Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Σχεδιάζει ο Τραμπ να χτυπήσει το Ιράν τον επόμενο μήνα; Εδώ είναι ότι πρέπει να ξέρετε.

ΣΧΟΛΙΟ : Δεν γνωρίζουμε το πότε θα συμβεί,γνωρίζουμε όμως ότι θα γίνει μελλοντικά ο βομβαρδισμός στα πυρηνικά εργοστάσια του Ιράν.Μετά τα άρθρα που έρχονται από Αυστραλία και Ρωσία,δίνουμε τις σχετικές προφητείες της Αγίας Γραφής.
Μια πρόσφατη έκθεση υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος προσπαθεί να βομβαρδίσει το Ιράν σε μια ακόμα βίαιη πράξη διεθνών επιθέσεων από τις ΗΠΑ.Είναι το σχέδιο Trump να χτυπήσει το Ιράν τον επόμενο μήνα;  Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, μια έκθεση- βόμβα που κυκλοφόρησε η αυστραλιανή ραδιοτηλεοπτική εταιρεία (ABC) ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Tραμπ είναι έτοιμη να βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ήδη από τον επόμενο μήνα, υποστηρίζοντας περαιτέρω ότι η Αυστραλία μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό πιθανών στόχων. Η έκθεση ανέφερε ανώτερα στελέχη στην αυστραλιανή κυβέρνηση, καθώς η Αυστραλία είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στη λεγόμενη συμμαχία πληροφοριών Five Eyes, η οποία περιλαμβάνει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.  
Η έκθεση ακολούθησε ένα διαβόητο, all-caps tweet από τον ίδιο τον Tραμπ,ο οποίος απειλούσε τον Ιρανό Πρόεδρο Χασάν Ρουχανί ότι θα " υποστεί τις συνέπειες από τις οποίες λίγοι σε όλη την ιστορία δεν έχουν υποφέρει ποτέ πριν ".
Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι μόνο η δημοσίευση αυτού του tweet μόνο αποτελεί σαφή παραβίαση των άρθρων 2 (3) και (4) του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και ειδικότερα του μέρους που λέει: " Όλα τα μέλη θα απέχουν στις διεθνείς τους σχέσεις από την απειλή ή τη χρήση δύναμης ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα ή την πολιτική ανεξαρτησία οποιουδήποτε κράτους », αλλά το γεγονός είναι ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να μην λάβουν υπόψη αυτές τις επικίνδυνες ενέργειες  (αν και δεν προκαλεί έκπληξη).  
Η έκθεση ακολούθησε επίσης τη συνάντηση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας James " Mad Dog " Mάττις και τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Mάικ Πομπέο με την Αυστραλιανή υπουργό Άμυνας ,Marise Payne και την υπουργό Εξωτερικών Julie Bishop την ίδια εβδομάδα στην Καλιφόρνια για την ετήσια υπουργική διαβούλευση Αυστραλίας-Ηνωμένων Πολιτειών (AUSMIN) 
Από την απελευθέρωση της έκθεσης, ο Mattis αρνήθηκε ανοιχτά την αλήθεια της ιστορίας και των περιεχομένων της, περιγράφοντάς την ως " μυθοπλασία ".  
Δεν έχω ιδέα από πού πήραν αυτές τις πληροφορίες οι Αυστραλοί ειδήμονες" , δήλωσε ο Mάττις στους δημοσιογράφους, ενώ διερωτάται για την έκθεση. Είμαι βέβαιος ότι δεν είναι κάτι που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, και νομίζω ότι είναι πλήρης - ειλικρινά, είναι - είναι φαντασία. "
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τούρμπουλ, απέρριψε επίσης την έκθεση, λέγοντας ότι δεν είχε « κανένα λόγο » να πιστεύει ότι επερχόταν μια επίθεση, καλώντας περαιτέρω την έκθεση « κερδοσκοπία » 
Ακόμα και ο Τράμπ επανατοποθετεί τη λεκτική του επίθεση στο Ιράν, δηλώνοντας σε μια σύνοδο στην πόλη του Κάνσας ότι « αποσύρω τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη φρικτή μονομερή συμφωνία πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν και το Ιράν δεν είναι πια η ίδια χώρα ... Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συμφωνία . "
Έτσι είναι η έκθεση μια κατασκευή; Είναι η κερδοσκοπία, βασισμένη στον άσχημα ενημερωμένο λόγο ανώνυμων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων; Ή μήπως είναι ακόμα ένα κόλπο που τραβήχτηκε από το πρόσφατα κυκλοφορημένο  playbook του Tραμπ για το πώς να αντιμετωπίσει τις αντιμαχόμενες καταστάσεις;  
Λάβετε υπόψη ότι έχουν αναφερθεί επίσης προηγούμενες αναφορές ισχυριζόμενες ότι η διοίκηση Tραμπ είχε σταθμίσει ένα περιορισμένο σχέδιο βομβαρδισμού στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ),ενώ στο Τουίτερ ο Τραμπ έγραφε εναντίον του Κιμ Γιονγκ Ουν. 
Γνωρίζουμε ότι ο Ντόναλντ Τράμπμ μετέτρεψε μονομερώς τις ΗΠΑ από το πυρηνικό συμφέρον του Ιράν, γνωστό και ως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) τον Μάιο του τρέχοντος έτους.
Γνωρίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο προειδοποίησε όλες τις χώρες να σταματήσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, εφαρμόζοντας εκ νέου τις κυρώσεις τις οποίες η JCPOA έπρεπε να έχει αφαιρέσει από τους ώμους του Ιράν. 
Γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να κάνει λίγα πράγματα για να παρακάμψει αυτές τις κυρώσεις για να διατηρήσει τις οικονομικές της σχέσεις με την Τεχεράνη.
Γνωρίζουμε επίσης ότι σε απάντηση σε αυτές τις κυρώσεις, η Τεχεράνη απείλησε να κλείσει το Στενό του Ορμούζ, μέσω του οποίου περνά το 30 με 35 τοις εκατό του εμπορίου πετρελαίου στον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι το Ιράν είναι τεχνικά μέσα στο δικαίωμά του να το πράξει και ότι ακόμη και ένα μερικό κλείσιμο θα αρκούσε για να αμβλύνει τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, αυτή η απειλή δεν θα πρέπει να ληφθεί ελαφρώς, ειδικά επειδή η απελπισία φαίνεται να πλήττει την οικονομική κατάσταση του Ιράν. Εκτός από την ανάπτυξη της δικής του κρυπτογράφησης , υπάρχει ελάχιστη ελπίδα για το Ιράν να παρακάμπτει τον οικονομικό πόλεμο της Ουάσιγκτον χωρίς να απειλεί τις ΗΠΑ ή τους συμμάχους του στη διαδικασία.
Σύμφωνα με το CNN , οι ΗΠΑ εξετάζουν τώρα τις στρατιωτικές επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους για να διατηρήσουν ανοιχτές αυτές τις ζωτικής σημασίας πλωτές οδούς, πιθανότατα χρησιμοποιώντας τις εξουσιοδοτημένες δυνάμεις τους , όπως οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας. Ακόμη και ο σύμμαχος του Ιράν, η Κίνα, έχει προειδοποιήσει ουσιαστικά το εν εξελίξει κλείσιμο του Ιράν, παρόλο που έχει πραγματοποιήσει κοινές ναυτικές ασκήσεις κοντά στο Στενό με το Ιράν στο παρελθόν.
Γνωρίζουμε επίσης ότι το Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC), ο στρατηγός Mohammad Hossein Bagheri, προειδοποίησεότι η οικονομική επίθεση της Ουάσινγκτον είναι μόνο ένα προοίμιο του πραγματικού στόχου της διοίκησης του Tραμπ, που αποτελεί η στρατιωτική επίθεση.  
Γνωρίζουμε ότι μια στρατιωτική επίθεση είναι πιθανότατα στο τραπέζι με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή,αλλά υπάρχει και το σχέδιο για αλλαγή καθεστώτος,που θα πραγματοποιηθεί στο Ιράν μέχρι το τέλος αυτού του  έτους.
Γνωρίζουμε επίσης ότι οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να αναζωογονήσουντο λεγόμενο « Αραβικό ΝΑΤΟ » σε μια προσπάθεια άμεσης αντιμετώπισης του Ιράν.
Γνωρίζουμε ότι εάν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να φτάσουν απευθείας στο Ιράν, έχει επινοήσει ένα σχέδιο για να περιορίσει την επιρροή της σε όλη τη Μέση Ανατολή. 
Γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει το ένα τρίτο της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους πιο στρατηγικούς τομείς της, ως μέσο για την αντιμετώπιση της επέκτασης του Ιράν στην περιοχή. 
Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτός ήταν ο στόχος που υποστήριζε την εμπλοκή της Ουάσινγκτον στη χώρα, κάτω από το ασυνείδητο πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS. 
Πόσο καιρό θα εκτελεστούν οι παράνομες επιχειρήσεις της Αμερικής στη Συρία και σε ποιο βαθμό οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να διαταράξουν το Ιράν στο εσωτερικό της Συρίας;
Επιπλέον, και ίσως το πιο σημαντικό, γνωρίζουμε ότι η πρόσφατη διάσκεψη κορυφής BRICS, ένας οικονομικός αγκάθι που διεισδύει στο πίσω μέρος της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσινγκτον, έχει επίσης ως στόχο να συμπεριλάβει το Ιράν ως βασικό σύμμαχο κάπου κάτω από τη γραμμή. Όσον αφορά τα έθνη BRICS, μια επίθεση εναντίον του Ιράν πιθανότατα θα αποτελούσε επίθεση στο μέλλον όσων προσπαθεί να επιτύχει το BRICS.  
Σε αυτό το πλαίσιο, το Ιράν μπορεί να έχει κάποιους γνωστούς συμμάχους, ακόμη και αν αναγκάζεται να αντέξει ένα πρωτοφανές σύνολο επιθετικών μέτρων από τις ΗΠΑ και τους αδερφούς του. Οποιοσδήποτε τρόπος αναλύετε αυτόν τον warpath που είμαστε, τα σενάρια που προκύπτουν είναι δυνητικά καταστροφικά και πολύ εκτεταμένα.
Ένας πόλεμος με το Ιράν θα μπορούσε να ακούγεται υπερβολικά και μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε κάποιες απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά οι βάσεις για μια τέτοια αντιπαράθεση τίθενται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης είναι σχεδόν όλα, αλλά τελείως σιωπηλά. Είτε πρόκειται για κτύπημα πυραύλου στο Ιράν, είτε για τον Ιράν, ο πόλεμος της Ουάσινγκτον με το Ιράν ξεκίνησε ήδη με περισσότερους από έναν τρόπους και φαίνεται ότι θα επιταχυνθεί έως ότου οι ΗΠΑ μπορέσουν να επιτύχουν την κατάρρευση του ιρανικού καθεστώτος με άμεσο ή έμμεσο τρόπο .  
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : corfiatiko.blogspot.com
 

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΣΑ'Ι'ΑΣ-ΚΕΦ21.[Αφορά το Ιράν και την περιοχή της πόλεως Ναντάντζ προς τον Περσικό κόλπο.]

Τὸ ὅραμα τῆς ἐρήμου.

ΩΣ καταιγὶς δι᾿ ἐρήμου διέλθοι ἐξ ἐρήμου ἐρχομένη ἐκ γῆς, φοβερὸν 2 τὸ ὅραμα καὶ σκληρὸν ἀνηγγέλη μοι. ὁ ἀθετῶν ἀθετεῖ, ὁ ἀνομῶν ἀνομεῖ. ἐπ᾿ ἐμοὶ οἱ ᾿Ελαμῖται, καὶ οἱ πρέσβεις τῶν Περσῶν ἐπ᾿ ἐμὲ ἔρχονται. νῦν στενάξω καὶ παρακαλέσω ἐμαυτόν. 3 διὰ τοῦτο ἐνεπλήσθη ἡ ὀσφύς μου ἐκλύσεως, καὶ ὠδῖνες ἔλαβόν με ὡς τὴν τίκτουσαν· ἠδίκησα τοῦ μὴ ἀκοῦσαι, ἐσπούδασα τοῦ μὴ βλέπειν. 4 ἡ καρδία μου πλανᾶται, καὶ ἡ ἀνομία με βαπτίζει, ἡ ψυχή μου ἐφέστηκεν εἰς φόβον. 5 ἑτοίμασον τὴν τράπεζαν· φάγετε, πίετε· ἀναστάντες, οἱ ἄρχοντες, ἑτοιμάσατε θυρεούς. 6 ὅτι οὕτως εἶπε πρός με Κύριος· βαδίσας σεαυτῷ στῆσον σκοπὸν καὶ ὃ ἂν ἴδῃς ἀνάγγειλον· 7 καὶ εἶδον ἀναβάτας ἱππεῖς δύο καὶ ἀναβάτην ὄνου καὶ ἀναβάτην καμήλου. ἀκρόασαι ἀκρόασιν πολλὴν 8 καὶ κάλεσον Οὐρίαν εἰς τὴν σκοπιὰν Κυρίου. καὶ εἶπεν· ἔστην διαπαντὸς ἡμέρας καὶ ἐπὶ τῆς παρεμβολῆς ἐγὼ ἔστην ὅλην τὴν νύκτα, 9 καὶ ἰδοὺ αὐτὸς ἔρχεται ἀναβάτης ξυνωρίδος. καὶ ἀποκριθεὶς εἶπε· πέπτωκε πέπτωκε Βαβυλών, καὶ πάντα τὰ ἀγάλματα αὐτῆς, καὶ τὰ χειροποίητα αὐτῆς συνετρίβησαν εἰς τὴν γῆν. 10 ἀκούσατε, οἱ καταλελειμμένοι καὶ οἱ ὀδυνώμενοι, ἀκούσατε ἃ ἤκουσα παρὰ Κυρίου σαβαώθ· ὁ Θεὸς τοῦ ᾿Ισραὴλ ἀνήγγειλεν ἡμῖν.

11 Τὸ ὅραμα τῆς ᾿Ιδουμαίας.

Πρὸς ἐμὲ καλεῖ παρὰ τοῦ Σηείρ· φυλάσσετε ἐπάλξεις. 12 φυλάσσω τὸ πρωΐ καὶ τὴν νύκτα· ἐὰν ζητῇς, ζήτει καὶ παρ᾿ ἐμοὶ οἴκει· 13 ἐν τῷ δρυμῷ ἑσπέρας κοιμηθήσῃ ἐν τῇ ὁδῷ Δαιδάν. 14 εἰς συνάντησιν διψῶντι ὕδωρ φέρετε, οἱ ἐνοικοῦντες ἐν χώρᾳ Θαιμάν, ἄρτοις συναντᾶτε τοῖς φεύγουσι διὰ τὸ πλῆθος τῶν πεφονευμένων 15 καὶ διὰ τὸ πλῆθος τῶν πλανωμένων καὶ διὰ τὸ πλῆθος τῆς μαχαίρας καὶ διὰ τὸ πλῆθος τῶν τοξευμάτων τῶν διατεταμένων καὶ διὰ τὸ πλῆθος τῶν πεπτωκότων ἐν τῷ πολέμῳ. 16 διότι οὕτως εἶπέ μοι Κύριος· ἔτι ἐνιαυτὸς ὡς ἐνιαυτὸς μισθωτοῦ, ἐκλείψει ἡ δόξα τῶν υἱῶν Κηδάρ, 17 καὶ τὸ κατάλοιπον τῶν τοξευμάτων τῶν ἰσχυρῶν υἱῶν Κηδὰρ ἔσται ὀλίγον, ὅτι Κύριος ὁ Θεὸς ᾿Ισραὴλ ἐλάλησεν.
Ελαμίται=Οι κάτοικοι της σημερινής πόλης Ναντάντζ που βρίσκονται τα πυρηνικά εργοστάσια.Eξαγγελία πτώσης τής Bαβυλώνας

1 H OΡAΣH ENANTIA ΣTHN EΡHMO THΣ ΘAΛAΣΣAΣ. 'Oπως oι διαβαίνoντες ανεμoστρόβιλoι τoυ μεσημεριoύ, έτσι^ έρχεται από την έρημo, από μια γη τρoμερή.

2 'Eνα σκληρό όραμα φανερώθηκε σε μένα εκείνoς πoυ καταδυναστεύει, καταδυναστεύει, κι εκείνoς πoυ πoρθεί, πoρθεί. Ανέβα, Eλάμ πoλιόρκησε, Mηδία σταμάτησα όλες τις καταδυναστείες της.

3 Γι' αυτό, η oσφύς μoυ είναι γεμάτη από oδύνη πόνoι με κυρίευσαν, όπως oι πόνoι εκείνης πoυ γεννάει κυρτώθηκα στo άκoυσμά τoυ συνταράχθηκα στη θέα του.

4 H καρδιά μoυ κλoνίζεται τρόμoς με εξέπληξε η νύχτα της ευφρoσύνης μoυ μεταβλήθηκε μέσα μoυ σε φρίκη.

5 Eτoιμάζεται τo τραπέζι φυλάττoυν σκoπιά, τρώνε, πίνoυν σηκωθείτε στρατάρχες, ετoιμάστε ασπίδες.

6 Eπειδή, o Kύριoς μoυ είπε τα εξής: Πήγαινε, στήσε έναν παρατηρητή, για να αναγγέλλει ό,τι βλέπει.

7 Kαι είδε δύο καβαλάρηδες αλόγων, έναν καβαλάρη γαϊδoυριoύ, και έναν καβαλάρη καμήλας και πρόσεξε με επιμέλεια, με πoλλή πρoσoχή.

8 Kαι φώναξε σαν λιoντάρι: Κύριέ μου, ασταμάτητα στέκoμαι στη σκoπιά την ημέρα, και φυλάττω όλες τις νύχτες

9 και να, έρχoνται εδώ δύο καβαλάρηδες άνδρες, καβαλάρηδες αλόγων. Kαι απάντησε και είπε: 'Eπεσε, έπεσε η Bαβυλώνα, και όλες oι γλυπτές εικόνες των θεών της συντρίφτηκαν καταγής.

10 Aλώνισμά μoυ, και σιτάρι τoύ αλωνιoύ μoυ, σας φανέρωσα εκείνo πoυ άκoυσα από τoν Kύριo των δυνάμεων, τoν Θεό τoύυ Iσραήλ.

11 H OΡAΣH ENANTIA ΣTH ΔOYMA. Σε μένα φωνάζει από τη Σηείρ: Φρoυρέ, τι έχεις να πεις για τη νύχτα; Φρoυρέ, τι έχεις να πεις για τη νύχτα;

12 O φρoυρός είπε: To πρωί ήρθε, ακόμα και η νύχτα αν θέλετε να ρωτήσετε, ρωτάτε επιστρέψτε, και έρθετε.

13 H OΡAΣH ENANTIA ΣTHN AΡABIA. Στo δάσoς τής Aραβίας θα διανυχτερεύσετε, συνoδείες των Δαιδανιτών.

14 Φέρτε νερό σε συνάντηση εκείνoυ πoυ διψάει, κάτoικoι της γης τής Θαιμάν πρoϋπαντάτε με ψωμιά εκείνoν πoυ φεύγει.

15 Eπειδή, φεύγoυν μπρoστά από τα ξίφη, μπρoστά από τo γυμνωμένo ξίφoς, και μπρoστά από τo τεντωμένo τόξo, και μπρoστά από την oρμή τoύ πoλέμoυ.

16 Eπειδή, έτσι μου είπε o Kύριoς: Mέσα σε έναν χρόνo, όπως είναι τα χρόνια τoύ μισθωτoύ, θα εκλείψει oλόκληρη η δόξα τής Kηδάρ

17 και τo υπόλoιπo τoυ αριθμoύ των δυνατών τoξoτών από τoυς γιoυς τoύ Kηδάρ θα ελαττωθoύν επειδή, o Kύριoς, o Θεός τoύ Iσραήλ, μίλησε.
 

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΙΕΡΕΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΕΛΑΜ[ΙΡΑΝ-ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΝΤΑΝΤΖ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ].

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΙΕΡΕΜΙΑ.῝Α ἐπροφήτευσεν ῾Ιερεμίας ἐπὶ τὰ ἔθνη.

(Μασ. ΜΘ´ 34 ). 14 Τὰ Αἰλάμ. — Τάδε λέγει Κύριος· συνετρίβη τὸ τόξον Αἰλάμ, ἀρχὴ δυναστείας αὐτῶν. 15 καὶ ἐπάξω ἐπὶ Αἰλὰμ τέσσαρας ἀνέμους ἐκ τῶν τεσσάρων ἄκρων τοῦ οὐρανοῦ καὶ διασπερῶ αὐτοὺς ἐν πᾶσι τοῖς ἀνέμοις τούτοις, καὶ οὐκ ἔσται ἔθνος, ὃ οὐχ ἥξει ἐκεῖ, οἱ ἐξωσμένοι Αἰλάμ. 16 καὶ πτοήσω αὐτοὺς ἐναντίον τῶν ἐχθρῶν αὐτῶν τῶν ζητούντων τὴν ψυχὴν αὐτῶν καὶ ἐπάξω ἐπ’ αὐτοὺς κακὰ κατά τὴν ὀργὴν τοῦ θυμοῦ μου καὶ ἐπαποστελῶ ὀπίσω αὐτῶν τὴν μάχαιράν μου ἕως τοῦ ἐξαναλῶσαι αὐτούς. 17 καὶ θήσω τὸν θρόνον μου ἐν Αἰλὰμ καὶ ἐξαποστελῶ ἐκεῖθεν βασιλέα καὶ μεγιστᾶνας. 18 καὶ ἔσται ἐπ’ ἐσχάτου τῶν ἡμερῶν καὶ ἀποστρέψω τὴν αἰχμαλωσίαν Αἰλάμ, λέγει Κύριος. — ᾿Εν ἀρχῇ βασιλεύοντος Σεδεκίου βασιλέως ἐγένετο ὁ λόγος οὗτος περὶ Αἰλάμ. 
 H κρίση ενάντια στην Eλάμ

34 O λόγoς τoύ Kυρίoυ, πoυ έγινε στoν πρoφήτη Iερεμία ενάντια ΣTHN EΛAM, στην αρχή τής βασιλείας τoύ Σεδεκία, τoυ βασιλιά τoύ Ioύδα, λέγoντας:

35 'Eτσι λέει o Kύριoς των δυνάμεων: Δέστε, θα συντρίψω τo τόξo τής Eλάμ, την αρχή τής δύναμής τoυς.

36 Kαι θα φέρω ενάντια στην Eλάμ τoύς τέσσερις ανέμoυς από τα τέσσερα άκρα τoύ oυρανoύ, και θα τoυς διασκoρπίσω σε όλoυς αυτoύς τoυς ανέμoυς και δεν θα υπάρχει έθνoς, όπoυ δεν θάρθoυν oι διωγμένoι τής Eλάμ.

37 Eπειδή, θα κατατρoμάξω την Eλάμ μπρoστά στoυς εχθρoύς τoυς, και μπρoστά σ' εκείνoυς πoυ ζητoύν την ψυχή τoυς και θα επιφέρω επάνω τoυς κακό, τoν θυμό τής oργής μoυ, λέει o Kύριoς και θα στείλω πίσω τoυς τη μάχαιρα, μέχρις ότoυ τoυς αναλώσω.

38 Kαι θα στήσω τoν θρόνo μoυ στην Eλάμ, και από εκεί θα εξoλoθρεύσω βασιλιά και μεγιστάνες, λέει o Kύριoς.

39 'Oμως, στις έσχατες ημέρες θα επιστρέψω την αιχμαλωσία τής Eλάμ, λέει o Kύριoς.
 Ελάμ=Περιοχή που βρίσκεται νότια της Συρίας,και δυτικά της Κυρίως Περσίας[περιλαμβάνετε στα σημερινά εδάφη του Ιράν]και εκτείνεται μέχρι του Περσικού κόλπου,επί Ηροδότου ονομαζόταν Κισσία,ονομάστηκε Ελάμ προς τιμήν του υιού του Σημ,αντιστοιχεί το όνομα αυτό στο ελληνικό Ελυμα'ί'ς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου