεό και τηρούν τις εντολές του είναι γεμάτοι φως και είναι σαν τον Κύριο. Αλλά αυτοί που πάνε ενάντια στον Θεό είναι γεμάτοι σκοτάδι και μοιάζουν με τον εχθρό. Ο Κύριος μας έδωσε μια εντολή - αγαπάτε τους εχθρούς σας. Η ψυχή λυπάται τους εχθρούς και προσεύχεται γι' αυτούς. Ότι έχουν ξεφύγει από την αλήθεια και πάνε στην κόλαση. Αυτό είναι αγάπη για τους εχθρούς. Όταν ο Ιούδας αποφάσισε να προδώσει τον Κύριο, ο Κύριος τον νουθέτησε με έλεος. Όπως ακριβώς πρέπει να ενεργούμε με έλεος με εκείνους που κάνουν λάθος, και τότε θα σωθούμε από το έλεος του Θεού».
Ο μοναχός Σιλουάν του Άθω γεννήθηκε στην επαρχία Tambov, σε μια απλή αγροτική οικογένεια.  Οι γονείς του ήταν βαθιά θρησκευόμενοι και ευσεβείς και δίδασκαν στα παιδιά τους να προσεύχονται από μικρή ηλικία.-4

Υπάρχει και άλλη οδηγία από τον Σιλουανό του Άθω, που μας παραπέμπει ευθέως σε όσα είπε ο γέροντας για την εποχή μας.

«Έχουμε γίνει εχθροί! Οι άνθρωποι είναι γεμάτοι μίσος. Ο καθένας έχει τη δική του αλήθεια. Αυτή είναι η ώρα της έναρξης των γεγονότων που θα επηρεάσουν ολόκληρο τον κόσμο. Την εξέλιξη του οποίου θα δούμε στο άμεσο μέλλον».

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου