Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΗΣ…ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ.



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το ερώτημα σε ποια εποχή ζούμε, απασχολεί έντονα με τα τελευταία γεγονότα πολλούς πιστούς αλλά και άλλους που βλέπουν να γκρεμίζονται παραδόσεις ιερά και όσια πολλών αιώνων.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά είναι και το φετινό Πάσχα, μια παραδοσιακή ελληνορθόδοξη γιορτή κυρίως της υπαίθρου, που φέτος θα είναι υπό αυστηρή απαγόρευση.
Όπως έγινε γνωστό «Όποιος ξεκινήσει για Πάσχα στο χωριό, θα βρει μπροστά του την Αστυνομία», είναι το μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, σε όσους σκέφτονται να σπάσουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό τις ημέρες του Πάσχα. «Έχουν γνώσιν οι φύλακες» τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτηκαι γνωστοποίησε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις ημέρες των γιορτών περιλαμβάνει τόσο τη τη φύλαξη των διοδίων όσο και των παράπλευρων οδών.
Υπενθύμισε δε, πως έχουν προβλεφθεί αυστηρά πρόστιμα όσο και ποινικές ευθύνες που φθάνουν έως την κάθειρξη για τους παραβάτες, ενώ αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που έχουν μέχρι σήμερα επιβληθεί, με τον μέσο όρο των ημερήσιων παραβάσεων (1.200) να βαίνει σταθερά μειούμενος.
Αλλά το πιο θλιβερό σε όλα αυτά είναι η στάση των αρχιερέων αυτών που τότε σταύρωσαν τον Χριστό και σήμερα σταυρώνουν το Άγιο Πάσχα
Τι είχαν προφητέψει για αυτούς οι Άγιοι της Ορθοδοξίας :
● Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός : «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων» από το «Ο Πατροκοσμάς», Προφητεία 57η , σελ. 39.
● Ο Άγιος Ιππόλυτος : «Οι ποιμένες ως λύκοι γενήσονται. Οι ιερείς το ψεύδος ασπάσονται. Οι μοναχοί τα του κόσμου ποθήσουσιν…», από Άγιος Ιππόλυτος ΒΕΠΕΣ 6, 278.
● Ο Άγιος Νείλος ο Αγιορείτης και Μυροβλύτης : «Όταν πλησιάση ο καιρός της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα σκοτισθή η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη της σαρκός και θα πληθυνθή σφόδρα η ασέβεια και η ανομία… Οι ποιμένες των Χριστιανών Αρχιερείς και ιερείς θα είναι άνδρες κενόδοξοι, μη γνωρίζοντες παντελώς την δεξιάν οδόν από την αριστεράν… Αι εκκλησίαι δε του Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονον τότε εις τους εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φως επιγνώσεως…» από Προφητεία Αγίου Νείλου. Πιστόν αντίγραφον από το Βιβλίον «Ευαγγελικός Κήπος», της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Κύπρου.
● Ο Αββάς Μωϋσής : «Εν ταις ημέραις εκείναις… θέλουν προχειρίζεσθαι ηγούμενοι και ποιμένες άνδρες αδόκιμοι αρετής, άπιστοι… μη διακρίνοντες την δεξιάν οδόν εκ της αριστεράς, αμελείς, φιλομέριμνοι, τα πρωτεία με δώρα αρπάζοντες… μη γνωρίζοντες κατηχείν και νουθετείν το ποίμνιον… εκ της τοιαύτης δε αμελείας και καταφρονήσεως των ποιμένων απολούνται οι αδελφοί…», από Δ. Παναγόπουλου, «Άγιοι και Σοφοί περί των μελλόντων να συμβώσι», Προφητεία Αββά Μωϋσέως, σελ. 6.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.
nikosxeiladakis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου