Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Νικόλα Μάρκου δεν είναι ιερέας, αποτελεί συνεχιζόμενη απάτη της κοινής γνώμης.


 asxΟ Νικόλα Μάρκου δεν είναι ιερέας,

αποτελεί  συνεχιζόμενη απάτη  της κοινής γνώμης



Τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν οι επιθέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις εις βάρος της Ορθοδόξου κοινότητας στην Αλβανία. Μεταξύ αυτών είναι και η κατ επανάληψη εμφάνιση στα μέσα ενημερώσεως του Νικόλα Μάρκου απ’ το Ελμπασάν ως ορθοδόξου ιερέα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε εκ νέου την κοινή γνώμη για τις απροκάλυπτες απατεωνιές αυτού του αυτοαποκαλούμενου ορθόδοξου ιερέα της Αλβανίας. Αυτός δεν αναγνωρίζεται ως ιερέας από καμιά Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τον κόσμο, ούτε από κάποια άλλη Εκκλησία ή χριστιανική ομολογία και ούτε απ’ το Αλβανικό Κράτος.

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας, ο μοναδικός Ορθόδοξος θρησκευτικός Φορέας,  δηλώνει επίσημα, κατ’ επανάληψη, ότι ο Νικόλα Μάρκου δεν είναι ιερέας. Το ότι αυτοανακυρήθχηκε ως ιερέας δεν τον καθιστά αυτόν κληρικό, ούτε τον καθιστά αποδεκτό απ’ τους άλλους ως τέτοιο. Εάν κάποιος ανακηρύσσει τον εαυτό του «χειρούργο», «καθηγητή» κάποιου πανεπιστημίου που δεν υφίσταται, θα του επιτρέπονταν άραγε να απατάει τους ανθρώπους;

Οι παράνομες πράξεις του συνεχίζονται και σήμερα ακόμη καθώς κακομεταχειρίζεται και κρατάει υπό κατάληψη ένα μνημείο πολιτισμού, που παρακρατείται ακόμη απ’ το κράτος, την Εκκλησία της Παναγίας στο συνοικισμός «Καλιά», στο Ελμπασάν.

Είναι ξεκάθαρο ότι εκείνος συνεχίζει να τον μεταχειρίζονται και να αυτομεταχειρίζεται κατ’ εξακολούθηση από ακραίους κύκλους για επιθέσεις κατά της ορθοδοξίας. Αλλά, όσο και αν προσπαθεί να παρουσιάζεται ως υπερπατριώτης, εκείνος είναι μια κούκλα στα χέρια των άλλων. Με τις καθημερινές βέβηλες πράξεις που διαπράττει προσβάλει βάναυσα και ιεροσυλεί την χριστιανική πίστη και τον θρησκευτικό βίο της Αλβανίας ακόμη και πιο άσχημα απ’ ότι στο προηγούμενο καθεστώς και κατά τρόπο απροκάλυπτο κοροϊδεύει την αλβανική κοινή γνώμη.


Ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου

Επίσκοπος Απολλωνίας, Νικόλαος.                 http://www.deropoli.com/?p=11566

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου