Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Προφητεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ για τον Λευκό Τσάρο.

 Στο Ανοιχτό Σεμινάριο έχουμε ήδη εξετάσει δεκάδες προφητείες για το μέλλον της Ρωσίας - την Αγία Ρωσία - με επικεφαλής τον Λευκό Τσάρο, τον χρισμένο, τον πρόδρομο. Αυτές οι προφητείες γράφτηκαν σε διαφορετικές εποχές (ακόμα και διαφορετικές εποχές, με κενό έως και 2500 χρόνια), σε διαφορετικές χώρες, σε διαφορετικές ηπείρους, από ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών. Γράφτηκαν, κατά κανόνα, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Αλλά τι εκπληκτική ενότητα βλέπουμε σε όλες αυτές τις δεκάδες προφητείες που αλληλοσυμπληρώνονται!

Αρχιεπίσκοπος Σικάγου και Ντιτρόιτ Σεραφείμ

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μια άλλη προφητεία για τον Λευκό Τσάρο και το μέλλον της Ρωσίας - μια προφητεία που αποκαλύφθηκε στον Αρχιεπίσκοπο του Σικάγο και του Ντιτρόιτ Σεραφείμ το 1959. Δεν δίνεται άμεσα, αλλά μάλλον ανοιχτά - αυτό που ο Κύριος έχει επανειλημμένα και διαφορετικά αποκαλύψει στον λαό Του είναι ανοιχτό. Και μακάριοι δεν είναι μόνο αυτοί που τις έλαβαν, αλλά και όσοι πίστεψαν αυτές τις προφητείες.

Αλλά πρώτα, θα σας παρουσιάσω λίγο το άτομο που τόσο επιμελώς και με αγάπη και πίστη έγραψε αυτή την προφητεία. Η Vladyka Seraphim, στον κόσμο Leonid Georgievich Ivanov, γεννήθηκε στο Kursk την 1η Αυγούστου 1897, όπου σπούδασε σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποφοιτώντας από το Κλασικό Γυμνάσιο Kursk το 1915. Στη συνέχεια μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας στη Φιλοσοφική Σχολή, αλλά η εκπαίδευσή του διακόπηκε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο νεαρός Λεονίντ εντάχθηκε στις τάξεις του Ρωσικού Αυτοκρατορικού Στρατού.

Προσφέρθηκε εθελοντικά στο μέτωπο ως μέρος του 1ου Σώματος Σιβηρίας, όπου έλαβε μέρος στην επιθετική επιχείρηση Brusillov. Στη συνέχεια διορίστηκε στη Σχολή Πυροβολικού Sergiev στην Οδησσό και στις 15 Αυγούστου 1917 στάλθηκε πίσω στο μέτωπο. Μετά την κατάρρευση του ρωσικού στρατού το φθινόπωρο του 1918, εντάχθηκε στον Εθελοντικό (Λευκό) Στρατό, υπηρέτησε στην ταξιαρχία Markov του συντάγματος Kornilov, συμμετέχοντας στις επιθέσεις στο Kursk και στο Kharkov. Εκκενώνοντας από τη Ρωσία μαζί με τον Λευκό Στρατό, μετανάστευσε στη Γιουγκοσλαβία.

Στη Γιουγκοσλαβία, ο νεαρός Λεονίντ συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, όπου εισήλθε στη Φιλοσοφική Σχολή, αλλά σύντομα μεταπήδησε στη θεολογία.

Μετά την αποφοίτησή του, υπηρέτησε ως δάσκαλος του Νόμου του Θεού σε σερβικό λύκειο στα Σκόπια. Το 1926, ενώ βρισκόταν σε καλοκαιρινές διακοπές και δεν ήταν απασχολημένος με τη διδασκαλία, έκανε προσκύνημα στο Άγιο Όρος. Επειδή ένα χρόνο νωρίτερα είχε ακούσει ιστορίες για την ασκητική ζωή των Ρώσων ασκητών στο Άγιο Όρος, πήγε εκεί για συμβουλές από τον άγιο γέροντα για να αποφασίσει το μέλλον του.

Έφτασε στο Άγιο Όρος στα τέλη Ιουνίου 1926 και με οδηγό προχώρησε πιο πέρα ​​για να ανέβει στην απότομη πλαγιά του βουνού και να επισκεφτεί τον τυφλό γέροντα Ιγνάτιο. Ο τυφλός γέρος είπε στον νεαρό Λεωνίντ: «Πήγαινε από όπου ήρθες. εκεί χρειάζεσαι... Θα βρεις πρεσβύτερο σε άλλη χώρα».

Ο νεαρός δάσκαλος εκάρη μοναχός στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος την 1η Αυγούστου 1926 (σύμφωνα με το εκκλησιαστικό ημερολόγιο), ημέρα που ο Ιερός Ναός γιορτάζει την εύρεση των λειψάνων του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Όταν τον ακολούθησαν, του έδωσαν το όνομα Σεραφείμ.

Επιστρέφοντας στα Σκόπια, χειροτονήθηκε ιερέας από τον Μητροπολίτη Σκοπίων Βαρνάβα (Petar Rosic, 1880-1937), μετέπειτα Πατριάρχη Σερβίας. Ο Σεραφείμ υπηρέτησε ως ιερέας της ενορίας και στη συνέχεια ως επίσκοπος σε διάφορες χώρες του κόσμου, σε διαφορετικές ηπείρους. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια στην Ευρώπη, μετά στη Λατινική Αμερική και μετά στις ΗΠΑ. Έπρεπε να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο. Αλλά μόνο ένα ταξίδι, ένα ταξίδι στην Παλαιστίνη το 1959, θυμήθηκε ως τη «μείζονα αποκάλυψη» της ζωής του. Σε εκείνο το ταξίδι, ο Σεραφείμ απέκτησε γνώση για το μέλλον της αγαπημένης του Ρωσίας:

«Ο Κύριος πρόσφατα, κατά τη διάρκεια του πρώτου μου προσκυνήματος στην Παλαιστίνη, με έκανε, έναν αμαρτωλό, να εξοικειωθώ με κάποιες νέες, άγνωστες μέχρι τώρα προφητείες που ρίχνουν νέο φως στη μοίρα της Ρωσίας. Αυτές οι προφητείες ανακαλύφθηκαν κατά λάθος από έναν λόγιο Ρώσο μοναχό σε αρχαία ελληνικά χειρόγραφα που φυλάσσονταν σε ένα αρχαίο ελληνικό μοναστήρι. Οι άγνωστοι Άγιοι Πατέρες του 8ου και 9ου αιώνα, δηλαδή οι σύγχρονοι του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, αποτύπωσαν αυτές τις προφητείες με τα εξής λόγια περίπου:

«Αφού ο εκλεκτός Εβραίος λαός του Θεού, έχοντας προδώσει τον Μεσσία και τον Λυτρωτή του σε βασανιστήρια και επαίσχυντο θάνατο, έχασε την εκλεκτικότητά του, ο τελευταίος πέρασε στους Έλληνες, που έγιναν ο δεύτερος εκλεκτός λαός του Θεού.

Το ισχυρό, διερευνητικό μυαλό των αρχαίων Ελλήνων, φωτισμένο από τον Χριστιανισμό, διείσδυσε στα ίδια τα βάθη της παγκόσμιας γνώσης. Οι μεγάλοι Ανατολικοί Πατέρες της Εκκλησίας αλίευσαν τα χριστιανικά δόγματα και δημιούργησαν ένα συνεκτικό σύστημα χριστιανικού δόγματος. Αυτή είναι η μεγάλη αξία του ελληνικού λαού. Ωστόσο, για να οικοδομηθεί μια αρμονική κοινωνική και πολιτειακή ζωή πάνω σε αυτό το στέρεο χριστιανικό θεμέλιο, ο βυζαντινός κρατισμός στερείται της δημιουργικής δύναμης και των δυνατοτήτων. Το σκήπτρο του Ορθόδοξου Βασιλείου πέφτει από τα εξασθενημένα χέρια των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, που δεν κατάφεραν να συνειδητοποιήσουν τη συμφωνία Εκκλησίας και κράτους.

Επομένως, για να αντικαταστήσει τον εξαθλιωμένο πνευματικά εκλεκτό ελληνικό λαό, ο Κύριος Πάροχος θα στείλει έναν τρίτο εκλεκτό από τον Θεό λαό. Αυτός ο λαός θα εμφανιστεί στον Βορρά σε εκατό ή δύο χρόνια (αυτές οι προφητείες γράφτηκαν στην Παλαιστίνη 150-200 χρόνια πριν από το βάπτισμα της Ρωσίας), θα δεχτεί τον Χριστιανισμό με όλη του την καρδιά, θα προσπαθήσει να ζήσει σύμφωνα με τις εντολές του Χριστού και αναζητήστε, σύμφωνα με τις οδηγίες του Σωτήρος Χριστού, πρώτα από όλα τη Βασιλεία του Θεού και την αλήθεια Του. Για αυτόν τον ζήλο, ο Κύριος ο Θεός θα αγαπήσει αυτόν τον λαό και θα του δώσει όλα τα άλλα - μεγάλες εκτάσεις γης, πλούτο, κρατική εξουσία και δόξα.

Στο Ανοιχτό Σεμινάριο έχουμε ήδη εξετάσει δεκάδες προφητείες για το μέλλον της Ρωσίας - την Αγία Ρωσία - με τον Λευκό Τσάρο, τον χρισμένο, τον πρόδρομο επικεφαλής της.-2

Λόγω ανθρώπινης αδυναμίας, αυτός ο μεγάλος λαός θα πέσει πολλές φορές σε μεγάλες αμαρτίες και γι' αυτό θα τιμωρηθεί με σημαντικές δοκιμασίες. Σε χίλια χρόνια, αυτός ο θεό-εκλεκτός λαός θα αμφιταλαντεύεται στην πίστη και στην υπεράσπιση της Αλήθειας του Χριστού, θα είναι περήφανος για τη γήινη δύναμη και δόξα του, θα πάψει να ενδιαφέρεται για την αναζήτηση της μελλοντικής Πόλης και θα θέλει τον παράδεισο όχι στον ουρανό, αλλά στην αμαρτωλή γη.

Ωστόσο, δεν θα ακολουθήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αυτό το καταστροφικό ευρύ μονοπάτι, αν και μια σημαντική πλειοψηφία από αυτούς θα ακολουθήσουν, ειδικά το ηγετικό τους στρώμα. Και για αυτή τη μεγάλη πτώση, μια φοβερή πύρινη δοκιμασία θα σταλεί από ψηλά σε αυτόν τον λαό που έχει περιφρονήσει τις οδούς του Θεού. Ποτάμια αίματος θα χυθούν στη γη του, ο αδερφός θα σκοτώσει τον αδερφό του, η πείνα θα επισκεφτεί αυτή τη γη περισσότερες από μία φορές και θα συγκεντρώσει τη φοβερή σοδειά της, σχεδόν όλοι οι ναοί και άλλα ιερά θα καταστραφούν ή βεβηλωθούν, πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν.

Μέρος αυτού του λαού, μη θέλοντας να τα βάλει με την ανομία και την αναλήθεια, θα εγκαταλείψει τα γενέθλια σύνορά του και θα σκορπιστεί, όπως ο εβραϊκός λαός σε όλο τον κόσμο (αυτό δεν λέγεται για εμάς, τους Ρώσους ξένους;).

Στο Ανοιχτό Σεμινάριο έχουμε ήδη εξετάσει δεκάδες προφητείες για το μέλλον της Ρωσίας - την Αγία Ρωσία - με τον Λευκό Τσάρο, τον χρισμένο, τον πρόδρομο επικεφαλής της.-3

Ωστόσο, ο Κύριος δεν είναι εντελώς θυμωμένος με τον τρίτο εκλεκτό λαό Του. Το αίμα χιλιάδων μαρτύρων θα κλάψει στον ουρανό για έλεος. Η νηφαλιότητα και η επιστροφή στον Θεό θα αρχίσει μεταξύ των ίδιων των ανθρώπων. Η περίοδος της δοκιμασίας της κάθαρσης που καθορίστηκε από τον Δίκαιο Κριτή θα περάσει επιτέλους και η αγία Ορθοδοξία θα λάμψει ξανά με το λαμπρό φως της αναγέννησης σε εκείνες τις βόρειες εκτάσεις.

Αυτό το θαυμαστό φως του Χριστού θα φωτίσει από εκεί και θα φωτίσει όλους τους λαούς του κόσμου, που θα βοηθηθούν από τους προνοητικά σταλμένους εκ των προτέρων σε διασπορά ενός μέρους αυτού του λαού, που θα δημιουργήσει κέντρα Ορθοδοξίας - ναούς του Θεού, σε όλη την κόσμος.

Τότε ο Χριστιανισμός θα αποκαλυφθεί με όλη του την ουράνια ομορφιά και πληρότητα. Οι περισσότεροι από τους λαούς του κόσμου θα γίνουν χριστιανοί. Για κάποιο χρονικό διάστημα, μια ευημερούσα και ειρηνική χριστιανική ζωή θα βασιλεύει σε όλο το υποσελήνιο...

Και μετά; Τότε, όταν έρθει η εκπλήρωση των καιρών, θα αρχίσει σε όλο τον κόσμο μια πλήρης παρακμή στην πίστη και οτιδήποτε άλλο προβλέπεται στην Αγία Γραφή, θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος και, τελικά, θα έρθει το τέλος του κόσμου».

Συμπεράσματα ΛΣ

Ο Άγιος Θεοφάν της Πολτάβας (1874–1940), εξομολόγος του τελευταίου Ρώσου ηγεμόνα, μιλάει επίσης για αυτήν την εποχή, και αποκαλύπτει κάτι πολύ σημαντικό για εμάς:

Στο Ανοιχτό Σεμινάριο έχουμε ήδη εξετάσει δεκάδες προφητείες για το μέλλον της Ρωσίας - την Αγία Ρωσία - με τον Λευκό Τσάρο, τον χρισμένο, τον πρόδρομο επικεφαλής της.-4

Ω, Ρωσία, Ρωσία!.. Πόσο τρομερά αμάρτησε μπροστά στην καλοσύνη του Κυρίου. Ο Κύριος ο Θεός χάρηκε να δώσει στη Ρωσία κάτι που δεν είχε δώσει ποτέ σε κανέναν άλλο λαό στη γη. Και αυτοί οι άνθρωποι αποδείχτηκαν τόσο αχάριστοι. Τον άφησε, Τον αρνήθηκε και γι' αυτό ο Κύριος τον παρέδωσε στους δαίμονες για μαρτύριο. Οι δαίμονες μπήκαν στις ψυχές των ανθρώπων και ο λαός της Ρωσίας έγινε δαιμονισμένος, κυριολεκτικά δαιμονισμένος. Και όλα τα τρομερά πράγματα που ακούμε για όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν στη Ρωσία: για όλες τις βλασφημίες, για τον μαχητικό αθεϊσμό και τη μάχη ενάντια στον Θεό - όλα αυτά προέρχονται από δαιμονική κατοχή.

Αλλά αυτή η εμμονή θα περάσει από το άφατο έλεος του Θεού, και οι άνθρωποι θα θεραπευτούν. Ο λαός θα στραφεί στη μετάνοια και στην πίστη. Κάτι που κανείς δεν περιμένει ότι θα συμβεί. Η Ρωσία θα αναστηθεί από τους νεκρούς και όλος ο κόσμος θα εκπλαγεί. Η Ορθοδοξία θα αναγεννηθεί και θα θριαμβεύσει μέσα της. Όμως η Ορθοδοξία που υπήρχε πριν δεν θα υπάρχει πια .

Οι μεγάλοι γέροντες έλεγαν ότι η Ρωσία θα ξαναγεννηθεί, ο ίδιος ο λαός θα αποκαταστήσει την Ορθόδοξη Μοναρχία. Ο ίδιος ο Θεός θα τοποθετήσει έναν ισχυρό Βασιλιά στο θρόνο. Θα είναι μεγάλος μεταρρυθμιστής και θα έχει ισχυρή ορθόδοξη πίστη. Θα ανατρέψει τους άπιστους ιεράρχες της Εκκλησίας και ο ίδιος θα είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα, με αγνή, αγία ψυχή. Θα έχει ισχυρή θέληση. Θα προέρχεται από τη δυναστεία των Ρομανόφ από την πλευρά της μητέρας του. Θα είναι ο εκλεκτός του Θεού, υπάκουος σε Αυτόν σε όλα. Θα μεταμορφώσει τη Σιβηρία. Αλλά αυτή η Ρωσία δεν θα κρατήσει πολύ. Σύντομα θα γίνει αυτό για το οποίο μιλάει ο Απόστολος Ιωάννης στην Αποκάλυψη».

Επίσης, αυτός ο άνθρωπος, στον οποίο ο Θεός έδωσε να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τουλάχιστον εν μέρει τον τελευταίο Κυρίαρχο, είπε τα εξής:

«Με ρωτάτε για το εγγύς μέλλον και για τους ερχόμενους τελευταίους χρόνους, δεν μιλάω για αυτό από μόνος μου, αλλά κάτι που μου αποκάλυψαν οι Γέροντες. Ο ερχομός του Αντίχριστου πλησιάζει και είναι ήδη πολύ κοντά. Ο χρόνος που μας χωρίζει από τον ερχομό του μπορεί να μετρηθεί σε χρόνια, το πολύ, δεκαετίες, αλλά πριν από την άφιξή του, η Ρωσία πρέπει να ξαναγεννηθεί, έστω και για λίγο και ο Τσάρος θα είναι εκεί, και θα είναι ο ίδιος Να είσαι άνθρωπος με φλογερή πίστη και σιδερένια θέληση, και θα περιμένουμε την εκπλήρωση αυτής της αποκάλυψης, εκτός εάν ο Κύριος θα την ακυρώσει. και αυτό μπορεί επίσης να συμβεί». («Ο Ορθόδοξος Λόγος», 1969, 5, σελ. 184.)»

Ο Schemamonk Anthony (Chernov), ο οποίος υπηρέτησε ως εκτελεστής και κελί συνοδός του επισκόπου Theophan (1991), μετέφερε τα ακόλουθα λόγια: «Στο τέλος των καιρών, σύμφωνα με τον Επίσκοπο, ένα μοναρχικό σύστημα θα εγκατασταθεί ξανά στη Ρωσία, το οποίο θα προκαλέσει Οι εχθρικές απαντήσεις σε όλο τον κόσμο είναι σαν μια εισβολή ακρίδων; «Μπορεί να ονομαστεί πόλεμος; κύριος αποστολικός Χριστιανισμός, φλογερή πίστη σε μια εποχή που η ζωντανή πίστη θα είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Στο Ανοιχτό Σεμινάριο έχουμε ήδη εξετάσει δεκάδες προφητείες για το μέλλον της Ρωσίας - την Αγία Ρωσία - με τον Λευκό Τσάρο, τον χρισμένο, τον πρόδρομο επικεφαλής της.-5

Από τον ίδιο Σχημονάχο Αντώνιο έχει διασωθεί ένα αρχείο, το οποίο μιλά για τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Θεοφάνη:

«Όταν η Vladyka Theophan ρωτήθηκε αν ο τελευταίος βασιλιάς της Ρωσίας θα ήταν εκπρόσωπος της δυναστείας των Ρομανόφ, ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι ο νέος μονάρχης δεν θα ανήκε άμεσα στους Ρομανόφ, αλλά θα συνδεόταν με αυτή τη δυναστεία και από τη μητρική πλευρά είπε ότι ο συγκεκριμένος ηγεμόνας θα αποκαταστήσει όλη τη Σιβηρία».

Έτσι, από αυτές, και από δεκάδες, εκατοντάδες άλλες προφητείες, αρμονικά συνδεδεμένες και συμπληρωματικές, αποτελείται η Προφητεία του Λευκού Τσάρου. Όταν τα συνδυάζεις, συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ τους, αλλά αλληλοσυμπληρώνονται και μαζί δημιουργούν τη μεγαλύτερη προφητική εικόνα!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου