Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Έκθεση: Ο Tραμπ σχεδιάζει να επεκτείνει τη Γάζα και το παλαιστινιακό κράτος στο Σινά.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ ενημερώνει την πρόταση για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους στη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου, το οποίο θα επεκτείνει σημαντικά την επικράτεια της Λωρίδας της Γάζας, που εδρεύει η Χαμάς, ανέφερε το Σάββατο η αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Masry Al-Youm.
Η αιγυπτιακή έκθεση ήρθε μια μέρα πριν ο γαμπρός του Τέρμπε και ο ανώτερος σύμβουλός του, Jared Kushner, είχαν σαν στόχο να απευθυνθούν στο Saban Forum, του Brookings Institution,
σχετικά με τις ανανεωμένες προσπάθειες ειρήνης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην περιοχή και εν μέσω αναφορών ότι ο Tραμπ μπορεί να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν Ισραηλινή Πρωτεύουσα αυτή την εβδομάδα.Η έκθεση ανέφερε ότι η Αίγυπτος θα διαθέτει περίπου 450 μίλια γης κοντά στη Ράφα και το Ελ Αρίς, προκειμένου να τριπλασιάσουν το μέγεθος της Γάζας κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου.
Σε αντάλλαγμα, οι Παλαιστίνιοι θα επέτρεπαν στο Ισραήλ να διατηρήσει το 12% της γης στην περιοχή Γ,των αμφισβητούμενων εδαφών, συμπεριλαμβανομένων των εβραϊκών κοινοτήτων όπως η Οφρα, ο Κιράιτ Άρμπα και το μπλοκ Ariel.
Στο πλαίσιο της πρότασης, το Ισραήλ θα έδινε επίσης στην Αίγυπτο, γη στην έρημο του Negev, κοντά στο Ναάαλ Παράν και θα επιτραπεί στην Αίγυπτο να σκάψει μια υπόγεια σήραγγα που θα συνδέει την επικράτειά της με την Ιορδανία.
Οι εκθέσεις ενός παλαιστινιακού κράτους που θα  ιδρυθεί στο Σινά κυκλοφόρησαν από τον Σεπτέμβριο του 2014. Την εποχή εκείνη, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς ,σε κράτος στη χερσόνησο, αλλά ο Αμπάς απέρριψε την πρόταση.
"Εάν δεν δεχθείτε αυτή την πρόταση, δεν θα υπάρχει ασφάλεια", δήλωσε ο El-Sisi στον Αμπάς το 2014.
breakingisraelnews.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου