Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Μαρτυρικός ο θάνατος ενός εκάστου των Αγίων Αποστόλων …



12apostoloi

Από τους 12 Αγίους Αποστόλους μόνο ένας πέθανε με ήσυχο θάνατο. Όλοι οι άλλοι βασανίσθηκαν, σταυρώθηκαν, σφάχτηκαν για την πίστη τους στον Ιησού Χριστό. Ποιός άνθρωπος άραγε, σήμερα ή και χθές, θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μαρτυρικό θάνατο υπερασπιζόμενος ένα ψέμα ;

Τά ακιδωτά άγκιστρα, τίς σιδερένιες τανάλιες, τα σφυριά, τα τηγάνια, τις φωτιές πάνω στους πάγκους των δημίων μόνο να έβλεπαν, αν τους έλλειπε η πίστη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ήταν αρκετά για να δειλιάσουν και να έλθουν «στα συγκαλά τους και στην λογική τους». Όμως όχι !
ΟΥΔΕΙΣ ΑΜΦΕΒΑΛΛΕ ΕΞ΄ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥΣ !
Απ΄αυτό και μόνο φαίνεται ότι η πίστη των Αποστόλων δεν ήταν ένα κενό και άδειο γράμμα, αλλά αυτά πού κήρυτταν και έλεγαν στον κόσμο τα ζούσαν και οι ίδιοι καθημερινά, όχι μόνο μέσω των αλεπάλληλων εμφανίσεων του Χριστού κοντά τους, αλλά και με τα θαύματα και τις Αναστάσεις ακόμη νεκρών πού εν τώ ονόματι Ιησού Χριστού του Ναζωραίου οι ίδιοι έκαναν…
Σήμερα πού ξεφτίσαμε ( ή, όπως έλεγε ένας λαϊκός ασκητής «σήμερα πού σαν Χριστιανοί ξεφτιλιστήκαμε από μόνοι μας , από τις πράξεις μας και τις υποχωρήσεις μας στην κάθε αμαρτία…»), δεν βλέπουμε θαύματα. Λογικό είναι !
Όχι ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αλλά διότι έχει αρθεί, έχει πετάξει και έχει σηκωθεί από την γή η Χάρις του Θεού, γι΄αυτό και σπανίως ακούμε σήμερα ότι συμβαίνουν θαύματα. Άς μετανοήσουμε λοιπόν για να βλέπουμε!
Πώς πέθαναν όμως οι Άγιοι Απόστολοι;

+++++++++++++++
1) Ο Απόστολος Πέτρος : τον σταύρωσαν!
2) Ο Ανδρέας : τον σταύρωσαν ανάποδα !
3) Ο Ματθαίος : τον έκαψαν ζωντανό σε ένα καμίνι.

4) Ο Ιάκωβος : τον έσφαξαν.
5) Ο Σίμων ο Ζηλωτής : τον σταύρωσαν!
6) Ο Φίλιππος : τον κρέμασαν ανάποδα.
7) Ο Ιάκωβος ο του Ζεβεδαίου : τον έσφαξαν.

8) Ο Βαρθολομαίος : τον σταύρωσαν!
9) Ο Ιούδας ο Θαδδαίος : τον θανάτωσαν με τόξα.
10) Ο Θωμάς : τον θανάτωσαν με τόξα.

11) Ο Ματθίας (που πήρε την θέση του Ιούδα του Ισκαριώτη): με φρικτά βασανιστήρια.
12) Ο Ιωάννης ο Θεολόγος : υπήρξε ο μόνος πού πέθανε με φυσικό θάνατο καί σε μεγάλη μάλιστα ηλικία....
kivotoshelp.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου