Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Προφητείες του μοναχού Άβελ για τον Πούτιν - Αλήθεια ή μυθοπλασία; (PHOTO).

Οι προφητείες του μοναχού Άβελ για τη μοίρα της Ρωσίας, που έγιναν πριν από διακόσια χρόνια, εξακολουθούν να ενθουσιάζουν τα μυαλά. Δεν είναι ξεκάθαρο αν πράγματι υπήρχε ο μυστηριώδης γέρος.Προφητείες του μοναχού Αμπέλ για τον Πούτιν - Αλήθεια ή μυθοπλασία;  (ΦΩΤΟ) |  Ρωσική άνοιξη

Σχετικά με τη μεγάλη ιστορική συζήτηση γύρω από τον μυστηριώδη άνθρωπο και την «μεγάλη του πρόβλεψη» - στο υλικό της RIA Novosti.

Το μυστήριο του καλαθιού.

Στις αρχές Μαρτίου του 1901, κάτω από τα παράθυρα του παλατιού του Αλεξάνδρου στο Tsarskoye Selo, ακούστηκε δυνατά ένα δυνατό γέλιο. Οι κοπέλες της Τιμής της Αυτού Μεγαλειότητας, Αλεξάνδρα Φεντόροβνα, και των Μεγάλων Δουκών σπαταλούσαν το χρόνο τους εν αναμονή της αυτοκράτειρας, συζητώντας ένα καυτό θέμα.
Την προηγούμενη μέρα, ο αυτοκράτορας Νικόλαος Β 'τους είπε για ένα παράξενο εύρημα στο παλάτι Gatchina. Σε μια από τις αίθουσες βρήκαν μια μικρή πόρτα σε ένα μυστικό δωμάτιο. Και υπήρχε μια κασετίνα διακοσμημένη με περίεργα σχέδια. Όλοι ήταν ανυπόμονοι να πάνε εκεί το συντομότερο δυνατόν και να μάθουν τι ήταν μέσα στο σφραγισμένο κουτί, το οποίο ο άρχοντας ζήτησε να ανοίξει προσωπικά.
"Ο Κυρίαρχος και ο βοηθός του ήταν πολύ ζωντανοί και χαρούμενοι, παίρνοντας από το χωριό Τσαρόσκι,τον Αλέξανδρος Παλάς για να πάει στη Γατζίνα, για να αποκαλύψει ένα μυστικό προ αιώνων. Προετοιμάζονταν για αυτό το ταξίδι σαν ένα ενδιαφέρον ταξίδι διακοπών, το οποίο υποσχόταν να τους φέρει εξαιρετική ψυχαγωγία », υπενθύμισε, σύμφωνα με τα συγγράμματα του συγγραφέα της εποχής του 20ού αιώνα, Σεργκέι Νίλλος, η αυτοκράτειρα Μαρία Γκερίνγκερ.
Μετά από να περιμένει το βασιλικό ζευγάρι, ολόκληρη η πομπή μετακόμισε στη Γκατζίνα, όπου έμεινε για μισή μέρα. Πήγαν εκεί με χαμόγελα στα πρόσωπά τους, αλλά επέστρεψαν με φρικιασμένα μάτια ...
Παλάτι του Μεγάλου Γκατζίνα


Η μυστηριώδη κασετίνα ανήκε στον αυτοκράτορα Παύλο. Εκατό χρόνια μετά το θάνατό του, ένας απόγονος άνοιξε ένα συρτάρι και βρήκε ένα μήνυμα σε αυτή. "Δεν έλεγαν σε κανέναν τίποτα γι αυτό που βρήκαν σε αυτή την κασετίνα. Μετά από αυτό το ταξίδι, ο αυτοκράτορας άρχισε να τη θυμάται το 1918 σαν μοιραία τόσο για τον ίδιο όσο και για τη δυναστεία », δήλωσε ο Goeringer.
Τι αναγνώρισε ο Νίκολας Β ';
Στη δεκαετία του 1990, τα βιβλία του Σεργκέι Νήλου κέρδισαν ιδιαίτερη δημοτικότητα μεταξύ των Ορθοδόξων πιστών. Ένας από αυτοά ήταν αφιερωμένο στο μήνυμα του αυτοκράτορα Παύλου Α στον απόγονο του.
"Στις ημέρες της μεγάλης Αικατερίνης στη Μονή Σολοβέτσκι ζούσε ένας μοναχός μεγάλης ηλικίας. Το όνομά του ήταν  Άβελ. Ήταν διασκεδαστικός, και διακρίθηκε από το απλούστερο ταμπεραμέντο και αυτό που αποκαλύφθηκε στο πνευματικό του μάτι, ήταν αυτό που δηλώνει δημόσια, δεν φροντίζει για τις συνέπειες. Ήρθε η ώρα και άρχισε να προφητεύει: λένε, τόσο καιρός θα περάσει, και η Τσαρίνα θα πεθάνει και μάλιστα έδειξε με ποιο θάνατο. Ανεξάρτητα από το πόσο μακριά ήταν το Σόλοβκι από τον Πέτρο, αλλά το ίδιο, η λέξη Avelian έφθασε σύντομα στη Μυστική Καγκελαρία. Ένα αίτημα προς τον ηγούμενο , χωρίς να σκέφτονται δύο φορές, τον Αβέλ - στο έλκηθρο, και στην Αγία Πετρούπολη. "Αλλά στην Αγία Πετρούπολη, η συζήτηση είναι σύντομη: πήραν και έβαλαν τον προφήτη σε ένα φρούριο", έγραψε ο Νίλος ισχυριζόμενος ότι ένας ορισμένος «μοναχός της Οπτίνας Ν.» Του είπε αυτή την ιστορία.
Λένε ότι κυριολεκτικά η Αικατερίνη ΙΙ πρόβλεψε αυτό: «Θα κυβερνήσει για 40 χρόνια, και τότε θα ανατραπεί από το γιο της».
Ο μυστηριώδης μοναχός ΄Aβελ, φυλακισμένος στο φρούριο Shlisselburg, άρχισε να ενδιαφέρεται για τον κυρίαρχο Παύλο τον 1ο. Κάλεσε τον γέρο, απομακρύνθηκε από τον ίδιο και είχε μια μακρά συζήτηση. Ο Αβέλ ζωγράφισε τη μοίρα όλων των απογόνων του μέχρι τον Νικόλαο Β. Και με εκπληκτική ακρίβεια.
«Στον Σωφρόνιο της Ιερουσαλήμ από τους άπιστους υπηρέτες δέχεστε το θάνατο ενός μάρτυρος, στην κρεβατοκάμαρά σας θα στερηθείτε σαν κακοποιούς που ζεσταίνετε στο βασιλικό στήθος σας», ο Αβέλ προφήτευσε στον Παύλο τον 1ο.

Πορτρέτο του Τσαρέβιτς Πάβελ Πετρόβιτς
Πορτρέτο του Τσαρέβιτς Πάβελ Πετρόβιτς.
"Ο Γάλλος θα κάψει τη Μόσχα κατά τη διάρκεια τη;ς βασιλείας του, αλλά θα πάρει το Παρίσι από αυτόν και θα τον καλέσει ευλογημένο" - πρόκειται για τον μεγαλύτερο γιο του Παύλου, Αλέξανδρο τον  1ο.
"Η αρχή της βασιλείας του γιου σου Νικολάου θα ξεκινήσει με έναν αγώνα, μια βολταϊρική εξέγερση. Αυτό θα είναι ένας κακόβουλος σπόρος, ένας σπόρος επιβλαβής για τη Ρωσία. Αν όχι η χάρη του Θεού, που κάλυπτε τη Ρωσία, τότε ... "- για την τύχη του τρίτου γιου του Παύλου, Νικολάου του 1ου .
"Θα αντικαταστήσει το στέμμα των αγκάθων με ένα στέμμα αγκάθων · θα προδοθεί από τον λαό του, όπως ήταν ο Υιός του Θεού κάποτε. Ο Λυτρωτής θα εξιλεώσει τον λαό του - σαν μια θυσία χωρίς αίμα. Ο πόλεμος θα είναι, ένας μεγάλος πόλεμος, ένας παγκόσμιος πόλεμος. Μέσω του αέρα, οι άνθρωποι, όπως τα πουλιά, θα πετάξουν, κάτω από το νερό, όπως τα ψάρια, θα κολυμπήσουν, θα αρχίσουν να εξοντώνουν ο ένας τον άλλον με ένα γκρίζο άρωμα. Την παραμονή της νίκης ο βασιλικός θρόνος θα καταρρεύσει "- είπε για τον τελευταίο αυτοκράτορα της δυναστείας των Ρομανόβ.
Ο κυρίαρχος Πάβελ Πέτροβιτς ήταν τόσο έκπληκτος από τα λόγια του που έγραψε τα πάντα, το έβαλε σε φάκελο, το σφράγισε και έγραφε: «Ανοίξτε το στον απόγονο μας  στην επέτειο για την εκατονταετηρίδα του θανάτου μου».

Η σωτηρία στο "Τρίτο Βλαντιμίρ".

Η μυστική προφητεία έχει δημοσιοποιηθεί - και για αρκετές δεκαετίες τώρα τα λόγια του Πρεσβύτερου Aβελ μαζί με την ιστορία για το φάκελο έχουν περιπλανηθεί σχεδόν αμετάβλητα από βιβλίο σε βιβλίο. Και ο ίδιος ο μοναχός είχε παρατσούκλι "Ρώσος Noστράδαμος."
Αλλά μόνο μερικές έθεσαν το βασικό ερώτημα: πόσο αληθινή είναι η ιστορία με το φάκελο που ανακάλυψε ο Νικόλαος Β;
Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε φάκελος. Όπως και η κασετίνα. Σε γενικές γραμμές, εκείνη την ημέρα, στις 11 Μαρτίου 1901, ο αυτοκράτορας δεν έφτασε στη Γκατζίνα με την συνοδεία του.
"Την ενδέκατη ώρα το πρωί, παρουσία των μεγαλοπρεπίδων τους, της Μεγάλης Δούκισσας Όλγας Αλεξανδρόβνα και του εναλλασσόμενου προστάτη του Μεγάλου Δούκα, Σεργκέι Μιχαΐλοβιτς, πραγματοποιήθηκε μια λειτουργία στην εκκλησία του στρατοπέδου, που βρίσκεται στο γωνιακό σαλόνι του Αλεξάνδρου. <...> 
Στην εκατονταετηρίδα του θανάτου του αείμνηστου αυτοκράτορα Παύλου Α του Μπόσε, δεν υπήρξαν εντολές από το Ανώτατο Δικαστήριο και δεν είχε αποσταλεί επιστολή ", γράφεται στο περιοδικό φωτογραφική μηχανή και γούνα του παλατιού Αλεξάνδρου.
Ναι, και στα απομνημονεύματα της Ober-camphoros της αυτοκράτειρας, Maria Geringer, αυτό το επεισόδιο δεν υπάρχει. Και ο Νίλος γράφει γι 'αυτόν τις αναμνήσεις του. Γενικά, η ιστορία με το φάκελο είναι μια μυθοπλασία από την αρχή μέχρι το τέλος.
Αλλά όλα δεν είναι τόσο απλά με τον γέροντα Αβέλ. Οι πληροφορίες γι 'αυτόν είναι διάσπαρτες σε διάφορες πηγές και μακριά από πάντα αξιόπιστες πηγές.
Σύμφωνα με την πιο κοινή έκδοση, γεννήθηκε το 1757 στο χωριό Akulovo, στην περιοχή Alexinsky , στην επαρχία Tula . Το 1785, ο δάσκαλος Leo Naryshkin του έδωσε το δικαίωμα να φύγει για τη Μονή Βαλαάμ. Εκεί, ο χωρικός, Βασίλειος Βασιλιέφ, παίρνει  το όνομα Άβελ.
Μετά από λίγο καιρό ο μοναχός εγκαταλείπει τη μονή και περιφέρεται στη Ρωσία για περίπου εννέα χρόνια. Βρίσκει ένα νέο καταφύγιο στο μοναστήρι Nikolo-Babaevsky (τώρα η περιοχή Yaroslavl). Και εκεί συνθέτει το "πρώτο προφητικό βιβλίο". Ήταν αυτό που θυμώνει την αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β, που διέταξε τον γέρο να πεταχτεί στη φυλακή.
Μετά τον θάνατο του Παύλου Α, ο Αβέλ απελευθερώθηκε από την επιμέλεια. Συνέχισε τις περιπλανήσεις του, φέρεται να είχε επισκεφτεί το Άγιο Όρος και την Ιερουσαλήμ. Και ο θρυλικός μοναχός πέθανε το 1841 στο Suzdal αφήνοντας πολλά βιβλία με προφητείες.

Καμπαναριό στη Μονή του Σωτήρος Ευθυμίου

Καμπαναριό στη Μονή του Σωτήρος Ευθυμίου στο Σουζάλ, όπου είναι θαμμένος ο Άβελ.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί θεωρούν τη φράση του Αβέλ ότι «θα ρίξουν την ρωσική γη, θα λεηλατούν τα ιερά της, θα κλείσουν την Εκκλησία του Θεού και θα εκτελέσουν τον καλύτερο ρωσικό λαό» ως περιγραφή των επερχόμενων επαναστατικών γεγονότων του 1917.
"... Νέος Batu στη Δύση θα σηκώσει το χέρι του. Αλλά η ρωσική δύναμη θα ανέβει, ο Batu θα καταρρεύσει, δεν θα το αντέξει! "- αυτά τα λόγια του γέρου αναφέρονται στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.
Δεν ξεχάσει να αναφέρει τους ηγεμόνες με το όνομα Βλαντιμίρ, με τον οποίο συνέδεσε τη μοίρα της Ρωσίας: "Δύο (Βλαντιμίροφ - Περίπου Ε.π.) Ήταν ήδη - εξυπηρετούσαν έναν ήρωα, ο δεύτερος θα γεννηθεί σε μια μέρα και θα τον τιμήσουν από την άλλη.
Στον τρίτο είναι το σήμα της τύχης. Σε αυτόν είναι η σωτηρία και η ευτυχία της εξουσίας. Η Ρωσία θα είναι θαυμάσια τότε, αφού θα στείλει το ζυγό της αμαρτίας, ένα μεγάλο πεπρωμένο προορίζεται γι 'αυτόν ».
Ο πρώτος, στον οποίο εξυπηρετούν οι «ήρωες», είναι ο πρίγκιπας - ο Βαπτιστής της Ρωσίας. Και ο δεύτερος είναι ο Λένιν: γεννήθηκε στις 10 Απριλίου σύμφωνα με το προ-επαναστατικό ιουλιανό ημερολόγιο και στη Σοβιετική Ένωση η ημερομηνία αυτή γιορτάστηκε στις 22 Απριλίου σύμφωνα με το νέο Γρηγοριανό.
Ωστόσο, πολλές από τις προφητείες του πρεσβύτερου φαίνονται να έχουν καταγραφεί εκ των υστέρων. Ένα ζωντανό παράδειγμα αυτού είναι οι προβλέψεις για την τύχη του τελευταίου ρώσου τσάρου.
"Αφού μελετήσαμε όλες τις προ-επαναστατικές εκδόσεις για τον Αβέλ, δεν βρίσκουμε καμία από τις προβλέψεις του για τη βασιλεία του τελευταίου τσάρου Νικολάου Β, αλλά μιλούν μόνο για τη βασιλεία των αυτοκράτορων Πάβελ Πετρόβιτς και Αλέξανδρου Παβλόβιτς (ειδικότερα ο Αβέλ προέβλεψε τη σύντομη διάρκεια της βασιλείας και τη δολοφονία του Παύλου Α ' προέβλεψε την καύση της Μόσχας από τους Γάλλους). Μετά την ανάγνωση αυτών των δημοσιεύσεων του 19ου αιώνα, η αίσθηση που δημιουργείται για τον Αβέλ,είναι σαν ένα είδος "Ορθοδόξου Νοστράδαμου", λέει ο ιστορικός Νικολάι Καβέριν στο άρθρο του.
Εικονίδιο του Νικολάου Β.
Οι "προβλέψεις" για τον κυρίαρχο λόγο για τον Aβελ ανακύπτουν μόνο στη δεκαετία του 1930. Επιπλέον, συχνά η ίδια "προφητεία" με κάθε νέο βιβλίο για τον γέροντα περιβάλλεται από νέα εισαγωγικά. Έτσι, στην έκδοση του 1995, ο Νίκολας Β 'ονομαζόταν «βασιλιάς του λυτρωτή» μέσα από τα χείλη ενός γέρου, ο οποίος δεν ήταν σε παρόμοιο κομμάτι που δημοσιεύθηκε το 1931.
Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τις "προφητείες" του Αβέλ για τον πόλεμο του 1812 και για τον Αλέξανδρο Ι. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο περιοδικό Ρωσική Αρχαιότητα το 1875. Το άρθρο σχετικά με τον γέροντα δεν έχει καν αναφορές σε έγγραφα.
Οι ιστορικοί έχουν ερωτήσεις και για την έκδοση που εκδόθηκε από τον Σεργκέι Νίλο. Η αμφίβολη προσωπικότητα του ίδιου του συγγραφέα, γνωστού για τη σύνταξη των "Πρωτοκόλλων των Σοφών της  Σιών ", που αποδίδει την μυστική παγκόσμια κυριαρχία των Εβραίων. Σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσίευση, το έγγραφο αναγνωρίστηκε ως ψευδές και σαφώς αντισημιτικό. Και η βιογραφία του Abel Nilus αναφέρθηκε χωρίς έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία.
Υπάρχουν στην πραγματικότητα πολύ λίγες από αυτές. Μόνο λίγα έγγραφα είναι γνωστά με βεβαιότητα. Ανάμεσά τους είναι τα απομνημονεύματα του Κόμη Μιχαήλ Τολστόι, ο οποίος είδε τον Άβελ μόνο μια φορά.
"Μόλις έπαιξα πολλή διασκέδαση στην μεγάλη αίθουσα του οίκου της γιαγιάς μου (ήμουν τότε οκτώ χρονών) όταν η κοντέσσα Καμενσέγιαγνα έφερε μαζί της τον Άβελ: Είδα έναν μοναχό με παχιά, αμόλυντα γκρίζα μαλλιά και μια παχιά γενειάδα, με μεγάλα γυαλιστερά μαύρα μάτια, με σκουρόχρωμο, και με μια δυνατή, αγενής φωνή. Ο σοφίαρχος εμπνέει μια τέτοια φρίκη που αμέσως έτρεξα και κρύφτηκα σε ένα απομακρυσμένο δωμάτιο. Αυτό το αίσθημα φόβου έμεινε μέσα μου για αρκετά χρόνια ", έγραψε ο αμέτρητος.

Monk
Monk
Είναι επίσης γνωστό ότι ο Aβελ ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ των εκπροσώπων της υψηλής κοινωνίας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Ο ίδιος προϊστάμενος της Συνόδου, ο Αλέξανδρος Golitsyn, θεωρήθηκε κρυφά ο προστάτης άγιος του γέρου. Οι σύγχρονοι το εξήγησαν αυτό από το γεγονός ότι η καταμέτρηση απομακρύνθηκε από τον μυστικισμό και επομένως δεν μπορούσε να αγνοήσει τις προφητείες του Αβέλ.
Στην ίδια την Εκκλησία, ο Αμπελ αντιμετωπίστηκε με προσοχή. Το 1829, ο Άγιος Φιλάρετ της Μόσχας προειδοποίησε τους επισκόπους για την «προφητική φήμη» που συνδέεται με τον μοναχό, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στους πιστούς.
Ωστόσο, ακόμη και σήμερα στην Εκκλησία παροτρύνουν να επαληθεύσουν όλες τις παραδόσεις σχετικά με τους πρεσβύτερους.
"Παρατήρησα αυτό το μοτίβο: όσο πιο γνήσιος είναι ο γέρος, τόσο λιγότερο ασχολείται με προβλέψεις. Εάν προφητεύει πολλά, αυτό είναι ήδη ένα ύποπτο άτομο. Εξάλλου, το κύριο πράγμα για τον γέρο εξακολουθεί να βοηθά τους συγκεκριμένους ανθρώπους σε κάποια τοπικά επεισόδια της ζωής τους », εξηγεί ο γιατρός ιστορικών επιστημών, καθηγητής θεολογίας, Αρχιεπίσκοπος Γιώργος Orekhanov.
Και οι ιστορικοί απλά δεν συναντώνται σε αξιόπιστες πηγές περιγραφής βοήθειας σε συγκεκριμένους ανθρώπους του μοναχού Άβελ. Αντίθετα, κέρδισε δημοτικότητα ακριβώς χάρη στις προβλέψεις που δεν έγιναν πάντα πραγματικότητα. Στις αρχές του 19ου αιώνα, επικρίθηκε για την «προφητεία» για τα σαράντα χρόνια της βασιλείας της Αικατερίνης Β (αυτή ήταν εκείνη που τον έκανε διάσημο). Στην πραγματικότητα όμως βασίλευσε 34 χρόνια. Επιπλέον, αντίθετα με την πρόβλεψη του Αβέλ, ο Παύλος δεν ανέτρεψε την αυτοκράτειρα, αλλά ανέλαβε ειρηνικά το θρόνο μετά το θάνατό της.
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ένας τέτοιος προγνωστικός δεν μπορεί να ονομαστεί "Ρώσος Νοστράδαμος", παρά τον μύθο που εξακολουθεί να υπάρχει. Παρ 'όλα αυτά, οι ιστορικοί δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι υπήρχε ένας συγκεκριμένος μοναχός που ονομάζεται Άβελ.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου