Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Έβρεχε σκληρά. Στάθηκα στη στροφή της εθνικής οδού.

Έβρεχε σκληρά. Στάθηκα στη στροφή της εθνικής οδού. Έπιασα ένα αυτοκίνητο στο Νοβοσιμπίρσκ. Σε αυτό το σημείο του δρόμου είναι μια πολύ επικίνδυνη περιοχή - μια απότομη στροφή, φρενάρεις σε άσχημες καιρικές συνθήκες, το αυτοκίνητο μπορεί να  σε πετάξει μακριά στο περιθώριο. Κάνω σήμα να σταματήσεις κάποιος . Όλοι περνούν. Υπάρχει ένα μαύρο ξένο αυτοκίνητο. Πρώτα,, πέρασε, έπειτα σταμάτησε, ο οδηγός αντιστράφηκε, φτάνει σε μένα.
Η πόρτα ανοίγει. Εκεί - ο οδηγός. Λέει:
- Καθίστε, αγαπητέ!
Εγώ, ήμουν μούσκεμα από την βροχή, καθίστε στο δερμάτινο κάθισμα ενός ακριβού αυτοκινήτου. Ας πάμε. Η συζήτηση άρχισε.
" Είστε από εδώ;" Με ρωτά..
«Είμαι λειτουργός του Υψίστου , πηγαίνω στην οικογένειά μου», απαντώ.
"Ακούστε, μπορείτε να προσευχηθείτε για ένα  φίλο μου;" Το όνομά του είναι ο Μαχμούτ. Έχει  πολλά προβλήματα: με τη σύζυγό του, με τα παιδιά, στην επιχείρηση ... Είστε ιερεύς, ο Θεός θα σας ακούσει.
Προσευχήθηκα για τον Μαχμούτ: με την  καρδιά μου , για το έργο του Θεού σε αυτόν. Φτάνουμε στο τμήμα του δρόμου, όπου τα μονοπάτια μας αποκλίνουν. Ήρθε η ώρα να βγω. Γυρίζω για να πω αντίο, και βλέπω ότι ο οδηγός κλαίει. Τα δάκρυα ρέουν από τα μάτια του με ένα ισχυρό τρόπο.
"Ξέρετε τι κάνατε τώρα;"
"Τι συμβαίνει;" - ρωτώ.
"Σώσατε  τη ζωή μου!" - λέει. - Εγώ είμαι ο Μαχμούτ. Πήγα στο δάσος για να κρεμάσω τον εαυτό μου. Ξαφνικά, είδα κάποιον στον  δρόμο, σκέφτηκα ότι η συζήτηση αυτή θα είναι η τελευταία με το  πρόσωπο  αυτό στη ζωή μου ...

Μιλήσαμε για μια ώρα μαζί του και έκλαψε. Στη συνέχεια πήγε σπίτι στην οικογένεια, χαρούμενος. Κατάλαβα γιατί ο Κύριος μου επέτρεψε να σταθώ σε αυτό το μέρος στη βροχή. Δεν λέω αυτό για να σας πω για τον εαυτό μου, αλλά θέλω να μαρτυρήσω για τη δόξα του Θεού.
apantaortodoxias.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου