Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ...

-Κατάληψη της Ελλάδος από ξένος κράτος δεν θα γίνει ποτέ!
Τόση δύναμη δίνει ο Κύριος στην Ελλάδα τον καιρό του πολέμου,που δεν λέγεται.Δεν θα έρθουν αυτοί μέσα.Το σώμα της Ελλάδος δεν μπορεί να το πάρει κανένα κράτος και να το πάει όπου θέλει.
Είναι από πάνω γραμμένο αυτό,δεν είναι από ανθρώπους.
-Μην φοβάσαι τίποτα!Ξέρεις τι δυνάμεις έρχονται από ψηλά;Δεν τις βλέπει εσύ.Μη φοβάσαι τίποτα!
-Ψυχικώς να είσαι καλά και τα άλλα να τα αφήνεις στη Χάρη του Θεού.Αποτέλεσμα εικόνας για αμβροσιος λαζαρης

-Την Ελλάδα ο Θεός την έχει σπίτι δικό Του.Η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου. Είμαστε ευλογημένοι.Αλλά οι κυβερνήτες τα μπερδεύουνε μερικές φορές.Οι κυβερνήτες πρέπει να είναι Χριστιανοί εν επιγνώσει,γιατί αλλιώς μπερδεύουν το κράτος.
-Τα πάθη μας ακολουθούν μέχρι το τέλος,γι αυτό να είμαστε ταπεινοί και προσεκτικοί.Να πιάσεις ένα μαχαίρι και να κόψεις;Να το βάλεις βαθυά;Όχι,όχι σιγά-σιγά με προσευχή και προσοχή.
-Η Εκκλησία αγιάζει τα ύδατα και ο Θεός ανασύρει το νερό με τα σύννεφα,το σκορπάει στη γη και αγιάζει τη φύση.
-Οταν μας αδικούν ή μας κατηγορούν εμείς να προσπαθούμε να μη λέμε τίποτα.Να κρατάμε την ψυχή μας γαλήνια.
-Κυβερνιόμαστε εδώ κάτω από ένα χέρι,το χέρι του Θεού.Ακούμε που λένε πολλοί "Α,μωρέ θα μας κοιτάξει όλους;"Κι όμως μέσα στην παλάμη Του μας έχει ο Κύριος.
-Να ξέρετε ότι αοράτως πολλοί Άγιοι  κατεβαίνουν και μας βοηθούν.Δεν επιτρέπει ο Θεός να τους δούμε,αλλά καθημερινώς έχουμε πολλούς αγίους κοντά μας.
-Δεν υπάρχει άνθρωπος,ούτε πλούσιος,ούτε φτωχός που να μην έχει δοκιμασίες.Θα πληρώσουμε όλοι σε αυτή τη ζωή γιατί ο Θεός μας θέλει καθαρούς στην επόμενη,θέλει να μας μειώσει τις αμαρτίες.
-Για όποιες δυσκολίες περνάμε να δοξάζουμε τον Κύριο.Και να ζητάμε εδώ να πληρώσουμε τις αμαρτίες μας.
-Η ελπίδα είναι του Κυρίου.Η απελπισία είναι του Διαβόλου.
-Ασυγχώρητη αμαρτία είναι η ομοφυλοφιλία.Μέχρι και ο διάβολος αποστρέφει το πρόσωπό του από τον ομοφυλόφιλο.
-Πρέπει να διαβάζετε εκκλησιαστικά βιβλία και να μορφώνεστε συνεχώς.Κάποιος που τον πιάνουν αδιάβαστο εύκολα πέφτει σε παγίδα.
-Έχασε ο άνθρωπος σήμερα την πορεία προς τον Θεό.Γιατί αυτά που βλέπεις στην εποχή μας δεν υπήρχαν,προ 50 και 100 χρόνια..Οι άνθρωποι ήταν συμμαζεμένοι και με πίστη προς το Θεό.Ενώ σήμερα δεν υπάρχει σεβασμός και πίστη.Και όπου δεν υπάρχει πίστη,εσβήσανε τα πάντα.Δεν είναι παραλογία να βασιλεύει η αδικία,η αγριότης,το μίσος,ο φθόνος,η φιλαργυρία;
-Οταν έρθει ο αντίχριστος και αρχίσει τη δράση του,οι άνθρωποι θα κάνουν βιαιαότητες.Ο Χριστός όμως θα φροντίζει τα παιδιά Του για την τροφή τους,όπως φρόντιζε τους Ισραηλίτες στην έρημο.
- Αυτά που θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας από εδώ και πέρα δεν θα τα έχουμε ποτέ ξαναδεί ούτε ξανακούσει.Μέσα στην επόμενη εικοσαετία θα γίνουν φοβερά πράγματα.Οι Ευρωπαίοι για παράδειγμα θα πάνε να καταργήσουν το άβατο του Αγίου Όρους.
-Να μας φυλάει ο Θεός από σεισμό.Γιατί αυτά που βλέπεις τα παλάτια,στους έσχατους καιρούς θα σωριαστούνε,δεν θα μείνει ένα όρθιο.
- Θα έρθει περίοδος που εμείς οι άνθρωποι θα πατάμε ένα κουμπί και θα πετάμε.Δεν θα έχουμε ανάγκη από μεταφορικά μέσα,ούτε αυτοκίνητο,ούτε τίποτα.
-Λέει ο Θείος Παύλος ότι θα έρθει ένας καιρός-τον οποίο διερχόμεθα εμείς-που ο άνθρωπος θα αποστατήσει από την πίστη του στο Θεό  και θα στραφεί στην παλαιά δοξασία,στους θεούς του ψεύδους.Θα επαναφέρουν το Δωδεκάθεο.Και άρχισε να γίνεται αυτό,το έχει ξεκινήσει ένας οργανισμός και πάνε στον Όλυμπο και ετοιμάζουν το Δωδεκάθεο.
-Θα γίνονται πόλεμοι παντού.Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί πουθενά και θα έχει μικρές απώλειες.:Αλλά θα υπάρχει φτώχεια,λιμός,θα κλείσουν και τα σύνορα.Εσύ θα ζεις,εγώ δεν θα ζω.Θα ζεις και θα το θυμάσαι.Τότε θα μείνουν δύο εκατομμύρια Έλληνε πιστοί στον Κύριο.Από αυτούς θα βγουν μάρτυρες.Ο σωστός Χριστιανός πρέπει να έχει πίστη,αγάπη,ειλικρίνια,δικαιοσύνη,φιλανθρωπία.
-Στους  έσχατους χρόνους οι χριστιανοί θα πορεύονται όπως θα διατάσει τότε ο Κύριος.Όμως εκεί θα είναι ο Κύριος και δεν θα αφήσει τον άνθρωπο.Θα μας βοηθά σε ότι θέλουμε.Δεν θα μας αφήσει,να είστε βέβαιοι και πιστοί.Γι αυτό θέλει να έχουμε εκείνες τις ημέρες ΠΙΣΤΗ!
-Πάνω απόλα παιδιά μου,να κρατήσουμε την πίστη μας στον Κύριο κι ας έρθουν μέρες δύσκολες και ας έρθουν μέρες δοκιμασίας.Μέσα στους αιώνες πέρασαν τέτοιες εποχές.Και βλέπουμε άλλους τους σταυρώνανε στο σταυρό,άλλους τους έκοβαν 20 κομμάτια,αλλά δεν προδώσανε το Χριστό και ζούνε στους Ουρανούς στους αιώνες των αιώνων.Πόσο μεγάλη πίστη είχαν!Και αυτή η πίστη δεν είναι μόνο για τα δύσκολα μελλοντικά πράγματα,είναι γενικώς.Η πίστη είναι η κινητήριος δύναμις και χωρίς αυτήν ο άνθρωπος δεν θα κατόρθωνε τίποτα.Ζητούσε πίστη ο Κύριος!
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΓΕΡΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ
Ο Πνευματικός της Μονής Δαδίου.
Τόμος Β¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου