Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Τι σταματά πραγματικά τον Τραμπ από τη μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ;

Οι αυξημένες εικασίες γύρω από την απόφαση του Tραμπ επικεντρώνονται σε αναφορές που εμφανίστηκαν την Πέμπτη υποστηρίζοντας ότι εν μέσω έντονων ευαγγελικών χριστιανικών πιέσεων, ο πρόεδρος είχε ειδοποιήσει τις αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, ότι σχεδιάζει να αναγνωρίσει επισήμως την Ιερουσαλήμ σαν την αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει την πρεσβεία.

Αλλά οι εικασίες θεωρήθηκαν «πρόωρες» από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Tραμπ θα καθυστερήσει και πάλι την κίνηση.
Μικτά μηνύματα προήλθαν από τη διοίκηση. Ο αντιπρόεδρος Mάικ Πενς, ο οποίος πρόκειται να μεταβεί στο Ισραήλ στα μέσα Δεκεμβρίου, δήλωσε την Τρίτη ότι ο Tραμπ "εξετάζει ενεργά πότε και πώς" να μετακινήσει την πρεσβεία. Ένας εμπιστευμένος του Tραμπ επιβεβαίωσε αυτό, λέγοντας στο Breaking Israel News ότι πιστεύει, ότι η κίνηση θα γίνει "νωρίτερα και όχι αργότερα".

"Ο πρόεδρος πάντοτε έλεγε ότι είναι ζήτημα πότε, όχι εάν  "η πρεσβεία θα μετεγκατασταθεί στην Ιερουσαλήμ", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε απάντηση στις φήμες της Πέμπτης. "Ο πρόεδρος εξακολουθεί να εξετάζει τις επιλογές και δεν έχουμε τίποτα να ανακοινώσουμε".
Η αιτία για την καθυστέρηση, ωστόσο, δεν προέρχεται από τον Tραμπ, ο οποίος είναι πρόθυμος να κάνει την κίνηση. Σύμφωνα με κορυφαίο Ρεπουμπλικανικό αξιωματούχο, ο Τράμπ ήθελε να μετακινήσει την πρεσβεία από τα πρώτα πρακτικά της προεδρίας του, αλλά αποφάσισε να το βγάλει από το φόβο μήπως θέσει σε κίνδυνο τη σχέση του Ισραήλ με τους αραβικούς γείτονές του.
Σύμφωνα με την Washington Post, όταν οι ανώτεροι υπάλληλοι της Προεδρίας Tραμπ έκαναν σύσκεψη τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο, για να συζητήσουν την επερχόμενη προθεσμία της μετακίνησης, ο Tραμπ έσπρωξε έντονα την κίνηση και ήταν «αναστατωμένος και εκνευρισμένος σε αυτό που είδε σαν υπερβολικά επιφυλακτικό γραφειοκρατικό χέρι . "
Όπως φαίνεται ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι πρόθυμος να εκπληρώσει την υπόσχεση της εκστρατείας του για να μετακινήσει την πρεσβεία, παρακάτω είναι οι δυνάμεις που μπορεί να τον πιέζουν κατά αυτής της απόφασης.

Υπουργικό και Σύμβουλοι.

Τον περασμένο Ιούνιο, αναφέρθηκε ότι ο Tραμπ "ενήργησε απρόθυμα" κατόπιν συμβουλών από τους επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου ότι η μετακίνηση της πρεσβείας θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για την ασφάλεια των Αμερικανών. Το υπουργικό συμβούλιο και οι σύμβουλοί του υποστήριξαν επίσης ότι η μετακίνηση της πρεσβείας θα μπορούσε να προκαλέσει ζημίες στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεκινήσει εκ νέου τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις χώρες της Μεσογείου και να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, που είναι ο βασικός στόχος της διοίκησης. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο Τράμπ δήλωσε τον Οκτώβριο ότι ήθελε να «δώσει μια ειρηνική ευκαιρία» πριν μετακομίσει στην πρεσβεία.
Στη συνάντηση του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας,Τζέιμς Μάττις και ο υπουργός Εξωτερικών,Ρεξ Tίλλερσον ισχυρίστηκαν ότι η μετακίνηση της πρεσβείας θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τους Αμερικανούς διπλωμάτες και τα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή.
Λίγο μετά τη συνάντηση, ένα διαβαθμισμένο σημείωμα του κρατικού διαμερίσματος που στάλθηκε στις αμερικανικές πρεσβείες της Μέσης Ανατολής προειδοποίησε για ενδεχόμενες αναταραχές και αντι-αμερικανικές διαμαρτυρίες που αφορούσαν μια επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με την πρεσβεία.

Το Πεντάγωνο έχει επίσης προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ασφάλειας που συνδέεται με οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάσταση της πρεσβείας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου